Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 51 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3723117 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı cursedofdragon

Takım boyu çok uzun kalıyor.Sebebi bence Vida.Pepe-Medel yapmadığımız sürece bu böyle devam edecek.Medel stoperken defansı öne atabiliyor.Vida ise defansı geriye yaslıyor.Acilen Pepe-Medel,Atiba-Oğuzhan-ljajic,Babel-Töre yapmamız lazım.Ayrıca bu kadar yanlışa  rağmen maçı 2-0 yapıp koparacak penaltımızı vermeyen hakemide,VAR sisteminin başındakileride bir güzel ..........!!!!Net 3 puanımız çalındı dün gece :akuma:

lens oynamasın mı ?

Çevrimdışı yoruk

Sanırım devre arasından sonra artık değişiklik gelecek.

Töre-Atiba-Adem ve Loris için iyi gelecek devre arası.Babel de bence hocanın gözünde son şansını kullandı.Bakalım neler olacak ?

Çevrimdışı celiker1

lens oynamasın mı ?
Bebel'i kesmem.Sağlıklı bir Töre ilk tercihtir benim için.Aslına bakarsan Lens mi,Töre mi den ziyade Q7 11 başlamamalı.Oyun sıkışınca girerse son yarım saat ondan faydalısıda olmaz yedekten girip
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 16:19:32 celiker1 ]
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı atalay

Alan ve zamanı kontrol edebilen iki oyuncunun teknik direktör yüzünden ıskartaya çıkarıldığı günden bu yana bu taraftarın bu maçları görmesinden büyük keyif alıyorum. Oyun geometrisi ile ilgili yazdığım beş bin ileti var. Oyun önemlidir. Oyuna uygun oyun önemlidir. Rol önemlidir. Oyuncuya uygun rol önemlidir. Oyuncu için oyun keyfi her şeyden önemlidir. Her seçim bir vazgeçiştir. Her vazgeçiş bir sonuçtur. Israrla oyuncuların ve oyunun getirdiklerinin yanında götürdüklerine bakın diyorum. Oynanan oyunu tarif edemeyen oynanmayan oyunun nedenlerini hiç tarif edemez. 

Çevrimdışı f_madida

yalnız çok iyi bir kaleci kazandık bana çok güven verdi
kalede duruşu bile kalede kaleci var dedirtiyor.
çizgi kalecisi özelliklerinde diye düşünmüşdüm ama ceza sahası kalecisi
gerçekten a klas ile elit arasında bir kaleci
kariusu alabilmemiz büyük iş

Dunku macta kaybettigimiz puandan cok bu adamin gol yemis olarak maci bitirmesine (clean sheetinin yanmasina) uzuldum acik soyleyeyim. Ilk yarida cikarttigi pozisyon zaten bize 1 puani getirdi, o golu yesek rahat 2'yi de gorebilirdik zaten oradan sonra dunku oyunla donmesi biraz zor olurdu.
The world is better in black and white, and red.

Bebel'i kesmem.Sağlıklı bir Töre ilk tercihtir benim için.Aslına bakarsan Lens mi,Töre mi den ziyade Q7 11 başlamamalı.Oyun sıkışınca girerse son yarım saat ondan faydalısıda olmaz yedekten girip

ben ilk babel'i keserim.

Her top'u eziyor suratında anlamsız bir ifade.

Çevrimdışı celiker1

Alan ve zamanı kontrol edebilen iki oyuncunun teknik direktör yüzünden ıskartaya çıkarıldığı günden bu yana bu taraftarın bu maçları görmesinden büyük keyif alıyorum. Oyun geometrisi ile ilgili yazdığım beş bin ileti var. Oyun önemlidir. Oyuna uygun oyun önemlidir. Rol önemlidir. Oyuncuya uygun rol önemlidir. Oyuncu için oyun keyfi her şeyden önemlidir. Her seçim bir vazgeçiştir. Her vazgeçiş bir sonuçtur. Israrla oyuncuların ve oyunun getirdiklerinin yanında götürdüklerine bakın diyorum. Oynanan oyunu tarif edemeyen oynanmayan oyunun nedenlerini hiç tarif edemez. 
O iki oyuncunun biri Atiba,digeri kimdi?
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı Ömer Kaan

Altınorduyla hazırlık maçı yapıyormuşuz. Neden peki? Başka takım mı kalmamış?

