Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
×
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 54 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3743157 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı mylife1903

Aldığımız bonservisler ile harcadıklarımızı topla çıkart kafa kafaya çıkabilir kardeşim...
İyi olan herşeye eyvallah ta son 2 senedir yaptıkları ile kendi Ayağına sıktı başkan.ne kadar kötü birşey kendi yaptığı stadda yuhalanmak kimsenin senelerdir beceremediğini yaptı.en basit örnek vereyim yakın zamanda yapılan kongre ve yönetim listesi hiç kimse bana ne mantıkla bu seçim yapıldı anlatamaz.umutlandık herhalde birşeyleri değiştirecek dedik ama maalesef aynı adamlarla devam etti.
Başkanı en çok eleştirdiğim konuda görevi süresince şu futbol şubesini profesyonelleştiremediği içindir.müteahhit aklı ile olmuyor kardeşim maalesef.yada menajer kucağında gidiyorsun.demirören mevzusu ayrı mevzu taraftara gider ayrı mevzu basında ki adamlarla selfieler namoğlu abimiz vs vs..valla başkanın şu durumuna en çok eleştiren biri olarak çok üzülüyorum ne yaptıysa kendisi yaptı bu durumdan da ondan başkası çıkaramaz bi seçim yapacak ya bu işi profesyonellerin eliyle yapacak ya da yine menajer komisyoncu kucağında kendi yaptığı stada bile giremeyecek!durum bu kadar vahim radikal bazı kararlar almalı nereden başlamak istiyorsa da başlasın hiçbirşey olmamış gibi devam edemeyiz.


 
Valla kac senedir yaptigi butun sacmaliklari elestirdim ben
Icim rahat, alkis tutanlar dusunsun bu gunlerin gelecegi belliydi, uyardik hersekilde
Ben ben ben hep ben ben dedim ben yaptim ben talimat verdim ben gonderdim, boyle konusan adamdan korkacaksin basinizdaki gibi konusuyor iste. Benim yoneticim benim talimatimla gitti, transferi ben yaparim, e bunlari da sen mi aldin yani baskan?

Sorgulamadan kabul ediyorsunuz
Sacma sapan isler oluyor
Abuk sabuk gizli gizli protokoller yapiliyor
Bir suru israf
Yahu kendi paranizin hesabini sormadiniz adamlar zapitti sonunda etik falan dinlemediler
Yonetici kulube fatura keser, la 2 milyon fatura kesiyorsun o paraya ihtiyacin varza futbol takiminda yoneticilik yapma, baskan kendi sirketinden fatura keser insaata. Bisi olmustur olmamistir onu anlatmiyorum, calmistir falan demiyorum yanlis anlasilmasin, etik degil
Dunya kulubu, marka degeri, kurumsal yapilanma falan diyorsun eylemler bunlar

Çevrimdışı kyiv

Şu bizim altyapıyı anlayamıyorum. Ya kardeşim kimse size ronaldo messi keşfedin demiyor. Koskoca ülkede sağ ve sol bekte mi keşfedemiyorsunuz? Bırak keşfi sadece bekler üzerine çalışsalar şu takıma hiç olmazsa yedek bekler üretilmiş olur. Bu kadar zor mu bu iş? Bek ulan altı da üstüde bek!!! Savunacak kanadından gol yedirmeyecek. Bu kadar basit zero asist olsun yeterki kanadından gol yedirmiyorsa iş bitmiştir.

Onur Küçük

  • Ziyaretçi


sonunda herkes benim iki senedir söylediğim noktaya geldi.
bizim iki senedir bütün hücum ataklarımızı yutuyorlar.
ama hoca memnun çıkıp yeterince orta açıyoruz diyebiliyor.
Hocanın sırf orta açmaya dayalı bir sistemi olsa o zaman Caner olmadığında yerine oynayan Adriano , Quaresma olmadığında yerine oynayan Lens de sürekli orta açar topu ileriye uzun toplarla dikerdi. Hocanın yanlışları eksikleri var. Bunu zaten kimse inkar etmiyor.Meselelerin temelde  Hocadan kaynaklanıp kaynaklanmadığı bazılarımızın görüş ayrılığı yaşadığı. Bu takıma Şenol Güneş gibi bir Hoca getiriyorsan getirdiğin kişinin eksilerini artılarını bilecek ona göre bir düzenin olacak. Şenol Güneş'i getirip transferleri Metin Albayrak'ın menajerlerin inisiyatifiyle yapıyorsan çarklar bozulur ortada düzen kalmaz. Diğer yöneticilerin de vasıfları az çok ortada.

Çevrimiçi Necmi

Zamanlama manidar abi elbette hakkı sözümüz Yok..bu zamana kadar haberi çıkmadı işler kötü gidince servis edildi.içerde ki herşeyi dışarı uçuruyor diye birşey de duymuştum bu arkadaş ile alakalı...


 
iyide içerdeki herşeyimi biliyorda dışarı uçuruyor kaldıki bunu yönetim çabuk anlar
kendi şikayetinimi dışarıya servis etti bu intahar etmekle aynı şey artık taraftarla aynı çizgiye gelmesi imkansız.
bence net bilmediğimiz konularda yorum yapmamalıyız. oyuncu kaybetmek kolay. Bırakalım yönetim ilgilensin
doğruları bizden daha iyi biliyorlardır. işin ucuda onlara dokunuyor nihayetinde.

Çevrimdışı tugozcan

Yahu var tabi, zaten pasin en guzeli kosan adama atilir. Ama kosmadigi vakit de 10 numara ayarlar pozisyonu zaten kafasinda kurgulamistir, senaristtir ayni zamanda, oyle sirf oyuncu degildir 10 numara. Gerekirse bekletir, rakibi ustune ceker de bosluk acip atar aradan, gerekirse olu noktaya birakir pastan sonra hareketlenen bile gole gidebilir vs.

