Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu
Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu Futbol Takımımızın 2014/15 Sezonundaki Tüm Performansı ve Gelişmelerini Bu Başlık Altında Takip Edebiliriz.

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu  [Okunma sayısı 3963414 defa] Beşiktaş JK Futbol Takımı 2014/15 Sezonu

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Mart 2015, 11:05:24
  • Beşiktaş / Bodrum
  • 2015/16 (✔) - 2016/17 Sezonları Şampiyonu Beşiktaş
@Çağrı hesap bu şekilde yapılmazki aramızda bankacı ve muhasebeci arkadaşlar var yanlışım varsa doğrulasın bir yerde borcun varsa kenara koy birde alacağın var bizim senin dediğin gibi 500 M sponsor anlaşması varsa bu 900 den düşer geriye 400 kalır gene dediğin gibi aktif ve Demirören sponsorlukla halledilirse ama ben bu rakamların tamamının sposorlukla halledilebileceğini düşünmüyorum yarısı olsa buda 100 M eder buda borçtan direk düşer ve reelde 300 M borç görünür buda bir senelik gösterdiğin bütçeye denk düşüyorsa sorun yok demektir tribün loca reklam naklen yayın ve maç gelirleri şl lig galibiyetleri vs önemli olan borcunun olması değil aynı zamanda hesaplarda karşılığının olması önemli tabi bu karşılık reelde borcu ödemiyor ama kağıt üzerinde senide borçlu göstermiyor :D şu an 5 yıl sponsor gelirlerimizde düşüş olmayacak anlaşmalar yapılmış ve bundan sonra yapılacak her sponsorluk anlaşması bunun üzerine artı değer olarak gelecek aynı zamanda takım başarılarıda öyle bu sene avrupada alltı maç yaptık yedinciside yolda bu yaklaşık 30 M tribün hasılatı demektir naklen yayın ve primlerde 10 M altına düşmez reklam gelirleri vs şimdilik Avrupa liginin getirisi 50 M civarı oluyor bunu şl de yapsan ayak bastı parası daha fazla naklen yayın geliri daha pahalı biletler aşağı yukarı bu geliri 110-120 M gibi bir rakama çeker kafadan şl nin bize getirisi bu bizim kesinlikle şampiyon olmamız gerekiyor iki sene üst üste şlye katılsak borcun belini kırarız

Dahil oluyormuş @Necmi abi ben de bilmiyordum ama şuan dernek sermaye arttırımına para koymadığı için orada oluşan bir borç var tam açıklamasını yapacak kadar bilgi sahibi değilim  :D

Demirören'de 40 milyon sponsorluk 30 milyon hibe 30 milyon taksitli ödeme konuşuluyor.

Aktif de 5 yıl alsa tribünü en az 50 milyon düşeriz borçta diğer iki sponsor da bize kalır.

Am ben yine de bu şekilde borçların inmesini gerçekçi bulmuyorum.

Mutlaka Fulya ve Ümraniyaye odaklanılmalı.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimiçi Rasim

biz varlıgımızın 2.5 katı kadar borclanmısız gs 0.9 fb ise 1.7 civarlarında
dolayısıyla  denizin dediğine geliyoruz  bunun odenişi zor
@Çağrı   bu varlik nasil hesaplaniyor tam anlamadım bizim aslinda fb'den fazla varligimiz olmasi lazim degilmi? :iblush:
buara senin ismini yazmak ne kadar zor yahu :ebebe:
[ Son Düzenleme: 07 Mart 2015, 12:36:04 drango ]
Beşiktaş!

Çevrimdışı buratti

Ben sıkıntının yedeklerde değil ilk 11'de olduğunu düşünüyorum.

Ersan, Veli, Olcay ve Serdar yedek olduğu ve onların yerine a kalite adamlar geldiği gün hem en iyi 11 hem en iyi yedekler bizde olacak.

