2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu
2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu Beşiktaşın 2017-2018 yılı transferlerini bu başlıkta konuşabiliriz. Beşiktaş için hayırlı bir transfer sezonu geçirme dileğiyle.

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 6953656 defa] 2017/18 Beşiktaş Transfer Sezonu

Onur Küçük

• Ziyaretçi

şenol hoca, oyuncular arasında kalite farkı olmasın forma için birbirleriyle mücadele etsinler istiyor. q7 nin yedeği aras olmamalı hatta yedek kavramı olmamalı diyor. hapimiz aynı şeyi istiyoruz. kalite farkı olmasın ilk 11 i belirleyen etkenler oyuncunun çevresindeki oyuncularla uyumu ve takım oyununa katkısı olsun istiyoruz.

yalnız bu düşünceler transfer dönemleriyle sınırlı kalmalı. bir şekilde istediğimiz kadro derinliğini yakalayamamışsak bile eldekileri değerlendirelim diyoruz. şenol hocada bu düşünce yok. yeterli değilmisin? o halde asla oynayamazsın. 3 günde bir maç oynadığım yoğun trafikte dahi şansın yok diyor. böyle olunca ilk 11 in suyu çıkana kadar zorluyor. sakatlıklara davetiye çıkarıyor.

sezon devam ederken ketum kalıyoruz hocayı fazla eleştirmemeye çalışıyoruz yaz dönemine saklıyoruz. örnek: canerin sakatlığında hocanın rolü
Hoca birçok konuda olduğu gibi rotasyon konusunda da muhafazakar . Bunun sorunlara yol açtığı da aşikar. Yalnız değerlendirmeyi Gökhan İnler , Kerim Frei , Aras gibi oyuncular üzerinden yapmak yanlış. Gökhan İnler'in önünde Necip ve Tolgay vardı. Kerim Frei hep yerinde saydı , gelişim göstermemekte inat etti. Gelişim göstermeyen genç oyuncu boşa vakit , para kaybı ve diğer oyuncuların önünü tıkayan bir unsur. Aras ise gözlemlerime göre kırılgan, çabuk pes eden bir oyuncu . Tolgay'ın verdiği mücadelenin benzerini verseydi daha fazla şans bulacağına inanıyorum.   Bu isimlere geçtiğimiz sezon Ersan , Rhodolfo'yu da eklemek mümkün.

Çevrimiçi Kapkarakartal

Boyko ile ilgili bişeyler mi var ? Gidiyor gibi.

Çevrimdışı levitate

Boyko ile ilgili bişeyler mi var ? Gidiyor gibi.
2 m PAOK diyorlar
bipbipbupbup

Çevrimdışı atalay

Takımın 3.bölgede derinlik verip, rakibin savunma bloklarını açabilecek hareketli bir forvete ya da bu özelliklere sahip hücum becerisi gelişmiş bir orta saha oyuncusuna ihtiyacı var. Bu isim merkez veya kanat forvet olabilir. Takımın sahayı enine kullanmakta ve geriden dikine oyunlarda problemi yok. Fakat ön bölge hareketliliği düşük ve geriden gelen isme koridor açıp, derinlik verebilecek oyuncu yok. O yüzden merkez oyunları yeterince işlemiyor. Alanı kullanan oyuncular var fakat alan yaratan oyuncular az.
[ Son Düzenleme: 20 Temmuz 2017, 00:24:39 atalay ]

Çevrimiçi Necmi

Son 5 hafta kolay takimlara karsi Tolgay-Oguzhan oynar. Sampiyonlar liginde Atiba sakatlandiginda R.Madrid deplasmaninda da mi Tolgay-Oguzhan-Talisca ile cikacaksin?
Atiba artik fiziksel olarak bu tempoyu kaldiramiyor. Onu dinlendirmek adina gelecek sene daha fazla rotasyona gitmeliyiz, bu bariz birsey. Bu konuda G.Inler'in yapacagi katki yadsinamaz.
nasıl kaldıramıyor neye göre söylüyorsun geçen sene ts maçında uzatmalarda son saniyede
depar atıp o kafayı benmi vurdum sonra sakatlandı oynayamadı buna fiziksel olarak
tempoyu kaldıramıyor denmez ben kaldıramadığı tek maç izlemedim sadece sakattı diğer oyuncular gibide iğne olup çıkmıyor
atibaya aspirin bile içiremezmişsin. ne kadar boş beleş algı yapıyorsunuz. Bundan elinize ne geçiyor. çok merak ediyorum
atiba temposu düştüğü için değil sakat olduğu için oynamadı. iki yıllık tempoyada bırak o kadar sakatlık yaşasın.

