Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 52 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3723521 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
23 Mayıs 2018, 17:54:54 »
Tuchel, Favre, Emery'den sonra Sarri de önemli değişimlerden biri olacak.

Hepsi kısa sürede takımlarına oyun kimliklerini belli oranda verdiler. Ki halen kısa bir süre ve zamana ihtiyaçları var. Bu arada Sarri, City'in 100 puanı geçeceğini düşünüyormuş. Şu anki puan ortalaması ile bu mümkün. Ki geçen sezon da 100 puan aldıklarında Pep; Pochettino, Klopp ve o sezon için Mou'yu başarısız gösteriyor demiştim. İlk sezon için kervana kendisi de katılabilir.

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
25 Ağustos 2018, 20:08:49 »
Takip ediyorum. @worns Kendi felsefesini kısa sürede aşılamış. Pozisyon ve sayısal üstünlüğü yüksek. Bekler dahil bütün oyuncuları sürekli half-space, koridorlara sokuyor ve pozisyon üretiyorlar. İlk reaksiyonu küçük defolarına rağmen iyi. Transition'ı iyi oynuyorlar. Yüksek forechecking uygulamaları sunuyorlar. Oyunu daha geliştirebilir. Bu periyotu yüksek puanlar ile geçmeleri gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bana göre bu yüksek baskılı ve tempolu oyunun en büyük handikabı 46 hafta sürdürmeyecekleri oluşu. Oyuncuları oyuna inandırmış ama beraberinde aktif dinlenebilecekleri oyun setleri gerekli gibi. Ben de EPL'de olsun, yeniden bu seviyede boy göstersin istiyorum.

Bielsa için de görüşüm geçerli. Şu an Norwich'in arkasında ikinci sırada ama o periyodu daha yüksek puanlar ile geçmeliydi. Oyunu bir parça dönüştürmek zorunda. Dozunda idealizm, biraz daha pragmatizm EPL'nin anahtarı.

Çevrimiçi Necmi

Quaresmayi yunus emre ile abdusta abilere soracaz, ucakta mi sakatlandi diye
Lens konusunda ben hala ayni noktadayim santrafor oynayacaksa oynasin yoksa bu takimin oyuncusu olacak kalitede degil, herzamanda dedim takimin seviyesi ve kalitesi dustugunde ise parlama yapabilir diye
Dun psvde attiklatina benzer goller buldu, acayip bi gol sansi var bu santrafor kitliginda guzel oynardi
bir konuda yanılıyorsun ama
tamam quaresmanın kalitesinde olmayabilir bazı durumlarda quaresmanın yapabildiklerinide yapamayabilir
ama basit bir şey söyleyeceğim akşam quaresma oynasaydı bu maçı alabilirmiydik
mesela quaresma o ortayı love un önüne yerdenmi atardı havadanmı şişirirdi.
yada lens bir sezonda 10 gol 10 asist yaparmı artılarına bakmak lazım hücumu bozmuyor bencil değil
skora gidebiliyor topla ilişkisi iyi hızlı mesela son attığı golde o depar atarken patlama yapıp son bir hamleyle
rakibin önüne geçip geçer geçmez aşırtıyor o top basitte görünse usta işi bir vuruşdu.
quaresmadan on kat daha fazla gole yakın tamam quaresma kadar topu tutamaz ama tutmasınıda isteyen yok
onun varlığı diğer oyuncularında topla buluşmasını sağlıyor herşeyden önemlisi çizgide beklemiyor
atakta hücumu çoğaltıyor ve doğru yerde duruyor
babel quaresmadan lens pektemeğe geçtik kalite düştü senin bakış açınla evet bu doğru
ama oyunun kalitesi arttı hangisi tercih edilir rakip ceza sahasında pas yapmaya başladık sağdan lens giriyor
soldan pektemek giriyor forvet dalıyor arkasından ljajic deliyor ya hücumda çoğalıyoruz
rakip kimi tutacağını şaşırıyor birde bu adamların hepsi haraketli adamlar
akşam love a attırdığı gol aslında larin oynarken o paslardan bir kaç tane daha attı ama larin vuramadı
senin forvetin love ise quaresma değil lensle oynarsın fernandao gibi bir forvetin varsa quaresma ile oynarsın
yemişim kalitesini bana 10+10 yapsın yeter takım oyunuda oynasın biz olcayı gönderdik babeli aldık
babel gol atıyor ama olcaya değişmem ben olcay hücumda vardı ve babel kadarda atıyordu üstüne onun yapamadığı asistide
yapıyordu. şimdi olcayın kalitesi babelden düşükmüş ne yapalım
bu arda akşam pektemekte yoktu ozide yoktu aslında takım 8,5 kişi oynadı larinide buçuk saydım.
hadi akşama özel yetersiz kadroda buna eyvallah denir. bir tek hocayı love ile başlamamasına eleştiri getirilir
onuda aslında yaşından dolayı diri rakibe karşı ilk başta yıpratmayıp sonradan oyuna koymayı düşünmüş olabilir
benim akşam kabul edemediğim tek şey adrinin bekte dorukhanın ortada olması gerektiğiydi.
bu arada dorukhan sağ bek oynuyor ama buranın asli elemanı olarak düşünülmemeli bence çok yeterli değil orda
merkezde yüksek verim alınıyorsa bek tercih edilmemeli adri olmasa kabul edilebilirdi ama adri varken doğukanın sağ bekte olması bence
hoca zaafı oldu akşam.
bu arada bazı arkadaşlar adriyi beğenmiş bence çok yetersizdi. gücü yok daha hazır değil.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Skora bakıp yanılma, Pektemek aynı Pektemek takım kötü oynayınca o bize iyi görünüyor.
Yavaş yavaş bizim beklenti seviyemiz düşüyor. Sene sonunda ikinci olursak sevineceğiz mesela.
Skora bakarak değil