Cok uzuluyorum bu cocuklara ama kadro kalitesinin zaman icinde artmasi kacinilmaz; ozellikle de yabanci kuralinin 11+0+3 oldugunu dusunursek. Finansal sikintilar birgun biter de o seviyeleri de goruruz. Tabii ki dogru transferler sart. Pandev gibileri gelecekse daha beter oluruz. Umarim yeni transferlerin uyum sorunu olmaz.

Ayrica basimizda bir de kriz soylentileri var. Dolar aldi basini gitti. Klup nasil odeyecek o paralari bilmiyorum valla. En gereksiz futbolcu dukkani 1-2 milyon euro'dan aciyo.

Çevrimdışı ozan062

bazı seyleri katmalıyız bu işe
biz simdi sportif basarı kazandıgımızda ne yapıyoruz??
daha iyi oyuncu alıyoruz dimi sonrasında daha baska yerlere yatırımlar yapıyoruz noluyor gelecek paranın yeri cokttan hazır
yani yine biz borc odemeyeceğiz bircogumuzun unuttugu detaydır bu
bize anca toplu para gelir o sekilde duseriz yoksa parca parca oderiz diyoruz bi yerde sıkısıcaz tekrar alıcaz derken bu boyle bitmez anlıcagınız bizim daha buyuk yatırım yapıp yani gayrimenkul sonrasında bunu x yıllıgına sallayıp parasıyla borc odicez
bunu bu sekilde halledip biz sportif basarı kazandıgımızda futbol subesini ilghilenmeli baskettede basketi ilgilendirmeli
diyelim cok ekstra seyler yasandı (oyuncu satıldı, CL alındı vs) tamam ama olmayacagı için veya tekrarlanmayacagı için  surekli bu konuya endekslenmeyin bana sorarsanız cnk olmaz yurumez
[ Son Düzenleme: 07 Mart 2015, 14:03:19 ozan062 ]
*ŞENOL GÜNEŞ= En Büyük Güneş Bizim Güneş

Transferler için eleştirim:

Kararsızlık ve gecikme, başarısızlığın sebebidir.GOETHE
MisalGomezde herkesin kararlılığı sonuç getirdi

ysariusta

• Ziyaretçi

biz varlıgımızın 2.5 katı kadar borclanmısız gs 0.9 fb ise 1.7 civarlarında
dolayısıyla  denizin dediğine geliyoruz  bunun odenişi zor
Varlığa göre borç tuhaf bir denge gereksiz bir orantı. Gs de Riva arazisi var ederi var ama nakit getirisi bildiğin sıfır. Gelire göre hesaplanır bu iş. Onu da şöyle düşün altı ay sonra gelirin iki kat artacak. Bugün elinde olan oranı böl üçe o zaman

Çevrimdışı ahmet türker

Varlığa göre borç tuhaf bir denge gereksiz bir orantı. Gs de Riva arazisi var ederi var ama nakit getirisi bildiğin sıfır. Gelire göre hesaplanır bu iş. Onu da şöyle düşün altı ay sonra gelirin iki kat artacak. Bugün elinde olan oranı böl üçe o zaman
bu konularda en çok senin konuşman lazım @Yunus kardeşim ,konulardan anlamayıp yorum yapanlara izah etmelisin .bu anlamayanlara ben de dahilim ,değerli görüşlerini merak ediyorum . bilmeden sallayanları okuyacağıma seni okumayı tercih ederim.

Çevrimdışı ozan062

yok bunu soyleme amacım
bankalara gosterebiliceğimiz temlik yada adını sen koy
zaten suana kadar yüzde 30 gibi yani garanti altına alınmıs borc odemesinin oranı bu
dolayısıyla geriye kalanların hepsi çabayla oalcakseyler
tamamen piyasanın durumuna gore sekil alacak odemelerimiz
artı
bizim bankalardan kredi cekecek bir kanynagımızda kalmadı ki bunu en son divandan sonrada soylemiştim cnk herseyden yararlanılmıs
sadece borsadan ve alınabilirse kongreden izinle varlıklar satılır o kadar
[ Son Düzenleme: 07 Mart 2015, 14:32:39 ozan062 ]