Zaten benim Ljajic elestirim risksiz/basit is pesinde kosmasi. Ileriye oyna arkadasim sen Atiba degilsin, senin Atiba'lik pasina ihtiyacimiz yok orada. Sen gerekirse at pasi, kosmayan adama kufredelim veya cek sutu girmezse olmadi diyelim ama oyle yan pas atip tekrar kanata flan donme yani.

Abi ben demek istediğini anlıyorum. Özellikle ilk paragrafta. Ljajic o kadar iyi bir 10 numara veya pasör muhtemelen değil zaten.

Ama şunu söyleyince kızıyorsun; Quaresma her zaman sağ çizgide. Asla bekin arkasına koşu atmıyor (çünkü oraya koşsa bile yetişemeyeceğini biliyor bu durum onun suçu değil yanlış anlaşılmasın). Yani Quaresma gibi bir oyuncuya ara pası atamazsın teknik olarak mümkün değil. Gökhan bunu en çok deneyen adam, ama önü hep dolu. Alanı yok. Dolayısıyla Quaresma ile iç içe giriyor çoğu zaman ve gerisinde kalmak zorunda kalıyor. Diğer tarafta Caner’in zaten kaleye yaklaşmak, sıfıra inmek veya cezasahasına girmek gibi bir niyeti yok ki. Yani videodaki 3. Pası canerle yapamazsın çünkü oraya gelmiyor adam. Sahanın neresinde olursa olsun dikiyor hemen topu, topsuz gitmiyor hiç. Onun niyeti ayağına alıp dikmek. Babel bunu yapması gereken ve oyun yapısı en müsait oyuncu takımda. Ama o da sağolsun sezon başından beri çizgiden ayrılmayayım, ayağıma top alıp ya geri pas vereyim yada şut atayım derdinde. Yani videodaki 5. Pası onla yapamazsın adam çizgide ayağına istiyor halde olur çünkü. Keşke görüntü olsa da daha detaylı anlatabilsem.

Neyse abi selamlar :D iş yerinden atılmadan kaçıyorum ben :D



Çevrimdışı tangaz

yoo lense neden bağlayayım. sorun aslında canere quaresmaya indirgenecek seviyede
çünkü olayların bu duruma gelmesinin ana sorumluları ben neden lens diyorum bunu anlaman lazım önce
bu adam iyidir kötüdür onu geçtim benim üstünde durduğum takım oyuncusu olması iyi yada kötü olması değil
siz bir oyuncudan bir şeyler beklediğiniz için tek oyuncuya takılıp kalıyorsunuz kaç yıldır böyle
sürekli söylemleriniz böyle ama bir oyuncu belki bir maçı kurtarır ama sezonu kurtaramaz
senin bütün hücum opsiyonlarını quaresma caner tüketirse belki sezonda on maç kazandırırlar ama
sana şampiyonluğu kaybettirirler. lens belki on maç kazandırmaz ama topu bırakarak takımın daha fazla kazanmasına
sebep olur. Bir takımın maç içinde yapacağı azami hücum sayısı 20-25 i geçmez buda en iyi durumdayken
bu kadar başarısız orta senin bütün maçı katletmen demek oluyor elinde kullanacağın başka birşey kalmıyor.
bunda oyuncumu suçlu oyuncu üzerinden gidiyoruzda aslında ana suçlu olan kenar yönetimi bu şekilde oyuna izin vererek bütün takımı körelttiler. şimdi istesekte başka bir hücum opsiyonumuz yok oyuncuların aldığı topu quaresmaya atması yaptıkları en kolay iş oldu neden orta saha gol atmıyor diyoruz nedeni belli değilmi denemiyorlar bile işleri top ayaklarına geldiğinde quaresmaya at kurtul nasılsa bunu isteyen kenar yönetimi var bundan memnun olan taraftarda var maçı kazanmışsın kazanamamışsın önemi yok maçta bir asist yaparsa ooo quaresma diye tribün coşar herşey unutulur.
bu sene üçüncü senesi işde bu oyunun geldiğimiz nokta bu. neden abou taliscaya yatıp kalkıp dua edelim demişdim bu şampiyonluk onların eseri onların kişisel çabası olmasa biz o sene daha başağa verirdik şampiyonluğu sonrasında az kaldı talisca tek başınada başaracaktı bunu bütün olumsuzluklara ramen bunları ben geçen sene söyledim talisca olmasa biz maç kazanamayız dediğimde ciddiydim şampiyon olmak istiyorsak takımın merkezini talisca yapmalıyız dediğimdede ciddiydim burda dalga geçildi şimdi anlıyordur sanırım arkadaşlar ne dediğimi. o zaman talisca gitsin diyen arkadaşlara
onun yerine on numara kim gelirse gelsin olmayacak dediğimdede ne dediğimi anlamadılar ljajic seri A daki oyununa istatistiklerine bakıver hiçde boş olmadığını görürsün ama burda bir şansı yok ve bu genç çocuk bizdeki krallarıda aşamaz
sonuç pasifize olur pasifize olmasını istemiyorsan onun gibi iki üç oyuncun olmalı abou talisca ikisi yetti talisca tek başına yetmedi. ha birde kenarda bunları yiyende bir hoca var. kim ne derse desin bu olayların ana tetikleyicisi Şenol güneş bırakalım artık şu oyuncu bu oyuncu demeyi quaresma krallığını ilan etti hocada buna teslim oldu. birde üstüne caner geldi. bunlar takıma katılırken benim söylediklerim sabitti bu olacakları o zaman söylemişdim. boşa demedim bu takımda caner olacağına ismaili tercih ederim diye ismail kötü oyuncu olabilir ama vereceği zarar kendiyle sınırlıdır ama caner bütün takıma zarar verir. o zaman söyledim ismailin yapamayacağı herşeyi canerde yapamaz ismailden artı olarak takımda gruplaşmaya neden olur. canerin oyunu orta sahayı by pass eder bunları hep söyledim işde takımında sağlı sollu iki tane böyle oyuncu olunca bitersin artık orta saha düzleminde olan her oyuncu kötüdür. onlara iş düşmez.
çözüm nihaye olmasada kısmi olarak belli bu takımdan acilen quaresma ve caneri keseceksin gerekiyorsa solda medeli oynat bunu bir kaç maç ısrarla sürdür ozinin bile düzeldiğini görürüz. bütün aksayan yerler adım adım düzelir tekrar ortadan oynama alışkanlığı kazanılır. sahada taraftar tepki koyduktan sonra bir anda top atmamalar bitti orta açmalar bitti. sivas maçında birden ljajic neden oynamaya başladı.kaldıki hoca harakiri yaptı orta sahadan atiba ozi çıkarıp tek başına dorukhanı sürdü o haliyle bile takım daha iyi oynamaya başladı aslında quaresma ıslıklanınca birden takım quaresma opsiyonunu bırakmak zorunda kaldı top diğer oyunculara gelmeye başladı.
ha hocada dorukhanı resmen ateşin içine attı onuda eklemem lazım. bütün orta sahayı boşaltıp dorukhanı atıp ortaya alın size dorukhan dedi.hiç vodafone da oynatmadığın oyuncuyu takım mağlup ve kötü oynarken tek başına orta sahaya atmada ben hiç iyi niyet görmüyorum. oynamadığı zamanda millet işde oynatmamakta hoca haklı diyecek bundan öncede hep böyle oldu bir bir oyuncuları bu şekilde olmadık anlarda sahaya sürüp taraftara hoca haklıymış oynatmamakta dedirtti. böyle düşünmeyeyim diyorum ama aklıma hemen geliyor takım iyi oynarken galipken neden hiç bu değişiklikleri yapıpda takıma stada oyuncuyu ısındırmıyor neden hep kritik maçlarda kritik anlarda bu opsiyonlar aklına geliyor. rastlantımı bunlar. 11 hafta geçmiş oynatmadığın güveni sivas maçında 11 yazıyorsun bu adamı 11 haftadır nerdeyse hiç denemedin neden güvenmiyorsan yeterli değil diyorsan sivas maçının 11 inde ne işi var yok bu kadar güveniyorsan daha önce neden hiç şans tanımadın forvetsiz oynadın yinede şans vermedin. orta sahada öyle senin çok yaşadık orta sahaları boşaltmanı orta sahasız oyun oynadın ama dorukhana şans vermedin sonra en kritik avrupa deplasmanında bir anda çocuğu 11 e yazdın allahtan iyi oynadı kötü oynasa şimdi dorukhan diye bir oyuncu kalmazdı
mesela hiç oynatmadı oynatmadı mitrovici sonra tak diye liyon maçında 11 oynattı

