Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 42 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3724266 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı mylife1903

Supriz bir 11 supriz bir taktik bekliyorum derbide.
Derbilerin kendi hikayeleri kendi kahramanlari olur

Rakibimiz guclu, istekli ve iyi hazirlanmis olacak maca, avrupa kupasi macinda boy gosterdi sonucta
Supriz oyuncu genelde gol atar, senol gunes supriz yapar mi, bence yapmaz

Çevrimdışı Librarius

Quaresmayi yunus emre ile abdusta abilere soracaz, ucakta mi sakatlandi diye
Lens konusunda ben hala ayni noktadayim santrafor oynayacaksa oynasin yoksa bu takimin oyuncusu olacak kalitede degil, herzamanda dedim takimin seviyesi ve kalitesi dustugunde ise parlama yapabilir diye
Dun psvde attiklatina benzer goller buldu, acayip bi gol sansi var bu santrafor kitliginda guzel oynardi

Lens seviyemizde olmayabilir ama hoca adama o özgüveni hic vermedi. Adam ne yaparsam yapayım Quaresma'yi kesemem diye düşünüyor. Ne olursa olsun Quaresma'dan cok daha fazla gole yakin birisi. Ben olsa 70 dakika bunu oynatırım, yarim saat Quaresma'yi.

Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı Librarius

Dun ilk defa takimin abisi gibi oynadi boyle oynamali.
Faul falan da yapti hatta topu kaptirinca guzel girdi adama sari gordu
Ama 70lerde dusmeye basladi biraz da ekonomik oynayamadi dun agir kosullard onun da etkisi vardir
Bi tane topa vurdu top tamam asiri farkla disari cikti ama topun yalpalaya yalpalaya gidisi enteresandi acayip sekilde dondu top o sut bugun girmez yarin derbide amoul gibi girer iki tane de muzlera cikaramAz o topu
Sipikersiz izlediginde adam topa vurunca sesi duyuluyor, tiribunden de kontrol ettirecem bu hafta osurtabiliyo mu topu diye

Arkasında fiziksel olarak saglam 2 ortasaha ile oynasa daha katkili oynar. Ilginc bir sut tekniği var. Belirttigin gibi bugun girmez yarin fileleri deler. Artık yavas yavas takimin oyun lideri konumuna geldigini hissediyor, boyle olunca da varini yogunu koyuyor ortaya. Bugun 3 kez verkaca girdi ucunda de topu alamadı. Bir pozisyonda top Caner'deyken pas bekledi verkac icin ama Caner yine boş ortalarından birini yapti. Verkaca girse inanılmaz tehlikeli bir pozisyon olacakti. Iste hoca bu konuda calışmalar yaptırmalı. Ljajic Talisca ve Aboubakar gibi özel oyuncu kumaşına sahip. Yeterki kullanmasını bilelim.
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2018, 06:52:46 Librarius ]

Çevrimdışı mylife1903

Lens seviyemizde olmayabilir ama hoca adama o özgüveni hic vermedi. Adam ne yaparsam yapayım Quaresma'yi kesemem diye düşünüyor. Ne olursa olsun Quaresma'dan cok daha fazla gole yakin birisi. Ben olsa 70 dakika bunu oynatırım, yarim saat Quaresma'yi.
Hocayla alakasi yok yetersiz oyuncu kalitesi yetmiyor, fbde oynarken de dedim fb buyuk takim kadrosuna sahip degil o sebeple parlama yapti, diye
Umar aminuyu getir lensten iyi oynar
Adamin azicik performans verdigi maclar manisa torsunk sarpburk gibi takimlar.
Dun de iyi oynamiyordu zaten ama superstar patlamasi yapti, buyuk is basardi, boyle bir macta 2 gol 1 asist kolay degil.
Tartiya koydugunda quaresmanin falan degil kerim frayin olcayin falan bile gerisinde bir oyuncu, neden yikama yaglama yapilir anlamiyorum, yula vardi bizde genclerbirliginden gelmisti o ayar bir oyuncu.

