Necmi abi aziz'in şampiyon olan hocalarına "sanki sen şampiyon yaptın" söylemi gibi oluyor dediğiniz şey. Hocayı getiren yönetim tamam da bu mantıkla dunyada basarılı teknik adam yok yönetimler var. Hocayı eleştiriyoruz çoğu haklı eleştirilerin fakat şöyle bir nokta var adam sezon biter bitmez 3 mevkiye oyuncu istedi bunlardan yerine getirilen son gün ljajic. Bizim takımda sürekli oyuncu sirkülasyonu oluyor evet bu ffp bizi buna mahkum ediyor da bu teknik adamın sorunu mu emin değilim. Takımdaki tek elle tutulur forvet oyuncusu transfer dönemi kapandıktan sonra gönderiliyor hiç love falan demeyelim abi o adam bitmiş okeye dönmüş. Ha bunlara rağmen elimizde kötü kadro yok bu oyuncu grubundan bugünkü skandal oyun çıkmamalıydı ya hiç hadlerine olmayarak rakibi küçümsediler ya da konsantre olamadılar bilmiyorum.
Benim hocaya kızdığım nokta takımın yaş ortalaması malumken neden topun kıymetini bilmeden özellikle caner quaresma love gibi oyuncuların saçma sapan top kayıplarıyla arkadaşlarını 60 70 metre koşturmalarina müsade ediyor anlamıyorum. Biz ne rakip ceza sahasından dönen topları ne savunmadayken uzaklaştırdığımız topları alamıyoruz sürekli bi top kapma telaşı var oyuncuları doğru yerleştiremiyor hoca bu anlarda. Hala 2 3 kişilik ön alan baskısını kıramıyor kıracak gibi de durmuyor hele rakip 4 5 kişiyle baskıladığı zaman pepe vida falan bile çok tökezliyor. İki stoperini taç çizgisine kadar gönderip onlardan boşalan alana orta saha merkezlerinden birini yaklastirmasini bekleri de orta saha çizgisine kadar açmasını bekliyorum yıllardır yapmıyor pepe'ye uzun top attırmak işine geliyor. başakşehir macina puan kaybı yazdım mesela 4 yıl oldu çözemedi abdullah avcı'yı. Ya da başka sorun biz rakibi ön bölgede presle top kaybına zorladığımızda önceki seneler gibi kolay alamıyoruz rakibin ayağından topu en azından onlar bizim kadar saçmalamıyor savunmadan çıkarken son kayseri maçı hariç. Takımı sürekli kanatlardan bilhassa quaresma üzerinden oynamaya teşvik etmesine hiç girmiyorum adamdan nefret etti taraftarın yarısı.
Yani abi kısaca hocanın oyun içi çok defosu çıkmaya başladı ama bu onun Beşiktaş kariyerinin başarılı olduğunu hatta bence yönetimle kıyas edersek payının daha fazla olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu konuda size katılmıyorum.
bir kulüpde başarı ekip işidir kişilere bağlı değil ama başarısızlık tek kişiye bağlanır.
bir kişi hata yaparsa zincir kırılır.
ffp teknik adamın sorunu değilse hoşlanmıyorsa gider bundan senin dönebileceğin durum yok bu uygulanacak ya bunu uygular yada gider
seçenek yokki. FFP koşullarında hocaya öyle kadro vermişsinki bu kadro iki kere şampiyon olmuş
bumudur yanlış olan üçüncüye olamadı olabilirmiydi kesinlikle olurdu elinde gene şampiyon olacak kadro vardı
geçen sene şampiyonluğu gs ye bedavadan verdik. hocanın hatasıydı ligi gram umursamadı.