Çevrimdışı ozan062

birazsa konumuzun baslıgından bahsedersek size değişik bir eşleştirme paylasmak istiyorum

resimdende anlıcagınız gibi besiktasımızın gsye karsı bi alerjisi var uzun zamandır... bunu sondan bir onceki macta cozersek cok güzel oalcak hatta sampiyonlugu ilan ederek :super: :steamed:

Çevrimdışı src35

Finansal borçlar ve gelirlerin bunu döndürebilme yüzdeleri.

arkadaşlar muhasebe tekniginde mahsuben işlem yapılmaz. x kadar borcum, y kadar alacagım, hop cıkaralım şu kadar borcum kaldı gibi bir teknik yoktur. borcunun ödeneceginin garantisi olmadıgı gibi alacagını %100 tahsil etmek gibi bir durum söz konusu degildir. bazen divan kurulu toplantılarında ve ya mali genel kurullardan sonra şöyle açıklamalar yapılıyor: Beşiktaş'ın net borcu x kadardır diye.. net borç diye bir kavram muhasebede yoktur. aslında hiçbir finansal piyasada yoktur. spkya gidip net borcum şu kadar desen net borç ne derler...

tablolara gelince sadece yükümlülük kısmında dar tablo oldukları için varlıkları göremedigimiz için çok saglıklı olmayabilir yorumlamak ancak;
kulübün toplam borcunun %74 ünü kısa vadeli borçlar oluşturuyor. gördündügü üzere az olan yeşil yani iyi çok olan kırmızı yani kötüdür. teknik olarak bunlar normal şirket olsa kredi verilmez. ama kamuya yararlı dernek boyutları da oldugu için alabiliyorlar.

357m TL lik kısa vadeli borcun 123,5i finansal borç olarak geçmiş yani finansal aracılardan edinilmiş kredi borçları bankalar vs. (enteresan olan kısa vadeli finansal borçların üstteki uzun vadeli yükümlülüklerle birebir aynı olması taploda hata olabilir) 357den 123.5i çıkardıgımızda kalan kısa vadeli borçlar ise iş yaptırmak ve ya faaliyet için yapılan borçlanma yani bankalara degil. furbolcu transferi için başka bir kulube olabilir ve ya sahanın bakımı için çim ile ilgli kuruma olabilir vs.

tablolardaki en kritik kalem ise ikincinin en altındaki toplam finansal borçların yıllık gelirlere oranı; toplam finansal borçlar yıllık gelirinizin %97.2 si kadarmış.

Çevrimiçi Kartal Ç

@Çağrı 2013 yılında yapılan bedelli sermaye artışını hatırlatayım. o dönemde futbol aş nin sermayesi 40 milyondan 240 milyona yükseltildi. bu süreçte derneğin futbol aş deki hissesi %62.5 idi. (son hisse satışlarıyla şuan %50 nin biraz üzerinde). 200 milyonluk bedelli sermaye artışında derneğin %62.5 lik hisse oranını koruması için 125 milyon koyması gerekiyordu. Bu sırada da futbol aş den 128 milyon alacağı vardı.
Dernek bedelli sermaye arttırımına 125 milyon nakit koymak yerine, kendisine olan 128 milyonluk borcu sermaye arttırımına koydu ve bu sayede dernekle futbol aş arasındaki 128 milyonluk borç-alacak olayı kapanmış oldu. Ki zaten bunlar spk onayıyla yapıldı.
[ Son Düzenleme: 07 Mart 2015, 16:47:07 Kartal Ç ]

ysariusta

• Ziyaretçi

bu konularda en çok senin konuşman lazım @Yunus kardeşim ,konulardan anlamayıp yorum yapanlara izah etmelisin .bu anlamayanlara ben de dahilim ,değerli görüşlerini merak ediyorum . bilmeden sallayanları okuyacağıma seni okumayı tercih ederim.
Ahmet abi anlamak başka yorum başka. Eve geçince detaylı yazarım

ysariusta

• Ziyaretçi

yok bunu soyleme amacım
bankalara gosterebiliceğimiz temlik yada adını sen koy
zaten suana kadar yüzde 30 gibi yani garanti altına alınmıs borc odemesinin oranı bu
dolayısıyla geriye kalanların hepsi çabayla oalcakseyler
tamamen piyasanın durumuna gore sekil alacak odemelerimiz
artı
bizim bankalardan kredi cekecek bir kanynagımızda kalmadı ki bunu en son divandan sonrada soylemiştim cnk herseyden yararlanılmıs
sadece borsadan ve alınabilirse kongreden izinle varlıklar satılır o kadar
Şu an kredi çekecek acil bir şey yok gibi durduk yere nakit talebi yaratmak piyasaya negatif etki eder