Çevrimdışı Ömer Kaan

ben ilk babel'i keserim.

Babel şu an kesilemez takımda gole yakın tek futbolcu.
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 16:26:08 Ömer Kaan ]

Çevrimdışı f_madida

Calisilmayan 2 nokta varsa, ki daha fazlasi vardir. Bunlardan biri oyun geometrisi konusu, oyuncularin toplu/topsuz saha ici dagilimi, pozisyon almasi oburu de duran toplar da ki dizilis ve taktik hem defansif/hem ofansif olara. Sadece bu 2 temel konuyu duzeltsek bile onemli bir ilerleme kaydedecegimiz acik.

Bence de (diger yazanlar gibi) oyuncu tercihinden cok Senol hocaya yapilmasi gereken elestiri bu noktalarda olmali.
The world is better in black and white, and red.

Babel şu an kesilemez takımda gole yakın tek futbolcu şu an.

onun yaptığı işi töre-lens'te yapar çok rahat.

Topu eveleyip geveleyen quaresma ve babel kenarda otursun.

Çevrimdışı Ömer Kaan

onun yaptığı işi töre-lens'te yapar çok rahat.

Topu eveleyip geveleyen quaresma ve babel kenarda otursun.
Töre'nin kendine hayrı yok daha. Bir süre daha kenardan müdahale hamlesi olacak.

Çevrimdışı Ömer Kaan

Yönetim bu takıma 1 yıldır sağ bek almıyor. Gökhan bu sene kaç maçta 90 dk çıkaracak sayacağım.

Çevrimdışı celiker1

ben ilk babel'i keserim.

Gol sayısında çift hanelere çıkabilecek tek kanat oyuncun.Mevcutların içinde onuda kesersen kiminle 70 gol barajına ulaşacaksın? Orta saha ideal oyunculardan kurulsun,saçıda bir kampta Atiba'ya makinaya vurdurup kırmızıdan kurtulsun neşesi yerine gelir onun :tabe:
Hayatta Beşiktaş

Çevrimdışı underworld

Altınorduyla hazırlık maçı yapıyormuşuz. Neden peki? Başka takım mı kalmamış?
Aynen, şu çapsızın takımı gelmesin.

Töre'nin kendine hayrı yok daha. Bir süre daha kenardan müdahale hamlesi olacak.

oynatmadın adamı 90 dakika nasıl hazır olucak ?

Altınordu ile maçımız var töre ilk 11 başlamayacaktır bile bakıp görücez.

Gol sayısında çift hanelere çıkabilecek tek kanat oyuncun.Mevcutların içinde onuda kesersen kiminle 70 gol barajına ulaşacaksın? Orta saha ideal oyunculardan kurulsun,saçıda bir kampta Atiba'ya makinaya vurdurup kırmızıdan kurtulsun neşesi yerine gelir onun :tabe:

babel çift hanelere çıkar etrafında ki ler aynı kalır :)

70 gol barajına : Töre-Lens-Adem-Negredo-Oğuzhan-Atiba-Pepe ile ulaşırız :)

herkes gol atmış olur :)

Çevrimdışı atalay

Öylesine bilmiyor ki 45-60 arası sol iç-koridor performansını muhtemelen yine göremeyip-yanlış rol verecek.

Buradan Ljajic-Oğuzhan sol koridor ve merkez üzeri ikili oyunlarını, Inter'de 15/16'da aldığı rol ve Oğuzhan'ın Sosa ile 15/16'da oynadığı sol koridor, half-space ve merkez üzeri ikili oyunları referans göstererek anlatacaktım. Maçın devamında oyuncuyu sağ kenara attı. 15 dakikada dört anahtar pas çıkardı. Sonuç: Tek bir aksiyon yok. Hatta üst üste binebilme ihtimallerinin handikap yaratacağını fakat saha parselizasyonunu kurgulama biçimine göre sol bölgede Ljajic-Oğuzhan ve ön kenar oyuncusu ile üçgenler kurup CL'deki gibi hızlı bir şekilde topu terse açarak sağ kanatta 1v1 bırakmanın artı bir final aksiyonu yaratabileceğini anlatacaktım. Çünkü Ljajic de Sosa gibi kenar oynayabilen merkez. Oğuzhan gibi beklenmedik işleri yapabiliyor. Ona göre defansif aksiyonları zayıf. Ani preslerini bekleyemezsiniz. Bazen şut kanalı bulunca doğru pas yerine şuta odaklanır. Fakat Talisca kadar değil. Şut tehdidi elbette avantaj. Torino'da rolü farklıydı, Inter 15/16 üzerinden anlatıyorum. Elbette sağ tarafta da half-space bölgesinde ve koridorlara koşu atan oyuncu. Daha çok topun oynandığı bölgede aktif. Üst üste bindirmemeye çalışmak lazım. Fakat teknik direktörlük zaten o defoları göstermeden o oyunu çıkarabilme meselesi. Teknik direktör topa odaklı savunma ve alan savunması zayıf iki oyuncuyu merkez ikilide oynatıyor. Savunma karakterli oyuncular ile daha iyi savunma yapabileceğini zannediyor. Ön bölgede hareketsiz oyuncular ile tempo arzuluyor, daha sonra tempoyu yetersiz buluyor. Fakat o oyunculardan hiç vazgeçmiyor. Build-up, oyun mesafeleri gibi hususlara kafa yormayıp 70 metrede deorganize oynatıyor. Dinamizmin düşük, atletizmin bu kadar sınırlı olduğu bir oyuncu personeline pas-iade oyunu mu oynatılır yoksa sürekli ribauntları kazanmanız-ekstra efor sarf etmeniz gereken bir oyun mu?
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 16:56:37 atalay ]

Çevrimdışı atalay

Kim olabilir? @celiker1 Tüm kadroda zamanı kontrol edebilen tek bir oyuncu var zaten.

Kim olabilir? @celiker1 Tüm kadroda zamanı kontrol edebilen tek bir oyuncu var zaten.

oğuzhan :)

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
24 Aralık 2016, 20:41:42 »
Bu takımın güçlü bir press metodu yok. Mevcut saha geometrisi ve ön bölgedeki oyuncu profilleri ile de pratikte sonuç alması pek mümkün gözükmüyor. 1,5 yıldır savunma geçişlerindeki arızaların çözüm yolunu, bugünkü Tolgay - İnler değişikliği gibi oyuncu tiplemeleri üzerinden aramak sorunu çözmüyor. Oyunun genel seyrini değiştiren ise 1-0'ları oynama tavrı.

1-0'ları oynama tavrı yeni sorgulanıyor. Bakın orada 24 Aralık 2016 yazıyor. Neredeyse iki yıl öncesi. Ki bu biraz olsun 16/17 ikinci yarısında değişti. Bunun nedeni de oyuncuya verilen roller üzerinden anlattım. Tabii siz her sezon bir-iki oyuncunun şampiyon yaptığını iddia eden bilir kişileri dinleyin.

Çevrimdışı atalay

Alıntı yapılan: atalay
Bu takımın geçen sezon ihtiyaçları karşılayacak ölçüde bir press metodu ve o metoda uygun oyuncu profilleri vardı. Özellikle oyun merkezini daha önde kurgulayan, yerleşik savunmaya karşı pas temposu yüksek ve topu geri kazanma süreleri düşük bir takımın varlığı kaliteli ön baskısı yapabilen takımlara karşı çözüm üretemese de güçlü oyuncuları ile dominant bir etki yaratıyordu.