Her maç atıyor , ileride sırtı dönük top alabiliyor , pas oyununa uyumlu , al ver yapıyor

Önceden top tutamazdi sımdi top tutabiliyor sanırım fiziğini güçlendirmiş

Yoksa Pektemeği biliyoruz yani az gömmedik ama hakkını da vermek lazim
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Dusko Tosic ve eşi Jelena Karleusa pazar günü Beşiktaş-Galatasaray derbisini Vodafone Park'ta izleyecek.
Hazır gelmişken Çaktırmadan ilk 11 de oynatalim soran olursa Dusko Necip deriz :bandit:

Çevrimiçi Necmi

bu arada ekleyeyim bu oyuncular girdiğinde arkadan dorukhan oynayınca oda dalıyor ve rakip defans dengesini bozuyor.
lens hızlı oyuncu ve bizim bu hıza ihtiyacımız var başka bir oyuncumuz yok akşam bu hızı sayesinde savunmadan bir top çıkardı
quaresma oynasaydı o golüde yemişdik.

Çevrimdışı atalay

Evet. Olcay oyuncular arasında geziniyordu. Atiba-Oğuzhan merkez ikilisi switch yapıp-birbirinin pozisyonlarını doğru oynuyordu. Merkez ikilinin önündeki Sosa ise kenarlara deplase oluyordu. Onun boşaltığı alana da Oğuzhan geliyordu. Quaresma'nın da half-space'i doğru kullanıp tekte low-cross ortaladığı pozisyonları hatırlıyorum. Keza Töre. Bekin biri üçüncü bölgede ribaunt topluyor, diğeri daha çok tempo yapıp-bindiriyordu. Çünkü daha dinamik ve pas temposu yüksek oynayınca daha direkt oynayıp rakibin yerleşmesine fırsat vermeden hücum edebiliyorsunuz. Ya da CL'deki gibi oyun merkezini planlı geriye çekip direkt hücum edeceksiniz. Farkı bunu yerleşerek hatta saha boşaltarak oyunda sette de yapabilmek. Tipleme ile de alakalı. O takım transition hücum geçişlerini daha iyi oynar. Çünkü ilk reaksiyonu daha yüksek oyunculara sahip. Press metodu kadar press kalitesi ile de alakalı. Fakat bu 16/17 ligde ve CL 17/18 grup sürecinde de iyiydi. Özellikle orta saha ve savunmacıların ilk topa baskı konusu. @Yunus Emre Dökmeci   
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2018, 16:38:03 atalay ]