abi söylediklerinin hangisine cevap vereceğimi şaşırdım hepsinin bir cevabı var parça parça yaz bari seni okurken sana yanıt yazarken sayfa geçiyor.

lensten başlayalım aldığı hangi şansı düzgün kullanmış oynadığı süre quaresmaya yakın gördüğü kart daha fazla yaptığı bişey yok nesine güveneceksin.

medel sol beke geçince ozzi nasıl düzelecekmiş geçen sene önceki sene adri oynuyordu bırak medeli ozzi de ne gördün sanki? seni okuyan sürekli caner oynuyor sanacak düne kadar adri yokken caner oynuyordu ozziyi adriylede gördük daha doğrusu göremedik.

taraftar ıslıkladı quaresma opsiyonu ortadan kalktı diyorsun ıslıklama sonrası ilk maç 4-1lik rize maçı tüm asistleri q7 yaptı nasıl opsiyon olmaktan çıkmış topu alan buna vermiş bu da asist yapmış. nasıl seyrettin maçı? nasıl devre dışı kalmak bu  :alala:

layiç diyorsun önce şu genç çocuk lafinı açalım adam 27 yaşında nasıl bi gençlik bu? haa takımın yarısı veteran ona istinaden genç dediysen eywallah  :D layiçi getiren başkan keşke kampa yetiştirseydi de doğru düzgün izleyeydik adam 4-5. hafta geldi 3 gün sonra mlli takıma gitti geldi hemen akabinde bidaa milli takıma gitti sakatlandı tedavisi 3 gün önce bitti bu adamın geleli 7 hafta olmuş bu 7 haftanın çoğu emin ol takımla birlikte değil. nasıl hazır olacak nasıl oynayacak daha 3 gün önce yürek yemesi lazım diyordun sivas maçı son 30 dk.ya bakarak mı bu deli paye biçiyorsun? o 30dk.da farkındaysan 10 değil 8 oynadı adam. eksilen mevki 10 alınan mevki 8. ben burada boşa demedim devre arası 10 alalım yada İF alalım layiçi 8e çekelim die ki sende katıldın buna yazıştık karşılıklı 4-4-2 dedik 3-5-2 dedik.

tekrar q7ye dönelim bu adama bizleri mahkum eden başkandır hoca değil.

son olarak da güveni dorukhanı konuşalım. kamp başlamış hoca santrafor istiyorum demiş alınmamış el mahkum sezona negredo ile başlanmış 2. hafta eleman yollanmış hoca eldekilerden larine şans vermiş kullanamamış love denenmiş olmamış pekto denenmiş olmamış sıra güvene gelmiş duyanda sanki çocuk 34.hafta şans buldu sanacak hepi topu 12. hafta işte 4 adam denenmiş olmamış bu genç yatırıma sarılmak zorunda kalmış hoca olayı ne olduda bir anda güvene sarıldı die basite indirgeyemeyiz hoca deniyor olmadı ötekine sarılıyor.

dorukhan olayı o bölgede atiba medel necip ozzi tolgay olmak üzere 5 eleman var. tolgay kadro dışı kalmasa atiba uefada olsa son maç medel cezalı olmasa hoca gene oynatmazdı bu dorukhanı eksik yapmayacağı gibi 2 maç oynadı die yüceltmelikde yapmaz. eksiklikler oldu şans buldu eksiklkler olmasa sıra gelmeyecekti. daha 3 gün önce 2 küsür maaşla kontrat yenilediğin ozzi tolgay varken medel varken ati varken hangi hoca bunları kesip dorukhanı oynatır abi.

