Bugün ki konumumuzun en önemli sebebi de en az Y.D kadar taraftardır.Bugün bile 90.dakika da takımı itmek yerine marş söyleyen bir güruh.Şimdi konu başlığında "2014-2015 sezonu Beşiktaş JK Futbol takımı"yazısını görüyorum;lakin biz bir spor kulübüyüz.Üstelik herhalde dünyada en fazla branşta faaliyet veren kulüplerin başında geliyoruz.Mesela daha 2 gün önce E-Spor takımı(hiç anlamam)şampiyon oldu.
Şimdi büyük bir borç var;belli ki ortada bir çaba da var.Fakat Y.D enkazına göz yuman;taraftar,yönetim kurulu,kongre üyeleri ve o enkazı toparlayamamış bir Fikret Orman yönetimi var.Önemli bir stat projesi ve başarılı sponsorlukları tebrik etsek de biz bu 3 yıllık sürede ne kazandık.Amaç kısa vade başarı değilse gelecek için ne gibi bir proje ortaya koyduk-Futboldan briç takımına kadar-3 kupalı basketbol takımını dağıttık;voleybolda önce erkek sonra kadın takımı küme düştü.Anlıyorum basketbolda Efes,FB,GS ile voleybolda Arkas,FB,GS,HALK,voleybolda kadınlarda Eczacı,FB,GS,Vakıfbank ile yarışacak bütçelere sahip değiliz lakin bu durum da kabul edilemez.Daha kötüsü de bunu talep eden taraftar hala "aldırma kartal türküleri" söylüyor.Açık söylüyorum parke ekol Hentbol takımı bile GS yada FB'nin katılımı ile ligi şampiyon bitiremez.Örnek:Tekerlekli sandalye basketbol takımı.Hayır,sporcu yetiştirme gibi bir misyonumuz olsa o da yok.3 yıllık mevcut yönetimde amatör branşlar bütçe kısıtlaması ile giderek daha da zayıflıyor.Peki,biz elimizde ki bütçeyi ne kadar doğru kullanıyoruz?
Bir Beşiktaş'lı olarak üzülüyorum.GS'nin aşağıya çektiği Ünal Aysal futbol takımı ile 2 lig şampiyonluğu,1 süper kupa,1 ŞL çeyrek final,1 kez gruptan çıkma.Basketbol takımı ile top 8,bir lig şampiyonluğu 2 final(birinde son maça çıkmadılar)Bayanlar da 1 şampiyonluk bir Euroleague şampiyonluğu,Türkiye kupaları.Amatör branşlarda su topu,tekerlekli basketbol vb.avrupa şampiyonlukları.Ee biz?FB'yi zaten konuşmaya gerek yok.Bunlar ŞL'ne katılacak yine totoyu kurtaracak;biz büyük oynamaz isek yatırımı yapıp,karşılığını almaz isek nasıl kupalar kazanacağız?