heryerle kıyaslayabiliriz gelir konusunu yeterki abuk sabuk yöneticiler çıkıp hırsızlık peşinde koşmasın karabük küme düştü hiç transfer yapmadıkları transfer dönemi için hesaplar incelenince menajer ödemesi faturası çıktı bir başka takım 640 bin yuro scout şirketi faturası koymuş kasaya adamları gören yok şimdi alt liglerdeler evet mantaliteyi dürüstlüğü ahlakı mukayese edemeyiz ama gelirleri pek ala edebiliriz.
Muhasebe denen birsey var. Sen 13 milyon euro gelir yaziyorsan karsiliginda birsey yazman lazim. Ya para girisi olacak ya alacaklin olacak. Oyle kafana gore ben 13 milyon euro gelir yazayim 5 milyon euro kasaya girsin 8 milyon euro hocus pocus olsun gibi bir muhasebe yok.
Ha, ayriyeten soylediklerinde haklisin. TR'de temiz bir duzen kesinlikle yoktur, ornek vermissin iste. Ornekler muhtemelen cogaltilabilir.
Ama kulubun berbat ekonomik durumunu 'yonetim para caldi' ile aciklamayazsin. Herkes berbat durumda, herkes mi caldi ve 1 milyar tl nereye caliyorsun fark ettirmeden, oyle bir dunya yok. Hadi diyelim 50 milyon euro goturdu yonetim, ki bu bile inanilmaz, abartili bir rakam. 2.5 milyar tl'nin 300 milyon tl'sini acikladin hirsizlikla. Gerisi?
Turk kulupleri ekonomik olarak berbat yonetiliyor. Daha dogrusu strateji dogru olmadigi icin bu ekonomiye yansiyor.
Sonuk bitik yildizlari istiyoruz, scoutingimiz yok, inanilmaz bir rekabet ortami ve bu ortamin getirdigi rekabet istegiyle ucan maas butceleri.
Normal sartlarda bir Turk takimi scouting'e ve altyapiya agirlik vermeli, oyunculari korkmadan oynatmali, yurtdisi transferinde Iskandinavya ve Balkan ulkelerinde buyuk kuluplerin gozlerinden kacmis, ama potansiyeli olan ucuz yabancilari parlatmaya gitmeli. Kaliteli yabanci alacaksa da 1.5 milyon euro maasi biraz gececek max 2-3 adam almali, maas butcesini 20-25 milyon euro olarak tutmali. Ama taraftar beklentisi, rekabet ortami, CL hayali vs bunlari engelliyor. Sadece bizim icin degil, 3 buyuk icin de gecerli bu durum. Sadece son 2 seneki Trabzon bu kisir dongunun biraz disinda tutulabilir.