öyle dendiği gibi art niyetle harcamak için alın size dorukhan demek için hain olmak lazım şenol hoca yetersizdir b planı yoktur ama hain değildir. dorukhanı kullanarak ihanet etti demeye getiriyorsun ama öyle değil işte medel cezalı tolgay kadrodışı ati ozzi dökülürken el mahkum dorukhan 58.dk sahaya sürülmüştür sivas maçında.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı f_madida

Valla kac senedir yaptigi butun sacmaliklari elestirdim ben
Icim rahat, alkis tutanlar dusunsun bu gunlerin gelecegi belliydi, uyardik hersekilde
Ben ben ben hep ben ben dedim ben yaptim ben talimat verdim ben gonderdim, boyle konusan adamdan korkacaksin basinizdaki gibi konusuyor iste. Benim yoneticim benim talimatimla gitti, transferi ben yaparim, e bunlari da sen mi aldin yani baskan?

Sorgulamadan kabul ediyorsunuz
Sacma sapan isler oluyor
Abuk sabuk gizli gizli protokoller yapiliyor
Bir suru israf
Yahu kendi paranizin hesabini sormadiniz adamlar zapitti sonunda etik falan dinlemediler
Yonetici kulube fatura keser, la 2 milyon fatura kesiyorsun o paraya ihtiyacin varza futbol takiminda yoneticilik yapma, baskan kendi sirketinden fatura keser insaata. Bisi olmustur olmamistir onu anlatmiyorum, calmistir falan demiyorum yanlis anlasilmasin, etik degil
Dunya kulubu, marka degeri, kurumsal yapilanma falan diyorsun eylemler bunlar

Ben calacak adamin fatura kesecegini dusunmuyorum acikcasi. Hareket sacma olabilir, ona katiliyorum ama art niyet yoktur bence.

Varsa bir tirtiklama olayi en fazla futbolcu transferinde menejer ustunden birseyler donmustur, onu da yapan baskan degildir araya giren kimse odur.

Su da var yalniz, hem borclu hem de neredeyse ileriye yonelik tum gelirleri temlikli bir klube gelip, borcu cevirip bir de 105 milyon dolara stad yapmak kolay is degil. Hele ki bizim klube verilen banka kredilerinin absurd faizleri dusunulurse. Adamlar libor 0.5-0.6yken 7.75-8.5tan veriyordu krediyi, sanirsin klub batacak da ustune yatacak paranin, bu kadar risk primi nedir yani yolunacak kaz buldu misali kendi yurtdisindan neredeyse bedavaya getirdigi krediyi bize 6-7% net karla iteliyordu bankalar. Bu da isin diger tarafi. Makul olan en fazla senelik 10-15 milyonluk bir faiz yukunun cevirilmesi. O da aslinda mumkun, yani 8.5'tan 9'dan degil de 4'ten 4.5'tan alsan krediyi mumkun ki yine finansmani yapan kar edecek ama vermiyorlar bu rakamlardan.

O yuzden en bastan beri yapilmasi gereken ya Rahmi baskanla ya Katarlilarla oturup dusuk faizli uzun vadeli bir borc yapilandirilmasina gidilmesiydi, halen de oyle. Yoksa her sene 30-35 milyon Euro'yu sirf borc cevirmeye verirsen batar gidersin, olan da bu. Sen her sene 35 milyonu boyle odedikten sonra 3 milyona hatali transfer yaptin da ondan battin demek biraz okyanusu gormeyip dereye kabahat bulmak gibi. 
The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı f_madida

Abi ben demek istediğini anlıyorum. Özellikle ilk paragrafta. Ljajic o kadar iyi bir 10 numara veya pasör muhtemelen değil zaten.

Ama şunu söyleyince kızıyorsun; Quaresma her zaman sağ çizgide. Asla bekin arkasına koşu atmıyor (çünkü oraya koşsa bile yetişemeyeceğini biliyor bu durum onun suçu değil yanlış anlaşılmasın). Yani Quaresma gibi bir oyuncuya ara pası atamazsın teknik olarak mümkün değil. Gökhan bunu en çok deneyen adam, ama önü hep dolu. Alanı yok. Dolayısıyla Quaresma ile iç içe giriyor çoğu zaman ve gerisinde kalmak zorunda kalıyor. Diğer tarafta Caner’in zaten kaleye yaklaşmak, sıfıra inmek veya cezasahasına girmek gibi bir niyeti yok ki. Yani videodaki 3. Pası canerle yapamazsın çünkü oraya gelmiyor adam. Sahanın neresinde olursa olsun dikiyor hemen topu, topsuz gitmiyor hiç. Onun niyeti ayağına alıp dikmek. Babel bunu yapması gereken ve oyun yapısı en müsait oyuncu takımda. Ama o da sağolsun sezon başından beri çizgiden ayrılmayayım, ayağıma top alıp ya geri pas vereyim yada şut atayım derdinde. Yani videodaki 5. Pası onla yapamazsın adam çizgide ayağına istiyor halde olur çünkü. Keşke görüntü olsa da daha detaylı anlatabilsem.

Neyse abi selamlar :D iş yerinden atılmadan kaçıyorum ben :D

Eyvallah, sana da selamlar iyi isler. :)

The world is better in black and white, and red.

