iyi de abi kimse memnunuz demiyordu ki bundan olay biraz şöyle gelişiyor. köfte istiyorsun ama yok kuru fasulye yiyorsun olmadı kuru ekmek. orta sahan hücuma katılmıyorsa işlevsiz ise eldekilerden bi hücum planın yapacaksın. olayı lense bağlayacaksan da hiç bağlama top kontrol edemiyor adam hangi hücumu planlayacakda ortadakilere işlerlik kazandıracak. sorun ortadakilerde ozzi de tolgayda layiçde aatibada bu elemanlarla fazlası olmaz babel de war mesela hangi al vere iştirak ediyorki. sorun öle q7 canere indirgenemeyecek seviyede bunun baş aktörü de ozzidir.
yoo lense neden bağlayayım. sorun aslında canere quaresmaya indirgenecek seviyede
çünkü olayların bu duruma gelmesinin ana sorumluları ben neden lens diyorum bunu anlaman lazım önce
bu adam iyidir kötüdür onu geçtim benim üstünde durduğum takım oyuncusu olması iyi yada kötü olması değil
siz bir oyuncudan bir şeyler beklediğiniz için tek oyuncuya takılıp kalıyorsunuz kaç yıldır böyle
sürekli söylemleriniz böyle ama bir oyuncu belki bir maçı kurtarır ama sezonu kurtaramaz
senin bütün hücum opsiyonlarını quaresma caner tüketirse belki sezonda on maç kazandırırlar ama
sana şampiyonluğu kaybettirirler. lens belki on maç kazandırmaz ama topu bırakarak takımın daha fazla kazanmasına
sebep olur. Bir takımın maç içinde yapacağı azami hücum sayısı 20-25 i geçmez buda en iyi durumdayken
bu kadar başarısız orta senin bütün maçı katletmen demek oluyor elinde kullanacağın başka birşey kalmıyor.
bunda oyuncumu suçlu oyuncu üzerinden gidiyoruzda aslında ana suçlu olan kenar yönetimi bu şekilde oyuna izin vererek bütün takımı körelttiler. şimdi istesekte başka bir hücum opsiyonumuz yok oyuncuların aldığı topu quaresmaya atması yaptıkları en kolay iş oldu neden orta saha gol atmıyor diyoruz nedeni belli değilmi denemiyorlar bile işleri top ayaklarına geldiğinde quaresmaya at kurtul nasılsa bunu isteyen kenar yönetimi var bundan memnun olan taraftarda var maçı kazanmışsın kazanamamışsın önemi yok maçta bir asist yaparsa ooo quaresma diye tribün coşar herşey unutulur.
bu sene üçüncü senesi işde bu oyunun geldiğimiz nokta bu. neden abou taliscaya yatıp kalkıp dua edelim demişdim bu şampiyonluk onların eseri onların kişisel çabası olmasa biz o sene daha başağa verirdik şampiyonluğu sonrasında az kaldı talisca tek başınada başaracaktı bunu bütün olumsuzluklara ramen bunları ben geçen sene söyledim talisca olmasa biz maç kazanamayız dediğimde ciddiydim şampiyon olmak istiyorsak takımın merkezini talisca yapmalıyız dediğimdede ciddiydim burda dalga geçildi şimdi anlıyordur sanırım arkadaşlar ne dediğimi. o zaman talisca gitsin diyen arkadaşlara
onun yerine on numara kim gelirse gelsin olmayacak dediğimdede ne dediğimi anlamadılar ljajic seri A daki oyununa istatistiklerine bakıver hiçde boş olmadığını görürsün ama burda bir şansı yok ve bu genç çocuk bizdeki krallarıda aşamaz
sonuç pasifize olur pasifize olmasını istemiyorsan onun gibi iki üç oyuncun olmalı abou talisca ikisi yetti talisca tek başına yetmedi. ha birde kenarda bunları yiyende bir hoca var. kim ne derse desin bu olayların ana tetikleyicisi Şenol güneş bırakalım artık şu oyuncu bu oyuncu demeyi quaresma krallığını ilan etti hocada buna teslim oldu. birde üstüne caner geldi. bunlar takıma katılırken benim söylediklerim sabitti bu olacakları o zaman söylemişdim. boşa demedim bu takımda caner olacağına ismaili tercih ederim diye ismail kötü oyuncu olabilir ama vereceği zarar kendiyle sınırlıdır ama caner bütün takıma zarar verir. o zaman söyledim ismailin yapamayacağı herşeyi canerde yapamaz ismailden artı olarak takımda gruplaşmaya neden olur. canerin oyunu orta sahayı by pass eder bunları hep söyledim işde takımında sağlı sollu iki tane böyle oyuncu olunca bitersin artık orta saha düzleminde olan her oyuncu kötüdür. onlara iş düşmez.
çözüm nihaye olmasada kısmi olarak belli bu takımdan acilen quaresma ve caneri keseceksin gerekiyorsa solda medeli oynat bunu bir kaç maç ısrarla sürdür ozinin bile düzeldiğini görürüz. bütün aksayan yerler adım adım düzelir tekrar ortadan oynama alışkanlığı kazanılır. sahada taraftar tepki koyduktan sonra bir anda top atmamalar bitti orta açmalar bitti. sivas maçında birden ljajic neden oynamaya başladı.kaldıki hoca harakiri yaptı orta sahadan atiba ozi çıkarıp tek başına dorukhanı sürdü o haliyle bile takım daha iyi oynamaya başladı aslında quaresma ıslıklanınca birden takım quaresma opsiyonunu bırakmak zorunda kaldı top diğer oyunculara gelmeye başladı.
ha hocada dorukhanı resmen ateşin içine attı onuda eklemem lazım. bütün orta sahayı boşaltıp dorukhanı atıp ortaya alın size dorukhan dedi.hiç vodafone da oynatmadığın oyuncuyu takım mağlup ve kötü oynarken tek başına orta sahaya atmada ben hiç iyi niyet görmüyorum. oynamadığı zamanda millet işde oynatmamakta hoca haklı diyecek bundan öncede hep böyle oldu bir bir oyuncuları bu şekilde olmadık anlarda sahaya sürüp taraftara hoca haklıymış oynatmamakta dedirtti. böyle düşünmeyeyim diyorum ama aklıma hemen geliyor takım iyi oynarken galipken neden hiç bu değişiklikleri yapıpda takıma stada oyuncuyu ısındırmıyor neden hep kritik maçlarda kritik anlarda bu opsiyonlar aklına geliyor. rastlantımı bunlar. 11 hafta geçmiş oynatmadığın güveni sivas maçında 11 yazıyorsun bu adamı 11 haftadır nerdeyse hiç denemedin neden güvenmiyorsan yeterli değil diyorsan sivas maçının 11 inde ne işi var yok bu kadar güveniyorsan daha önce neden hiç şans tanımadın forvetsiz oynadın yinede şans vermedin. orta sahada öyle senin çok yaşadık orta sahaları boşaltmanı orta sahasız oyun oynadın ama dorukhana şans vermedin sonra en kritik avrupa deplasmanında bir anda çocuğu 11 e yazdın allahtan iyi oynadı kötü oynasa şimdi dorukhan diye bir oyuncu kalmazdı
mesela hiç oynatmadı oynatmadı mitrovici sonra tak diye liyon maçında 11 oynattı