Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu 2018/19 sezon başlığında transfer konusu hariç Beşiktaş ile ilgili her konu forum kuralları çerçevesinde tartışılabilir. Başlıktaki

0 Üye ve 54 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu  [Okunma sayısı 3733904 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2018/19 Sezonu

Çevrimdışı underworld

Medel değişik işler yapmaya başladı.
Boyle giderse 5 maçta bir cezalı duruma düşecek.

Çevrimdışı atalay

Bugun mesela ortasahayi tamamen boşalttı. Ortasahayi kaybeden buyuk ihtimalle maci da kaybeder. Bugun sans yüzümüze güldü yoksa gol bulmamız gercekten cok zordu.

Doğru. Buna bir ek yapayım. Uzun süredir oyunu kazanmak ile zerre ilgilenmiyor. Başta devre arasındaki absürt değişiklik olmak üzere sonraki değişiklikler de tamamen skor odaklaydı. 180 dakikalık turda oyun içi tek artı hamlesi son bölümde Pepe'yi ileri göndermesi olabilir. 

Çevrimdışı Librarius

Bunlar hep yorgunluktan. Adam ortasahada tek basına savaşıyor. Asiri efor sarfettiği icinde sogukkanliligini kaybediyor. Uyarilmasi şart. Yoksa yerli eyyamcı hakemler bu fırsatları kaçırmaz.
Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

Oguzhan'la Tolgay 0 destek veriyor, Medel ne yapsin? Resmen tek basina oynuyor orta sahada.

Çevrimdışı atalay

Tekrara düşeceğim ama amme hizmeti olarak şansımı son bir kez daha deniyorum.

1-Beşiktaş'ın oyun mesafeleri; bloklar halinde ve oyuncular arasında uzak. Planlı. Zira bölgeleri topsuz geçmeye çalışıyor. Direkt aksiyon bölgesine top atarak, kenardakinin vücuduna atarak fark etmiyor. Oyuncular arasında mesafe düzenli olarak 15-25 metre olabiliyor. Uzun.

2-Kimi zaman 60-65 metrede ortalama 45-50 metrede oynuyor. Oyunu boyu çok uzun. Planlı. Çünkü topu koşturacak oyuncuları var. Basit direktifler ile temel geçiş hücumu üzerinden oynadığı iki hücum aksiyonu var. Yerleşerek oyunda bu sayı bile yetersiz. Bunun için de oyun merkezini planlı geriye çekmek ve bir takım yönlendirmeler yapmak çözümdür. O aksiyonların finalize eden isim artık yok. Fakat oyun alışkanlığı devam ettiriliyor. Sağ ön ve sol arka oyuncuları oldukça işin kolayına kaçılır. Belki içeri tıklayacak isimler bugün olduğundan daha fazla iş yapsa bu oyun ekseriyet tarafından bu kadar eleştiri almayabilirdi.

3-Bunu oynadığı personel durağan. Koşu kanallarını kullanmakta tembel. Topsuz penetreleri, sprint sayıları düşük. Teknik direktörün böyle bir talebi yok. Sonuç: Pas açıları ve opsiyonu sınırlı bir ekip. Geriden oyun kurulumun problemi de bu. Ortalama 50 metrede top ayakta iken pas metrajını düşük tutup güçlü build-up kuracağınız bir oyun ve metot yok. Üzerine düşülmüyor. Son maçta yenilen ikinci gol gibi. Başka türlü üçüncü bölgeye geçmenin planları yapılmış durumda. Personel farklılıkları da var. Birini alıp-diğerini koyunca kalite farkı kadar oyun farkı ortaya çıkabiliyor. Bu çok önemli bir konu. Oyuncu takımı olmak tam olarak bu. En nihayetinde bu oyunun pas temposu da düşük.

