Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 46 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3742177 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

https://twitter.com/kasar_yaza/status/1044597376768503808?s=21

Şenol Hoca konsantre olursa rahat şampiyonluk alırız. Geçen sene 2. devre alınan 41 puan ciddi bir başarı. Galibiyet serisi yakalayamasak da sağlam puan topladık. Bu sene de olur mu? İnşallah..
Fb ve Ts hesap dışı görünüyorlar. Gs'nin deplasman fobisi ve ŞL maçları da bi adım geriye itiyor o yüzden Başakşehir en ciddi rakibimiz olacak. En ciddi rakibine de ikili averajı vermemek için en az 4 puan almak lazım. Bence Şenol Hoca'nın en büyük sınavı o maçlar olacak.

Çevrimdışı bordele

Tek oyuncu değişikliği bile beceremeyen adam yine yanlış 2 değişiklikle maçı elleriyle verdi biz de izledik
Av zamanı

Çevrimdışı tangaz

Zemin ne kadar zamanda temizlenir, kum serme vs ne kadar zamanda olur bilmiyorum ama 10 günü geçmez sanırım. Ayrıca serme hibrit olmuyor mu?

oluyor abi açılışta serip hibritledik ya işte overlok makinasıyla
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı bordele

Şenol Hoca konsantre olursa rahat şampiyonluk alırız. Geçen sene 2. devre alınan 41 puan ciddi bir başarı. Galibiyet serisi yakalayamasak da sağlam puan topladık. Bu sene de olur mu? İnşallah..
Fb ve Ts hesap dışı görünüyorlar. Gs'nin deplasman fobisi ve ŞL maçları da bi adım geriye itiyor o yüzden Başakşehir en ciddi rakibimiz olacak. En ciddi rakibine de ikili averajı vermemek için en az 4 puan almak lazım. Bence Şenol Hoca'nın en büyük sınavı o maçlar olacak.

Dostum Başakşehir'den 4 puan deyince Abdullah Avcı'nın iki senedir maçlardan sonra televizyonda bizi hangi taktikle nası kitleyip yendiğini anlatmasına rağmen her maça aynı taktikle çıkmamız geliyor aklıma
Av zamanı

Çevrimdışı Hasan Tahsin

oluyor abi açılışta serip hibritledik ya işte overlok makinasıyla
Kimse bu şekilde yazmadı, yazdığıma da yorum yapılmadı. Acaba diyorum ben mi yanlış hatırlıyorum. O zaman niye bu şekilde yapmıyorlar @Necmi
Tek Büyük Beşiktaş

Çevrimiçi Necmi

fb yi ezme konusunda haklısın katılıyorum ama lens e hiç gerek yoktu o paraya şampiyon takım kuran adam hala başkanımız ben hala dediğimin arkasındayım hatta şöyle diyeyim keşke aziz yıldırım q7 yi alsaydı elimizden de yedek otursaydı hatta orada oynatsaydı  :evillol: fb taraftarı sabaha kadar geçsin dalgasını kim ki onlar takalım kafaya laflarına bakalım biz lens yerine iyi bir golcü alsaydık negredo love masrafından kurtulsaydık 100 m euro yu cebimize koysaydık da bırak fb nin ergenus tayfası makara yapsaydı sen zaten o dediklerini ve katılıyorum hepsine adamların kaptanını daha az paraya kadrona kattın. öbür beklerine dolaylı çöküp bir de i.k yi kilitledin bundan büyük ezme mi olur  :D

hep gole bakıyorsunuz diyorsun ya abi senle Talisca konusunda niye aynı fikirdeyiz adam bulduğu yerden sokuyordu yok defansa gelmiyormuş yok zayıfmış her maç bizim en çok koşan 5 oyuncumuzdan biriydi 1-2 olduğu da maçlar hatırlıyorum. dünya da kaç oyuncudan onun mevkisinde bu kadar skor katkısı alabiliyorlar. gitmesinde bir suçu yok yönetimin alınan adam geç de olsa iyi oyuncu ve iş yapacaktır ama Talisca dan zaten darbe yedik gidince gol olarak e sen koca dönem 1 tane Golcü alamıyorsan böyle hoca da oyuncular da taraftar da yönetim de komple camia huzursuz güvensiz oluyor. Lens e kötü oyuncu demedim o paraya gereksiz transfer yerine lazım ve en öncelikli yer olan en ileri uca adam alsaydık laf etmezdim ama oraya da yine benzer mantıkla isim oyuncu aldılar çok yüksek paraya ama hesap edemedikleri ya da anlayamadıkları Gomez nere Negredo nere biri kariyerinde 2 maçta 1 gol katkısı veren 1. sınıf topçu diğeri bobo ortalamalı ama isimli kariyerli bir oyuncu negredo yu Gomez gibi küllerinden doğursak kaç yazacaktı +3 en fazla ki o 3 gol bile yeri gelir seni şampiyon yapar.