Çevrimiçi Necmi

Skora bakarak değil

Her maç atıyor , ileride sırtı dönük top alabiliyor , pas oyununa uyumlu , al ver yapıyor

Önceden top tutamazdi sımdi top tutabiliyor sanırım fiziğini güçlendirmiş

Yoksa Pektemeği biliyoruz yani az gömmedik ama hakkını da vermek lazim
yanılmayalım pektemek aynı pektemek zaten adamın en iyi yapabildiği şey pres biz uzun zamandır pres yapmadığımız için bize hoş görünüyor
ve oynadıkça sıradanlaşıyor bakma. akşam mesela hiç oyunda yoktu.

Çevrimdışı cursedofdragon

yanılmayalım pektemek aynı pektemek zaten adamın en iyi yapabildiği şey pres biz uzun zamandır pres yapmadığımız için bize hoş görünüyor

katılıyorum dün sırıttı misal.

Çevrimiçi Necmi

Levent tuzemene gore
Bizim baskan kulupler birligi aciklamasi icin “benim haberim yok” demis
yalan bu algı kasıyorlar cengizin konuşmasını direk dinledim söylediği
şuydu başkanla görüşmüş bizi neden aramadınız demiş oda yurt dışındayım arkadaşlar arayacaktı benim bilgim yok demiş
bunun açıklama ile alakalı değil gs ye haber verilmemesiyle alakalı bir durum.
bunun böyle algısını yapıp diğer kulüpleri kırmaya çalışıyorlar. bak kulüpler birliği başkanı üstlenmiyor sizi kullandılar demeye getiriyorlar.

tamam quaresmanın kalitesinde olmayabilir bazı durumlarda quaresmanın yapabildiklerinide yapamayabilir
yada lens bir sezonda 10 gol 10 asist yaparmı artılarına bakmak lazım hücumu bozmuyor bencil değil
skora gidebiliyor topla ilişkisi iyi hızlı mesela son attığı golde o depar atarken patlama yapıp son bir hamleyle
rakibin önüne geçip geçer geçmez aşırtıyor o top basitte görünse usta işi bir vuruşdu.
quaresmadan on kat daha fazla gole yakın tamam quaresma kadar topu tutamaz ama tutmasınıda isteyen yok
onun varlığı diğer oyuncularında topla buluşmasını sağlıyor herşeyden önemlisi çizgide beklemiyor
babel quaresmadan lens pektemeğe geçtik kalite düştü senin bakış açınla evet bu doğru
ama oyunun kalitesi arttı hangisi tercih edilir rakip ceza sahasında pas yapmaya başladık sağdan lens giriyor
soldan pektemek giriyor forvet dalıyor arkasından ljajic deliyor ya hücumda çoğalıyoruz
akşam love a attırdığı gol aslında larin oynarken o paslardan bir kaç tane daha attı ama larin vuramadı
senin forvetin love ise quaresma değil lensle oynarsın fernandao gibi bir forvetin varsa quaresma ile oynarsın
yemişim kalitesini bana 10+10 yapsın yeter takım oyunuda oynasın biz olcayı gönderdik babeli aldık
babel gol atıyor ama olcaya değişmem ben olcay hücumda vardı ve babel kadarda atıyordu üstüne onun yapamadığı asistide
bu arda akşam pektemekte yoktu ozide yoktu aslında takım 8,5 kişi oynadı larinide buçuk saydım.
hadi akşama özel yetersiz kadroda buna eyvallah denir. bir tek hocayı love ile başlamamasına eleştiri getirilir
onuda aslında yaşından dolayı diri rakibe karşı ilk başta yıpratmayıp sonradan oyuna koymayı düşünmüş olabilir
benim akşam kabul edemediğim tek şey adrinin bekte dorukhanın ortada olması gerektiğiydi.
bu arada dorukhan sağ bek oynuyor ama buranın asli elemanı olarak düşünülmemeli bence çok yeterli değil orda
merkezde yüksek verim alınıyorsa bek tercih edilmemeli adri olmasa kabul edilebilirdi ama adri varken doğukanın sağ bekte olması bence
hoca zaafı oldu akşam.
bu arada bazı arkadaşlar adriyi beğenmiş bence çok yetersizdi. gücü yok daha hazır değil.
Oyunumuzun değiştiği şu götürmez bir gerçek zaten