Çevrimdışı Librarius

Bu arada bugun Demirören'in yakin adamlarından Tayfun Bayindir ve Halil Ozer GS'yi ve Yusuf Namoglu'nu iyi gömmusler programlarında. Ilgi çeken bir husus oldu. Tayfun Bayindir malum Demirören'in Milliyetinin spor muduru. Icerden bilgi almazsa söylemez. Diyor ki Yusuf Namoglu disariya verdigi demeçleri (sanırım Sansal'a yaptigi aciklamari) TFF'den izinsiz yapmış ve bu büyük bir krize sebep olmuş.  Ben duymadım ama guya Yusuf Namoglu sonra baska bir açıklama daha yapmış "biz bu 2 hakeme duduk astırmadık, sadece dinlendirecegimizi söyledik" demis ama pek duyulmamış medyada. Yanliz ikisi de gömdüler Yusuf Namoglu denen GS'li tribün amigosunu. Anladigim kadarıyla Demiroren'de rahatsız bu fanatik GS'li MHK başkanından. Fakat diger taraftan Namoglu kendi oyununu oynuyor Erman Toroglu uzerinden. Erman'a bilgi sizdirip kendisi ve GS icin algi oluşturuyor. Fakat kulüpler birliğinin aciklamasi bunlarinbutun algilarini bosa cikardi

Besiktas taraftarı 1 haftalık sosyal medya protestosuyla gercekten Namoglu'nu baya sarstı. Sadece Namoglu degil, GS'nin kurduğu kirli düzenek altüst oldu, GS camiasının kimyası dagildi. 

Çevrimdışı mylife1903

Arkasında fiziksel olarak saglam 2 ortasaha ile oynasa daha katkili oynar. Ilginc bir sut tekniği var. Belirttigin gibi bugun girmez yarin fileleri deler. Artık yavas yavas takimin oyun lideri konumuna geldigini hissediyor, boyle olunca da varisi yogunu koyuyor ortaya. Bugun 3 kez verkaca girdi ucunda de topu alamadı. Bir pozisyonda top Caner'deyken pas bekledi verkac icin ama Caner yine boş ortalarından birini yapti. Verkaca girse inanılmaz tehlikeli bir pozisyon olacakti. Iste hoca bu konuda calışmalar yaptırmalı. Ljajic Talisca ve Aboubakar gibi özelinin oyuncu kumaşına sahip. Yeterki kullanmasını bilelim.
Hoca istedigi kadar soylesin, calistirsin, tekrsr ettirsin o verkaclar mac icinde azicik dogaclama olur, 2 sefer taktik olarak kullanirsan ucunce de akilli savunma oyuncusu sana zarf atar verkaci yaptiginda da pas arasi yapar ordan. Saha icinde goruntu azicik degisik olur, caner belki arada birini gormustur, geciremeyecegini dusunmustur topu, futbolcularin tercihlerini fazla tartismamak lazim, cok cok iyi tercihleri olanlar iyi takimlarda oynar zaten.
Anlik olaylar gelisiyor, verkaca girin dense de yapamayabilirsiniz, rakiple oynuuorsun antreman tahtasi degil onun da planlari onlemleri var, tahtaya cizdim ciktim oynadim olmuyor.
Caner gg iyilesirse derbide yuksek ihtimal oturur, adriyano denendi dun, biraz da goze batiyor caner, mesela her mac armut gibi gol yiyen kaleci elestirilmiyor fazla.
Caner hata yapabilir ofsayt kacirabilir bunlar futbolda var ama 60mdem gol yenmez arkadas, marstan gonderdiler topu, yedigi ilk gol falan da facia, her mac gol yiyor, 2 tane de kurtardi ama oluyor. Mac basinda mantarlamasan belki oyunun gidisi farkli olacak.
Elinden to0 kacirmalar falan, performans rezalet su gunune kadar, tolga daha iyi oynar bundan, ayrica o auta cikan topu gotuyle korumaya falan calismasi vardir, ilginc bir tipleme