devre arasına kadar oynayacağımız en mantıklı kadro Karius-GG-Pepe-Medel-Adrii-Ozi-Atiba-Ljacic-Lens-Töre-Babel olur. E bir de buraya adam gibi golcü koyup formsuz kanadın tekini kes Babel i koy azıcık veteran da olsa Süper lig karması gibi takım her şey var arabada iyi kötü  lastik (Golcü) yok bizim durum o şuan  :D
dostum ben derdimi anlatamıyorum bizim sorunumuz golcü değil bizim sorunumuz gol pozisyonuna girememek fener maçında babel forvet oynadı kaç pozisyonu var ben söyleyeyim 0
şimdi iyi bir forvet olsaydı oraya gelmeyen top gelecekmiydi biz zaten girdiğimiz pozisyonu atıyoruz
ligin en fazla gol atan takımları sıralamasında ilk dört içindeyiz başakla aynı gol sayısındayız adamlarda adeboyar var forvet sıkıntıları yok aslında ilk üç içindeyiz ve ilk üç içinde iki takımın forveti yok forvetsiz gs 14 golle en fazla gol atan yani bizim sorunumuz gol atamamak değil bizim sistemimiz gol atma değil atmama üzerine kurulmuş iyi bir kafacı bulamadığımız sürecede forvet gol falan atamaz
hocanın bütün oyun taktiği quaresmanın orta açması peki quaresma bir forvete kaç gol attrabilir sezonda 10 mu 15 mi bunun içinmi iyi forvet arıyoruz şu kadroda falcao olsa gol atamıyor diye söveriz
öyle istiyorumki böyle bir isim gelsin diye çünkü söylediklerim anca o zaman anlaşılacak
rakibi itiyoruz ceza sahasına biliyorlar nasılsa tek gol opsiyonu orta açma ve bu ortaların
%90 ı ceza sahasını bile bulmayacak o kadar kolay savunuyorlarki bizimle oynarken bırak topu kanada açsınlar çizgiden quaresma ortalasın sadece ceza alanına yaklaştırma top sola giderse bırak babel oynasın nasılsa kimseye pas vermez içe kat eder şut çeker önünü kapat yeterli rakibin bütün taktiği bu topu kaptığında ileri at hızlı oyuncularınla zorla 90 dakikada nasılsa bir gol bulursun işde rakiplerin bize karşı oyunu en kötü beraberlik diyorlar nasılsa ıkına ıkına bir gol atacağız bir golde rakip bulur zaten ikiyi bulursa kesin bizden puanı alır. Biz iki yıldır bunu oynuyoruz önce atıp golü bulduğumuzda anadolu takımı gibi o golü savunmaya çalışıyoruz. hoca quaresmayı top tutuyor diye oyunda tuttum diyor kafasında ikinci golü atmak yok bir tane atmışız topu tutalım top bizdeyse rakip gol atamaz kafasında atarsada mazeretler belli
biz sadece oyuncu yeteneğiyle oynayıp maç kazanıyoruz taktik falan yok
senede on asist yapan oyuncumuz takımın kralı oluyor peki olcayı neden kovaladık skoru quaresmadan kat kat iyiydi. şu anda hoca babeli bile istemiyor derdi oraya caneri monte etmekde işde taraftar tepkisi durduruyor yoksa caner olsa ne güzel sağlı sollu orta açacağız. kazanamazsak ne olurki maç sonu yeterince orta açtık der. olmadı işde vuramadılar topa. ne forvetinden bahsediyoruzki geçen sene 25 golü gözü kapalı bulacak oyuncu vardı zaten elimizde adama attırmamak için elimizden geleni yaptık. kafa dışında gol atmayı hayal ediyormusunuz ben edemiyorum artık.

Çevrimdışı Orhan_

https://twitter.com/kasar_yaza/status/1044597376768503808?s=21

"Hocanın performansındaki düşüşü işaret ederken geçen seneyi ekleyenleri kabul edemiyorum öncelikle."

Çok mantıklı!

Çevrimdışı cursedofdragon

başak maçına kadar seri yapmak lazım kayseri maçı ile başlıyor.

Çevrimdışı mellfred

"Hocanın performansındaki düşüşü işaret ederken geçen seneyi ekleyenleri kabul edemiyorum öncelikle."

Çok mantıklı!
Geçen yılın başarısızlığını salt hocaya atfetmemek gerekliliğinden bahsetmek istemiş
Geçen sene kol gibi maçlar oynadık Avrupa’nın sonu porkekizden gelip iki gün arayla başka bir  deplasmanda maça çıktık
kendi evinde Trabzon ayarında bir takımla oynayan gs’nin Akhisar karşısında acziyetini hepimiz gördük
geçen sene biz yaldır yaldır üç kulvar kovalarken diğerleri maç 2 gün izin ile geçiriyorlardı ligi
Ona rağmen Konya fener ve Bursa maçlarında hakemler tarafından ağır doğranmasaydık yine şampiyon olacaktık
son cl grup maçına rotasyonla çıkacak kadar iyi performans gösterdik ve Türk cl tarihinin bütün rekorlarını topladık
Şampiyonluk çok kıymetli etvallah ama “hem ayranım dökülmesin hem belim incinmesin “ olmuyor kolay kolay

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Bosubosuna savunmayin Senol Gunes’i.

Neyi hayal ediyorsunuz ? Bu saatten sonra hoca hicbirseyi toparlayamaz. Takim olgusu diye birsey kalmadi ortada. Kendi sistemini, kendi taktigini sorgulamayan, her zaman oyuncusunda kusur bulan biri nasil olurda kotu gidisi durdurabilir.

Q7 gibi adami fener deplasmaninda 90dk tutan hocanin savunulacak hicbir tarafi kalmamistir. Belliki takimdaki otoriteyi kaybetmis. Zaten takim falanda yok ortada. Kisisel oynayan, birbirinini hic anlamayan bir 11 ile cikiyoruz sahaya. Kimse transfer falan demesin. Takim olmak icin transfer olmasi getekmiyor. Senol hoca Besiktas’i coktan cikardi kafasindan, kovulmayi beklemiyorsa bende bir b*k bilmiyorum.  Bosuna puan , sampiyonluk hesaplari yapmayin. Dahada kotuye gidecek bu takim.

Çevrimdışı onurturan

Class petrol lerde var abi orası da Demirorenin :D

Benim arabada da vardı aynısından oradan almıştım :utan
Class petrol izmir de yok bence olsa olurdu aslında

Çevrimdışı Orhan_

Geçen yılın başarısızlığını salt hocaya atfetmemek gerekliliğinden bahsetmek istemiş
Geçen sene kol gibi maçlar oynadık Avrupa’nın sonu porkekizden gelip iki gün arayla başka bir  deplasmanda maça çıktık
kendi evinde Trabzon ayarında bir takımla oynayan gs’nin Akhisar karşısında acziyetini hepimiz gördük
geçen sene biz yaldır yaldır üç kulvar kovalarken diğerleri maç 2 gün izin ile geçiriyorlardı ligi
Ona rağmen Konya fener ve Bursa maçlarında hakemler tarafından ağır doğranmasaydık yine şampiyon olacaktık
son cl grup maçına rotasyonla çıkacak kadar iyi performans gösterdik ve Türk cl tarihinin bütün rekorlarını topladık
Şampiyonluk çok kıymetli etvallah ama “hem ayranım dökülmesin hem belim incinmesin “ olmuyor kolay kolay

Halı altına süpürmece...

Çevrimdışı mellfred

Son 58 yılın en başarılı hocasını gönderelim diyenlerle “Ahmet dursun Seba gitsin” diyenler aynı genetiğin varyasyonları
3 yılda 2 şampiyonluk ve şampiyon olamadığı 3. Sezonunda hem kulüp hem de ülke cl rekorlarını uzun süre taşıyacak bir başarı...
çok kolay vazgeçiliyor maalesef
burada her fırsatta kapitalizm eleştiri yapan koca koca adamlar tüketimciliğin bayrak taşıyanı olduğundan bile bihaber.
Lafa gelince epl’deki hoca istikrarı iş başa düşünce gönderelim
şu zihne kalsa ilk sezonumda sir fergısonu gönderir championshipten Liverpool’un şampiyonluklarını izlermiş manu.
Biraz sakin olalım
115 yıllık camiayız
15 şampiyonluğumuz var
şenol güneşe kadar ortalama 8,5 yılda bir şampiyonluğumuz var.
Şu istatistiklere bakıp başarının öyle kolay kazanılmadığını anlamak için dehaya da gerek yok
Şu uzun bekleyiş hiç mi sabır katmadı bize. Sabrı en çok biliyor olması gerekenleriz halbuki
tarihimizin en başarılı 2  döneminden birini  yaşadığımızın bile farkında değil çoğumuz
deplasmanda feneri yenemediği için hocayı istifaya davet edecek lükse sahip olduğumuzun farkında mısınız ,bu standarda Şenol güneşle eriştiğimizin peki ?
Bundan yıllar sonra çocuklarımıza övünçle anlatacak bir süreci yaşıyoruz sadece farkında değiliz
1.5 milyon yıllık insanlık tarihini 21. Yy’dan ibaret sananlar gibi, çoğumuz 115 yıllık Beşiktaş tarihini de bu hafta oynanan maçtan ibaret görüyor
Haftalık performans, oyuncu tercihleri ya da
oyun tercihi gibi şeylerden bahsetmiyorum
bunları uzun uzun yazıyoruz zaten

