Fikret Orman : "Son 2 şampiyonluğumuzda futbolun hep içindeydim Beşiktaş'ta. Son dönemde ise değildim. Bu sezon yeniden futbolun içinde daha fazla olacağım. Hocamızla birlikte tabi."
(TRT Spor)
bu açıklamanın açılımı şenol güneşi göndermek için Beşiktaş'ı 2 yıldır yalnız bıraktım.
Hoca'yı,oyuncuları,taraftarı 2 yıldır haramilerin önüne attım.Hocayı göndermem için başarısız olması şarttı demek.Bu yüzden taraftara atar gider yaptım hoca ne derse tersini söyledim demek.Hocayı gönderme uğruna şampiyonluğa veda ettim demek.
Sergeni de bu sebeple getirmedi.önüne geçmesini istemiyor kimsenin...
Bunun bir kaç farklı tercümesi olabilir, hepsi başkana , şenol hocaya, albayrağa duyulan tepki ve sevgiye göre değişebilir:
Tercümeler:
1. ilk başkan seçildiğimde söylemiştim, futboldan anlarım, 2 yıl ilgilenmedim şampiyon olamadık.
2. son iki yıl diğer yönetici arkadaşlara güvendim ama yetersiz çıktılar.
3. Şenol hoca çok aksi, kavga etme potansiyelimiz yüksekti, sorun çıkmasın diye futboldan uzak durdum
4. Bu ülkede Beşiktaş'ın üç yıl üst üste şampiyonluğuna artık izin verilmeyeceğini biliyordum, enerjimi boşa akıtmamak için uzak durdum.
5. Açıklayamayacağım bazı nedenlerle uzak durmak zorunda kaldım, ama artık son dönemimi şampiyonluklarla süslemek istiyorum, Artık kimse için susmayacağım.