Çevrimdışı mylife1903

Bu arada bugun Demirören'in yakin adamlarından Tayfun Bayindir ve Halil Ozer GS'yi ve Yusuf Namoglu'nu iyi gömmusler programlarında. Ilgi çeken bir husus oldu. Tayfun Bayindir malum Demirören'in Milliyetinin spor muduru. Icerden bilgi almazsa söylemez. Diyor ki Yusuf Namoglu disariya verdigi demeçleri (sanırım Sansal'a yaptigi aciklamari) TFF'den izinsiz yapmış ve bu büyük bir krize sebep olmuş.  Ben duymadım ama guya Yusuf Namoglu sonra baska bir açıklama daha yapmış "biz bu 2 hakeme duduk astırmadık, sadece dinlendirecegimizi söyledik" demis ama pek duyulmamış medyada. Yanliz ikisi de gömdüler Yusuf Namoglu denen GS'li tribün amigosunu. Anladigim kadarıyla Demiroren'de rahatsız bu fanatik GS'li MHK başkanından. Fakat diger taraftan Namoglu kendi oyununu oynuyor Erman Toroglu uzerinden. Erman'a bilgi sizdirip kendisi ve GS icin algi oluşturuyor. Fakat kulüpler birliğinin aciklamasi bunlarinbutun algilarini bosa cikardi

Besiktas taraftarı 1 haftalık sosyal medya protestosuyla gercekten Namoglu'nu baya sarstı. Sadece Namoglu degil, GS'nin kurduğu kirli düzenek altüst oldu, GS camiasının kimyası dagildi.
Erman felekat
Telefonla pirohramlara baglanmaya basladi
Dun de lop etinden yardimci penalti yok dedi, diye uydurmus

Çevrimdışı Librarius

Hoca istedigi kadar soylesin, calistirsin, tekrsr ettirsin o verkaclar mac icinde azicik dogaclama olur, 2 sefer taktik olarak kullanirsan ucunce de akilli savunma oyuncusu sana zarf atar verkaci yaptiginda da pas arasi yapar ordan. Saha icinde goruntu azicik degisik olur, caner belki arada birini gormustur, geciremeyecegini dusunmustur topu, futbolcularin tercihlerini fazla tartismamak lazim, cok cok iyi tercihleri olanlar iyi takimlarda oynar zaten.
Anlik olaylar gelisiyor, verkaca girin dense de yapamayabilirsiniz, rakiple oynuuorsun antreman tahtasi degil onun da planlari onlemleri var, tahtaya cizdim ciktim oynadim olmuyor.
Caner gg iyilesirse derbide yuksek ihtimal oturur, adriyano denendi dun, biraz da goze batiyor caner, mesela her mac armut gibi gol yiyen kaleci elestirilmiyor fazla.
Caner hata yapabilir ofsayt kacirabilir bunlar futbolda var ama 60mdem gol yenmez arkadas, marstan gonderdiler topu, yedigi ilk gol falan da facia, her mac gol yiyor, 2 tane de kurtardi ama oluyor. Mac basinda mantarlamasan belki oyunun gidisi farkli olacak.
Elinden to0 kacirmalar falan, performans rezalet su gunune kadar, tolga daha iyi oynar bundan, ayrica o auta cikan topu gotuyle korumaya falan calismasi vardir, ilginc bir tipleme

Hayır daha iyi gördüğü bir şey yoktu. 3 kisinin arasında bekleyen Mustafaya orta cikardi. Verkaclari engellemek zannetigin kadar kolay degil. Düzgün ve seri verkaclari engellemek cok zor. Fakat iste efor isteyen bir oyun bicimi olduğu icin bizimkiler tembelliği tercih ediyor. pas veren yerinde sabit kalıyor. Olcay'i beğenmezdik ama adam verkac uzmanıydı. Verkac dediğin şey calisilabilir bir şey. Antremanda bu calismalari yaptıkça yerleşik bir hal alabilir ama bizim beyefendiler hoşlanmıyor ekstra efor gerektirdiği icin. 