Çevrimiçi Necmi

Kimse bu şekilde yazmadı, yazdığıma da yorum yapılmadı. Acaba diyorum ben mi yanlış hatırlıyorum. O zaman niye bu şekilde yapmıyorlar @Necmi
4 günden fazla serimi sürdü 10 gün hibrit çakımı sürdü
zemin hazırlığını bilmiyorum çünkü orda başka işler yapıldı şimdi
böyle işe kalkışsalar 3-4 günde zeminin kaldırılmasına konur.
ama bu maliyetli bir iş hibrit çakılması düşünülse mevcudu kaldırmaları gerekiyor
birde gerçekten hastalık varsa toprakda değişmeli bu çimin kökleri o toprağın içinde
ama diğer taraftan serme işini bir gündede yaptıklarını söylemişlerdi
ama bu hollandada çim havuzlarına çok yakın bir stadda olmuşdu
mesela kendi çim ekim alanlarından getiremediler çimi mesafe çok uzakmış bayağı çim aramışlar italyada
buldular bunların haberini hep biz yapmışdık ilk. birde hazırda çim olacak ve istanbul iklimine uygun bir çim olmak zorunda bu işlem 1,5 M euronun üstünde bir rakam tutar
yapılmalımı bencede yapılmalı ekim olması pek uygun görünmüyor
zaman yeterli değil ama şu anki mevcut çime tohumlama takviyesi olabilir
zaten konuşulanda buydu. bakalım ne olacağı pazar günü belli olur.
serme çim ve yeniden hibrit olursa zaman yeterli olur sıfırdan ekim için yeterli olmaz
ara tohumlama sorunu çözermi şüpheli ama bir şey varsa şu anda çim için en uygun zaman
ne yapıyorlarsa düzgün yapsınlar bu stadda yaza süperkupa finali oynayacağız :naughty:

Çevrimiçi Necmi

Son 58 yılın en başarılı hocasını gönderelim diyenlerle “Ahmet dursun Seba gitsin” diyenler aynı genetiğin varyasyonları
3 yılda 2 şampiyonluk ve şampiyon olamadığı 3. Sezonunda hem kulüp hem de ülke cl rekorlarını uzun süre taşıyacak bir başarı...
burada her fırsatta kapitalizm eleştiri yapan koca koca adamlar tüketimciliğin bayrak taşıyanı olduğundan bile bihaber.
şu zihne kalsa ilk sezonumda sir fergısonu gönderir championshipten Liverpool’un şampiyonluklarını izlermiş manu.
Biraz sakin olalım
115 yıllık camiayız
15 şampiyonluğumuz var
Şu istatistiklere bakıp başarının öyle kolay kazanılmadığını anlamak için dehaya da gerek yok
Şu uzun bekleyiş hiç mi sabır katmadı bize. Sabrı en çok biliyor olması gerekenleriz halbuki
tarihimizin en başarılı 2  döneminden birini  yaşadığımızın bile farkında değil çoğumuz
deplasmanda feneri yenemediği için hocayı istifaya davet edecek lükse sahip olduğumuzun farkında mısınız ,bu standarda Şenol güneşle eriştiğimizin peki ?
Bundan yıllar sonra çocuklarımıza övünçle anlatacak bir süreci yaşıyoruz sadece farkında değiliz
1.5 milyon yıllık insanlık tarihini 21. Yy’dan ibaret sananlar gibi, çoğumuz 115 yıllık Beşiktaş tarihini de bu hafta oynanan maçtan ibaret görüyor

Türkiye liginin kurulmadan önceki şampiyonluklarımızı nereye sakladın :alala:
o 15 şampiyonluk 1959 da kurulan Türkiye liginde elde edilen şampiyonluklar
yani yaklaşık 4 yılda bire tekabül ediyor.
Birde gelişmek istiyorsan değişim şart mevcutla gidebileceğin yer sınırı bellidir
değişim olumsuz değildir real üst üste şl kazanan hocasını değiştirebiliyor.
işdede böyledir kendini tekrara başladığında gelişimin durmuş demektir ve yenilenme istiyordur.
yoksa bu gerilemeye gider. biz iki yıldır kendimizi tekrarlıyoruz. Tabi hoca değişimimi
iskelet kadro değişimimi doğru tesbiti yapmak gerekiyor. hoca anlamında söylemiyorum
ama vedalaşmayıda bilmek gerekiyor. ben iki sene önce söyledim geçen senede tekrarladım hoca oyuncularla bağ kurdu
bu nedenle yeni gelen oyuncular harcanıyor. işde en basiti fener maçı defalarca denediğin 30. dakikada oyuncu değiştirmek zorunda kaldığın
orta saha ikilisiyle fener deplasmanına çıkıyorsun yeni aldığın on numarayı 11 e koyamıyorsun
yaptığın açıklamada saha ambiansını tanımıyor hocam pardonda herkes senmi fener stadında dağılsın
ambiansı bahane ettiğin oyuncu Seri A dan geldi orda böyle maçlar oynadı onuda geçtim avrupanın en ateşli taraftarlarından
biri olan partizan tribünleri önünde futbola başladı. böyle komik bir açıklama olurmu
net şekilde bağ kurduğun eski oyuncularla oynamak istiyorsun bari garip açıklamalar yapma
daha öncede hazır değil dedi neye hazır değil gelmeden bir gün önce maça çıktı takıma uyumu açısındansa
zaten oynamadan hazır olmaz. tolga bu kadar topun ağzında olmasa sakatım ayağına yatıp utkuyu kaleye atmasa kariusu bile kalede zor
görürdük.