Çevrimdışı ahmet türker

:ok:

Çevrimdışı Deniz

Brugge macina kagit bilet icin cok uzun kuyruklar olustu sabahtan beri.hafta sonuna kadar bilet kalmaz biter.acikcasi ben bu kadar ypgun bir ilgi beklemiyordum ama yine 65.000 i gorecez :)
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı ahmet türker

bir insan bilmediği, anlamadığı bir şeyi ne kadar yorumlar ? onu demek istedim.

Çevrimdışı nannan

Hatırladığım kadarıyla Vodafone sponsorluk anlaşmasını dolar cinsinden yaptık. Dolar/TL yükselişte, Euro/Dolar düşüşte. Son zamanlardaki kur hareketlerinden karlı bile çıkmış olabiliriz.

Çevrimdışı ALI RIZA

Brugge macina kagit bilet icin cok uzun kuyruklar olustu sabahtan beri.hafta sonuna kadar bilet kalmaz biter.acikcasi ben bu kadar ypgun bir ilgi beklemiyordum ama yine 65.000 i gorecez :)
Niye beklemiyorsun passo ilk imza atanlar utansın  :kop: :kop: her maç 50 60 bin rahat bulurdun...! Neyse geçmiş geçmişte kaldı...! Finale kalırsak Uçaklarda yer kalırmı acaba  :money: :money: :money:

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Mart 2015, 22:41:06
  • Beşiktaş / Bodrum
Hatırladığım kadarıyla Vodafone sponsorluk anlaşmasını dolar cinsinden yaptık. Dolar/TL yükselişte, Euro/Dolar düşüşte. Son zamanlardaki kur hareketlerinden karlı bile çıkmış olabiliriz.

Demirören'in aldığı 75 milyonluk geri dönüşü 130 milyon olan kredi de dolar üzerinden malesef.
Varlığımız; Marakeş'te fiyatları rastgele konmuş bir dükkan gibi. İncik boncuk fahiş fiyatta, değerli taşlar indirimde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

Çevrimdışı nannan

Demirören'in aldığı 75 milyonluk geri dönüşü 130 milyon olan kredi de dolar üzerinden malesef.
Vade farkından bağımsız söylüyorum vodafone anlaşmasının dolar olması bizi burda kur farkının oluşturacağı zarardan kurtarmış. Zararın neresinden dönsek kar. :)

Çevrimdışı atalay

Bizim çocukların Tottenham-Balıkesir-Sivas-Partizan'ı kapsayan 4 maçlık fikstür de müthiş bir oyunu ve öz güveni vardı.Sezonun en iyi maçlarını o aralıkta oynamıştık.Sonra da Erciyes-Fb maçları ile tökezlemiştik.Liverpool,Bursa maçlarında ki kondisyon ve oyunu görünce Eskişehir ve Balkes çöküşünden sonra;Sivas maçı ile Brugge serisi ve sonrasında hem Avrupa hem ligde;Başakşehir maçından sonra ki seriyi tekrarlayabiliriz.Lakin;şu son 20 dakika üstün durumda iken takım halinde "gol yememeliyiz" halinden kurtulmalıyız.Oyun düzenimizin dışına çıkıyoruz ve resmen golü çağırıp;rakibi yüreklendiriyoruz.