Çevrimdışı underworld

Orkan Çınar gittiği takımlardan ne gol ne de Asist yapabilmiş.
Bu adamı kaleci olarak  mı oynatıyorlar?

Aras zaten futbolu bırakmış
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2018, 07:05:38 underworld ]

Çevrimdışı Librarius

Erman felekat
Telefonla pirohramlara baglanmaya basladi
Dun de lop etinden yardimci penalti yok dedi, diye uydurmus

Herkese Ankaraguculuyum yalanını yutturuyor ama bildigin fanatik bir GS'li. Dikkat et telefonla baglandigi programlar hep Turgay Demir'in ciktigi programlar. Bunu da bilinçli yapıyorlar Serkan Korkmaz'la. Aspor gun boyu GS amigolarını cikarip MHK aciklamasini savunuyor ve kulüpler birligi aciklamasini eleştiriyor, tek aykırı ses Turgay olduğu icin (yalakadir falan ama GS aleyhine yorum yapıyor) hemen Erman'i telefona bağlayıp GS'lilerin duygularına tercüman oluyorlar.  Yardimci hakem meselesi de Yusuf Namoglu'nun sizdirmasi. Ayrica ustu kapalı olarak bizim baskani hedef gösteriyorlar bildiri icin. 

Çevrimdışı mylife1903

Herkese Ankaraguculuyum yalanını yutturuyor ama bildigin fanatik bir GS'li. Dikkat et telefonla baglandigi programlar hep Turgay Demir'in ciktigi programlar. Bunu da bilinçli yapıyorlar Serkan Korkmaz'la. Aspor gun boyu GS amigolarını cikarip MHK aciklamasini savunuyor ve kulüpler birligi aciklamasini eleştiriyor, tek aykırı ses Turgay olduğu icin (yalakadir falan ama GS aleyhine yorum yapıyor) hemen Erman'i telefona bağlayıp GS'lilerin duygularına tercüman oluyorlar.  Yardimci hakem meselesi de Yusuf Namoglu'nun sizdirmasi. Ayrica ustu kapalı olarak bizim baskani hedef gösteriyorlar bildiri icin.
Aziz basgaan seviyesine gelmemiz lazim adam bunu kovdurmustu yayinci kurulustan, marka degerine zarsr diye ermani kovdurup, sike yapmak super bir marka anlayisi tabi sadece turkiyede olur.
Acayip bir futbol ortami var, ortadogu politikasindan karisik

Çevrimdışı murat

Yıldırım demirören hazır hızını alamamışken şu turkuaz medyayada bir el atsaydı.

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Güntekin Onay: “Fenerbahçe bugün oynuyor, lig maçı Pazartesi..
Akhisar bugün oynuyor, lig maçı Pazartesi..
Beşiktaş bugün oynuyor, derbi neden Pazartesi değil?”

Bu konuda söyleyecek 1 lafımız bile olamaz. Sağ olsun başkan dedi ki zamanında: "Fatih Terim'in federasyon, yayıncı kuruluş ve biz konuşarak yapıyoruz maç programını demesinde 'biz' dediği tüm kulüpler. Kulüpler olarak beraber konuşuyoruz, istişare yapıyoruz maç programı için. Maç günleri bizle de istişare ediliyor. Beşiktaş'la da konuşulmadan yapılmıyor maç programı." Gs'nin hazırladığı fikstüre ilk onay veren bizim başkan oldu. Şenol Hoca basın toplantısında inceden isyan etti maç gününe ama yapacak bişey yok. Başkanın dediğine göre kendisi onay vermiş Pazar gününe..

Supriz bir 11 supriz bir taktik bekliyorum derbide.
Derbilerin kendi hikayeleri kendi kahramanlari olur

Rakibimiz guclu, istekli ve iyi hazirlanmis olacak maca, avrupa kupasi macinda boy gosterdi sonucta
Supriz oyuncu genelde gol atar, senol gunes supriz yapar mi, bence yapmaz

Karius
Gönül-Fatih-Vida-Adriano
Quresma-Atiba-Ljajic-Dorukhan-Pektemek
Güven

Pepe iyileşirse Pepe oynar.. Caner kesinlikle oynamamalı. Larin kadroda bile olmamalı. Lens-Quaresma ve Güven-Love değişikliği de olabilir duruma göre..

Bu arada dün akşamki maçta tarihi fark da yiyebilirdik kazandık diye pozitif yaklaşmayalım bu kadar. Biraz becerikli olsa rakip şu an bambaşka şeyler konuşuyorduk. Genel olarak baskı yediğimizde dağılıyoruz, bi türlü o baskıyı kırıp rakibi cezalandıramıyoruz. Bence gs pazar günü bize karşı baskılı başlayacak o yüzden buna karşı bi plan yapmak lazım. Gerçi plan yapacak zaman da yok direkt oyuncu tercihiyle ayarlayacak hoca bunu.

Çevrimdışı mylife1903

Bu arada dün akşamki maçta tarihi fark da yiyebilirdik kazandık diye pozitif yaklaşmayalım bu kadar. Biraz becerikli olsa rakip şu an bambaşka şeyler konuşuyorduk. Genel olarak baskı yediğimizde dağılıyoruz, bi türlü o baskıyı kırıp rakibi cezalandıramıyoruz. Bence gs pazar günü bize karşı baskılı başlayacak o yüzden buna karşı bi plan yapmak lazım. Gerçi plan yapacak zaman da yok direkt oyuncu tercihiyle ayarlayacak hoca bunu.
Ileride top tutamadikca baski yersin
Baskiya karsi dinamik ortasaha olursa uzun da vurulabilir ama kalipli santraforumuz cok himbil
Ilginc mac olacak
Sokusturucu kalipli bir santraforumuz olaydi boyle insan etiyle beslenen buyucunun cocugu geciktirici surerken bosalacak kadar ac simdi macin sikorunu konusuyorduk.
Gsnin yildiz oyuncusu da macta olacak cok tehlikeli ekistira dikkat etmemiz lazim cucuye

Baskiya karsi dinamik ortasaha olursa uzun da vurulabilir ama kalipli santraforumuz cok himbil
Ilginc mac olacak
Sokusturucu kalipli bir santraforumuz olaydi boyle insan etiyle beslenen buyucunun cocugu geciktirici surerken bosalacak kadar ac simdi macin sikorunu konusuyorduk.
Gsnin yildiz oyuncusu da macta olacak cok tehlikeli ekistira dikkat etmemiz lazim cucuye

Eskiden paslaşarak baskıyı kırardık, dikine paslarla da cezalandırırdık rakipleri.. İlerde top tutabilecek tutamasa da canla başla oynayacak bi Güven var zaten.
Senin dediğin yamyam santraforlar için scout lazım abi kabile kabile dolaşacak afrikayı safarilere katılacak falan. Scout olmadan zaten keşfedilmiş olanları bütçemize uymaz.

Çevrimdışı Fikret

tolga daha iyi oynar? altyapida boyle 15 yasinda falan bir tolga mi var bilmedigimiz?
Karius'u gomelim de bu kadar da degil.

Fabri yerine 9m bonservisli 2 kat maasli ve takimi iplemeyen mutsuz Karius'un gelmesi bir transfer basarisizligidir.
Ama kaleci olarak Harun'dan kotu mu su ana kadar?
Ligin en iyi performans veren 5 kalecisi arasinda degil bence su an ama Tolga Zengin kadar kotu de degil.

Bu maci ayri tutuyorum ama cogu macta yedigi gollerde yapabilecegi pek birsey olmuyor.
Vida'nin ismi var ama performansi yok.
Tosic kadar oynamiyor. O maasla Marcelo-Rhodolfo-Pepe gibi lider stoperlik yapsin diye bekliyoruz ama kendisi canli bomba. Oynadigi maclarda arkaya adam kacirmada Zapotocny'i hatirlatiyor.
Caner de solbek olarak facia. Savunma yonu hic yok ne yazik ki. Son 1 senedir acikcasi Ismail Koybasi'nin Besiktas'taki son 2 senesinden kotu halde. Hucumu gectim de savunmayi toparlamasi sart.

Çevrimdışı Liquidator

Günaydın büyük Beşiktaş taraftarı. Dün ilk yarıdan sonra maçı izlemedim. Sabah uyanip livescore-ye baktım ve gözlerime inanamadım. Forumları okuduğumda 2 ci yarıda iyi mücadele etdiyimizi öyrenmiş oldum. Her kesi tebrik ediyorum, derbi öncesi güzel moral oldu bizim açımızdan. fetösaraylılar forumlarında ağlamaya başlamışlar bile - Beşiktaş 2 ci yarıdakı oyunun 3 de 1-ni oynarsa 3 tane atarlar falan filan. korkmaları çekinmeleri güzel.

Maçın tekrarını 14:00 dan cbc sportdan izleye bilirsiniz. bizim saatle 14:00. Şu anda bizde 11:10. 

İnternetden maçın tekrarını şimdi izleme şansım varmı?? 3 saat beklemek istemiyorum
Порой, даже о самом тёмном, остаются светлые воспоминания...

Çevrimdışı Fikret

Ilginc mac olacak
Baski yemeye karsi yapilabilecek 3 sey var:

1-Kontraatak: 2-3 pas bir tane calim sonra da araya birakirsin tertemiz golunu attin mi baskiyi cezalandirmis olursun. Marcelo-Atiba falan iyi pasla cikar dogru yerde Ozzy-Sosa biri topla bulusur tak atar Aboubakar'in onune.
Ozzy doner saga Q7 iceri hizli kosan Talisca-Cenk'i gorur hemen acar onlarda kafayi gomer.
2 pastan sonra verirsin saglikli Tore'ye Babel'e calimla girer gol atar yada yatirir kaldirir pasi verir attirir.
Kadro kalitemiz iyi kontra atak yapmaya elverisli degil. Son pas-sutlarda sikinti buyuk. Amma velakin GS de follos olmus durumda. Gecen sene kagni Negredo bile kontradan atmisti. O zamankinden kotu bir GS var. Hakem engel olmazsa kontra da yapilir.

2-Topu tutma: Baskida topu tutmak mumkun degil ama iste 2.adam gelene kadar 10sn tutmak da birsey. Ornek:Q7-Sosa
Arada defansa baski gelince uzun oynadin mi Adebayor gibi adam olursa kontrolde eder topu da tutar, rakip takimi da kosturur.
Yada iste ortasahada prime doneminde Selcuk Inan gibi oyuncun olacak. Tabi hakem destegiyle olacak.
Super final olan sezon Inonu'de GS'ye 1-0 yenilmistik. Hani macin oynanacagi gun sirilsiklam olan 30.000 kisiyi eve gondermis maci ertelemislerdi o mac.
Melo mu ne aptal bir gol atmisti. O mac adeta oynanmamisti.
Selcuk Inan ve turevi oyuncular bizim oyuncularin ruzgari gelse topa dogru kapaklaniyorlardi, tak faul dudugu.
Aliyorsun faulleri, uzun toplar, taclar falan derken baski kalmiyor. Bu tabi anca Turkiye'deki hakemlerle mumkun.
Firat Aydinus'un gecen sene Inonu'de Feneri korumasini hatirlayin.