Çevrimdışı tangaz

Hiç unutmuyorum İsmetpaşa da maçtayız. Takımla sahaya çıktı hemen önümüzde ısınmaya başladı Kuntz. Abicim öyle bir baldır yok. Esneme hareketleri yapıyorlar adamın baldırlar 3 kişilik. Benim gördüğüm en güçlü bacak yapısıydı. Boğa gibi güçlüydü. Öyle 33 yaşa can kurban!

hemen hafiyelik yapayım

daha az önce 30+ hayır diyordun  :bandit:

eyşan  :iblush:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı caner.eryigit

iyide içerdeki herşeyimi biliyorda dışarı uçuruyor kaldıki bunu yönetim çabuk anlar
kendi şikayetinimi dışarıya servis etti bu intahar etmekle aynı şey artık taraftarla aynı çizgiye gelmesi imkansız.
bence net bilmediğimiz konularda yorum yapmamalıyız. oyuncu kaybetmek kolay. Bırakalım yönetim ilgilensin
doğruları bizden daha iyi biliyorlardır. işin ucuda onlara dokunuyor nihayetinde.
Abi dürüm pide pilav olayı hikaye.şöyle izah edeyim olay Başak maçı olmuş adam 4 gün snr UEFA maçı kadroda.böyle bir mevzu yaşanmışsa ki yaşanmış diyorlar herhangi bir yalanlama Yok neden kadro dışı bırakılmıyor Maçtan snr UEFA maçında kadroya alınıyor?kadro dışı kalma sebebi bence para olayı


 

Çevrimdışı yoruk

Bir de yeri gelmisken, Ljajic pas atacak da kosmuyorlar diyen arkadaslara, buyurun Sergen Yalcin. Kimsenin bosa kactigi yok, Sergen oyle hazirliyor, birakiyor ki topu, pasi attiktan sonra hareketlenmeyen forveti zaten doverler. 10 numara budur, iste bu adam defans yapmasa da oynar. Oyle Ljajic'mis bilmemneymis, hikaye onlar. Allah'tan yasimiz yetiyor da Sergen'i 10 numarada izlemisiz canli canli.

Ha ileri uctakiler kosmuyorsa, bosa kacmiyorsa, onlara da cok agir sozlerim var orasi ayri konu. 


Verdiğin örnek Sergen ya :):)
Bari Delgado deseydın Baya deseydın :)

Çevrimdışı tangaz

Abi dürüm pide pilav olayı hikaye.şöyle izah edeyim olay Başak maçı olmuş adam 4 gün snr UEFA maçı kadroda.böyle bir mevzu yaşanmışsa ki yaşanmış diyorlar herhangi bir yalanlama Yok neden kadro dışı bırakılmıyor Maçtan snr UEFA maçında kadroya alınıyor?kadro dışı kalma sebebi bence para olayı


 

doğru tespit bu gibi duruyor
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı worns

https://www.transfermarkt.com/besiktas-istanbul/alletransfers/verein/114

Kaynaktaki rakamlar sanırım doğrudur. Kamuoyuna açıklanan rakamlar kaydedilmiş gibi gözüküyor. 15/16'dan sonraki 4 transfer dönemini hesaplarsak,
48,39 milyon bonservis bedeli ödenirken, 88,76 milyon oyuncu satışından kazanılmış.
Takım sadece bonservis gelir giderlerinin hesabı yapılırsa 40,37 milyon euro artıda.

Aynı 4 yıllık dönemde 2 şampiyonluk, bir ŞL 2.turu ve bir uefa çeyrek finali var. Yakın tarihin en başarılı dönemi. Avrupa hikayesi bakımından tüm tarihin en başarılı dönemi.

Buraya kadar her şey güzel. Tek tablo bu olsaydı yönetime sportif başarısızlığa karşın bir süre müsamaha gösterilebilirdi. Kredisi vardı.

Fakat sorun başka. Keşke sadece takımın başarısızlığı olsa. Bu takım transfer piyasasında hatırı sayılır miktar artıda. Para bulamıyoruz diyip durulan son transfer döneminde bile epey bonservis kazanılmış. İki sene şampiyonlar ligi gelirinin tümü toplanmış. Birinde gruptan çıkılarak rekor gelir elde edilmiş, diğerinde grup 3.lüğü+ uefa macerasıyla yine ciddi bir gelir var. Şampiyonluklar, artan maç günü gelirleri, sponsorluklar vs. Son söylediklerim dışındaki tüm gelir kalemleri euro cinsinden, transfer gelirleri ve UEFA gelirleri.

Bu takımın transfer yapacak parası da olmayabilir onu bile anlarım ama takımın ücretini ödeyemeyecek duruma gelmesini ne anlayabiliyorum ne de kimsenin izah edebileceğini zannediyorum. Basketbol şubesi ligin dibindeki anadolu takımları gibi idman boykotu yapıyor, zırt pırt kimi oyuncular hakkında parasını alamadığı için şuraya başvurdu haberleri, takım iyi bir mesaj vermeye kalkarken bile Şenol Güneş'in Oğuzhan'ın 1 yıldır para alamadığını öğreniyoruz.

Taraftarın paralar nerede diye slogan atmasında, pankart hazırlamasında abes bir durum görmüyorum. Kim olsa hesap sorar. Başka yerde olsa gırtlağına kadar tepkiye ve denetime batmışlardı.


Çevrimdışı mylife1903

Ben calacak adamin fatura kesecegini dusunmuyorum acikcasi. Hareket sacma olabilir, ona katiliyorum ama art niyet yoktur bence.

Varsa bir tirtiklama olayi en fazla futbolcu transferinde menejer ustunden birseyler donmustur, onu da yapan baskan degildir araya giren kimse odur.

Su da var yalniz, hem borclu hem de neredeyse ileriye yonelik tum gelirleri temlikli bir klube gelip, borcu cevirip bir de 105 milyon dolara stad yapmak kolay is degil. Hele ki bizim klube verilen banka kredilerinin absurd faizleri dusunulurse. Adamlar libor 0.5-0.6yken 7.75-8.5tan veriyordu krediyi, sanirsin klub batacak da ustune yatacak paranin, bu kadar risk primi nedir yani yolunacak kaz buldu misali kendi yurtdisindan neredeyse bedavaya getirdigi krediyi bize 6-7% net karla iteliyordu bankalar. Bu da isin diger tarafi. Makul olan en fazla senelik 10-15 milyonluk bir faiz yukunun cevirilmesi. O da aslinda mumkun, yani 8.5'tan 9'dan degil de 4'ten 4.5'tan alsan krediyi mumkun ki yine finansmani yapan kar edecek ama vermiyorlar bu rakamlardan.