ysariusta

• Ziyaretçi

@Çağrı burada önemli olan borcun olması değil. Dönmesi. Elbette kulüplerin, işletmelerin, borçları olur. Şimdi bizim taşıdığımız bir geçmişten gelen borçlar meselemiz var. Mesela biz Ferrari'ye halen para ödüyoruz. Peki bu nasıl oldu da biz oynatmadığımız adama para ödüyoruz? Bir maçta aptalca bir hata yaptı o maçı fenere kaybettik, kulübün başkanı dellendi adamı kovdu. Şöyle bir bakınca transfer politikası, hoca seçimi, herşey kötüydü ama kötüyken aynı zamanda borç yükünün temeli de bunlardı. Adam hoca getiriyor: Dünyanın en iyisi realin efsanesi. Devre arası geçiyor ilk hafta maçını kaybediyor sonra adamı gönderiyor, yeni hoca Beşiktaş'ın evladı. canımız ciğerimiz efsane kaptanımız. yani hamasi bir seçim. Topuz'u fenere kaptırıyor, hemde Aziz Yıldırım bunu TV'de rezil rüsva ediyor, gidip Nihat'ı getiriyor. 4 milyona. Quaresma gelmemek için deli para istiyor sırf istifa sesleri kesilsin diye alıp geliyor. Ya allah aşkına bir bir kulüp bonservis ücretinden daha fazla menajerlik ücreti nasıl öder?

Peki şimdiki yönetim böyle bir şey yapar mıydı? Soru bu? Soru borçlar nasıl ödenir değil? Ya da buradan da onu çözebilirsin. Önceki zihniyet ödeyemez ama bugünkü zihniyet öder. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim ben kendi adıma. 

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 07 Mart 2015, 23:50:40
  • Beşiktaş / Bodrum
@Çağrı burada önemli olan borcun olması değil. Dönmesi. Elbette kulüplerin, işletmelerin, borçları olur. Şimdi bizim taşıdığımız bir geçmişten gelen borçlar meselemiz var. Mesela biz Ferrari'ye halen para ödüyoruz. Peki bu nasıl oldu da biz oynatmadığımız adama para ödüyoruz? Bir maçta aptalca bir hata yaptı o maçı fenere kaybettik, kulübün başkanı dellendi adamı kovdu. Şöyle bir bakınca transfer politikası, hoca seçimi, herşey kötüydü ama kötüyken aynı zamanda borç yükünün temeli de bunlardı. Adam hoca getiriyor: Dünyanın en iyisi realin efsanesi. Devre arası geçiyor ilk hafta maçını kaybediyor sonra adamı gönderiyor, yeni hoca Beşiktaş'ın evladı. canımız ciğerimiz efsane kaptanımız. yani hamasi bir seçim. Topuz'u fenere kaptırıyor, hemde Aziz Yıldırım bunu TV'de rezil rüsva ediyor, gidip Nihat'ı getiriyor. 4 milyona. Quaresma gelmemek için deli para istiyor sırf istifa sesleri kesilsin diye alıp geliyor. Ya allah aşkına bir bir kulüp bonservis ücretinden daha fazla menajerlik ücreti nasıl öder?

Peki şimdiki yönetim böyle bir şey yapar mıydı? Soru bu? Soru borçlar nasıl ödenir değil? Ya da buradan da onu çözebilirsin. Önceki zihniyet ödeyemez ama bugünkü zihniyet öder. Bunu rahatlıkla söyleyebilirim ben kendi adıma. 

@Yunus Abi dediklerine aynen katılıyorum kelimesi kelimesine. Am realitede bunun zamanı ve şekli tartışılır.

Henüz hiç odaklanılmayan -muhtemelen sıra onları gelmediği için çok çok önemli 3 şey var.