Çevrimdışı Ensar

Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimdışı atalay

Takımın 3.bölgede derinlik verip, rakibin savunma bloklarını açabilecek hareketli bir forvete ya da bu özelliklere sahip hücum becerisi gelişmiş bir orta saha oyuncusuna ihtiyacı var. Bu isim merkez veya kanat forvet olabilir. Takımın sahayı enine kullanmakta ve geriden dikine oyunlarda problemi yok. Fakat ön bölge hareketliliği düşük ve geriden gelen koridor açıp, derinlik verebilecek oyuncu yok. O yüzden merkez oyunları yeterince işlemiyor. Alanı kullanan oyuncular var fakat alan yaratan oyuncular az.

Bunu yapabilecek isim merkez forvet veya kanat oyuncusu olur ise; orta saha için savunma yönü eldeki isimlere göre daha yüksek, aynı zamanda saha boşaltıp-yerleşerek oynadığımız oyuna uygun bir transfer yapılmalı. Öncesinde dediğim gibi; atletik kapasitesi iyi, pas temposu yüksek ve dinamik.
[ Son Düzenleme: 20 Temmuz 2017, 00:22:53 atalay ]

Çevrimiçi Necmi

Bunu yapabilecek isim merkez forvet ve kanat oyuncusu olur ise; orta saha için savunma yönü eldeki isimlere göre daha yüksek, aynı zamanda saha boşaltıp-yerleşerek oynadığımız oyuna uygun olmalı. Öncesinde dediğim gibi; atletik kapasitesi iyi, pas temposu yüksek ve dinamik.
atalay  babacar hakkında ne düşünüyorsun

Çevrimdışı cagdas44

efsane olmuş :D

Şenol hocanın felsefesine yakışmamış, bir grup eğitim neferi olması daha anlamlı olurdu

Çevrimdışı atalay

atalay babacar hakkında ne düşünüyorsun

Nötr. İçe ve dışa kateden ön bölge hareketliliği yüksek bir kenar oyuncusu artı tamamlayıcı rolde bir Talisca olacaksa, olumlu bakarım. 

Çevrimdışı atalay

Mariano ve Isla doğru isimler; lakin onlar için doğru takımlar olup-olmadığı konusunda emin değilim.
[ Son Düzenleme: 25 Ağustos 2017, 00:36:03 atalay ]

Çevrimiçi COB

Isla'yı rakip takımda izlemek garip bir duygu olacak. Mariano ve Isla doğru isimler; lakin onlar için doğru takımlar olup-olmadığı konusunda emin değilim.

Hocam şilili oyunculara bir farkli bakiyorsun gibime geliyor.

Çevrimdışı atalay

Hocam şilili oyunculara bir farkli bakiyorsun gibime geliyor.

Evet. Zamanında Sampaoli, Vargas, Medel, Aranguiz gibi isimler ile birlikte onu da bizde görmek istemiştim. İlaveten kulüp, Sampaoli ve Isla'ya teklif de yaptı.
[ Son Düzenleme: 20 Temmuz 2017, 00:45:21 atalay ]

Çevrimdışı Ensar

Şenol hocanın felsefesine yakışmamış, bir grup eğitim neferi olması daha anlamlı olurdu
ne olacaktı yani , öğretmen ve öğrencileri yapıp önlük mu giydirselerdi :D işin eğlencesine bakalım biraz :D

Çevrimdışı Ensar

buyur abi seni mı kiracagiz , öğretmenler günü  için hocamıza yapılmış bir karikatür :)

Çevrimdışı atalay

Isla'yı dörtlü savunmanın sağında değil de, üçlü savunmanın önündeki dörtlünün veya beşlinin sağında kullanmak daha doğru olur. Ya da göbekteki üçlü kurgunun sağ iç pozisyonu onun için daha uygun. Sürekli kullanabileceği koridor ister, arkasına doğru yamalar yapılır ise defansif kusurları giderilir.
[ Son Düzenleme: 20 Temmuz 2017, 01:17:37 atalay ]

Çevrimdışı Yado

sedat kardeşimiz de ışık var mı ?

Cenk'in ikinci golünde Cenkle birlikte kutudaydı cenkten önce o dokundu topa , asist yazabiliriz alt yapı kontenjanından :)

İstekliydi rotasyonu zorlayabilir mi bu sene bilmiyorum ama ışık var Sedat'da.

