Teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden ötürü abiler ..
Bir şey daha sorayım busefer necmi abinin uzmanlık alanından..
@Necmi abi granit dediğimiz aslında bir taş değil mi?
Bu yeni nesil tavalar var granit tava bunlar doğal taş madeni nasıl tavaya uyguluyorlar yoksa o da mı kimyasal madde teflon gibi..
soramadım soruyu saçma yerlerini görmezden gelerek anlatır mısın 
granit volkanik magmanın donmuş hali olur tavalarda kullanılanın gerçek granit olduğunu sanmıyorum
eğer öyleyse kullanmayın granit radyoktif dir. Dışarı radyasyon verir evlerde kullanılması sağlıklı bir şey değildir.
teknolojisini bilmiyorum ama düz mantık granit magma ise eriyik halden katılaşıyor demekki katı haldende sıvı hale dönüşebilir
sıvı hale dönüşebilirse şekilde verilebilir demek oluyor. ama bu bayağı maliyetli bir işlemdir. büyük ihtimal gerçek granit
değildir onlar. granit aynı zamanda geçirgendir. Mutfak tezgahları falan epoksili granitten yapılır yani doldurulmuştur gözenekleri
alt kısımlarınada işini bilen sahtekar olmayan bir mermerciyse file ile tekrar epoksi uygular kaliteli granitlerde
zaten plaka halinde alırken file kaplanmış alırsın mesela çinliler kalitesiz graniti epoksilerken boya kullanırlar o nedenle renkleri
canlı görünür. boz renkte bir graniti simsiyah yaparlar.

gerçekten evinizde granitten uzak durun. mermer yada granitten bile kaliteli suni malzemeler var onlara yönelin