4-Takımın oyun tercihinden kaynaklı dinamizmi eksik. Oyuncu tiplemelerinden kaynaklı ise atletizmi sınırlı. Beşiktaş gereğinden çok fazla atak sonlandırıyor. Sürekli atak sonlandırmak o kadar iyi bir şey değil. Üstelik bunu sürekli hedefsiz yüksek ortalar ile yaparsanız, ikinci hatta seken-düşen-açılan üçüncü topları kazanmak için ekstra efor sarf edersiniz. Bazen 50-60 metre geriye koşmak zorunda kalabilirsiniz. Bu da belli bölümlerden sonra oyundan düşmek demek. Majör seviyede topu koşturacak takım topun kıymetini bilmiyor demem bu sebepten. Topa sahip olmak yetmez; en doğru opsiyonu bulana kadar yeni oyunlar yaratmak lazım.

5-Mesafeleri topsuz geçmek plandır. Rakibi geriye iter, yerleşerek oynar, sekenleri alır, atak sonlandırırsınız. Bu konuda bir sıkıntı yok. Fakat özellikle belli seviyede planlı ön alan baskılarında uzun oynamanız gerekiyorsa bunun için de plan gerek. Beşiktaş'ın yüksek toplarda önde oyunu tutacak personel kalitesi o kadar da iyi değil. Eğer kenardakinin vücuduna atmıyorsanız. Ayrıca Beşiktaş'ta 2-3 tane oyun hızını çok net yavaşlatan oyuncu var. Topu çok fazla dürten ve hızlı hücumları baltalayan oyuncular. Topla her seferinde pozisyonun ihtiyacından bağımsız oyun alışkanlıkları doğrultusunda vedalaşan oyuncular var. Bazen bir kenarda top 5 saniyede 4 oyuncuya değip ters kenara açılırken orada 30 saniye boyunca rakibin yerleşmesini bekleyebiliyor.

6-Çok fazla oyun özgürlüğü üzerinden oynayan bir ekip. Oyuncu takımı. Rolleri değişmeyen isimler; periyotlara göre farklı roller alanlar var. Fakat teknik direktör bazen elindeki oyuncuları tanımıyormuş gibi davranıyor. İlk günden beri değindim husus parçalar birbirini tamamlamıyor. Takımı hiç tanımayan biri dışarıdan baksa sahada dominant olan oyuncuların istediği oyunu oynadığını yarım saatte görür.

7-Takımın ilk reaksiyonu belli oyun dilimlerinden çok yüksek. Belli dilimlerde ise çok düşük. Normal. Personel ve metot. Git-gelli oynarken yada sürekli ikinci topu kazanmak zorunda olacağınız şekilde atak sonlandırırken o ribauntları her seferinde almanız zor. Alamadıkça daha çok efor sarf edecek, mental ve fiziksel olarak yorulacaksaksınız. Zaten atletik kapasiteniz düşük böylelikle en iyi yaptığınız şeylerden de uzak olacaksınız. Beşiktaş öyle ya da böyle topa sahip olan-oynama yüzdesi yüksek bir ekip.  Bu turda iki maçta topla oynama yüzdesi olarak %75'i görememiş. Karşıda basit bir plan sunan, dinamik, özellikle ön alan baskılarını belli seviye sunan bir ekibe karşı metot yetersizliğinin sonucu.

Bir not vereyim. Rakip takımın yardımcı antrenörü ikinci maç için Beşiktaş'ın ilk hattı ile yani savunma dörtlüsü ile merkez ikilisi arasına yani Tolgay-Medel bölgesine çalıştıklarını, bu bölgenin birbirinden kopuk olduğunu söyledi. Pratikte tam da bunu yaptılar. Bunu analiz edenin Beşiktaş heyeti olması lazım. Daha kötüsü Beşiktaş topa sahipken bu kez merkez ikili ile ön bölge oyuncuları arasında da büyük kopukluklar var. Ortalama 50-60 metrede oynarsanız kompakt oyundan söz edilemez. Bu saha içi geometrisi ile çözülmek zorunda. Oyuncu yapabilirliği her zaman değindiğim gibi bir miras değil, sağlıklı hiç değil. Merkez ikilinin önüne pas açılarını arttıracak, istasyon olacak oyuncu koyulur-olmayınca aynı sıkıntıyı bir kez daha yaşarsınız.
[ Son Düzenleme: 17 Ağustos 2018, 06:34:08 atalay ]

