Arkadaşlar mesajı tek tek okuyamadım ama genel olarak yabancı sınırının kalkmasını istediğinizi tahmin ediyorum. bence alınan karar skandaldan öte birşey değildir. Türk futbolunu düzeltelim derken daha da batıracaklar ama farkında değiller.

- 2 sene önce 8 yabancı çok diyenler azaltmaya kalktılar 2 sene sonra pes edip tamamen serbest bıraktılar....

- Önder Özen sonuna kadar haklıdır. Mahallenin safı bizmiyiz bütün kuralları sadece biz uyguladık?

- Hatır gönülle futbolcuya borcu olmadığını beyan eden dilekçenin imzalatıldığı ülkemizde nasıl bir denetim olacak?Bkz. Abdurrahim Albayrak BJK-gs maçı sonrası verdiği ropörtaj... Daha verdiği kararı 3 yıl üst üste uygulayamayan federasyon finansal kontrolü nasıl yapacak? :iscrewy:
- Yerli oyuncuya bol kepçeden paralar savuruluyordu iyi oldu deniliyorda şimdi ucuza kalitesiz yabancı çöplüğü olacak haberleri yokmu?
Yabancı sınırının kaldırılması olabilir ama böyle olmamalı. Sınırsız yapılabilir ama en fazla 8 oyuncu oynatabilirsin, aldığın yabancıların kendi ülkelerinde en az 20 kere milli olma şartı (yaşa göre bu şartlar değişebilir) gibi yabancı kalitesini yükseltecek şartlar olmadıkça çöplük olur başka yolu yok. 2 kamyon makarnaya afrikadan siyahi topçu dolar 2 seneye...
18 den en az 3 oyuncunun altyapıdan olması zorunlu tutulmalı. gerekirse 11 de bile altyapıdan çıkma zorunluluğu konulabilir.
Herkes yerli futbolcuların pahalılığından şikayet ediyorlarda bir tane büyük takım yöneticisi veya federasyon yetkilisi altyapıyı geliştirirsen bu kadar uçuk paralar vermene gerek kalmaz be adam diye düşünemiyormu?
Kardeşim yeni teorilere gerek yok amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Aç futbolun beşiği ingilteredeki yabancı sınırlaması kurallarına bak benzerini uygula yeter...