Çevrimiçi Necmi

Bosubosuna savunmayin Senol Gunes’i.

Neyi hayal ediyorsunuz ? Bu saatten sonra hoca hicbirseyi toparlayamaz. Takim olgusu diye birsey kalmadi ortada. Kendi sistemini, kendi taktigini sorgulamayan, her zaman oyuncusunda kusur bulan biri nasil olurda kotu gidisi durdurabilir.

Q7 gibi adami fener deplasmaninda 90dk tutan hocanin savunulacak hicbir tarafi kalmamistir. Belliki takimdaki otoriteyi kaybetmis. Zaten takim falanda yok ortada. Kisisel oynayan, birbirinini hic anlamayan bir 11 ile cikiyoruz sahaya. Kimse transfer falan demesin. Takim olmak icin transfer olmasi getekmiyor. Senol hoca Besiktas’i coktan cikardi kafasindan, kovulmayi beklemiyorsa bende bir b*k bilmiyorum.  Bosuna puan , sampiyonluk hesaplari yapmayin. Dahada kotuye gidecek bu takim.
* koyunca kelime anlam değiştirmiyor :bandit:
twitterde bir yazı okudum bir oyuncu bu kadar egoistlik yaparsa
ve hala 11 e ilk yazılırsa bir süre sonra diğer oyuncularda düşüş başlar
oyuncular hocanın forma adaletine güvenmiyor oyuncular mutsuz yüzlerinden
anlaşılıyor. abounun o topu al eve götür diye quaresmaya vermesi aslında çok şeyi ifade ediyor.
eminim diğer oyuncularda farklı duygu içinde değildir bir süre sonra topu ona atar yatarsın
çünkü biliyorsun o top sana gelmeyecek hamlede yapmazsın açılacak ortanın havadan ve gelişi güzel olacağını
tahmin ettiğin için ceza sahasına girip topuda beklemezsin orta açıyor ceza sahasında iki oyuncu var diğerleri yayın dışında bekliyor
orta açılırken ceza sahasına bir oyuncu neden girmez. ben iki senedir bunu söylüyorum
oyuncuların hiç bir üçüncü bölgeye hamle bile yapmıyor bir iki oyuncuda stoperlerin arasında harcanıyor.
bu takımda sorun var ve bu hocadan kaynaklı ya bu sorunu kökünden çözecek yada bir tık ileriye gidemeyiz
hoca değişiminden yana değilim ama hoca kendine gelmeli buda eleştiriyle olur eleştiri yanlış değil
konuşacaksın dile getireceksin bunları cılız değil gür sesle yapacaksın burası Beşiktaş geçmişin ekmeği yenmez burda bu taraftar bir sene başarısızlığı sineye çeker ikinci sene bir önceki seneyi tekrarlıyorsa sert olur. bu sertlik bir şeyleri değiştirmezse
çok daha vahim sonuçlar geliyor demektir.
birde değişmemesi gereken şey camiadır çalışanlar değişir oyuncu gider yeni oyuncu gelir hoca değişir yönetim değişir
yenilenme tehlikeli değildir insanlarda hep geriye gitme korkusu var. ama artık o Beşiktaş yok.
makinede sorun varsa sorunlu parça değişir makine çalışmaya devam eder yeterki gerçekten sorunlu olan parçayı doğru tesbit etmek
gerekir. yoksa arızayı çözemez para ve zaman kaybedersin birde üretimi kaybedersin.
dediğim gibi hoca değişiminden yana değilim ama birilerinin el atması gerekiyor.
makine çalışmıyor.

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Bende hoca degistirmeye karsiydim. Gecen sezon hoca sistem degistirmeli diye soylenip duruyordum.

Her hafta bu hafta diye bekleyip durduk ama Senol hoca vazgecmiyor. Inat mi yapiyor, hatalarin farkinda mi degil, kovulmak mi istiyor anlamiyorum.

Takim olarak gercekten cok kotuyuz. Ortada takim olgusu kalmadi, futbolcularin oynadigi oyundan, davranislarindan, surat ifadelerinden ne kadar kopuk oldugumuzu herkes goruyordur.

15/16 sezonunda cok iyi cikis yakaladik. Samet hoca ve Bilic'in olusturdugu bir takim olgusu vardi, oyuncular birbirini anliyordu, oynadiklari futboldan zevk aliyordu ve Senol hica guzel futbol oynatiyordu.

16/17 sezonunda daha iyi olacagimiza, daha kotuye gittik. Sacma sapan bir futbola evrilmeye basladik. Zar zor bir sekilde sampiyon olduk. Birazda rakiplerin beceriksizligiydi.