Çevrimdışı atalay

[ Son Düzenleme: 30 Ağustos 2018, 22:11:42 atalay ]

Çevrimdışı atalay

Oğuzhan ve Tolgay'ı mütemadiyen aynı cümlede ısrarla kullanmak inanılmaz absürt. Ders 1: Bunlar aynı pozisyonun oyuncuları değil. Aynı tiplemeler değil. Ve aynı kalibre oyuncular hiç değil. Siz de haklısınız; takımın teknik direktörü bile bir senedir aynı yanılsamayı yaşıyor.

Bu ikisi aynı oyuncu zannediliyor. Bunun bir tık üstü Medel ile Atiba'nın aynı oyuncu olduğu zannedilmesi. Üzücü.

Çevrimdışı atalay

Futbolda en önemli şey sayısal ve alan üstünlüğüne sahip olabilmek. En nihayetinde final aksiyonlarını sonlandırırken de bu önemli. Sürekli ikinci bölgeden üçüncü bölgeye aksiyon alanına riskli top göndermek.. Çoğu zaman 4-5 oyuncu oyundan düşüyor. Fakat turu getiren gol de böyle oldu. Zaten ancak böyle olabilirdi. 

Çevrimdışı underworld

Oguzhan'la Tolgay 0 destek veriyor, Medel ne yapsin? Resmen tek basina oynuyor orta sahada.
Atiba şimdiye kadar çok oynadı ama böyle bir sorunla karşılaşmadık.

Çevrimdışı mylife1903

bir besiktasli olarak bu kadro ve  futboll ile bugun elensek daha cok sevinirdim .
medel tolgay ozi  ile ilk 11 e basliyorsun bunlarin birinde  sakatlik olsa  yapacagin degisiklik butun takim dizilimini etkileyecek

bu zamana kadar bu sekilde mesaj yazmadim hic  ama ozzi tolgay bu takimda ilk 11 oyuncusu olamaz  heleki aldiklari maasin yarisini bile haketmeyen oyuncular

bizim gunahimiz ne  besiktasli olmak mi Real madrid ile oynacak rahat mac izleyemiyoruz
avusturyanin dandik takimi ile  oynasak rahat mac izleyemiyoruz
3.lig takimi ile mac yapsak gene rahat mac izleyemiyoruz biz ne zaman rahat mac izleyecegiz mezardami ?
Abi gecen sene yazmaktan biktim bu olayi. Caner ile adriyano devamli beraber ilk 11 oynuyor.
Yahu adriyanoyu gormemis olsak bu formada caner ismael sonrasi pele bizim icin tabi ama var elimizde bu adam.
Bu adami isvicre cakisi gibi kullanmanin bi alemi yok, koy sol beke birak oynasin caner bunun yedegi. Canerin ilk11 oynayip adriyanonun oturdugu bir evren yok

Elinde marselo yoksa adriyano oynar kim gelirse gelsin o yedek oturur.

Caneri oynatacaksan kanatta oynat hocam. Babel agir cokuste, tokmakci larini buldu onunla tokusturuyor ama gene de sahada yok. Ikinci yari mac ozelinde kayboldu gitti. Yuksek futbol bilgisi ve ahlakli bi oyuncu aslinda babel. Bakti kotu oynuyor, bogusmaya basladi, tekmeye tekme kafaya kafa atti, guresti falan ama yanina falan tek top veremedi.
Caneri adri onune koysun ikisinden birini yedek birakamiyorsa hoca.
Caner oguzhan lens gibi bir uclude lens de parlar seviye kendi seviyesi olir