O yuzden en bastan beri yapilmasi gereken ya Rahmi baskanla ya Katarlilarla oturup dusuk faizli uzun vadeli bir borc yapilandirilmasina gidilmesiydi, halen de oyle. Yoksa her sene 30-35 milyon Euro'yu sirf borc cevirmeye verirsen batar gidersin, olan da bu. Sen her sene 35 milyonu boyle odedikten sonra 3 milyona hatali transfer yaptin da ondan battin demek biraz okyanusu gormeyip dereye kabahat bulmak gibi.
Ben de calmistir katakulli demiyorum abi etik degil, diyorum zaten
Cok soyledik faizsiz yonetici finansmani can damaridir diye eee bunun icinde cok guclu yonetim lazim tak 10myon tak 20 mklyon cikartip verecek 6-7 ay unutacak adam lazim
Fikret orman icin dedim gecen mayis ayinda hemen secim yapip guclu yonetim kursun diye
Umut gunerin yaptigi reklami metinin attigi havayi da nakit koyan adam yapsin biz de ne ise yaradigini biliriz

Çevrimdışı kyiv

hemen hafiyelik yapayım

daha az önce 30+ hayır diyordun  :bandit:

eyşan  :iblush:

şişşşttt çaktırma...Alman olsun çamurdan olsun. Eyşan kalbimizi kırarak gitti.

Bu kalp...Bu kalp onu eskisi kadar sever mi? :isad: :isad: :bawling:

Çevrimdışı mylife1903

Verdiğin örnek Sergen ya :):)
Bari Delgado deseydın Baya deseydın :)
Rikardo pasa da olur

Çevrimdışı mylife1903

Atiba sahada ölene kadar kalsın gerisi gitsin.

Psg altyapısında canavar gibi oyuncular var hatta bizim için sol bekleri mütüş..
Kardeş katar falan bir numara görelim artık.

Barça b yeni sağ bek aldı adam sakatlandı.
Şayet iyileştiyse onada çökmek lazım.

İki bek frans - Afrikalı 20 yaş ve üç bacaklı olacak.
Santraforum orda benim babadan insan etiyle beslenip buyutulmus
Stoper etiyle besleyecem onu ben

Çevrimdışı balkan-kartal

Atiba sahada ölene kadar kalsın gerisi gitsin.

Psg altyapısında canavar gibi oyuncular var hatta bizim için sol bekleri mütüş..
Kardeş katar falan bir numara görelim artık.

Barça b yeni sağ bek aldı adam sakatlandı.
Şayet iyileştiyse onada çökmek lazım.

İki bek frans - Afrikalı 20 yaş ve üç bacaklı olacak.
psg den 1 tane bile genc alamayiz
besiktastan baskasini bilmeyiz

Çevrimiçi Necmi

Hocanın sırf orta açmaya dayalı bir sistemi olsa o zaman Caner olmadığında yerine oynayan Adriano , Quaresma olmadığında yerine oynayan Lens de sürekli orta açar topu ileriye uzun toplarla dikerdi. Hocanın yanlışları eksikleri var. Bunu zaten kimse inkar etmiyor.Meselelerin temelde  Hocadan kaynaklanıp kaynaklanmadığı bazılarımızın görüş ayrılığı yaşadığı. Bu takıma Şenol Güneş gibi bir Hoca getiriyorsan getirdiğin kişinin eksilerini artılarını bilecek ona göre bir düzenin olacak. Şenol Güneş'i getirip transferleri Metin Albayrak'ın menajerlerin inisiyatifiyle yapıyorsan çarklar bozulur ortada düzen kalmaz. Diğer yöneticilerin de vasıfları az çok ortada.
metin albayrak hayranı falan değilim burda böyle Beşiktaş yöneticisi olmaz diyen ilk kişiyim
bunuda stad inşaatı zamanı söylemişdim. ama biraz insanlara fazlamı şey yüklüyorsunuz anlamıyorum
hani transferde başkanı suçlasanız haklısınız sorumluluk onun diyeceğimde metin kim ya.
menejerlere gelince menejersiz transfer yapamazsın. artık bu gerçeği kabullenmek lazım
ne sanıyorsunuzki menejer istemezse oyuncu transfer etme şansın yok elbet menejerlerin kucağında olacaksın
bunun böyle olmasını sağlayan yönetim değil fifa önleyecek olanda onlar aslında
gomez sosa gelince menejer transferi demiyor kimse ba alınınca demiyor oyuncu yetersiz olunca hemen menejer kucağı gündeme geliyor. sanki verecek paramız varda menejerden bahsediyoruz epl olsa anlayacağım adamlar çarkı kurmuş orda çevirip duruyorlar. bizim transferler zaten senelik 10 M yi geçmiyor. kaldıki her oyuncuyu aldığımız menejer faklı
bana çok tutarlı gelmiyor bu nasıl transfer yapacaksın zaten her oyuncunun kimliğini döken scout yazılımları var biz transferde en iyi hedef tutturan takımlardan biriyiz. bizdeki sorun oyuncu alımı değil aldığın oyuncuyu randımanlı kullanmaman gol atmasını bilmiyor dediğimiz negredo takır takır atıyor ha orası arap ligi demeyin geçen izledim adamlar bizle oynasa yener hiçde burun kıvıracak gibi değil sadece mit olmuş avrupada bize arap ligi muamelesi yapıyor.
hep lafların arkasınma sığınarak konuşuyoruz bu da sadece bizim gerçekleri doğru tahlil etmemizi engelliyor.
biz sürekli mazeret buluyoruz algı yaratıyoruz ama düzelen birşeyde olmuyor ne oldu mesela hakemler veryansın ediliyordu bir kaç haftadır hakemden konuşan yok ben ne hakemi dediğimde tepki gösteriyordu arkadaşlar.
bazı şeylerin üstünü hakemle örtmeyin diyordum. yıllarca realde oynamış pepe menejerle gelse ne olur
love mu menejer kakalaması bütün taraftarın istediği quaresma mı 2 M ye aldığımız medelmi transfer kaskallaması
bu yönetimle herhalde 40 oyuncu almışızdır menejer kaskallaması diyebileceğin 3 oyuncu ismi verirsin yada veremezsin bumu menejer tuzağına düşmek bazı şeyleri bütün düşünmek lazım.  erdal torunoğulları çıkar kulübü menejer tuzağına çekmedim der millette inanır ama gomez transferinin her yerinde Ahmet bulutu görüyoruz. menejer sunumu belli olan opare transferi pat diye olmuşdu kimdi o zaman transfer komitesinin başında metin diyorsunuzda onun olduğu dönem kimler alınmış ona bakmak lazım bizim hep sorun olarak gösterilen oyuncular erdal torunoğlu dönemi oyuncuları dany eneramo sezer opare hep erdal dönemi alınmış metin scout dediği dönemden sonra kimler alınmış yaka silkeceğimiz
birşeyler kötü olunca hedefe birilerini koymak kolayda bu yanlış bakış açısı metin bu kulübe yakışan yönetici değil
bunda hem fikirim ama bu onun yapmadığı şeylerden değilde yaptığı şeylerden suçlanarak söylense daha doğru olur.
buna herşeyi atarsak aslında esas sorumluları kurtarmış oluruz. doğru davranış biçimi bu değil. herkes hak ettiğini hak ettiği kadar almalı. ne fazla ne eksik.
mesela bu yönetim listesi açıklandığı gün demişdim Fikret orman için bu sene hiç kolay geçmeyecek diye. istediğimiz kadar yanlışlarını eleştirebiliriz bolcana var. Ama bütün yanlışlarına ramen Fikret orman bir dönemi daha hak ediyor ama bu yönetim kadrosuyla değil. Kötü olanı Fikret Orman yaptı doğrudur ama iyi olanıda Fikret Orman yaptı. hala bu kulüpte iyi yapılan işler kötü yapılanlardan fazla. ama kötü olanıda eleştirmekten sakınmamalıyız.
mesela başkan taraftar işine baksın dedi bu lafı taraftar hak etmiyordu. ama istediği oldu şimdi artık taraftar işine bakıyor. Bir çok yanlış taraftar işine bakmadığı için oldu. Taraftarın yaptığı sadece destek vermekti. Bunun için bir çok yanlışı bile sindirdi görmezden geldi. hep artılara bakıyordu ama artık bu artılar azalmaya başladı bakacak artı bulamıyor.
sorun Metin falan değil böyle konuşarak sadece hedef saptırırsınız bu şartların düzelmesi hedefi doğru belirlemekten geçer. hala geç kalınmış değil. Yeterki insanlar şapkalarını öne koyup düşünsünler.

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Atiba sahada ölene kadar kalsın gerisi gitsin.

Atiba ölünce de stada gömelim çimlere can verir adam ölüsüyle hem de bedava :D

Çevrimiçi Necmi

Abi dürüm pide pilav olayı hikaye.şöyle izah edeyim olay Başak maçı olmuş adam 4 gün snr UEFA maçı kadroda.böyle bir mevzu yaşanmışsa ki yaşanmış diyorlar herhangi bir yalanlama Yok neden kadro dışı bırakılmıyor Maçtan snr UEFA maçında kadroya alınıyor?kadro dışı kalma sebebi bence para olayı


 
parasını istedi diye kadro dışı kaldıysa burda oyuncu haklı parasını ödemeyen hatalı
ne yapacağız oyuncu parasını istiyor diyemi suçlayalım. biz sadece parasını isteyen sahadada karşılığını vermeli diyebiliriz. alırken aslan karşılığını vermek gerektiğinde tavuk olmayacaksın. o para ödenir ve o oyuncu sahada batırdığında bu taraftar onu oracıkta çimlere gömer.

Çevrimiçi Necmi

ben caneri oynatacağıma oraya direk dikerim daha iyi

caner maalesef aşili kopardıktan sonra eski caner olarak dönemedi

yediğimiz kontra atakların yüzde sekseni canerin tarafından neden acaba

adam geri dönerken resmen joking yapıyor hoca nasıl tahammül ediyor gerçekten anlamıyorum.
caner aynı caner şimdi işin içine aşil falan sokarak geçmişde bunu deli gibi istediğinizimi örtmeye çalışıyorsunuz
biz istedik ama o zaman iyiydi şimdi aşili kopardı kötü oldu  :D

Çevrimdışı Savaş

Kuntz yoneticilik yapiyor simdi gecen gordum macta
48 yasinda bize gelmisti adam iyi oynamisti bi gs macinda tek basina savasmisti gidip atmisti golunu
Gene uydurma islerle yendirilmistik gsye fetonun etkin zamanlariydi
Iyi futbolcuydu valla herif
Cok gec baslamisti futbola asil meslegi polislik mi bisiydi
Alman milli takimda gol atinca amma sevinmistik
Aha biri Kuntz mu dedi? Pek severim. 

SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Çevrimiçi Necmi

iyi de abi sen sorunu sadece teknik ekibe indirgeyerek yansıtıyorsun sorun bir bütün teknik ekibinde suçu var elbet AMA sen oyuncuların maaşını ödemiyorsun bana santrafor al deniyor almıyorsun kaleciyi yolluyorsun 10 numara almıyorsun bek almıyorsun aldığını 4.hafta getiriyorsun milli ara sakatlık vb derken hala hazırlayamıyor hoca elbette, layiçin geldiğinden beri milli aadır tedavidir derken ist.da geçirdiği süre toplam süreden daha azdır. ben oyuncu olsam bende negredoya pas atarken 2 kere düşünürüm abi topu kaleye vurmayan santrafor yapmışlar adını da negredo koymuşlar bizde bu vitaminsize 4 küsür maaş bayılıp tüm takımın dengesini allak bullak etmişiz üstüne de maaşları ödemeyip tuz biber ekmişiz.  teknik ekibe ne zaman kamp başı malzeme verdik hep lig başlıyor malzeme veriyoruz akşam pazarı menajerleri ne sunarsa hani transfer hazırdı sözleşmeler kasadaydı. abuş topu q7nin eline verdiğinde bavulunu toplamakla meşguldü zaten ama o q7 ile 1 ay evvel başkan 3 yıllık yeni zamlı sözleşmeyi yapmıştı. ne yapacaktı hoca başkanın yeni kontrat yaptıgı tapulu malı çöpe mi atacaktı? q7yi kovan geri alan bedava yollayıp bi daha bonservis veren sonra zam yapıp kontratını 2020ye kadar uzatan kimdi? bu denli sıcak para girdisi oldugu dönemde maaşları bu kadar geciktiren kim?
iyide takım şampiyon olurkende Fikret Orman başkandı ama o zamanda ben hocayı eleştiriyordum bugün eleştirmeye başlamadımki yanlışlar olmaya başladığı anda bende eleştirmeye başladım o zaman maaşlarmı ödenmiyordu.
ben duruma göre mevzi almıyorumki iki sene önce nerdeysem şimdide ordayım.  Benim iki sene önce hata dediğim herşeye şimdi herkes hata diyor. Yönetimi eleştireceğim sürüyle konu var ama kesinlikle bunlar takımla alakalı değil
takımın bu güne kadar geldiği noktada yapılan yanlışlara bakıldığında hata Fikret ormanı işaret etmiyor bu güne bakarsan bunu işaret edersin ama hata bu gün çıkmış değil. herşey yolunda olmuş olsaydı ve bu sorunu bugün yaşıyor olsaydık ben sizden fazla yönetim gömerdim. ama ben sorunu gördüğüm anda hiçte yönetim yoktu gündemde direk hedef başka yeri gösteriyordu yönetimin süreçte etkisi olmamışmıdır böyle desem yalan söylemiş olurum elbet ama kimse kusura bakmasın iki defa şampiyon olduğumuzda Şenol Güneş bizi şampiyon yaptı diyenler şimdiki başarısızlıktada gidip kendine hedef aramasın. başarı güneşin başarısızlık ormanın diyen iki yüzlülük yapmış olur. iki sene önce takım Güneşe ramen şampiyon oldu dedim. şimdi gördüğüm güneşe ramen şampiyon olamayan bir takım farklı etkenler neden olabilir ama ana etken değişmedi. ha takıma bir forvet yeterli takviye yapılırdı takım yine şampiyon olabilirdi ama o zamanda herkes takımı Güneş şampiyon yaptı diyecekti.  şimdi şampiyonluğu veren yönetimse demekki o zaman yapanda yönetimdi.
ben sadece kıvırmıyorum o zaman ne düşündüysem nasıl tesbit yaptıysam bunun hala arkasındayım. yönetim hocayı dinlemiyor kafasına göre transfer yapıyormuş bunu diyen arkadaşlar gomez sosa falan alınırkende yönetimin kafasına gçre gittiğini neden kabul etmiyor bunun başarı getirdiğini itiraf etmiyorda şimdi yönetim suçluyor. yönetim şenol hocanın önünü kapatıyormuş iki sene şampiyon olurken nasıl açmış onuda anlatsınlarda bilelim o zaman. birilerini yaşananları doğru tahlil etmeden suçlamak yada övmek sadece anı yanlış değerlendirmektir. bütüne bakmadan bir eleştiri yapılmamalı. bu takım orta açmaktan başka birşey bilmiyor dediğimde başka söyleyenmi vardı bu ozi takımı batırıyor dediğimde doğru söylüyor diyenmi vardı. takımda forvet yalnız bırakılıyor iki stoperle mücadele etmek zorunda kalıyor dediğimde negredomu vardı love mı vardı sorun on numara sorunu değil dediğimde herkes taliscayı suçlamakla meşguldü. iki buçuk senedir bu yanlışlar yavaş yavaş işlendi bugün geldiğimiz noktaya geldik oyuncunun parası ödenmemiş falan geçelim bu kulüpde oyuncuların parası her zaman böyle ödendi. ilk şampiyonluğumuzda kulüp mali olarak en kötü dönemdeydi maaşalrın tıkır tıkır ödendiğinimi sanıyorsunuz. paraların ödenmemesi bir sorundur elbet ama belirleyici sorun değildir. bugün maaşların hepsi ödenirse sorun bitecekmi bu kafayla iyi bir forvet alınırsa sorun bitecekmi yoo sadece gelen forvette suçlanacak gömülecek. çünkü sorun burda değil bunu geçen senede söyledim.
sürekli bizim forvet sorunumuz yok diyorum. ligin ikincisi forvetsiz oynuyor onlarında maaşları ödenmiyor. terimin ağzından duydunmu basına oyuncu almasınlar takımın parasını ödesinler dediğini demez öyle birşey çünkü dediğinde bu takımın bunu bahane edeceğini bilir oyuncunun eline koz vereceğini bilir.

Çevrimdışı mylife1903

caner aynı caner şimdi işin içine aşil falan sokarak geçmişde bunu deli gibi istediğinizimi örtmeye çalışıyorsunuz
biz istedik ama o zaman iyiydi şimdi aşili kopardı kötü oldu  :D
Caner ayni caner de anlattiginiz ismael bizim ismael degil