Gecen sezon gerilemeye devam ettik. Artik ligdeki butun rakipler Senol Gunes'in oyun anlayisini cozmus, onlemini almisti. Sampiyonlar ligi performansini ayri tutuyorum. Bence Talisca ve Babel'in kisisel becerileri on plana cikti CL'de. Zaten Bayern macinda boyumuzun olcusunu aldik. Takim olarak hicbir varlik gosteremedik 180 dk.  Kimisi ilk macta 10 kisi kalmasak farkli olurdu falan diyorda yok oyle birsey. 11 kisi oynasak belki 5 degil 4 yerdik. Adamlar biz 10 kisi kalinca sadece gerekeni yaptilar. Ekstra is yapsalardi daha kotu biterdi o mac. Istanbuldaki macida antreman temposunda oynadilar.

Q7, kanat oyunu, B plani olmayisini bir yana biraktim. En onemli olan saha icindeki takim olgusunu kaybettik.

Hocanin basina yaptigi her aciklamada dahada umutsuzluga kapildim ve artik Senol Gunes'in kesinlikle gitmesi gerektigine gecen sezon bitmeden, Fener deplasmanindan sonra anladim. Cunku hocanin kafasinda Besiktas'in basarisindan once baska seyler kurcaliyor.

Yabanci sayisi, spor ahlaki, toplumsal sorunlar, basin, spor yazarlari, fenerbahce kulubu ve yonetimiyle ugrasmak degil senin isin Senol hoca. Eger boyle seylerle ugrasmak istiyorsan makam koltuguna oturman gerekiyor. Senin butun derdin Besiktas'in basarisi olmali. Ve o inadini birakman gerekiyor. Inatla taraftarin ve basinin dile getirdigi yanlislarindan vazgecmiyorsun.

* koyunca kelime anlam değiştirmiyor :bandit:
twitterde bir yazı okudum bir oyuncu bu kadar egoistlik yaparsa
ve hala 11 e ilk yazılırsa bir süre sonra diğer oyuncularda düşüş başlar
oyuncular hocanın forma adaletine güvenmiyor oyuncular mutsuz yüzlerinden
anlaşılıyor. abounun o topu al eve götür diye quaresmaya vermesi aslında çok şeyi ifade ediyor.
eminim diğer oyuncularda farklı duygu içinde değildir bir süre sonra topu ona atar yatarsın
çünkü biliyorsun o top sana gelmeyecek hamlede yapmazsın açılacak ortanın havadan ve gelişi güzel olacağını
tahmin ettiğin için ceza sahasına girip topuda beklemezsin orta açıyor ceza sahasında iki oyuncu var diğerleri yayın dışında bekliyor
orta açılırken ceza sahasına bir oyuncu neden girmez. ben iki senedir bunu söylüyorum
oyuncuların hiç bir üçüncü bölgeye hamle bile yapmıyor bir iki oyuncuda stoperlerin arasında harcanıyor.
bu takımda sorun var ve bu hocadan kaynaklı ya bu sorunu kökünden çözecek yada bir tık ileriye gidemeyiz
hoca değişiminden yana değilim ama hoca kendine gelmeli buda eleştiriyle olur eleştiri yanlış değil
konuşacaksın dile getireceksin bunları cılız değil gür sesle yapacaksın burası Beşiktaş geçmişin ekmeği yenmez burda bu taraftar bir sene başarısızlığı sineye çeker ikinci sene bir önceki seneyi tekrarlıyorsa sert olur. bu sertlik bir şeyleri değiştirmezse
çok daha vahim sonuçlar geliyor demektir.
birde değişmemesi gereken şey camiadır çalışanlar değişir oyuncu gider yeni oyuncu gelir hoca değişir yönetim değişir
yenilenme tehlikeli değildir insanlarda hep geriye gitme korkusu var. ama artık o Beşiktaş yok.
makinede sorun varsa sorunlu parça değişir makine çalışmaya devam eder yeterki gerçekten sorunlu olan parçayı doğru tesbit etmek
gerekir. yoksa arızayı çözemez para ve zaman kaybedersin birde üretimi kaybedersin.
dediğim gibi hoca değişiminden yana değilim ama birilerinin el atması gerekiyor.
makine çalışmıyor.

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

Biraz sakin olalım
115 yıllık camiayız
15 şampiyonluğumuz var

Bunu bugun soylemiyorum. Gecen sene basi da soyledim. Bize karsi yapilanlar bir tarafa, ama hoca ekmeklerine yag surdu basarisiz tercihlerle. Ayrica Lig 115 yillik degil, ortalama 4 yilda 1 sampiyonlugumuz var. Ayrica 3 senede 2 sampiyonluk diyorsunuz ama hocaya verilen kadrolar Turkiye'de hic bir hocaya nasip olmamis kadrolardi.