2'si Fulya. Benim gözüm buralarda yoksa gelir gideri zaten döndürür, döndürdükçe borç yavaş yavaş iner indikçe faiz azalır derken 10 yılda sıfırlanabilir bile. Ki sıfırlanması şart değil. Faiz yiyeceğin bir borç kalmasın ve günü geldiğinde çevirebilecek kasan olsun yeterli benim gözümde.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli

ysariusta

• Ziyaretçi

Gayrimenkullerden bu şekilde yararlanmak yine problem yaratır. İpoteğe ver kredi al bunu ötele. Böyle çözemezsin. Çünkü asıl gider kalemin bonservisler ve sürekli artıyor. 2 sene idare ettik ama bu sene başında Ba alınsın dedik. Çünkü eldeki golcü iş görmüyordu. Orta saha alınsın dedik. Çünkü takım bu sene bunlarla başarıyı yakalayabilirdi. seneye ŞL olacak biraz daha iyisini isteyecez. sonra orada da ligdede iyi gitsin diye iyi yedekler istenecek. taraftarın istemesi değil TD isteyecek. bu aynı restorana alınan yiyecekler gibi eğer almazsan yemek yapamazsın. yapamazsan satamazsın.
Çözüm gelirini arttırmak. bunlarda artış var. Fulyadan başka yerden gelir elde etmek ve biriken borcu bunlarla ödemek gerekir. Ancak bunu gerçekçi bir hızda yapmanın yolu yine bonservisten kazanmaktan geçiyor. 2015 senede 10 tane futbolcudan para kazanmışız. Asıl kaynağı oradan bulmalıyız. Mesela Fernandes'e 18 verdiyse ruslar tak diye satacaksın. pedro ya talip mi var satacaksın. Törenin yerini 5 milyona doldurabiliyorsan 20 verince Chealseye vereceksin. bunun yolu bu. Gelirin neredense giderinde oradan olacak. Dolar harcıyorsan dolar kazanacaksın.

Çevrimdışı ozan062

Gayrimenkullerden bu şekilde yararlanmak yine problem yaratır. İpoteğe ver kredi al bunu ötele. Böyle çözemezsin. Çünkü asıl gider kalemin bonservisler ve sürekli artıyor. 2 sene idare ettik ama bu sene başında Ba alınsın dedik. Çünkü eldeki golcü iş görmüyordu. Orta saha alınsın dedik. Çünkü takım bu sene bunlarla başarıyı yakalayabilirdi. seneye ŞL olacak biraz daha iyisini isteyecez. sonra orada da ligdede iyi gitsin diye iyi yedekler istenecek. taraftarın istemesi değil TD isteyecek. bu aynı restorana alınan yiyecekler gibi eğer almazsan yemek yapamazsın. yapamazsan satamazsın.
Çözüm gelirini arttırmak. bunlarda artış var. Fulyadan başka yerden gelir elde etmek ve biriken borcu bunlarla ödemek gerekir. Ancak bunu gerçekçi bir hızda yapmanın yolu yine bonservisten kazanmaktan geçiyor. 2015 senede 10 tane futbolcudan para kazanmışız. Asıl kaynağı oradan bulmalıyız. Mesela Fernandes'e 18 verdiyse ruslar tak diye satacaksın. pedro ya talip mi var satacaksın. Törenin yerini 5 milyona doldurabiliyorsan 20 verince Chealseye vereceksin. bunun yolu bu. Gelirin neredense giderinde oradan olacak. Dolar harcıyorsan dolar kazanacaksın.

işte bu  bizim temelinde birleştiğimiz nokta bu
transfer
biz anca bu sekilde kalkınırız cnk yabancı para cinsinden oluyor bu işler her halukarda faydalı bizim için
risk belki cok buyuk ama bunu goze almadıgında işler kotuye gider
ben yonetimde olsam bir oyuncu haric hepsini yollarım para edenlerin (sampi olamazsak)...sadece birini tutarım o kadar
cnk yabancı kısıtlaması 4 yıl yok bu konuda benim içim rahat
[ Son Düzenleme: 08 Mart 2015, 00:25:01 ozan062 ]

Çevrimdışı Çağrı

• Kara Kartal
  • *
  • 08 Mart 2015, 14:10:42
  • Beşiktaş / Bodrum
Atiba aklını kaçırmış ya.

30 yaşındayken 2 yıllık imzaladı 32 yaşıan geldi 3 yıllık imzalayabileceğini düşünmesi çok tuhaf.
Batmamız an meselesi.

Twitter/cagriasarli