Pepe'nin performansı sezonun son bölümünde ciddi ölçüde düşmüştü.
Tamamen kötü bir görüntü verdi diyemeyiz ama. bence CL grup maçlarında en öne çıkan performanslardan biri de Pepe'ydi.
Pepe'de yaşının dışında bir sıkıntı daha var. Hala aktif bir milli takım kariyeri var. Geçen yaz konfederasyon kupasında oynuyordu öncekinde Avrupa Kupasının sonuna kadar oynamıştı. Bu yazda dünya kupasında hatırı sayılır maç ve antreman temposu geçirdi. Bir de bu adam 35 yaşında. Sezonun belli bölümlerinde düşüş yaşayacak bunun kaçarı yok. Yine iyi bile götürüyor kuvvetli bir fiziksel altyapısı var ve iyi çalışıyor.
Ben kadroda olmasından memnunum. Oyun bilgisi, tecrübesiyle özellikle Avrupa Ligi maçları umduğumuz kadar uzun soluklu olursa yine bir artı değer olur. Partnerine de ciddi artılar sağlıyor. Geçen sene Tosic'in bir çok açığını kapattığını, cesur hamleli oynamasına imkan tanıdığını da gördük. Medel'le oynadığı dönemde de sorunsuz görünüyorlardı.
Ama dinlendirilmeli. Yine yoğun bir yazdan dönecek. Tüm lig ve avrupa maçlarında oynamasını ön görürsek elinden geleni yapmaya çalışır. Ama bir noktada sakatlıklar, form düşüklükleri kaçınılmaz olur. Bunu dikkate alarak bir rotasyon oluşturulmalı. Ben Mitrovic'ten onun sağ stoperdeki rolünü zaman zaman ikame edebileceği konusunda umutluydum. Şimdi o da gitti. Pepe kaldığı durumda bile en az 2 ideal durumda 3 stoper takviyesine ihtiyacı var takımın. (Vida'yı saymıyorum)
Pepe giderse ne olur, takıma ve birbirine uyabilecek ilk 11 seviyesinde 2 stoper nasıl bulunur, kamp falan da görmeden nasıl bir görüntü sergilerler açıkçası pek bir fikrim yok ve duruma çok iyimser bakamıyorum. Pepe'nin hala bir şef rolüyle savunmadaki varlığını önemsiyorum.