Ne GS ne FB ne de bizim efsane kadrodan saydigimiz 100. yil kadrosu bu seviyede degildi. O kadroda Zago, Giunti, Ronaldo Guiaro, Nouma, Dobrowski, Cordoba, Pancu gibi yabancilar vardi. Iclerinde bir ihtimal A klasi Zago var. Kalanlar aslinda B klasi, vasat ya da vasat alti kariyeri olan adamlardi. Yerliler icinde Ahmet Yildirim, Ali Eren, Serdar gibi adamlar banko ya da rotasyondaydi. Bir de bugunku kadroya bakin, her mevkide Real, Liverpool, Inter, Barcelona, Roma orjinli adamlar oynuyor. Boyle bir kadro Turkiye'de hic bir hocaya nasip olmadi. Peki nasil oynuyoruz? Vasat. Bu kadronun basina Aykut'u koysak 11 puani o da alirdi, Samet Aybaba da alirdi. Eee, neye sabrediyorum, gelisme yok ki. Bilic ayrildigindan beri oyunumuz geriledi sonunda bu noktaya geldik. Kadro ilerlerken oyunumuz geriledi. Sorun bu.

Çevrimdışı Librarius

Türkiye liginin kurulmadan önceki şampiyonluklarımızı nereye sakladın :alala:
o 15 şampiyonluk 1959 da kurulan Türkiye liginde elde edilen şampiyonluklar
yani yaklaşık 4 yılda bire tekabül ediyor.
Birde gelişmek istiyorsan değişim şart mevcutla gidebileceğin yer sınırı bellidir
değişim olumsuz değildir real üst üste şl kazanan hocasını değiştirebiliyor.
işdede böyledir kendini tekrara başladığında gelişimin durmuş demektir ve yenilenme istiyordur.
yoksa bu gerilemeye gider. biz iki yıldır kendimizi tekrarlıyoruz. Tabi hoca değişimimi
iskelet kadro değişimimi doğru tesbiti yapmak gerekiyor. hoca anlamında söylemiyorum
ama vedalaşmayıda bilmek gerekiyor. ben iki sene önce söyledim geçen senede tekrarladım hoca oyuncularla bağ kurdu
bu nedenle yeni gelen oyuncular harcanıyor. işde en basiti fener maçı defalarca denediğin 30. dakikada oyuncu değiştirmek zorunda kaldığın
orta saha ikilisiyle fener deplasmanına çıkıyorsun yeni aldığın on numarayı 11 e koyamıyorsun
yaptığın açıklamada saha ambiansını tanımıyor hocam pardonda herkes senmi fener stadında dağılsın
ambiansı bahane ettiğin oyuncu Seri A dan geldi orda böyle maçlar oynadı onuda geçtim avrupanın en ateşli taraftarlarından
biri olan partizan tribünleri önünde futbola başladı. böyle komik bir açıklama olurmu
net şekilde bağ kurduğun eski oyuncularla oynamak istiyorsun bari garip açıklamalar yapma
daha öncede hazır değil dedi neye hazır değil gelmeden bir gün önce maça çıktı takıma uyumu açısındansa
zaten oynamadan hazır olmaz. tolga bu kadar topun ağzında olmasa sakatım ayağına yatıp utkuyu kaleye atmasa kariusu bile kalede zor
görürdük.

Son FB derbisi gösterdi ki biz Senol hocayla FB deplasmanında galibiyet alamayız. Dolayisiyla 1 puan bizim icin bir kazançtır. Derbinin gerilimden, ve gecen senelerde bizi oldukça kiran ve yıpratan özelliğinden siyrilmis olması ilaveten bir avantajdı. Bizim kenar ortalara dayalı sistemden hizla uzaklaşmamız bir zorunluluk olarak önümüzde duruyor. Bunun icinde Senol hocanın değişmesi gerekiyor. Henüz bir degisim iradesine sahip oldugunu göstermedi ama şampiyonluk istiyorsa mutlak surette kafa yapisini değiştirmeli.
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı mylife1903

THOR iyi kurtardi vallahi, koseye dogru kavisle gelen topu baska kaleci olsa yemisti. Oguzhan kardesim de bu kadar yetenege ragmen hicbir isi tam yapamiyor cunku fizigi el vermiyor. Her sene ayni seyleri yazmaktan biz yorulduk artik, forum acildigi seneden beri her yaz gitsin fizik calissin, bireysel calissin bilmemne diyoruz her sezon acilisinda ayni tuy siklet goruntuyle geliyor. Oglum yemek mi vermiyorlar, kosmani mi yasakliyorlar, nedir derdin? Bir yaz donemi de git kendini daglara ver, Rocky turkuleri cigirarak calis da gel soyle bir oh bu adam olmus diyelim.

Atiba-Medel ortasahasi konusunda hem fikirim. Ortasahayi tuttugumuz, hakimiyeti kurdugumuz vakit diger mevkilerin destek vermesi de kolaylasacak. Hem Atiba-Medel-Ljajic'le topu yeniden kazanma suremiz azalir burasi da kesin.
Abi atiba medel yaparsak ortalama aykusu dusuyor o bolgenin. Hocanin isine karismak tercihlerini elestirmek istemiyorum ama atiba ozzi medel gibi bur uclu yapsa sanki orasi toparlanir gibi
Atiba zaten isi kitabina gore yapan bir oyuncu, ozzi de cok akilli oyun takibi iyi medel de pitbul gibi bi oraya bi buraya saldirir. Valla mfo gibi uclu olurlar
Onlerine adem koyulur onunda arkasinda guvenli bir baraj ve akil koyam iki oyuncu ati ve ozi
Ileriye de ikili yapilir lens babel gibi ya da larin lens gibi hic olmadi macina gore love larin de olur
Hocanin 4231inde rakamlara dokunmadan yapabilecegim bu aklima baska bisi gelmiyor valla rotasyon yaptim hocanin rakamlarima 4312 buldum.