2 sezondur Şenol Hoca alt yapıdan Eslem,Hamza,Sedat,Enes,Fatih,Kaleci Hüseyin ve Utkuyu as takım ant. alıyordu.

Geçen sene devre arası Eslem,Hamza gitti.

Sezon başı Enes gitti.

2 sezondur sezon başı kamplarını çok iyi geçirdiği söylenen Sedat ve stoper olmasına rağmen yan mevki olarak sağ bek alışkanlığı kazandırdığı Fatih'i kadroda tuttu Şenol hoca.

Sanırım önümüzdeki sezonlarda Şenol Hoca kalırsa bu ikisinden en az birini A takım da göreceğiz , anladığım bu.
İnsanlarla yaşadım, insanı öğrendim,
İnsanlarla yaşadım, insanlığı öğrendim,
İnsanlarla yaşadım,
İnsanlardan nankörlüğü gördüm,
Dostlarım, dostlarım…
Ama ben dostlarımdan çok korkarım

Çevrimdışı atalay

Schalke maçının yalnızca ikinci yarısına denk gelip izleyebildim. Rakip takım orta sahayı topla geçtiği her pozisyonda kaleye gidebildi. Saha parselizasyonunda arızalar ve savunmacıların geriye çok kaçtığını gördüm. İkinci golde kaptırılan top sonrası böyle oldu. Toparlanma/oyalama, temel savunma prensiplerinden biridir fakat destek gelmediği zaman ilk müdahaleyi yapmak gerek. Ayrıca Oğuzhan'ın ikili oyunları halen tek başına pozisyon yaratıyor. Fakat ya önde derinlik veren oyuncu rolünü almalı ya da onun önüne böyle bir isim alınmalı. Önündeki Talisca olacaksa o halde onun önüne mobilizasyonu yüksek, alan boşaltan bir isim gerek. Böylece Oğuzhan'ın merkez oyunlarından çok sol koridor oyunları devreye girebilir. Sağ koridor zaten kapalı. Beşiktaş'ın öndeki mevcut dörtlüsü de durağan. Daha doğrusu yeterince hareketli değil.
[ Son Düzenleme: 20 Temmuz 2017, 01:46:59 atalay ]

Çevrimdışı atalay

Tosic ile ilgili karalamaya değmez lakin; ilk golde savunma çizgisi öndeyken, Matej koşusunu kesip öne hamle yapmışken, karşılama mesafesi öne doğru hamle yapmasına müsaitken, vücudunu geriye doğru atıp rakip ile birlikte koşmasına diyecek söz yok. Keza ikinci golde Oğuzhan veya kendisinin rakibi karşılayan ilk oyuncu olması gerekiyordu. O pozisyonda Tolgay'ın kronikleşen top kayıplardan meydana gelen bir tehlike var. Bu hususta hiç boşu yok.
[ Son Düzenleme: 20 Temmuz 2017, 01:50:48 atalay ]

Çevrimdışı atalay

Cenk ile ilgili ezelden beri benzer şeyleri yazıyorum. Vuruş çeşitliliği ve gol repertuarı çok geniş. Özellikle baskıyı çok yoğun hissettiği maçlarda veya bölümlerde de bugünkü attığı ikinci goldeki gibi pozisyonun ihtiyacı olan vuruşları denemeli. Birinci sınıf gol vuruşları yapıyor. Fakat yine ezelden beri dediğim gibi topsuz penetrasyonlarını ve koşu kanallarını arttırmalı. Şu an Oğuzhan'ın rahatlıkla ikili oyunlar kurduğu tek oyuncu.

Çevrimiçi Necmi

Cenk ile ilgili ezelden beri benzer şeyleri yazıyorum. Vuruş çeşitliliği ve gol repertuarı çok geniş. Özellikle baskıyı çok yoğun hissettiği maçlarda veya bölümlerde de bugünkü attığı ikinci goldeki gibi pozisyonun ihtiyacı olan vuruşları denemeli. Birinci sınıf gol vuruşları yapıyor. Fakat yine ezelden beri dediğim gibi topsuz penetrasyonlarını ve koşu kanallarını arttırmalı. Şu an Oğuzhan'ın rahatlıkla ikili oyunlar kurduğu tek oyuncu.
ben vuruşlarının çok net olduğunu düşünmüyorum paldır küldür vuruyor. o nedenlede
çok kaçırıyor. Bu gün bir pozisyonda kaleci açılmıştı üstünden aşırtması gerekirken topa abandı
mesela. bazen sert vurması gerekirken yavaş vuruyor bazende yavaş vurması gerekirken sert
vuruyor evet vuruş çeşitliliği fazla ama kalitesi düşük. Birde fazla duygusal soğukkanlı olamıyor.
buda panikle davranmasına neden oluyor. bazende oyuna küsüyor. işin özeti profesyonel değil.
biraz profesyonelleşse çok iyi bir forvet olacak.