hoca adını büyütmek için şl de başarılı olmak ister ama kulübün menfaati bu değildi şl ye zaten katılmışık o parayı cebe koymuşuz
bizim için esas sorun bir sonraki senenin parasınıda cebe koymaktı. hoca bunu umursamadı
şampiyonluğu şl ye feda etti geçen sene olan bu. Hocanın eline yönetim hiç bir zaman kötü kadro vermedi bu şartlarda olabilecek en iyi kadroyu verdi gomezin gitmesi sosanın gitmesi yönetimin suçu değildi cenkin gitmeside yönetimin suçu değildi fabrinin gitmeside
birtek marcelo istemeyerek gitti ondada mecburduk takımın çok eksiği vardı kiralık oyuncular vardı gelir açmak gerekiyordu.
bizim kaybettiğimiz her maçtan sonra eleştirilere bir bak hep hesap hocaya kesildi genel eğilim bu yönde oldu.
neden herkes sürekli hoca eleştiriyor.
hocanın çok defosu çıkmaya başlamadı hocanın defoları hep vardı bunu daha ilk gelmesi konu olduğunda söylemişdim
ama kadro o kadar üst seviyedeydiki hocanın defoları engellemedi şampiyonlukları
ne zaman bir tık alta indi kadro hala ülkenin en iyi kadrosuyken artık hocanın el atmalarına ihtiyaç duyacak seviyeye geldi
gene iyi ama bu sefer hoca faktörü devreye girmeli işde bu noktada hocanın tartışılması başladı.
çünkü birşey katmıyor takıma abounun orta sahadan topu kapıp yara yara gitmesi golü yapması hoca dehası değil
yada taliscanın olmadık delikden topu geçirmesi hoca dehası değil yada gomezin attığı goller
bunlar varken maç kazanıyorduk defo görünmüyordu ama vardı ben bunu o zamanlarda söyledim hep
bu gün herkesin tartışdığı konular benim iki üç sene önce kimse konuşmazken söylediğim şeyler.
ben bunları takım şampiyon olurkende söylüyordum. şimdi çok rahatlıkla hocanın katkısı yok diyebiliyorum
çünkü bunu şampiyon olurkende söyledim kötü ortaya çıktığında konuşmuyorum. mesela ben negredoya quaresma pas vermiyor
dediğimde ne zamandı geçen sene ilk yarı ortaları sanırım bunu sezon sonu basında dile getirdi.
bir takımda böyle durum varsa ve bunu yapan oyuncu hala formayı giyiyorsa o takım bitmişdir.
hocada takım üstünde disiplini sağlayamıyordur.
yönetimin burda tek hatası sorunu kesip atmamasıdır. yoksa iki şampiyon kadroyu kuran yönetim yanlış hoca doğru dersen
o zaman üçüncü senede hoca şampiyon olmalıydı derim. takım kötüyse şl de nasıl na mağlup grupdan çıktı
ilk yarı 30 puan alan takım cenk gittiği halde ikinci yarı nasıl 40 artı puan alabildi kötü takım kötüdür
şl dede kötü olur ligin ikinci yarısıda kötü olur biz şampiyonluğu ilk yarı kaybettiğimiz puanlarla verdik buda yönetimi kötü yapmaz
demekki gene şampiyon olacak kadro vermiş hocaya bunu hoca becerememiş çünkü takım kötü olsa
şl de kötü olur ikinci yarıda kötü olur. yönetim bizden 3 yıl şampiyonluk beklemeyin yeni yapılanmaya gideceğiz dedi
3 yıl şampiyon olamadık stadı yaptık gelirleri düzelttik verdikleri süre doldu ve o sene şampiyon olduk ondan sonraki senede şampiyon olduk üçüncü senede olurduk hocanın şl egosuna takıldık genede canı sağ olsun hakkıdır bir şey demiyorum ama
bildiğim bir şey varsa yönetim bir plan sundu taraftarın önüne bu neydi üç yıl sportif başarı beklemeyin borçları yapılandıracağız stadı yapacağız gelirimiz yok yeni gelir kapıları açacağız. sonra başarı bekleyin bu değilmiydi söylenen 3 yıl bekledi taraftar sesimizi çıkartmadık
ne yapıldı borçlar yapılandırıldı icralar halledildi stadı yaptılar 150 M lik bütçeyi 1 milyara çıkardılar
yeni gelir kaynakları yarattılar sonra 3 yıl doldu ve sportif başarı sözü gündeme geldi sıra ondaydı
ne oldu şampiyonluk geldi ikinci senede şampiyonluk geldi dünyada markamızı büyüteceğiz dediler
yaptılar. taraftarında katkısı vardı bunda ama yönlendirende onlar oldu. Avrupada başarı dediler
bunuda yaptılar bence Başkanın bir sözü kaldı tutmadığı oda avrupada kupa
şimdi bu kadar yapılan şeye bakıp sana verilen sözlere ve yerine getirilişine bakıp yapılan planların takvime uygun yerine getirilişine bakıp nasıl hoca yönetimden daha başarılı dersin hocanın bu takımın başında olması bile yönetim sayesindeyken.
açık ve net konuşuyorum iki taraf mukayese edildiğinde hocanın gram payı yok
yönetimin bu başarıda payı %95 hocanın %5 dir. sizin yaptığınız gibi bir kıstas olmaz yönetim dediğin Beşiktaşın kendisidir
yönetim kuruluyla divanıyla kongresiyle derneği ile bir bütündür. hoca sadece çalışandır.
maaşını alır işini en iyi yapmakla mükelleftir zaten yapmasa kovulur ondan beklenen bu yönetim çıkıp takımı çalıştırmayacak
bu iş hocaya verilmiş verende yönetim. şöyle düşün 100 M lik bir araç var sen bu aracın herşeyi tekerlek diyorsun
ama o tekerlek 300 liralık bir sarf malzemesi patlarsa doğru araba gitmez ama söker atar yerine yenisini takar
yoluna devam edersin. burda değerli olan işi esas götüren arabanın kendisidir tekerlek değil tekerlek patlarsa elbet sıkıntı olur
ama tekerlek patlasada araba değerinden kaybetmez gene arabadır ama araba olmayınca tekerlek hiç bir şeydir.
arabaya araba olarak değer verin tekerleğede tekerlek olarak değer verin birine hak ettiğinden fazla değer verirsen ayaklar baş olur.
ayaklar baş olduğunda yürüyemezsin.
hocanın teknik kısımları geçtim o kadar çok yanlışı varki buna ayak baş oluyor denebilir. kalkıp basının karşısında oyuncu almayın
oyuncuların maaşını verin diyor. Bu lafıyla Beşiktaşı zayıflatıp yerle bir ediyor. kulübün başkanının sözüne karşı sözü basında kolayca edebiliyor. sürekli basına yem veriyor. az yıpratmadı bizi sözleri genede saygı gösterdik hoş gördük
Şahsen ben kulübün başkanı olsaydım o lafı ettiği günün ertesinde takımı başka hoca çalıştırıyor olurdu.
hiç duyuyormusun başka hocalardan bu sözleri bunu anca anadolu takımlarının hocaları söyler. söylediklerindede kovulurlar.
biz yüzümüzün akıyla ffp den çıktık bu hiç kolay değildi ama bütün basın renkliler ffp deyken bizim zorda olduğumuzu
yazıp duruyor peki daha önce bunlar yazılıyormuydu neden bir senedir bunlar konuşuluyor kim veriyor lafı ağızlarına.
yada maç sonları oyuncular suçlanıyor. bu işler büyük takım hocasının işleri değil hocanın ayrı bozuldu
oyuncuların performansı kötü dedi benmi yaptım o kadroyu birbiriyle oynamış bir sürü oyuncuyu avrupa deplasmanında oyuna sürüp
onlardan iyi oyun bekledim. kazanmak istiyorsan kazanacak kadroyu sürersin yok rotasyon yapayım lig önemli diyorsan arkasında durursun
golü yiyip elde ne varsa sahaya atmazsın.