Çevrimdışı mylife1903

Ayrıca orta sahası şut çekmekten bu kadar aciz bir takım olabilir mi... Ne Oğuzhan, ne Tolgay, ne Lens, ne Atiba, hatta ilginç bir şekilde son yıllarda ne de Quaresma... Hiçbirinin şut özelliği yok. Frikik atılacak, atacak adam yok. Takımda tek doğru dürüst topa vurabilen Babel, o da sağına alacak, soluna alacak, tekrar sağına alacak, tekrar soluna alacak da, önünü boşaltıp vuracak... Yönetime hala çok güveniyorum, 31 Ağustos'a kadar mutlaka çok iyi iki transfer bekliyorum, ama bir şekilde o transferler yapılamazsa bu sene gerçekten kabusa dönecek gibi görünüyor...
Dun bi penalti pozisyonu oldu pepenin, once uxuldum bagirdim falan vermedi diye sonra dusundum penaltiyi kim atacah, sevindim vermedigine

Çevrimdışı mylife1903

Atiba neden tribünde oturuyor gerçekten, bilen var mı? Sözleşmesi yapıldı, herhangi bir sakatlığı da yoktu... Tolgay da, Oğuzhan da çok zayıf. Çok top kaybı yapıyorlar, top tutamıyorlar, güçlü değiller, ayakları kayıyor, biri omuz atsa dağılıyorlar... Orta saha hakimiyeti sıfır. Ben olsam, on numara geldiğinde (evrene mesaj) Oğuzhan'ı da, Tolgay'ı da çekerim kenara, gözle görülür bir gelişme kaydetmedikleri sürece de hapsederim kulübeye...

Bu arada Lens'e gösterilen ilgiyi de çok fazla buluyorum. Geçen sene o kadar kötüydü ki, şimdi ayağına top değse 'işte yeni transferimiz' diye gaza geliyor herkes... Lens, asla Beşiktaş'ın sağ kanadını teslim edebileceğimiz kalitede ve kumaşta bir oyuncu değil.

Forvette Love tuhaf bir adam çıktı. Hayatında ilk kez futbol oynuyor gibi görünmesini geçtim, her fırsatta kulübe laf atmalar, arkadan konuşmalar falan içimi sıktı. 30 milyon TL maaş verdiğimiz Negredo'nun da derhal gönderilmesi gerekiyor. Geriye kalanlar Larin, Mustafa Pektemek, Umut Nayır. Erzurumspor'un forvet hattı gibi. Bu takıma tek forvet transferi de yetmez ki! Birini daha alman lazım... İleriye dönük orta saha için de durum aynı. Sosa gibi bir adamı aldın koydun, sakatlandı, 1 ay yok. Yerine kimi koyacaksın, Tolgay'ı mı, Oğuzhan'ı mı? Korkunç... Bütün takım kimyası yerlerde...

Dediğin gibi umarım Atiba da Töre de bir an önce en formda şekilde takıma katılırlar da, biraz nefes alırız.
Lense guzellemeler basladi, bildigin ayni oyuncu iste sitandart oyununu oynuyor.
Bu seviyenin oyuncusu degil lens ama bizim takimda seviye dustu iyice tabi ve cocuk sans bulmaya basladi.
Negredo alinmamaliydi da love tutmadi bizde uyum saglayamadi, cirpindikca bisiler yapmak icin daha da batti adam. Larin zaten ilk11 oyuncusu olamaz bizde daha bu gidisle nayir oynayacak gibi.
Bu maca nayirla baslamak lazimdi bizim futbolculara sert gelen takim nayir icin normal ikinci lig sertliginde.
Sasirtici olan quaresmanin da rakip karsisinda sinmesiydi, hazir degil herhalde. Cok bekledim bunlara iki tekme yerlestirsin ortam elektriklensin diye o bile yanasamadi heriflere.

Çevrimdışı mylife1903

Valla ben futbolcular mi kotu yoksa Senol hoca sandigim kadar iyi bir teknik direktor degill mi arasinda kaldim. Kac senedir takim olgusunu goremiyoruz.
Sirkulasyon bjyuk serkan, bizim seviyemiz takimlarda boyle sirkulasyon olursa takim sirke doner.