Çevrimdışı atalay

Bunu daha önce yazmıştım. Karar kalitesini arttırmalı. @Necmi

Vuruş tercihleri, pozisyonun gerekliliklerine göre şekil alır. Mesela Cenk'i gol repertuarı ve vuruş çeşitliği yüksek diye tanımlarım. Fakat pozisyon plase isterken çok fazla ayağının üstünü yada üst içini kullanıyor. Bu da doğru değil.

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

Uzun bir aradan sonra tekrar katildim foruma. Kisace bilgi verecegim cok takilacagimi sanmiyorum. Son uyeligimden beri yonetim 2-3 sene once ne dediysem aynen yapti. Ismail yeteneksizi gonderildi, Olcay yetersizdi gonderildi. Maalesef Pektemek yine elde kaliyor. Ayrica Cin pazarina yoneldik, bu dev bir adimdir Besiktas'in gelecegi icin. Umarim bu surec basariyla yurutulur, bu olursa Besiktas gercekten Avrupa'nin en buyuk takimlarindan birisi olabilir. Cin'den yetenekli bir oyuncu almamiz lazim onumuzdeki bir sene icerisinde. Ayrica yonetim Dogu Asya'ya acilirken Iran ve Turk ulkeleri de unutulmamali, Iran'da 30 milyon Turk var ve ambargolar kalkiyor bu insanlar Turkiye ile ilgililer Traktor takimiyla bir hazirlik maci gercekten cok hos olurdu.

Gonul isterdi ki Turkiye UEFA'dan cikip Asya konfederasyonuna katilsin, fakat su an bu mumkun degil bir on sene daha lazim yoneticilerimizin bunun bizim icin daha iyi olacagini anlamalari icin.

Burada bazi taraftarlarimizin Pektemek'in ise yarayabilecegi yonunde yorumlarini gordum. Arkadaslar, bakin neyse ki yonetimde futboldan anlayan birileri var da eskisi gibi kaziklar yemiyoruz, yedigimiz de cikmaya basladi. Pektemek dediginiz adama 1 milyon euro bile veren yok. Basaksehir bedava istiyor, o da yedek olarak. Turkiye futbol tarihinde Pektemek kadar yeteneksiz ve faydasiz oldugu halde yillardir bu kadar maas alan bir baska futbolcu yok. GS taraftarinin illallah dedigi Sabri, Selcuk bile bu adamdan daha yararli oldular. Artik boyle 2. sinif adamlari Besiktas'a layik gormeyi birakin. Yonetim citayi yukseltme gayretinde, Pepe'yi aliyoruz, Mario Gomez, Ba, Talisca, Adriano gibi adamlar geldiler, oynadilar ya da hala oynuyorlar kalkip yedek Pektemek diyorsunuz. Besiktas'in yedegi Cenk seviyesinde on bir oyuncusu Ba, Talisca, Adriano seviyesinde olmali artik hedef bu. Biraz vizyonunuzu genisletin.

Forvet transfer birinci oncelik, ilgilendigimiz futbolcularin hepsi kariyerli ulkelerinin milli takiminda oynayan / oynamis isimler. Maalesef su anda gorusmelerin en cok ilerledigi forvet kariyeri birkac yildir dususte olan bir isim, bir nevi garanti olarak tutuyoruz diger isimler olmazsa bu adam alinacak. Ayrica, maalesef bu sene ilgilendigimiz isimler kilit bir noktada evvelki yilardaki forvetlerden farkli, soyle ki su an gorusmelerde ilerledigimiz isimlerin hicbiri Gomez bitiriciliginde degil. Ciddi gelismeler olmaz, sans yaver gitmezse onumuzdeki sene en golcu forvetimiz yine Cenk olmaz zorunda olacak. Fakat! Olaganustu bir isim icin pusudayiz ve kontrolumuzde olmaan bir takim gelismelerin olmasini bekliyoruz, su anki gorusmelerin agirdan alinmasinin sebebi de bu ismin beklenmesi ve ilk tercihimiz olmasi. Soyle diyeyim, olursa Turkiye tarihinin en buyuk forvet transferi olur hem yas hem kalite itibariyle.

