Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5774622 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimdışı onurturan

Totem motem hikaye iç sahada vurup geçeceksin.
sağol kardeşim çok iyi geldi :D

en son bu tavuk mu yumurtadan çıkar yumurta mı tavuktan diye kısır döngüye girdiğimde horozun verdiği cevabın aynısı oldu o zaman da çok rahatlamıştım varolun ikiniz de

Çevrimdışı onurturan

biz senle bi iddiaya girmiştik uzun soluklu neydi o ben unuttum @underworld   :alala:

Çevrimdışı underworld

biz senle bi iddiaya girmiştik uzun soluklu neydi o ben unuttum @underworld   :alala:
İddia mi ?
Benim pek işim olmaz baskısıyla karıştırdın galiba

Çevrimdışı onurturan

İddia mi ?
Benim pek işim olmaz baskısıyla karıştırdın galiba
ben hatırlasam zaten :D

Çevrimdışı onurturan

hangi onbirle hangi oyun anlayışıyla çıkacaz bakalım

Çevrimdışı yoruk

Vallaha yine doğru konuşmuş Demirkol..

Sanane !  :lol: :lol:

Çevrimdışı BavyeraKartali

Ben en cok talisca yerine Orkan isterim tamam 90 dakika zor ustelik derby ve taraftar stresi var ama orkan da bu durumu kaldirabilcek sey ( yurek  :D ) var ! Senol gunes avrupa da daha uretken taktik anlaminda ve fekat ligimizde  tam aksine duragan . Ben kupa 3 lüsünün  ( negredo-lens-orkan) en az 1 ine 11 de sans verecegini dusunuyor ve inaniyorum. Lens ve Negredo ya oyle yada boyle sans verdi ve bir suru arkadas Senol hocaya kimse laf etmesin artik neden sans vermedigini gorduk dedi. Simdi ise moralli ve istekliler bir sansi daha elbette hak ediyorlar. Ama Orkan baska o sansini kendini yaratiyor gibi ustelik topta ayagina coook yakisiyor. 
Bir Beşiktaş atasözü: ''Oğuzhan'ın yeri, Atiba'nın yanı..''

Çevrimdışı tangaz

Ben en cok talisca yerine Orkan isterim tamam 90 dakika zor ustelik derby ve taraftar stresi var ama orkan da bu durumu kaldirabilcek sey ( yurek  :D ) var ! Senol gunes avrupa da daha uretken taktik anlaminda ve fekat ligimizde  tam aksine duragan . Ben kupa 3 lüsünün  ( negredo-lens-orkan) en az 1 ine 11 de sans verecegini dusunuyor ve inaniyorum. Lens ve Negredo ya oyle yada boyle sans verdi ve bir suru arkadas Senol hocaya kimse laf etmesin artik neden sans vermedigini gorduk dedi. Simdi ise moralli ve istekliler bir sansi daha elbette hak ediyorlar. Ama Orkan baska o sansini kendini yaratiyor gibi ustelik topta ayagina coook yakisiyor.

ilk bjk formalı resmi maçında rakip kim olursa olsun o aşırtma vuruşu bırakın yapmayı denemeye yüreği yetecek genç türk oyuncu zor bulunur, negredoya yaptığı asistte ise ceza sahasında sıfıra inip topu çıkarması bu sene pek yapmadığımız bir güzellik. bu bağlamda değerli ve daha çok fırsatı hak eder buldum.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimiçi terapati

