Uzun bir aradan sonra tekrar katildim foruma. Kisace bilgi verecegim cok takilacagimi sanmiyorum. Son uyeligimden beri yonetim 2-3 sene once ne dediysem aynen yapti. Ismail yeteneksizi gonderildi, Olcay yetersizdi gonderildi. Maalesef Pektemek yine elde kaliyor. Ayrica Cin pazarina yoneldik, bu dev bir adimdir Besiktas'in gelecegi icin. Umarim bu surec basariyla yurutulur, bu olursa Besiktas gercekten Avrupa'nin en buyuk takimlarindan birisi olabilir. Cin'den yetenekli bir oyuncu almamiz lazim onumuzdeki bir sene icerisinde. Ayrica yonetim Dogu Asya'ya acilirken Iran ve Turk ulkeleri de unutulmamali, Iran'da 30 milyon Turk var ve ambargolar kalkiyor bu insanlar Turkiye ile ilgililer Traktor takimiyla bir hazirlik maci gercekten cok hos olurdu.
Gonul isterdi ki Turkiye UEFA'dan cikip Asya konfederasyonuna katilsin, fakat su an bu mumkun degil bir on sene daha lazim yoneticilerimizin bunun bizim icin daha iyi olacagini anlamalari icin.
Burada bazi taraftarlarimizin Pektemek'in ise yarayabilecegi yonunde yorumlarini gordum. Arkadaslar, bakin neyse ki yonetimde futboldan anlayan birileri var da eskisi gibi kaziklar yemiyoruz, yedigimiz de cikmaya basladi. Pektemek dediginiz adama 1 milyon euro bile veren yok. Basaksehir bedava istiyor, o da yedek olarak. Turkiye futbol tarihinde Pektemek kadar yeteneksiz ve faydasiz oldugu halde yillardir bu kadar maas alan bir baska futbolcu yok. GS taraftarinin illallah dedigi Sabri, Selcuk bile bu adamdan daha yararli oldular. Artik boyle 2. sinif adamlari Besiktas'a layik gormeyi birakin. Yonetim citayi yukseltme gayretinde, Pepe'yi aliyoruz, Mario Gomez, Ba, Talisca, Adriano gibi adamlar geldiler, oynadilar ya da hala oynuyorlar kalkip yedek Pektemek diyorsunuz. Besiktas'in yedegi Cenk seviyesinde on bir oyuncusu Ba, Talisca, Adriano seviyesinde olmali artik hedef bu. Biraz vizyonunuzu genisletin.
Forvet transfer birinci oncelik, ilgilendigimiz futbolcularin hepsi kariyerli ulkelerinin milli takiminda oynayan / oynamis isimler. Maalesef su anda gorusmelerin en cok ilerledigi forvet kariyeri birkac yildir dususte olan bir isim, bir nevi garanti olarak tutuyoruz diger isimler olmazsa bu adam alinacak. Ayrica, maalesef bu sene ilgilendigimiz isimler kilit bir noktada evvelki yilardaki forvetlerden farkli, soyle ki su an gorusmelerde ilerledigimiz isimlerin hicbiri Gomez bitiriciliginde degil. Ciddi gelismeler olmaz, sans yaver gitmezse onumuzdeki sene en golcu forvetimiz yine Cenk olmaz zorunda olacak. Fakat! Olaganustu bir isim icin pusudayiz ve kontrolumuzde olmaan bir takim gelismelerin olmasini bekliyoruz, su anki gorusmelerin agirdan alinmasinin sebebi de bu ismin beklenmesi ve ilk tercihimiz olmasi. Soyle diyeyim, olursa Turkiye tarihinin en buyuk forvet transferi olur hem yas hem kalite itibariyle.
Gelelim ikinci mevkiye, maalesef Gokhan'in sakatligi planlari biraz bozdu. Kanat dusunuluyor. Emre Mor'la ilgileniyoruz. Fakat oncelik kanat degil, su anda cok ciddi girisimler de yok agirdan aliyoruz. Ayrica ilgilendigimiz forvetlerden birisi kanat da oynayabilen yapida.
Defansa da cok ust duzey isimler dusunuluyor. Gelen stoper Marcelo'dan cok daha kariyerli ve kaliteli olacak. Bu isim Kolarov degil, Kolarov yurtdisindan bir takimla anlasmak uzere.
Baskan Cin'de bos durmuyor. Bir degil iki oyuncumuz satilabilir. Fakat onumuzdeki dunya kupasindan dolayi bu oyuncular Cin'e gitmek istemiyor. Oyunculardan birisi hali hazirda milli takiminda oynuyor bu da son turnuvasi olacak. Kendisinin ikna edilmesi zor gorunuyor fakat 2018 sonrasi icin simdiden soz kesilmesi de masada. Diger oyuncunun bence milli takima cagrilma ihtimali yok gibi, fakat oyuncuyu ikna etmek lazim. Bu transferlerden birisi olursa Marcelo'dan fazla getirisi olacak.
Son olarak, kimse konusmasa da bence defansif orta sahaya ihtiyacimiz var. Gecen senenin ilk devresi tek yanildigim nokta Atiba'nin performansi oldu. Fakat ikinci devre dususe gecti. Bu adam robot degil. Yedekleyecek birine ihtiyacimiz var, Tolgay ve Oguzhan'a guveniliyor ama bunlarin ikisi de Atiba'nin rolunu ustlenemez, oyun yapilari farkli.
Bunlarin disinda rakiplerin transferleri konusunda endiseye gerek yok. Bu sene de transferleri son yapacak, son sozu biz soyleyecegiz ve sampiyonlugun en buyuk adayiyiz. Hamsilere hakem destegi olacak, ayrica iyi de kadro kurdular. Basaksehir gecen seneki basarisini tekrarlayamayacaktir. Bu sene kadromuz daha iyi olmali, cunku butun cakallar bize karsi birlesmeye basladilar lobi yapmaya calisiyorlar. Yonetim bunu hesapliyor, transferde de o yuzden acaba dedirtmeyecek olaganustu kaliteli adamlar pesindeyiz. Bu sene sampiyon olursak, FFP de kalktiginda diger kuluplerin cok cok onunde olacagiz. Bayern Munih vs. ligin geri kalani durumu. Taraftardan ricam, lutfen maclarda sacmalamayin, sovun seviyesini azaltip takima odaklanin. Yonetim taraftar kalitesini de arttirmaya calisiyor, fena da ilerlemiyoruz ama biraz daha dikkat. Herkese iyi geceler.