Hocanın sırf orta açmaya dayalı bir sistemi olsa o zaman Caner olmadığında yerine oynayan Adriano , Quaresma olmadığında yerine oynayan Lens de sürekli orta açar topu ileriye uzun toplarla dikerdi. Hocanın yanlışları eksikleri var. Bunu zaten kimse inkar etmiyor.Meselelerin temelde Hocadan kaynaklanıp kaynaklanmadığı bazılarımızın görüş ayrılığı yaşadığı. Bu takıma Şenol Güneş gibi bir Hoca getiriyorsan getirdiğin kişinin eksilerini artılarını bilecek ona göre bir düzenin olacak. Şenol Güneş'i getirip transferleri Metin Albayrak'ın menajerlerin inisiyatifiyle yapıyorsan çarklar bozulur ortada düzen kalmaz. Diğer yöneticilerin de vasıfları az çok ortada.
metin albayrak hayranı falan değilim burda böyle Beşiktaş yöneticisi olmaz diyen ilk kişiyim
bunuda stad inşaatı zamanı söylemişdim. ama biraz insanlara fazlamı şey yüklüyorsunuz anlamıyorum
hani transferde başkanı suçlasanız haklısınız sorumluluk onun diyeceğimde metin kim ya.
menejerlere gelince menejersiz transfer yapamazsın. artık bu gerçeği kabullenmek lazım
ne sanıyorsunuzki menejer istemezse oyuncu transfer etme şansın yok elbet menejerlerin kucağında olacaksın
bunun böyle olmasını sağlayan yönetim değil fifa önleyecek olanda onlar aslında
gomez sosa gelince menejer transferi demiyor kimse ba alınınca demiyor oyuncu yetersiz olunca hemen menejer kucağı gündeme geliyor. sanki verecek paramız varda menejerden bahsediyoruz epl olsa anlayacağım adamlar çarkı kurmuş orda çevirip duruyorlar. bizim transferler zaten senelik 10 M yi geçmiyor. kaldıki her oyuncuyu aldığımız menejer faklı
bana çok tutarlı gelmiyor bu nasıl transfer yapacaksın zaten her oyuncunun kimliğini döken scout yazılımları var biz transferde en iyi hedef tutturan takımlardan biriyiz. bizdeki sorun oyuncu alımı değil aldığın oyuncuyu randımanlı kullanmaman gol atmasını bilmiyor dediğimiz negredo takır takır atıyor ha orası arap ligi demeyin geçen izledim adamlar bizle oynasa yener hiçde burun kıvıracak gibi değil sadece mit olmuş avrupada bize arap ligi muamelesi yapıyor.
hep lafların arkasınma sığınarak konuşuyoruz bu da sadece bizim gerçekleri doğru tahlil etmemizi engelliyor.
biz sürekli mazeret buluyoruz algı yaratıyoruz ama düzelen birşeyde olmuyor ne oldu mesela hakemler veryansın ediliyordu bir kaç haftadır hakemden konuşan yok ben ne hakemi dediğimde tepki gösteriyordu arkadaşlar.
bazı şeylerin üstünü hakemle örtmeyin diyordum. yıllarca realde oynamış pepe menejerle gelse ne olur
love mu menejer kakalaması bütün taraftarın istediği quaresma mı 2 M ye aldığımız medelmi transfer kaskallaması
bu yönetimle herhalde 40 oyuncu almışızdır menejer kaskallaması diyebileceğin 3 oyuncu ismi verirsin yada veremezsin bumu menejer tuzağına düşmek bazı şeyleri bütün düşünmek lazım. erdal torunoğulları çıkar kulübü menejer tuzağına çekmedim der millette inanır ama gomez transferinin her yerinde Ahmet bulutu görüyoruz. menejer sunumu belli olan opare transferi pat diye olmuşdu kimdi o zaman transfer komitesinin başında metin diyorsunuzda onun olduğu dönem kimler alınmış ona bakmak lazım bizim hep sorun olarak gösterilen oyuncular erdal torunoğlu dönemi oyuncuları dany eneramo sezer opare hep erdal dönemi alınmış metin scout dediği dönemden sonra kimler alınmış yaka silkeceğimiz
birşeyler kötü olunca hedefe birilerini koymak kolayda bu yanlış bakış açısı metin bu kulübe yakışan yönetici değil
bunda hem fikirim ama bu onun yapmadığı şeylerden değilde yaptığı şeylerden suçlanarak söylense daha doğru olur.
buna herşeyi atarsak aslında esas sorumluları kurtarmış oluruz. doğru davranış biçimi bu değil. herkes hak ettiğini hak ettiği kadar almalı. ne fazla ne eksik.
mesela bu yönetim listesi açıklandığı gün demişdim Fikret orman için bu sene hiç kolay geçmeyecek diye. istediğimiz kadar yanlışlarını eleştirebiliriz bolcana var. Ama bütün yanlışlarına ramen Fikret orman bir dönemi daha hak ediyor ama bu yönetim kadrosuyla değil. Kötü olanı Fikret Orman yaptı doğrudur ama iyi olanıda Fikret Orman yaptı. hala bu kulüpte iyi yapılan işler kötü yapılanlardan fazla. ama kötü olanıda eleştirmekten sakınmamalıyız.
mesela başkan taraftar işine baksın dedi bu lafı taraftar hak etmiyordu. ama istediği oldu şimdi artık taraftar işine bakıyor. Bir çok yanlış taraftar işine bakmadığı için oldu. Taraftarın yaptığı sadece destek vermekti. Bunun için bir çok yanlışı bile sindirdi görmezden geldi. hep artılara bakıyordu ama artık bu artılar azalmaya başladı bakacak artı bulamıyor.
sorun Metin falan değil böyle konuşarak sadece hedef saptırırsınız bu şartların düzelmesi hedefi doğru belirlemekten geçer. hala geç kalınmış değil. Yeterki insanlar şapkalarını öne koyup düşünsünler.