Çevrimdışı mylife1903

Atiba hakkında ne diyorsunuz arkadaşlar?
Cami yaptiracaz minaresinin ustune de heykelini koyacaz

Çevrimdışı mylife1903

6. haftalar itibarıyla puan durumları:

2015-2016
1. Beşiktaş  13 puan
2. Fenerbahçe  13 puan
4. Galatasaray  11 puan
10. Başakşehir  9 puan

(Devre arasında Beşiktaş 41 puanla lider, sezon sonunda 79 puanla şampiyon)

2016-2017
1. Başakşehir  16 puan
2. Beşiktaş  14 puan
3. Galatasaray  14 puan
9. Fenerbahçe  8 puan

(Devre arasında Beşiktaş 38 puanla ikinci, sezon sonunda 77 puanla şampiyon)

2017-2018
1. Galatasaray  16 puan
2. Beşiktaş  13 puan
4. Fenerbahçe  11 puan
6. Başakşehir  10 puan

(Devre arasında Beşiktaş 30 puanla dördüncü, sezon sonunda da 71 puanla dördüncü)

2018-2019
1. Başakşehir  13 puan
2. Galatasaray  12 puan
4. Beşiktaş  11 puan
13. Fenerbahçe  7 puan
3 sezon ustuste 70 puan mi yapmisiz, guzel.
40 yillik hayatimda olmus mudur bu daha once hatirlamiyorum

Çevrimdışı mylife1903

İçimden gıcık bir ses, Başakşehir'in son yıllarda aradığı sezonun bu sezon olduğunu söylüyor.
Cok kotu top oynuyor adamlar
Kalecileri 1. Dakikada zaman gecirmeye basliyor falan puan kaybedeceklerdir zor fiksture giriyirlar

Çevrimdışı mylife1903

Oguzhan fetisiziminden vazgecin artik. Futbol sirf teknik ve vizyonla oynanmiyor. Oyle olsaydi Yusuf Simsek tarihimizin en buyuk efsanesi olurdu. Bu fizikle Oguzhan birilerinin defolarini kapatmasi gereken bir oyuncu olur en fazla, ki oyle. Su an Medel ve Ljajic Oguzhan'in defolarini kapatabilecek adamlar, bu Oguzhan'i super 8 numara yapmaz. Dedigim gibi tek beklentim Tolgay ve Oguzhan'dan 8 numarayi idare etmeleri, iki kisi yapabilecekleri en fazla o. Sozlesmeleri bitince ya da bitmeden talipleri varsaTolgay'la beraber yol verilmeleri dogru olur. Bosa Oguzhan guzellemeleri yapiyorsunuz. Adam defansif oynamamasina ragmen son lig golunu iki sezon once atmis. Neymis cok akilliymis cok vizyonu varmis o zaman sozlesme imzalayalim Sergen oynasin bari. Laf iste sizinkisi.
Ozziyi kaybetme luksumuz yok. Tolgay ile ozziden biri fazla onu anliyorum ama bu herifler bi kehake ile 5 yabanci kurali getirirlerse de tolgayi mecbur ilk11 yazacaz.
Ayrica gomezden negroya dusen bir tiransfer akliyla ozzi gitse oraya efecani falan alir bu yonetim 5 milyon bons 3 milyon maasla
Birazcik elimizdekiyle yetinmeyi bilmemiz lazim.

Eksik oyuncu cok takimda azicik goz kapayacaz azicik hoca cekip cevirecek biraz yonetim sarip sarmalayacak yolumuza oyle devam edecegiz, turkiye yahu bana gel basla 3 kati 10 kati deseler telefonu kaparim

Çevrimdışı mylife1903

Arsene Wenger : "Bir takımda 1 Brezilyalı fayda sağlar. 2 Brezilyalı gruplaşma yaratır. 3 Brezilyalı kaos ortamı yaratır. 4 Brezilyalı ise Hoca gönderir. "

Haklı vallaha
Tam boyle degil ama yakin
Hep diyom portekizce konusup anlayan almayacaksin
Portekizli gene ispanyoldan daha bir tutuyor hepsi kasarlanmis yurtdisinda oynamaya moral olarak hazirlanmis, mal gibi bakildigindan da uyum daha bi iyi, berazilya pazari zaten kumar gibi bisi

Hic girmemek lazim o pazarlara. Anca adriyano gibi 30 sene avrupada kalmis uyumlu oyuncu bulursan falan alacaksin
Mesela alsinlar dani alvesi tamam

Sirp gelsin bize bulgar yunan balkanlardan alak
Arnavut olsun romen de olur