Hoca ne yapsin her sene ilk11de. Adamlar gidiyor

Simdi transfer nasil olur
Adriyanoyu alip ismaeli sutlamaktir transfer
Dembayi satip gomezi almaktir
Ha bizimkiler nabiyo
Gomezi bekliyo alamiyo gidiyo abuyu kiraliyor, onu da alamiyo negroyu buluyor

Seviye boyle dusmez.

Buyuk takimin kalecisi stoperi onliberosu santraforu falan hersene degismez
Bir beki degismez bir tame forveti degismez
Buna omurga diyorlsr iste populer bilimde.
Sis kebap gibi dizecen

Kaleci stoper bek onlibero forvet santrafor
6 tane et koydun mu bunlarin arasina bu sezon domates koyacan menuye yazacan domates kebabsiyon
Seneye canin mi sikildi, bunlarin arasina patlijani koyacan yazacan menuye kebabi patlijanos
Biz nabiyoz
Lop eti satiyoz yerine kuyruk yagi aliyoz sonra cikan urun biseye benzemiyir

Çevrimdışı mylife1903

ozzi ve tolgay a gebesin
mac kadrosuna bakmiyormusunuz siz ? bu iki oyuncu ciktigi zaman yerine oyuna alabilecegin bir kisi yok kadroda

misal tolgay  kotu oynuyor onu oyundan alinca  yerine aldigin oyuncu ile butun takim dizilisinide degistiriyorsun
bir takimda 10 numarali formayi giyen insan oyundan cikan ilk insan olamaz
ozzie ve tolgay ayni anda sahada olmuyor . buraya 1 tane  sart . Tolga ile  bu is gitmez  kalesine 3 tane isabetli sut gelsin 3 unude iceri aliyor
burda yaziyorlar ciziyorlar negredonun maasini gitmesini istiyorlar .. ama sen orta sahani  saglam yaparsan ben negredonun cok katki verecegini dusunuyorum  sayet negredo giderse ve larin ilk 11 forvet oynarsa negredoyu cok arariz
takimin kalbi calismiyor siz kalkmis bagirsaklardan sikayetcisiniz

bu kadar yasanan olaylardan sonra  10dk kala oyuna girip golunu atip turu getiriyorsan sanki hicbirsey yasanmamis gibi  oynayip sevinc yasiyorsan  kusura bakmayin ama negredo bu kadar elestiriyi haketmiyor 

Negredo bu takimda kalmali ama 1+1 seklinde degil direk 2 senelik kontrat ve maas da biraz indirime gitmeli mesela her yil icin 3m hic fena olmaz negredonun bu cozume  karsi cikacagini sanmiyorum ..
forvet alinmaz  kendiside gitmez ise zaten bu sene cok rahat 25 mac oynar otomatikman sozlesmesi uzar bu sefer 9m veririz

Simdi erzurum macinda Senol hocanin adaletine bakalim bu mac sonrasi negredo gitmez ise  direk ilk 11 e yazmasi lazim ama bence gene tercihini larinden yana kullanir
besiktas kadrosunda Gercek besiktasli gibi oynayan kim var deseniz bana gore 1 sirada Medel  2. sirada negredo
Abi iki senedir yaziyom, besiktasin kaptani besiktasin on numarasi ilk giren ile ilk cikan olmaz.
Basit bu is
Ozzi ilk giren ilk ciksn oluyorsa gondereceksin bunu oraya ilk 11 oynayip ceza olmadiginda falan her mac 90dakika sahada kalacak bir oyuncu koyacaksin.

Tolgay ve ozzi 45 dakikalik oyunculsr. Pili bitiyor adamlarin. Dun ozzi 20. Dakikada bitti zaten hoca iyi sabretti. Ne derdi var bunlarin anlamiyorum. Yasli yasli diyoz pepesinden quaresmasina atibasina adriysnosu falan yabanci veteran oyuncular bogusuyor sahada oguzhan ile tolgay ayak ustuyle falan burunla top durtuyor sanki formasi kirlense anasi kizacak

Çevrimdışı Erdem Ayaz

Oyuncu bir maç kötü oynasın hemen gömerler mesela roco
Adam daha dün gelmiş ilk defa 11 oynadı hemen bi giydirmeler olmaz yakışmaz bunlar napsın birinci maçtan marcelo guedes lik futbol mu oynasın .? Daha yeni gelmiş takımı bilmiyor, sistemi bilmiyor oyuncuları tanımıyor zamanla olacak şeyler bunlar

Malum sitede Lens e giydiren bi antika gördüm atyor tutuyor bi ton boş laf maçı neresiyle izliyor bunlar kestirmek zor takım takım olarak kötüydü lens ne yapsın ?

Daha söylenecek bişey yok yönetim biliyor dün gece gördü herşeyi

Çevrimdışı underworld

Roko için 3-4 maç daha kredi veriyorum.

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Gece gece istahimi kabarttin.
Haklisin ama oynadigimiz takim Avusturya liginden. Tamam kotu oynayabiliriz surekli gidip gelenler oldugu icin ama takim goruntusu yok. Hersey kopuk.
Ben Senol hocanin gelisime ve degisime kapali olan kafasi yuzunden Besiktas icin yeterli olmadigini dusunuyorum artik. AMA ulkede duzgun adam olmadigi icin bende kalmasindan yanayim, daha iyisi yok ne yazikki. Yabanci hoca olmuyor Turkiyede.

Sirkulasyon bjyuk serkan, bizim seviyemiz takimlarda boyle sirkulasyon olursa takim sirke doner.

Simdi transfer nasil olur
Adriyanoyu alip ismaeli sutlamaktir transfer
Dembayi satip gomezi almaktir
Ha bizimkiler nabiyo
Gomezi bekliyo alamiyo gidiyo abuyu kiraliyor, onu da alamiyo negroyu buluyor

Seviye boyle dusmez.

Buyuk takimin kalecisi stoperi onliberosu santraforu falan hersene degismez
Bir beki degismez bir tame forveti degismez
Buna omurga diyorlsr iste populer bilimde.
Sis kebap gibi dizecen

Kaleci stoper bek onlibero forvet santrafor
6 tane et koydun mu bunlarin arasina bu sezon domates koyacan menuye yazacan domates kebabsiyon
Seneye canin mi sikildi, bunlarin arasina patlijani koyacan yazacan menuye kebabi patlijanos
Biz nabiyoz
Lop eti satiyoz yerine kuyruk yagi aliyoz sonra cikan urun biseye benzemiyir

Çevrimdışı mylife1903

Gece gece istahimi kabarttin.
Haklisin ama oynadigimiz takim Avusturya liginden. Tamam kotu oynayabiliriz surekli gidip gelenler oldugu icin ama takim goruntusu yok. Hersey kopuk.
Ben Senol hocanin gelisime ve degisime kapali olan kafasi yuzunden Besiktas icin yeterli olmadigini dusunuyorum artik. AMA ulkede duzgun adam olmadigi icin bende kalmasindan yanayim, daha iyisi yok ne yazikki. Yabanci hoca olmuyor Turkiyede.
Avusturya falan diyoruz ama futbolun basit olmazsa olmazlarini yapiyorlar
Adamlar hazir ve nazir guclu ve kuvvetli hizli ve dengeli, sert, hirsli, istekli bizimkiler belki daha yetenekli ama yetenegin farkini yansitebilmen icin once istemelisin.
Isteyeceksin isiracaksin hazir olacaksin

Çevrimdışı mylife1903

Roko için 3-4 maç daha kredi veriyorum.
Az bombaci cocuk
Patlatan cinsten tosic mesela hep gosteriyordu bombayi nukleer gibi fazla patlatmiyordu
Bu el bombasi gosteryor ama patlatiyir
Oynar cocuk stoper sonucta
Daha santrafor onnumero yih

Çevrimdışı underworld

Hataları yenilir yutulur cinsten değildi ama ben daha çok ilk hatasından sonra dağılmasına takıldım.
Az bombaci cocuk
Patlatan cinsten tosic mesela hep gosteriyordu bombayi nukleer gibi fazla patlatmiyordu
Bu el bombasi gosteryor ama patlatiyir
Oynar cocuk stoper sonucta
Daha santrafor onnumero yih

