Teansfersizlikten oluyor hep
Bi sabah bi aksam yarin iki tane gelsin tadindan yenmez
Evet gerçekten transfer önemli. Sürekli transferlerin maddi yükümlülükleri üzerinden konuşuluyor, ki önemli bir konu ama işin manevi bir boyutu da var.
Biraz demagoji yapayım. Bundan bir kaç sene önce orada burada yeni nesil çocukların hepsini Beşiktaşlı olduğunu, ne bileyim bahçede mahallede topa vururken Taliscaaa diye bağırdıklarını falan okurdum. Buradan başkan beye sormak istiyorum: O çocukların kaçı hala Beşiktaşlı Fikret bey? Dozu arttırıyorum; o Beşiktaş'lı fakir çocuk, okullar tatil, tüm gün sokakta. Görüyor arkadaşlarında son model telefonları gidiyor babasına, diyor, baba diyor, bana telefon alasın diyor, pokemon oynatmıyor benimki diyor (yada çocuklar bugünlerde ne oynuyorsa artık). Babası da oğlum telefon ne ki, telefonu almaktan kolay bir şey mi var ya, ama telefonu doğru zamanda alınır diyor. Bırak karışma ben uygun zamanda alırım diyor. Oğlansan oğlanlığını bil diyor. Sonra o çocuk bakıyor haberlere Gassaray şunu almış, Fener bunu almış, Trabzon gümbür gümbür geliyormuş. Beşiktaş başkanı da babası ne diyorsa aynısını diyor, azarlıyor onu, taraftarı. Yaz dönemi tuttuğu takım ikinci lig takımları ile hazırlık maçı yapıyor yayınlanmıyor bile. Fenerbahçe Real Madridle oynuyor. Beşiktaşın bir kaç senede o durumdan bu duruma nasıl geldi başkanım? (Ağlayarak) O çocuk bugün topa vurunca Ozan Tufan diye bağırıyor başkanım. Çocuklar inanmıyor başkanım!...