Beşiktaş Transfer Sezonu başlığında duruyor o mesajın. Arama yapıldığında kilitli olan konulardaki mesajları göremiyorum. Gidip bulacağım yine de senin için sana özel.
Mesele zaten 78 puan alıp almamak değil. Her konuda bunu yapıyorsun. Beşiktaş'ın borçları ve yapılandırma konusunda da aynı şeyi yaptın. En son tank konusu oldu orada da aynı şeyi yaptın. Yaptığın şey her şeye en iyimser tarafından bakmak. Daha gerçekçi bakan kötümser olanlara da kafayı takıp onlara haddini bildirmeye çalışmak. İşte olan ortada. Senin bakış açının ne kadar doğru-yanlış olduğu ortada. 78 puan alır mıyız, finansal olarak herşey muazzamsa Fikret Bey neden ilk senede hemen sıvıştı, kendi tank motorunu üretemeden nasıl tankta dünyada söz sahibi ülke olacakmışsın bunların cevabı belli.
yanılıyorsun fikir tartışmak birşeyi iddia etmek değildir ama insan bir fikri konuşuyorsa ona inanarak konuşur
ve konuştuğu her şey kendi fikridir ve kendini bağlar bir konuyu ben yanlış biliyor olabilirim yanlışda yorumlamış olabilirim ama bu beni bağlar
tankda dünyada söz sahini olacağız falan demedim iyimser bakmam olaylara gerçekci bakarım. sen dünyada her tank üretenin motoru kendi yerli imalatımı olduğunu sanıyorsun
onu bırak amerikan abrams tanklarının namlusu alman şimdi bu o tankı amerikan tankı yapmıyormu. bu arada aynı namlu bizim altaydada kullanılıyor.
birşey iddia etmedim tank motorunu geliştirmeye uğraşıyoruz dedim. bunun için iki firma bildiğim çalışıyor biri bmc diğeri ya kale yada tei olması lazım.
zaten söylediğim ilk 40 tankın motoru alman olacak sonrası yerli motor kullanılacak söylenen bu ihale şartnameside bu. bir iddia değil bu bilgi
neyi iddia edeceğim ağzına almışsın iddayı sanki anlaşmaları ben yapıyorum. sadece verilen bilgileri tekrarlamak iddia falan olmaz. bazılarının yaptığı gibi götümden uydurmuyorum söyleneni tekrarlıyorum. benim için bilgi birinci ağızdan söylenendir burda konuştuğum konularda birinci ağızdan söylenen şeyler üzerine yapılan yorumlardır
yoksa twitterde dolanıp her hıyar sallayana tuzlukla koşmam. sadece birinci ağızdan çıkmamış hiç bir şeyi dikkate almam doğrumu yanlışmı diye kafa bile yormam.
bu arada bilgin olsun savunma sanayinde yüzde yüz yerli diye bir şey yok olamazda bunu yapmaya kalkan hiç kimse başarılı olamaz yerlilik olayı patent almaktır aslında
burda üretebiliyormusun esas mühim olan o. bazı kritik parçalar vardır üretmen gerekir çünkü alamazsın alsanda yarın alamama durumun vardır.
alabilme durumun olsa bile ihracat kısıtlamaları vardır. işde onları mümkünse milli hale getirirsin. yoksa alman topunun patentini almışım ülkede üretiyorum hiç bir kısıtlaması yok artık o yerlidir.
bu arada ben konulara çok iyimser bakabilirim bu beni bağlar ben hatalı düşünebilirim buda beni bağlar yanlışda bilgi verebilirim buda beni bağlar burda kuranı kerim yazmıyorum ki insanlar müridim falanda değil. kimseye haddini falan bildirmiyorum bırakta buna insanlar karar versin sen milletin avukatımısın
nasıl had bildireyim milleti burda zorlamı tutuyorum. zaten birine ters davransam burda durmaz gider.
kendine milleti korumak gibi bir misyonmu yükledin
sürekli birşeyler söylüyorsun ama söylediklerinin hiç bir temeli yok benim en azından bir temele dayanıyor resmi açıklama var bunun üzerine yorum yapıyorum sen neyin üzerine yapıyorsun yorumunu. belli oldu kanıtlandı dediğin zaman belli olmuş kanıtlanmışmı oluyor. bir şeye kanıtlandı diyorsan bir zahmet kanıtınıda koy ortaya ama kanıt koy ondan bundan duyduğun dedikoduyu değil.
yazdın işde benim söylediklerimin tersi kanıtlanmış eee nerde peki kanıt şimdi sen kanıtlandı dediğin için bunu böylemi kabul etmek zorundayız.