Bu zirveydi. Takımda süre vermeyeceğim sol bek, defolarına rağmen her maç stoperlerin dublajına girmesine rağmen o yüzden oynuyordu. O takımı dizginleyemezdiniz. Oyuncu yazılımları öyle. Bu oyun tavrı, artı yazdığı kadar eksiydi. Oyunu öldüremiyorduk. 16/17'de bu işi çözdük. Ki bunu çözmenin de negatif durumları var. Bu alışkanlık daha sonra tavrı kaybettiriyor. Futbolda siyah-beyaz yok. 15/16'dan itibaren ilk reaksiyon biraz olsun düştü. Ama halen vardı. Buna rağmen ligin en iyisiydi. Değişim ise personel ile ilgili. Şimdi önde iki oyuncu press yaparken bekler geride, merkez ikili zaten topa odaklı oynuyor. CL'deki gibi ilk müdahale açısından yüksek konsantrasyon ve reaksiyon da yok. İleri uç ile en gerideki stoper arası 70 metre. Öndeki ikili ile merkez arası 35-40 metre. Ki geriden oyun kurulurken de durum aşağı-yukarı bu şekilde. Bu tipleme meselesi. Fakat elindeki tipleme buna uygun değilse vazgeç, olanı ekle. Olmayanı da saha içi geometrisi ile çözeceksiniz. Başka bir seçeneğiniz yok. Press metodu ve doğru saha parselizasyonu olacak ya da doğru saha parselizasyonu ve oyuncularınızın press kalitesi çok yüksek olacak.
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 17:29:02 atalay ]

Çevrimdışı yoruk

Bence Töre de hocanın ilk tercihi olur.Ama normal koşullarda.
Şu anda Töre hazır değil.Yoksa sadece 5-6 dk kala oyuna almalar falan yapmazdı hoca.Bakın göreceksiniz Töre hazır olunca nasıl hep oynayacak.Sakatlıktan çıktı tekrar sakatlanma riskinden korkuyorlar.
Ben de Babel'i kesmem aslında.Tamam Lens diyoruz ama bakalım o da halen güven vermiş değil.Q7 şu aşamada çok çok iyi bir yedek plan olur gol atamadık mı ? Kötü mü oynuyoruz ? Koy Q7'yi son 30 dk bastırsın gitsin.Çok işe yarar.
He ayrıca bence nasıl Q7 topları eziyorsa çok oyalanıyorsa Töre de pek farklı değil hani.3-4 yıl önce çok gördüm adamın ayağında topların öldüğünü.

Bizim geniş değil dar alanda oynamamız lazım.Olay bu.
[ Son Düzenleme: 03 Eylül 2018, 16:53:28 yoruk ]

Çevrimdışı atalay

Çevrimdışı atalay

+Oyuncuyu da direkt suçlayamıyorum. Önde Oğuzhan-Nedredo baskıya gidiyor. Babel-Quaresma uzak. Tolgay alan kapatması ya da karşılama mesafesini koruması gerekirken geç kalıyor. Stoperler sürekli geri kaçıyor. Beklerin yüksek konsantrasyonlu maçlar değilse ilk müdahaleleri geç. Oyun mesafesi oldu 60-70 metre. Dünkü maçta üçüncü dakikadan sonra böyle beş farklı pozisyon var. Tolgay'ın 18.dakikada bir pozisyonu var. Kalecinin hızlı oyun başlattığı aksiyonda temel savunma prensiplerinden biri olan oyalamak yerine topa baskıya gidiyor. Finalde 1v1 şarj nizami bulunmasa maçın başında 10 kişi kalınacak. Ekseriyet ile yazdığım bir şey var. Her duran top sonrası karşı atak yemeyi başarabilecek kadar saha yerleşimi yapabilmek ve bunu çözmemek inanılmaz. Bunun üzerine duran top sonrası geçiş oyunu olmayan ekipler bile cezalandırmaya başladılar.