Evet belki daha tecrübesiz bir takım olduk ama topu yere indirip Pas oyunu oynayan , koşan-basan ve dinamik bir takım olduk

Artık rakip ceza sahasına çok adamla girebiliyoruz , pekteMek kanat forvet gibi oynuyor sürekli içeri dalıp forveti ikiliyor ve Gol de atıyor

Artık Hücum press de yapıyoruz , orta saha ve ön tarafımız Statik oyunculardan kuruluydu

Orta saha ve hücum bölgesini Genç , koşan , basan , dinamik , pas oyununa uygun ve hareketli oyunculardan kurunca fark ortaya çıktı

[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2018, 16:45:15 Yunus Emre Dökmeci ]

Çevrimiçi Necmi

GS’nin savunması zaten berbat. Ozan ve Maicon gibi iki kağnı stoperleri var. Önde baskı yaparlarsa ljajic, Güveni ve Lensi çok kaçırır arkaya.

GS aksine topu bize verip kontra kovalayacak. Başka türlü oynayamıyorlar.
bencede tek seçenekleri savunmayı kalabalık tutup bizi üstlerine çekip onyeküre ile kontra yapmak
başka bir oynayacakları oyun yok bu savunmayla bize baskı yapmaya çalışırlarsa dağıtırız
en büyük avantajımız bizden daha az koşan bir takım olacak karşımızda koşmaya kalkarlarsa 60 ta biterler
biz onların şl de oynadığı rakiplerden daha kaliteli takımız. yeterki kendimizi bilelim gereksiz strese girmeyelim
biz moralliyiz onlar moralsiz kendilerine güvenlerini kaybetmiş olarak geliyor.

Çevrimdışı mylife1903

hoca zaafı oldu akşam.
Kafasi yerinde bir Babeli olcayin yerinde sosali gomezli goremedik ama zaten gorseydik anca 6 ay izlerdik sonra eplye donerdi

Çevrimdışı sozkul

yalan bu algı kasıyorlar cengizin konuşmasını direk dinledim söylediği
şuydu başkanla görüşmüş bizi neden aramadınız demiş oda yurt dışındayım arkadaşlar arayacaktı benim bilgim yok demiş
bunun açıklama ile alakalı değil gs ye haber verilmemesiyle alakalı bir durum.
bunun böyle algısını yapıp diğer kulüpleri kırmaya çalışıyorlar. bak kulüpler birliği başkanı üstlenmiyor sizi kullandılar demeye getiriyorlar.

Sen bu bilgiyi nereden aldın @Necmi?

Gazetelerde şöyle dediği yazıyor:

"Yazıda neden Galatasaray yok? Fikret Orman'ı aradım. Kendisinin bu konudan haberi olmadığını söyledi. Başkan vekillerini aradım, onların da haberi yok. Anadolu kulüpleri için yazıldığını söylediler. Bu deklarasyon, Galatasaray'a karşı değildir dediler. Bizi arasalardı biz de imza atardık. O bildirideki bir çok şeye biz de katılıyoruz"

@Necmi abi hatayı sürekli Hoca da ve oyuncularda da bulmamak lazım

Ön tarafa statik oyuncuları doldurursan hoca ne yapsın ? İstediği kadar taktik versin ne olacak ? Yalandan 2 hücum press yapacaklar ama top bizdeyken yine statik kalacaklar

Oyuncu tiplemesiyle alakalı bu

Biraz hareketli ve dinamik oyuncular koyunca nasıl afalliyor rakipler gördük işte

