Önceki mesajda da dedim. Burası Beşiktaş, oynadığımız ligde Süper Lig. Hangi mevkiide hangi rol verilen oyuncu o rolün gerektirdiği özelliklerin %100'ünü taşıyor? Bizde, gs'de, fb'de? Medelin şutları da iyidir bu arada. Ha Beşiktaşta atmaya atmaya körelmiş midir bilmem. Gerektiğinde Oğuzhan'a kalkan olacak, gerektiğinde hareketliliğiyle rakip defansı, orta sahayı karıştırabilecek vasıflara sahip.
Oğuzhan kafasını kaldırdığında ileride sadece Burak oynamayacak. Zaten bu sistemde kanat oyuncuları ve gerektiğinde rakip defansı genişletip gerektiğinde defans arasına koşu atarlar, Boyd ve diğer kanat (belki de ljajic) burada rol alacak. Oğuzhan geriden oyunu kurarken Ljajic hücuma son şeklini veren ofansif oyun kurucu olabilir.
Ben Pirlo'yu değil, onun rolünü örnek gösteriyorum. Anlatamadığım şey bu. Aynı görevleri yapar, ama 10 üzerinden 9 kalitede değil 10 üzerinden 6-7 kalitede yapar. Aynı tipte oyuncu çıkmadı diyorsun. Bire bir Pirlo gibi oynayan oyuncu çıkmasını bekliyorsan 100 yıl daha beklersin. Beklenti yanlış. Sen fazla kalıp olarak bakıyorsun. Geniş düşünmüyorsun. İtalyaya gitmeye gerek yok. Yanı başımızda Avcının eski takımında Emre Belözoğlu vardı. Birebir regista denir miydi denemezdi. Ama registamsı derdim ben. Oğuzhandan da Pirlo olmasını bekleyen yok, onu örnek alır, onun yaptığının onda birini yaparsa bize yeter.
Abdullah hocayı kötülediğini söylemedim zaten. Beğendiğini biliyorum. Demek istediğim aynı şey. Hoca deniyor. Ben de bu sistem mutlaka çalışır falan demiyorum zaten. "Hocanın denemesinin mantıklı gerekçelerini" söylüyorum, denemeye değer olduğunu söylüyorum.
Avcı bir sistem adamı olduğu için olaya biraz kalıpsal olarak da bakmak gerekiyor, sonuçta sistem biraz matematik işi. Bunların hepsi insan, çıkar oynarlar bir şekilde ona şüphe yok. Sistem iyidir ama ondan iyi performans alacak kadron yoksa sıkıntılar olur. Benim de sevdiğim bu ama artık senin gibi bakamıyorum. Paralar saçıla saçıla buralara gelindi, başkaları harcıyor orasını bilemem. Maddi açıdan bulunulan durumlar zaten bu sistem falan gibi şeyleri işlevsiz şeyler haline dönüştürüyor. Stratejin olmadığı için üstüne taktik sistem yapamıyorsun. Bahsettiğim sebeplerden ötürü bizden olan Sergen daha iyi seçenekti diye düşünüyorum. Kendisi daha çok oyuncuya bakan, onun dilinden iyi anlayan birisi.
8 numarada kendinden isteneni bile veremeyen bir adamdan farklı bir pozisyonda oynamasını isteyeceğiz. Geldiğinden beri sadece Sosa varken tiki taka oyununda kendini gösterdi. Bana göre o oyun dışında iyi performans alınabilecek bir oyuncu da değil. İstikrarı, isteği yok adamın. Rahat regista oynayacak gibi konuştuğunu görüyorum ama yok öyle bir şey bana göre. Onu defansın önünde top alıp saklayacak cesarette, oradan oyun yönetebilecek karakterde göremiyorum. Pirlo o pozisyonda standardı öyle farklı belirledi ki kimseye regista tabiri kullanılamıyor neredeyse zaten, sayıları az. O rolü her oyuncu, kadro kaldırmaz. Defansif oyun kurucular var ama Ozzy'de defansif denebilecek bir şey yok. O pozisyonda iyi müdahale gerekmese de topu saklama, dengede durabilme becerisi gerekiyor. Gerektiğinde topu vermemeli. Emre demişsin ama o mesela bunu en iyi yapan Türk oyunculardan biri, adam senelerdir bu rolde oynuyor zaten. Poposunun üzerinde görmeye alıştığımız Tolgay bile bu hareketi Ozzy'den daha iyi yapıyordu. Oğuzhan bana göre 10 numara verdiği katkıyı dahi sağlayamayacak o pozisyonda.
Medelin önceki yıllarda bahsettiğin gibi bir dönemi var ama uzun bir süredir izlediğimiz tarzda oynuyor. Biz konuşuyoruz ama gönderilmesi düşünülen isimlerin başında geliyor zaten. Önceki mesajlarda söylediğim şeylerin hala dezavantajlar oluşturabileceğini düşünüyorum. Bana göre çok fazla soru işareti oluşuyor, oturmayan taşlar var.
Başım çok ağrıyor her yazdığına cevap verememiş olabilirim bu yüzden kusuruma bakma. Planların işleme ihtimali elbette var, geç olsa da şu malum iki transfer gerçekleşirse belki de çok iyi olacak. Olmazsa da hoca bir yolunu bulmaya çalışır inanıyorum yeter ki eksik kadro başlamayalım şu lige.