3- Pas oyununun suyunu cikarmak:
Basaksehir'in gecen sene Inonu'de yaptigi gibi. Baskiya karsi korner diregine kadar acilan stoperler, kalecinin rakip gelene kadar gerekirse 10sn bekleyip sonra gene yerden pas vermesi gibi.
Tabi bunun devami gene kontra atak yada Adebayor'a top atip orada topu tutmakti.

Ben cok baski beklemiyorum GS'den. Yapacak gucleri yok.
Tek ihtimal faullerini oynatan bir hakem, bize yapilan faulleri vermeyerek rakip sahaya hapsetmemizi engelleyen bir hakemle baski kurabilirler.
Cuneyt maci normal yonetirse her turlu kazaniriz. Ama takdir haklari vs bozmayacak yoksa 1 penalti hediye etsin isterse Gs'ye onemli degil. El kol cekme falan izin vermeyecek onemli olan o. Birde kicindan kirmizi kart uydurmayacak.(bkz Delgado, Veli Kavlak)
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2018, 10:22:22 Fikret ]

Çevrimdışı mylife1903

Eskiden paslaşarak baskıyı kırardık, dikine paslarla da cezalandırırdık rakipleri.. İlerde top tutabilecek tutamasa da canla başla oynayacak bi Güven var zaten.
Senin dediğin yamyam santraforlar için scout lazım abi kabile kabile dolaşacak afrikayı safarilere katılacak falan. Scout olmadan zaten keşfedilmiş olanları bütçemize uymaz.
Metin albayraka insan safarisi anlatalim, festival zamani rio yapacagina afrikaya gitsin, tuttugunu getirsin

Çevrimdışı Fikret

Devami gelsin de onemli olan o.
Basaksehir neyse de Fenerle ozellikle birlikte davranilmali. Temiz bir ligte Besiktas'in rakibi olacak takim Fenerdir. GS fetoculerin, liselilerin, Agar vb derin devlet adamlarinin olusturdugu bir lobi yapilanmasidir. Azalarak bitsinler. Ama hemen de bitmesinler zira taraftarlarinin cogu basariya tapan kisiliksiz tipler istisnalar olsa da cogu boyle oluyor.

Çevrimdışı Fikret

Bu arada kulupler birligi aciklamasi ve federasyon kararlarinin GS'yi birlestirdigi isine geldigi yorumlari oluyor arada. Ona katilmadigimi soyleyeyim.

Takim kotu giderken hakem/federasyonla ugrasildiginda ekseriyetle oyuncular daha da salar.
Lpool'dan fark yedigimiz macin 3 gun oncesi Fenere hakem yuzunden yenildigimiz mactir. Yonetim paf takim muhabbeti yaparsa o takim o deplasmana nasil hazirlansin?

GS'nin oyunu facia, oyuncularin durumu da iyi degil kadroda parlak degil santraforu cekince takimin ayiplarini ortecek kimse kalmadi.
Bu hakem muhabbeti taraftarin tepkisini uzak tutar ama takima yarayacak bir durumu yok.
Konya maci icin agladilar ya. Konya macinda hatali kirmizi kart, VARa ragmen verilen hatali kirmizi yedik biz sesimiz cikmadi.
Konya macinda temiz 3 yemeyi hak etmislerdi. Ama herkes hakemi konustu futbolcular rahat.
Moskova macinda bile bildiri konusuldu. Oyuncular gene rahat. Bu sezonu boyle kaybedip Terim ve kadro yapisini devam ettirirlerse seneye daha da batarlar.
Besiktas'a yenilseler bile suclu simdiden belli. Bu mac salarlar demiyorum da motivasyon cikmaz buradan. Duzgun hakem gelirse en az 3luk olurlar.