Ankaragucu maçında topu yere indirip hızlı , dikine ve yerden oynayınca Quaresma da bu oyuna ayak uydurmak zorunda kaldı tıpkı 2015 - 2016 sezonundaki gibi

Dorukhan orta sahaya sertlik ve hareketkılık getirdi bu da Ljajicı rahatlattı oda kendini göstermeye başladı

Pekto kanat oynamasına rağmen ters koşu yapıp Kanat Forvet gibi oynayıp sürekli içeri girerek forveti ikiledi , Quaresmada basit ve tek top oynamaya başlayınca içeride çoğalmaya başladık ve pozisyon sayımız artmaya başladı

Güvende sürekli hücum press ve savunma arkasına koşular atınca rakip stoperler ve orta saha çöktü

Çevrimdışı tangaz

Tipik bir kuzey deplasmanına ayak uydurmasaydı. Adamlar 2 attı ama 2 daha atabilirlerdi. Gol yemekten daha büyük problem o duruma nasıl geldiğimiz. Bunun açıklaması "denedi, olmadı, değiştirdi" gibi naif bir cümle ile olamaz. Çünkü bu cümleyi son 2 sene içinde bir dolu maç için yazabiliriz. O maçlar için ne açıklama yapacağız? Oyuncu kalitesi? Oyuncu performansı? Yönetimin halt etmesi? Bu gördüğümüz görüntünün hiçbir yerinde hocanın hatası ya da imzası yok mu?

Çim konusunda katılıyorum. Hava-çim-coğrafya.. Her şey etken olabilir de problem yeni değil ki. Bu konuda anlaşamıyoruz. Ben Şenol Güneş'i bu sezon eleştirmeye başlamadım ki. 2. şampiyonluk sezonu dahil neredeyse hep aynı şeyleri söylüyorum. Farklı oyuncularla da aynı problemleri yaşıyorsak, hocayı gömmeye hakkımız vardır :D. Yaşasın gömücülük...

attı atamadı atabilirdi farazi cümleler hep sonuca bak. denedi olmadı değiştirdi sonuç aldı kısmını neden beğenmiyorsun? fatoş yapınca tudor yapınca imrenerek gıpta ederek bakıyordunuz şenol güneş yapınca kıymeti olmuyormuş gözünüzde onu da öğrendik.

hocanın rolü yok die tek iletim yok ki. kusurlular sıralamasında yönetim ve oyunculardan sonra geliyor bence. güneşi sen 2.şampiyonlukda eleştirmeye başladın ben ise 1.şampiyonlukta yapıyordum o işi senden önce başladım :) lakin gelişmelere göre yorumlarımda değişti. gömü konusuna gelince biz ekskavatörle çalışırken sen daha hırdavatçıda kürek seçiyordun   :D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı cursedofdragon

sarpsborg bize yaptığının aynısını macabi tel aviv'e de yapmış 6 dk da 2 gol  ama macabi macı cevirememiş :D  :evillol:

Evet. Olcay oyuncular arasında geziniyordu. Atiba-Oğuzhan merkez ikilisi switch yapıp-birbirinin pozisyonlarını doğru oynuyordu. Merkez ikilinin önündeki Sosa ise kenarlara deplase oluyordu. Onun boşaltığı alana da Oğuzhan geliyordu. Quaresma'nın da half-space'i doğru kullanıp tekte low-cross ortaladığı pozisyonları hatırlıyorum. Keza Töre. Bekin biri üçüncü bölgede ribaunt topluyor, diğeri daha çok tempo yapıp-bindiriyordu. Çünkü daha dinamik ve pas temposu yüksek oynayınca daha direkt oynayıp rakibin yerleşmesine fırsat vermeden hücum edebiliyorsunuz. Ya da CL'deki gibi oyun merkezini planlı geriye çekip direkt hücum edeceksiniz. Farkı bunu yerleşerek hatta saha boşaltarak oyunda sette de yapabilmek. Tipleme ile de alakalı. O takım transition hücum geçişlerini daha iyi oynar. Çünkü ilk reaksiyonu daha yüksek oyunculara sahip. Press metodu kadar press kalitesi ile de alakalı. Fakat bu 16/17 ligde ve CL 17/18 grup sürecinde de iyiydi. Özellikle orta saha ve savunmacıların ilk topa baskı konusu. @Yunus Emre Dökmeci   
Aynen öyle @atalay

