Quaresma'nın verdiği zararları dile getirenler Lens'in verdiği zararları hep göz ardı etti. Quaresma vs. Lens karşılaştırması yapmadım hiçbir zaman. Neden Quaresma ya da Lens oynamalı tartışması yapmadım. Bunlar yerine kadroyu Quaresma ve Lensle kuranları sorguladım. Siz ise kadroyu Quaresma ve Lensle kuranları tartışacağınıza ya bu futbolcuları ya da teknik direktörü tartıştınız. Nedenini sen anlatırsın. Quaresma 4 sene önce bu takıma gelirken yine takımdan kopuk bireysel oynamıyor muydu? Yine çizgiye basıp orta açmıyor muydu? Bugünün Quaresma gömücüleri o zamanın Quaresma savunucularıydı. Lens gelirken farklı bir futbolcu muydu? Gelirken set oyunlarını düzgün oynayamayan, top tekniği zayıf, sahada şaşkın hareketler yapan küçük takımların kontratak futbolcusu değil miydi Lens? Buraya gelirken neyseler burada da onu oynadılar. Bunları senden ya da FM'ci sistem kurmayı bilgisayarda oyun oynamak kadar basit zanneden taraftarın görmesini beklemiyorum. Görmesi gerekenler görmedi. Görmeyen taraftar da srorumluğu antrenöre, futbolcuya yükledi direk. Ben yanlış çıktığım bir konuda hiç söylememiş gibi hareket etmedim. Vagner Love transferini savundum. Olmadı gitti. Mazeret de aramadım; Vagner Love transferini istememiş gibi hareket etmedim hatta yanıldığımı söyledim. Kısaca sabit fikirlilik, ben bilirim ben ederim ben yanılmam diye birisi eleştirilecekse o ben değilim. İnsanın işin içinde olduğu bir şeyde yanılma payı da fazla olur. Quaresma, Lens meselesi ise yukarıda yazdığım gibi yanılmaktan öte iş bilmezlik.
Kaos çıkarmak isteyen troller arada sırada geliyor ve gidiyor. Onlar zaten kendini direk belli ediyor. Burada herkesin senin gibi düşünüp senin gibi yazmasını istiyorsun. Senin gibi düşünmeyen insana kötü niyetli damgası vurmaktan da çekinmiyorsun. İstersen buna baskı deme farklı tanımla değişen birşey yok.
Sistem konusuna gelince istersen 100 sene tartışalım o kadroları Şenol Güneş'e değil de sistemci tabir edilen Guardiola'ya, Klopp'a hadi olmadı Avcı'ya versen yine sistem kuramaz. Birbirini tamamlamayan oyunculardan kurulu toplama takımdan sistem yaratılmaz. Dünyanın üzerinde hiçbir antrenör Tolgay,Oğuzhan ve Talisca'yı bir arada bir sistem içinde oynatamaz. İlk önce bunu kabullenip sonra diğer aşamalara geçmek lazım.
Zamanında adminlik, moderatörlük yaptığım için bilirim o işin zorluğunu. Moderatör ve adminin tartışmalara katılıp insanları kendi düşünceleri doğrultusunda düşünmeye yönlendirmesi kendi işini zorlaştırır. Elbet isterse katılabilir tartışmalara ama savunacağı şey ne ise objektif olmak zorunda.
gayet objektif şekilde fikrimi savunuyorum. ben hiç bir zaman oyuncu eleştirmedim quaresma hariç
oyuncuyu eleştirirken aslında hep eleştirdiğim sistemdi. oziye eleştiri getiriyordum birde quaresmaya
başka oyuncu eleştirim olmadı. onları eleştirmemde oyunla alakalı değil karakterle alakalı olduğu için
biri yatarak saklanarak sahada dolanıyor diğeride yaptıklarıyla bütün takıma zarar veriyor
oyuncu kötü oynar bunu kabul ederim ama asla sahadaki ihaneti kabul etmem bunu daha öncede söyledim
lens kötü oyuncu olabilir bende iyi demiyorum quaresma gibi takıma zarar vermedi diyorum lens oynarken neden daha fazla
pozisyona girdik hep atarsın atamazsın onu tartışmıyorum quaresmayla 40 orta açıp pozisyonsuz maçı bitiriyorduk
lensi görme lensli kadronun oyununa bak birde quaresmalı kadronun oyununa bak
hocanın sisyemi yoktu peki oyuncu yapısı yüzünden oynayamıyordu burak gelince mi oyuncu yapısı değişti bir oyuncuylamı
burak gelince quaresma neden dışlandı. biliyordu o oyunla burak gol falan atamaz ama bunu diğer forvetlere hiç yapmadı
love oynarken havadan orta açıyorduk ötesi varmı. quaresma negredoya pas vermiyor dedim çıkıpta kimse bunun aksini kanıtlayacak delil sunmadı
bak transferler kötü olabilir buna birşey demem ama bunu doğru oynatsında bilelim talisca gibi bir adamı bile kafa atmaya zorlamış
daha ne diyeyim sen bir oyuncunun en iyi özelliğini kullanırsın gerisi ekstra olur.
bu söylediklerim benim düşüncem değilki sahadaki oyuncuda aynısını düşünüyor. bunun en iyi örneği abounun haraketiydi.
düşün takımın içine kök salmış ama kaç yıl buınuda besleyen hoca oldu.
quaresmayı geldiği gün istemedim başımıza bela aldık dedim quaresmanın gelmesindeki tek iyi şey onu gönderirken yaptığımız terbiyesizliği telafi etmek oldu dedim
yoksa gram istemedim onu forumda quaresmayı eleştiren benden başka kimse yoktuki aynı zamanda hocayıda eleştiren benden başka kimse yoktu.
ilk zamanda ben eleştirirken ne dediğimi anlamayanlar son zamanlarda gayette iyi anladı.
bu arada quaresma eleştirimle hoca eleştirimi aynı düzlemde değerlendirme ikisi farklı nedenler
ben quaresmayı mesela gol kaçırdı diye bir kere bile eleştirmedim gol kaçar ama sahada talisca varken her serbest vuruşun başına gitmesi
eleştirimdi ama bu quaresmaya değil onun özelinde hocaya eleştirimdi.
tolgayla ozi ile talisca ile orta saha kurulmazda sen inanıyormusun tolgay sorunu yaşanmasa dorukhan forma yüzü görürmüydü
aç sezon başı mesajlarıma ne demişim nerkezde dorukhanı oynatması lazım bunu sezonun başında söyledim
mecbur kalmasa hayatta oynatmazdı oynayıp iyide oynayınca milli takım yoluda açıldı şenol hoca aldı demeyin kim gelse milli takıma dorukhanı alırdı.