Fazlalıkla ne alakası var abi 1.cı ay dogumluyum 4.cu devre askerlik yaptım 11.ci ay askere alındım yani
91/1 ler de 6.cı ay doğumlular vardı şansa bak bendeki
Ben şöyle düşünüyorum abi sistem herkesi 91 li olarak görüyor kesinlikle ayı baz almıyorlar , herkes 91 li , sistem ve Nufusa bağlı olduğun İl o sene kaç devre gönderirse sana o düşüyor
Bana demişlerdi Sinop 3 senedir 3 devre göneriyor bu sene 4 olabilir demişlerdi hakikaten de 4 devre oldum
Yani Nusfusa kayıtlı olduğun İl de önemli öyle ayarlama yapmışlar ilginç
senin şubenle alakalıdır o büyük ihtimalle kesin bilmiyorum aramızda şubede görev yapmış subay varsa
daha iyi anlatır bunu şimdi bu şubeden diyelim 300 asker gidecek ama 350 asker var 50 askeri geriye atarlar
300 ü alınır dört tertip gitmeyip sonraki seneye bile kalabilirsin yada zorlarlar tecil kullanması için bazılarını
mesela ben gittiğimde orda assubay bana zorla tecil kullandırmak istedi senin hakkın var tecil edelim diye
ben yok ya gitmek istiyorum dedim. Benide 4 tertip olarak yolladılar işde demek fazlalıkları vardı.
askerde güne göre değil ihtiyaca göre yönleniyorlar o nedenle başka şubede yeterli asker olur alınır senin
şubende fazla vardır sona kalırsın tabi benim zamanımla şimdi arasında çok değişiklik oldu benim zamanımda
ellerindeki en teknolojik şey facit ti

abaküs bile kullanılıyordu

ben ikmalciydim branş assubayım hesapları facitle yapardı ben elle onun kadar hızlı yapamazdım