Quaresmaya oyun liderliğini verip etrafına da statik adamları doldurursan olacağı bu

Ankaragucu maçında Quaresma Oyun lideri ve 1.ci seçenek değildi çünkü etrafındaki oyuncular hareketli ve pas yapıp topu yere indirip dikine oynayan oyunculardı , böyle olunca da Quaresma onlara ayak uydurup tek top ve basit oynamak zorunda kaldı tıpkı 2015 - 2016 sezonunda olduğu gibi

Keza Adem Ljajic de tam Sosa tiplemesinde bir oyuncu şutları daha iyi ama
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2018, 17:13:00 Yunus Emre Dökmeci ]

Çevrimdışı tangaz

Çay içiyordum püskürttüm. Harika bir tespit. :D.

Adem Ljajic’i takıma monte edebilmesi 14 hafta sürdü. Şenol hocayı severim, kalsın hocamız olarak ama gerçekten yeni oyuncuları harcama kapasitesi çok yüksek. Aboubakar ‘a bunu yaptı, Lens ‘e bunu yaptı (Lens hiçbir zaman takımın bir parçası olarak hissetmedi), negredo ‘ya yaptı, tabiki Ljajic’e de yaptı.  Takıntılı birisi.

Fakat Şenol Güneş’ten daha faydalı bir hoca bulamayız. Kalsın, 10 yılda 6 kez şampiyon yapsın.

adem 5.hafta geldi sonra milli takımda sakatlandı 2-3 haftada öle yoktu
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı tangaz

Yıldırım demirören hazır hızını alamamışken şu turkuaz medyayada bir el atsaydı.

turkuaz kalyoncuarın değil mi? yd kız verdi kalyonculara taze dünürüne şaapar mı? o iş kızda biter  :evillol:

Çevrimiçi Necmi

Bu arada bugun Demirören'in yakin adamlarından Tayfun Bayindir ve Halil Ozer GS'yi ve Yusuf Namoglu'nu iyi gömmusler programlarında. Ilgi çeken bir husus oldu. Tayfun Bayindir malum Demirören'in Milliyetinin spor muduru. Icerden bilgi almazsa söylemez. Diyor ki Yusuf Namoglu disariya verdigi demeçleri (sanırım Sansal'a yaptigi aciklamari) TFF'den izinsiz yapmış ve bu büyük bir krize sebep olmuş.  Ben duymadım ama guya Yusuf Namoglu sonra baska bir açıklama daha yapmış "biz bu 2 hakeme duduk astırmadık, sadece dinlendirecegimizi söyledik" demis ama pek duyulmamış medyada. Yanliz ikisi de gömdüler Yusuf Namoglu denen GS'li tribün amigosunu. Anladigim kadarıyla Demiroren'de rahatsız bu fanatik GS'li MHK başkanından. Fakat diger taraftan Namoglu kendi oyununu oynuyor Erman Toroglu uzerinden. Erman'a bilgi sizdirip kendisi ve GS icin algi oluşturuyor. Fakat kulüpler birliğinin aciklamasi bunlarinbutun algilarini bosa cikardi

Besiktas taraftarı 1 haftalık sosyal medya protestosuyla gercekten Namoglu'nu baya sarstı. Sadece Namoglu degil, GS'nin kurduğu kirli düzenek altüst oldu, GS camiasının kimyası dagildi.
sadece Beşiktaş taraftarı değil diğer kulüp taraftarlarındanda ciddi destek aldı
biz ön ayak olduk. bunun bir üst modelini Kulüpler birliğinde başkan yaptı.
taraftarın bu bütünleşmesi olmasa kulüpler tabandan baskı görmeden böyle bir işe kalkışmazdı bakma
kulüpler birliği açıklamasının bile organize olan taraftarların sayesinde olduğunu söyleyebiliriz.
bu tip bir olay tek bir kulübün baskısıyla falan etkili olmaz. en doğru şekilde haraket ediliyor yaklaşık birbuçuk aydır.
burda tek kırılmayıda başkan yarattı o abi açıklaması olmasa güveniyoruz falan demese durum çok daha kıvamında gidecekti ama
bu bile bir başarı. ama süreç yeni başlıyor biten birşey yok. bu baskılar devam etmezse bir kaç maç sonra yine eskiye sararlar.
bakmayın bu iki hakemin dönmesini isteyecek tek bir Beşiktaş taraftarı yoktur ama bu başka mesaj veriyor
hakemlere sahipsiz olmadıklarını namoğlunun kurduğu cenderede öğütülmeyeceklerini anlatmak için iyi bir başlangıç
hakemlerin üstünde baskıda kalkıyor ortada 17 kulüp var birileri çıkıp bizim maçımızda şöyle yap demiyor doğru yönet
tarafsız ol diyor. Bu süreç namoğlunun istifasıyla sonuçlanırsa büyük yol kat edilmiş olur.
bu sefer tff de ciddi köşeye sıkıştı aslında hem namoğlunun hem ali dürüstün açıklamaları onları fena bozdu.
bunca zamandır yapılan protestoların haklılığını birinci elden gösterdi.

Çevrimiçi Necmi

Olay sıcaklığını korurken hızlıca Avrupa Ligi durumumuza bakalım..

Son maçlar şöyle:
Genk-Sarpsborg /// Bjk-Malmö

Olasılıklar da şöyle:

BJK yenerse:
Malmö'yü yenersek Genk'in puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Kaybettikleri anda grup lideriyiz. Puan kaybetmezlerse grup ikinciliğimiz garanti.

Berabere kalırsak:
Her koşulda 2. olarak çıkıyoruz. Burada tek kafa karıştırıcı nokta şu; berabere kalırsak ve Genk yenilirse 3 takımın (Genk-Sarpsborg ve Beşiktaş) puanı 8 oluyor. Necmi averaja bakılır demiş ama o öyle olmuyor. 3 takımdan oluşan bir lig gibi düşünülüyor önce. Bu mini ligte Sarpsborg 6 puan (2 kere Genk'i yendi), Beşiktaş 6 puan (2 kere Sarpsborg'u yendi), Genk 4 puan (1 kere Beşiktaş'ı yendi 1 kere Beşiktaş ile berabere kaldı).. Böylece Sarpsborg 1. ardından Beşiktaş 2. olarak çıkıyor. Çünkü Sarpsborg'un averajı bizden iyi olacak o durumda. Genk bu durumda elenip evine dönüyor. (3 takım eşit puan alırsa ile ilgili detaylı bilgiye 18/19 UEFA Europa League Regulations - Article 16 -Equality of points – group stage bölümünden bakabilir ilgilenenler..)

BJK yenilirse:
Geçmiş olsun eleniyoruz.

Grup birinciliği şu açıdan önemli; 12 grup birincisi + 4 ŞL 3.sü 1. torba oluyor.. 12 grup ikincisi + 4 ŞL 3.sü 2. torba oluyor.. Yani 1. torba olursan daha kolay takımla eşleşiyorsun son 32 turunda..
dediğin gibi hesaplanıyorsa 8-8-8 durumunda biz lider oluruz. bizim 6 değil 7 puanımız oluyor genkle berabere kaldık o zaman puanlar üçlü sisteme göre 7-6-4 olur biz birinci sarpsborg ikinci genk üçüncü olur

Çevrimiçi Necmi

Fark eden oldu mu bilmem ama kaptanlık bandı Necip'teydi.. Bizim 1. kaptan Tolga 2. kaptan Oğuzhan değil miydi ya? Oğuzhan'dan kaptanlık alındı mı?
yok ikinci kaptan necip diye biliyorum tolga necip ozi atiba ama necip 11 olmadığı için ozide kalıyordu.
takıma bak iki kaptanı 11 oyuncusu değil 3. kaptanı buçuk