Çevrimdışı mylife1903

Hataları yenilir yutulur cinsten değildi ama ben daha çok ilk hatasından sonra dağılmasına takıldım.
Milli oldu cocuk ilk patlamadan sonra ikinci patlamanin hemencecik olmasi normal, alisir

Çevrimdışı Erdem Ayaz

Alışma sürecinde oluyor böyle şeyler çok takılmak iyi değil oda ister başarılı olup kendini başkanına hocasına biz taraftarlara ispat etmeyi sabırlı olup beklemek gerek tüm bu olanlara rağmen hoca vagner için kalabilir raporunu veriyorsa roco ya daha fazla sabredilmeli.

Çevrimdışı kyiv

Dünkü maçtan sonra 2 çift kelam daha edecektim edemedim :

Santrafor....10 numara.....Santrafor....10 numara........Santrafor....10 numara......
Santrafor....10 numara.....Santrafor....10 numara........Santrafor....10 numara......

Çevrimdışı kyiv

Futbolda en önemli şeylerden birisi tecrübe ve ders çıkarmak. En yakın 2 örnek daha taze yaşandı. Yalnız bunu sadece hata yapan değil takımın komple çıkarması lazım.

Hazırlık maçı reading ile kaleci Utku sıkıştığı pozisyonda kolay olan topu taç da dahil uzaklaştırmak varken riske girip pas vermeye çalışıyor. Sonuç?Kalemizde gol...Utanmayın topu taca atın.

Geçen hafta Akhisar maçı Necip sıkışmış topu taca atmak da dahil uzaklaştırma şansı varken riske girip pas vermeye çalışıyor.Sonuç?Kalemizde gol...Utanmayın topu taca atın...

Hiç bir taç yiyeceğimiz golden daha utandırıcı olmaz. Ders çıkarmak lazım TAKIM OLARAK!

Çevrimiçi terapati

Diğer yazdıklarına katılıyorum yüzde yüz ama burada dur demek zorunda hissettim kendimi. Bu ibare Beşiktaş'ın teknik direktörü için kabul edilebilir bir ifade değil bence. Bu seviyede bir camiada; bir teknik direktör, bu kadroyu, bu kadar kötü idare etme hakkına sahip değil. İyi idare etsin demiyorum çünkü muhteşem değil kadromuz, çok eksik var (bunda yönetimin de büyük suçu vardır doğrudur). Ancak bu kadar da kötü olmamalı. Seni beni teknik direktör yapsak bu kadar olur zaten. Hatta iddia ediyorum, işin sadece teknik kısmında burada yazan daha geniş repertuvar sahibi üyeler var bence. Bırak Hoca'yı kenara koy, halısaha maçına çıkar gibi aranızda bir 11 çıkarın oynayın dese Başkan, ancak bu kadar kötü olur mu olmaz mı? Peki burada teknik direktörün rolü ne? Elinde hamur var, iskender yapmasını bekliyorsunuz gibi bir yaklaşım olamaz; zira o zaman otursun ekmek yapsın derler. Ekmek de karın doyurur değil mi? Ben ekmek de göremiyorum ortada, hamur resmen mundar ediliyor. Şu an biz açız aç, önce karnımızı doyuracağız, sonra keyfini çıkaracağız.

Bu manzara yönetim, teknik direktör, oyuncu ve taraftarın ortak çalışmasıdır. Şu an gördüğüm kimse üzerine düşeni düzgün yapamıyor. Kimse bir tarafa suç bulmasın, resme iki adım uzaklaşıp bakın lütfen. Resim bir şey anlatmıyor, biz diyoruz ki, yağlı boya seçimi yanlış olmuş, yok burada yanlış fırça kullanılmış vs. Umarım ne anlatmaya çalıştığımı anlatabilmişimdir. Tur geldi şans eseri, şükür edip düzelmeye çalışmak lazım. Hala vakit var.