Gelelim ikinci mevkiye, maalesef Gokhan'in sakatligi planlari biraz bozdu. Kanat dusunuluyor. Emre Mor'la ilgileniyoruz. Fakat oncelik kanat degil, su anda cok ciddi girisimler de yok agirdan aliyoruz. Ayrica ilgilendigimiz forvetlerden birisi kanat da oynayabilen yapida.

Defansa da cok ust duzey isimler dusunuluyor. Gelen stoper Marcelo'dan cok daha kariyerli ve kaliteli olacak. Bu isim Kolarov degil, Kolarov yurtdisindan bir takimla anlasmak uzere.

Baskan Cin'de bos durmuyor. Bir degil iki oyuncumuz satilabilir. Fakat onumuzdeki dunya kupasindan dolayi bu oyuncular Cin'e gitmek istemiyor. Oyunculardan birisi hali hazirda milli takiminda oynuyor bu da son turnuvasi olacak. Kendisinin ikna edilmesi zor gorunuyor fakat 2018 sonrasi icin simdiden soz kesilmesi de masada. Diger oyuncunun bence milli takima cagrilma ihtimali yok gibi, fakat oyuncuyu ikna etmek lazim. Bu transferlerden birisi olursa Marcelo'dan fazla getirisi olacak.

Son olarak, kimse konusmasa da bence defansif orta sahaya ihtiyacimiz var. Gecen senenin ilk devresi tek yanildigim nokta Atiba'nin performansi oldu. Fakat ikinci devre dususe gecti. Bu adam robot degil. Yedekleyecek birine ihtiyacimiz var, Tolgay ve Oguzhan'a guveniliyor ama bunlarin ikisi de Atiba'nin rolunu ustlenemez, oyun yapilari farkli.

Bunlarin disinda rakiplerin transferleri konusunda endiseye gerek yok. Bu sene de transferleri son yapacak, son sozu biz soyleyecegiz ve sampiyonlugun en buyuk adayiyiz. Hamsilere hakem destegi olacak, ayrica iyi de kadro kurdular. Basaksehir gecen seneki basarisini tekrarlayamayacaktir. Bu sene kadromuz daha iyi olmali, cunku butun cakallar bize karsi birlesmeye basladilar lobi yapmaya calisiyorlar. Yonetim bunu hesapliyor, transferde de o yuzden acaba dedirtmeyecek olaganustu kaliteli adamlar pesindeyiz. Bu sene sampiyon olursak, FFP de kalktiginda diger kuluplerin cok cok onunde olacagiz. Bayern Munih vs. ligin geri kalani durumu. Taraftardan ricam, lutfen maclarda sacmalamayin, sovun seviyesini azaltip takima odaklanin. Yonetim taraftar kalitesini de arttirmaya calisiyor, fena da ilerlemiyoruz ama biraz daha dikkat. Herkese iyi geceler.

Çevrimdışı BesiktasTaraftari2017

Bir de pek isim vermeme sebebim, aslinda komik bir durum. Simdi biliyorsunuz rakiplerimizin yonetimleri olaganustu derecede yetersiz₁, once eski Turkiye oyunlariyla, hep yaptiklari gibi masa basinda hakkimizi yemek onumuzu kesmek istediler. Ardindan hukumete sirin gorunmeye calistilar (hem GS hem FB). Bu da fark yaratmayinca gecen senenin devre arasindan beri bizim istedigimiz oyunculara salca olup durmaya basladilar. GS ve FB, ozellikle de FB bunu yapiyor. Bu yuzden on tane isim ileri suruyorsak medyaya bunlarin 9'u alakasiz isimler. Ayrica medyaya hic sizmayan isimlerle de gorusuyoruz. Hak ettikleri gibi davranmaya baslayali medya da artik bize karsi eskisi gibi acikca dusmanlik yapamiyor farkindaysaniz. Yonetim isini biliyor. Sakin. En iyi kadro zaten bizde, transfer sezonu bittiginde en hayalperest renkli takim taraftarlari bile bunu anlamak zorunda kalacak.

Çevrimiçi tolga1903

https://eksisozluk.com/entry/69619619

Burada yazıyor veya okuyorsan selam olsun. Çok güzel bir yazı okumanızı öneririm.

Etiketler: