Bir futbolcunun yıllarca bizde olması,futbol oynaması o kişinin profesyonel olduğu anlamına gelmez.İyi o zaman İbrahim Üzülmez de yıllarca bizde oynadı,kaptanlık yaptı onu da getirelim bir yerlere çünkü Üzülmez profesyonel değilse kim profesyonel olur değil mi?
Üstelik verdiğiniz örneklerle tartışılan konu çok alakasız.Ne yani sebayı kaçırdık diye vasat yöneticiye tamah mı edelim?Artı olarak Seba'dan sonra hiçbir yöneticinin Beşiktaş için bir şeyler yapmak istediğine inanmıyorum.Hepsi Beşiktaş'ı kendi çıkarları için basamak olarak kullanan adamlar.Ve bir şeyler söyleyebilmek için yaşımın fazla olmasına gerek yok;geçmişte yaşanan şeyleri görmemiş olabilirim ama az-çok fikir sahibi olabiliyoruz internet sayesinde.
senin için profesyonelliğin tanımı ne.
profesyonel dediğin o işi meslek edinmiş ve o işten ücret alan kişidir
biri kişinin yıllarca bizde olması futbol oynaması ve bu işden para kazanması onu profesyonel yapıyor
evet profesyonelliğin tanımı budur.
profesyonel olmakla bilgili olmayı birbirine karıştırıyorsun bir çok profesyonel vardır ama bunların içinde
bilgi anlamında seviye farkı olabilir bakış açısı farkı olabilir. görüş farkı olabilir.
bu arada evet ibrahim üzülmezde profesyoneldir. adam profesyonel olmak için daha ne yapmalı bu işi meslek edinmiş ekmeğini burdan kazanıyor.
biz sebayı kaçırmadık onun yanında onlarca iş adamını kaçırdık vasat yöneticiye temah etme
ama elinde o vasat dediğin yönetici var onu gönderirsen daha iyisini değil daha vasatını bulacaksın anlatmak istediğim bu
birşeyin ya farkında değilsiniz yada gözlerinizi kapatıyorsunuz daha yeni seçim oldu o vasat dediğin yöneticilerin
karşısına rakip bile çıkmadı. milletin başkan olmak için yönetici olmak için sırada beklediğinimi sanıyorsun
yok öyle birşey. Beşiktaşın başında olmak demek şu anda erke karşı durmak demek ister istemez camian yüzünden ülke gücünün karşısında durmuş oluyorsun böyle olmasan bile tabana söz geçiremezsin ve hedef olursun ben o yürekte kimse göremiyorum.
birde vasat yönetici kimler ben öyle görmüyorum Beşiktaşın bütün tarihinde yapılan yatırımların en büyüğünü yapıp başarmış bir yönetim
son 25 yılda kazandığımız 4 şampiyonluğun ikisini kazanmış yönetim tüm Beşiktaş tarihi boyunca ulaşılamamış bir transfer başarısı göstermiş bir yönetim yönetimde kaldığı sürede stadı yapmış tesisleri yenilemiş alt yapı tesislerini yenilemiş
bir çok projeyi hayata geçirmiş ve başarılı olmuş bir yönetim kulübü tarihin en büyük gelirlerine ulaştırmış yönetim
kime göre vasat yada neye göre vasat. kaldıki bu yaptıklarını yapmak için yola çıktığında herşey güllü gülüstanlık değildi
kulüp kayyumun kapısındaydı. yüzlerce dava vardı. stadı yıktılar gezi olayları başladı ve Beşiktaş taraftarı olaylarda baş roldeydi.
takım stadsız kalmış maç oynayacak stad bulamıyordu. üstüne geçmiş yönetimin Beşiktaşı düşürdüğü durum nedeniyle Beşiktaş uefadan men yemiş peşinden ffp ye alınmışdı. artık Beşiktaşın büyüklüğü bile sorgulanır olmuştu. geldikleri günden beri tepedeki bir saç ayağı hep Beşiktaş oldu. Rakipler deiğşti ama Beşiktaş hep bir tarafta oldu. Beşiktaş bu kadar olumsuz koşula ramen sürekli tepede olmayı başardı.
fenere bak ffp ye girdi ikinci senesinde dibi boyladı. gs nin daha ffp de ilk senesi. fenerde ilk seneyi kolay geçmişdi daha ikinci üçüncü ve dördüncü seneleri görecekler.
ve bunları yapan yönetim vasat öylemi. bir sürü isim sallayıp yok Beşiktaşı profesyoneller çalıştırmıyor diyorsunuz
mesela aslında arka planda Beşiktaşın futbol ayağını ali naibi yönetiyordu yıllardır kimsenin haberi yoktu iki senedir ismini duyuyorsunuz
bu adamı avrupanın büyük takımları istiyor yaşi genç ama avrupa piyasasında çok önemli bir yer ediniyor.
bir çok transferin arkasındada o var. Gökhan keskin zeki futbolu bilen profesyonel biridir. adından başka nesini biliyorsunda
adamın profesyonelliğini sorgulama cüreti gösteriyorsun o ap ayrı bir konu.
hayatının başında olan biri nasıl olurda ticari hayatında bir yerlere gelmiş birini vasatlıkla itham eder.
o vasat dediğin adam Beşiktaşa yönetici olmuş dene bakalım olabilecekmisin.
insanların arasında bilgi tecrübe uzmanlık farkı olabilir ama belli çizgileri aşmış insanlar vasat diye tanımlanamaz.
heleki o çizgiyi aşmamış insanlar tarafından hiç tanımlanamaz. Rahmi koça göre metin vasattır ama sana göre vasat değildir.
toplumsal hiyareşide basamaklar vardır üst basamaktaki alt basamaktakini vasat olarak tanımlar ama alt basamaktaki üst basamaktakini vasat olarak tanımlamaz. bu insanların garip haraketleri işçi patronunu vasatlıkla suçlar aynaya bakmaz vasat dediği adamın altında maaşla çalıştığını görmez o vasat adam işi kurmuş seni işe almış onu değerlendirecek seviyedeysen o işi senin kurman gerekiyor.
bir insanı vasatlıkla itham etmek bir oyuncunun iyi yada kötü olduğunu yorumlamaya benzemez. birinde yeteneği diğerinde toplumdaki yerini tartışıyorsun. Metin vasat biri falan değil eğitimli konuşmayı bilen toplumda belli yerlere gelmiş biri ama itici
bazı insanlar böyledir iter seni. ama bu onu vasat yapmaz. sadece sevilmeyen yapar.