17ye karsi 1 durumu. Cok kenetlendirecekmismis.
Valla bunu en son Fener denedi. Bu mottoyu dillendirdiler. Hem de bunu en iyi donemlerinde yaptilar. Maddi guc olarak GS+BJK edecek haldeydiler. Alex'ler Anelka'lar. Yonetimi boyle Turkiye'nin en zengin guclu aileleriyle doluydu girmek isteyenler siradaydi. Menajer/scout iliskileri iyiydi Appiah'lar falan getiriyorlardi.
17ye karsi 1 tabi ki ellerinde patladi.

Osmanli bile bu hepinize karsi dedigi zaman Avusturya taraflarinda rezil olmustur. GS icin kolay olan rakipleri tek tek sindirmektir.
Besiktas, Fener basta digerleri yanyana durursa federasyon-hakemleri GS vesayetinden cikarir, etkisini azaltir.

Efendi Besiktas mottosu pek basarili olmadi bence.
Ama FEDA mesela cok basariliydi.
Boyle 17ye karsi 1 falan basarili olmaz. GSnin malum bizim amacimiz Avrupa takimlarini yenmektir mottosu cok daha efektifti. Oradaki basariyi bahane edip burada imtiyaz sagliyorlardi. Avrupa'da follos olmaya devam etsinler. Sonra istedikleri kadar 17ye 1 desinler.
Anca antipati kazanirlar. Aziz ve Fenerin herkese karsiyiz demeleri yerine Fatih ve GS 17ye 1 desin. Canimiza minnet.
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2018, 11:10:41 Fikret ]

Olay sıcaklığını korurken hızlıca Avrupa Ligi durumumuza bakalım..

Son maçlar şöyle:
Genk-Sarpsborg /// Bjk-Malmö

Olasılıklar da şöyle:

BJK yenerse:
Malmö'yü yenersek Genk'in puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Kaybettikleri anda grup lideriyiz. Puan kaybetmezlerse grup ikinciliğimiz garanti.

Berabere kalırsak:
Her koşulda gruptan çıkıyoruz. Burada tek kafa karıştırıcı nokta şu; berabere kalırsak ve Genk yenilirse 3 takımın (Genk-Sarpsborg ve Beşiktaş) puanı 8 oluyor. Necmi averaja bakılır demiş ama o öyle olmuyor. 3 takımdan oluşan bir lig gibi düşünülüyor önce. Bu mini ligte Sarpsborg 6 puan (2 kere Genk'i yendi), Beşiktaş 7 puan (2 kere Sarpsborg'u yendi 1 kere Genk'le berabere kaldı), Genk 4 puan (1 kere Beşiktaş'ı yendi 1 kere Beşiktaş ile berabere kaldı).. Böylece 1. olarak çıkıyoruz 3'lü averajda. Genk bu durumda elenip evine dönüyor. (3 takım eşit puan alırsa ile ilgili detaylı bilgiye 18/19 UEFA Europa League Regulations - Article 16 -Equality of points – group stage bölümünden bakabilir ilgilenenler..)

BJK yenilirse:
Geçmiş olsun eleniyoruz.

Grup birinciliği şu açıdan önemli; 12 grup birincisi + 4 ŞL 3.sü 1. torba oluyor.. 12 grup ikincisi + 4 ŞL 3.sü 2. torba oluyor.. Yani 1. torba olursan daha kolay takımla eşleşiyorsun son 32 turunda..

Edit: Necmi'nin uyarısıyla beraberlik puan hesaplamasını güncelledim.
[ Son Düzenleme: 30 Kasım 2018, 23:34:46 Osvaldonun Saçı ]

Çevrimdışı underworld

11 dakikada 4 lük olabilirdik.
çok pozisyon veriyoruz çokkk...
verdiğimiz pozisyonlarun çoğu da net  :bandit: