gün geçmiyorki bu forumda ilginç yazılar görmemeyim...
dostlardan biri " şenol güneş i abartmayın... şampiyon olurken ona verilen kadro lig tarihimizin en iyi kadrolarındandı " gibilerinden bişeyler yazmış...
ama saymamış o kadroyu...çünkü ilk şampiyonluktaki kadroyu saymaya kalksa yazdığından utanır... kalede tolga-ismail-beck-tosic daha serdar-kerim-alexis falan var ... necip stoper falan oynuyor...
herşey ofans hattı değil... az insaf... he bu arada tosun paşa nın da daha gelişemediği sezonlar bunlar... saç baş yolduruyodu hani... stad yok ortada... geziyoruz falan...
eleştiriye karşı değilim ben... kimseninde savunucusu değilim... ama bu başarıları elde eden bir takım ve hocanın daha fazla krediye sahip olduğunu düşünüyorum...
bide bu hoca gidince daha iyisinin geleceği garantisi yok... örnek abuş-ispanyol gibi...
tolga, tosic, ersan, beck, rhodolfo, sosa, töre, olcan, atiba, oğuzhan, gomez
bu fenerbahçe maçı 11'i.
şimdilerin vasat oğuzhan'ı o zamanlar ligin en iyi kadrosunun elemanıymış, üst düzeymiş yani. bir var, bir yok töre herkesin hayalindeki oyuncu; taraftarın yaşlı, gönderilsin diye adak adadığı atiba, asıl sıçramasını 50 yaşından hemen önceki o sezon yapmamış gibi, kalitenin kanıtıymış. olcay şahan'ın sağı da, solu da, kafası da, türkçesi de "mütiş"miş. ersan, rhodolfo tarihimizin gördüğü en iyi stoperler. tosic, birkaç maç sonra ismail köybaşı'ya forma kaptıracak tosic, kendi kalesine attığı gollerle gol krallığında iddiasını her maç perçinleyen tosic, ligin ikinci yarısı adam olmadığı için stoper oynatılmak zorunda kalınacak tosic tam bir futbol cambazıymış. tolga da tolga'ymış hani. beck'e laf söylemem çarpılırım, onun en bir mükemmel sağ bek olduğunu kabul etmeyen ölsün. sosa'nın az ekmeğini yemedik doğru, gomez'i de sevgi ve saygı ile anıyorum.
söz konusu maçta quaresma'nın oyuna girememesi çıtanın yüksekliğini herhalde kanıtlıyordur. cenk, bir sene öncesinin üçüncü forveti, yedekteki kurtarıcımız; yanında serdar kurtuluş gücümüz var. köybaşı doğal bir sol bek, neredeyse içgüdüsel; necip uysal beşiktaş'ın çocuğu, milosevic genç yetenek, büyük potansiyel; günay güvenç yarınlarımızın güvenç'esi.
daha kadroya giremeyen şimdilerin vasatlarından tolgay'ı, iki sene sonra 100 milyona satılır frei'yi, pektemek'i saymadım. daha sezon ortası yapılan boyko takviyesine sıra gelmedi, keza alexis'e de; marcelo'ya değinilmeden geçilmez, alman liginde küme düşerken bu kadar kaliteli kadroya gelip 11'in değişilmezi olmak akıl alır gibi değil.
atatürk olimpiyat stadı cehennemi bile şenol güneş'ten fazla katkı yapmıştır o şampiyonluğa, zaten takımı tamer tuna şampiyon yaptı ya neyse.