İlaç 4-4-2 mi bilmiyorum ama Talisca ile olmuyor bu iş. CL ve ligde farklı oynadığına katılmıyorum, top kaptırma potansiyeli yüksek ve topu ayağının ucuyla alıp hızlıca dönüp rakibi ekartme etmeye çalışan standart bir davranış biçimi var, Tolgay'ın vücut feykinin bir başka versiyonu, ben hep böyle standart bir davranışı çok sık yapan  oyunculara biraz soğuk durmuşumdur, bu davranış çok üst düzey bir fizik  üstünlükle birleşmiyorsa, (aniden hızlanma yeteneği mesela ) riskleri barındırıyor, talisca o dönüşünü yapıp rakibin biri veya ikisini ekarte edip önünü açtığında (yarsında kaptırıyor gibi sanki) eğer sağda yada solda açıkda boş adam yok ise  ve o falsolu pasını atamıyor ise, şut mu çekeyim pas mı vereyim önce bir ceza sahasına yaklaşayım derken heba olup gidiyor,  bu bir tek talisca nın suçuda değil, ceza sahası çizgisinin önünde çoğalıp adama pas opsiyonuda yaratamıyoruz, ve bizim elimizdeki oyuncu grubu ile o çoğalmayı yapma şansımızda yok. Onu sıradan al ver oyuncusu haline getirmek de saçma, öyle oynayamaz.
Benfica'nın aynı nedenle onun oynatmakda zorlandığını düşünüyorum. Onlarda rakip kaleye planlı giden bir takım, Talisca biraz daha tahmin edilemez kaos futbolcusu, bir planın parçası olamsı zor.
15-20 vermek paramızı heba etmek olur. Kapalı defanslara karşı verim alabileceğin bir adam değil, 2. Forvet özelliği iyi ama bu iş piyangoya dönüşüyor kapanan takımlara karşı, CLde işler farklı yürüyor, top kapıp alan bulabiliyoruz, gol atmasına rağmen bunları ilk Trabzon maçında farketmiştim, oyunu bütünüyle vermiştik, oyun bizim elimizde değilse zaten, sahada Talisca diye bir adam olmuyor yok oluyor adeta.. Talisca tekrar bench den gelen son 15 dakika oyuncusu rollerine dönmeli..

Güzel gömdüm mü arkadaşlar? gördüğünüz gibi hakaret yok, aşağılama yok ama gömmek var  :icool:
Yazdıklarınızın altına imzamı atarım  :claps:

Nacizane, bir iki şey eklemak istiyorum; rakipler hem Şenol Hoca'yı hem de silahlarının davranışlarını çözdü. Hücum futbolumuzun tıkanmasının ana sebebi bu. Porto buradaki maçta ikinci yarının başında beklemediği baskıyı görünce geri çekildi ve Quaresma ile Talisca'yı direk kilitledi. Bu tip oyuncuları hem gol atmaya çalışayım, hem de kilitleyeyim derseniz, aradan bir tane sıkıştırıverirler. Ancak kapalı ve kalabalık savunmada Talisca direk kayboluyor, Quaresma ise kendi çapında zorlama orta açmaktan başka bir şey yapamaz oluyor. Artık olayın farkına vardılar ligdeki takımlar. Ligde bize karşı oynanan futbol direk savunma ve kontra futbolu zaten. İşte burada iş Şenol Hoca'ya düşüyor ve bunu çözmek için yeni bir plan uyguladığına tanık olamıyoruz malesef, ki bence eleştirilerin çoğu haklı bu konuda. Lig maçlarında rakiplerin gardını çok önceden düşürüp, Quaresma ve Talisca'nın bireysel yeteneklerini sonrasında çok daha fazla kullanabiliriz diye düşünüyorum. Ancak geride bekleyen takıma Quaresma ve Talisca planından başka plan uygulayamıyorsanız kısır bir döngü çıkıyor ortaya. Bu manzarayı sadece izleyici olan ben görebiliyorken, bu işin profesyonel uygulayıcısı olan Şenol Hoca nasıl oluyor da görmüyor en çok bunu anlamakta güçlük çekiyorum.

Yalnız taraftar olarak çok kırılganız, zaman zaman böyle kötü sonuçlar ve dönemler olacaktır. Hemen yelkenleri suya indirirsek bu gemi nasıl yürüyecek? Yapıcıdan ziyade yıkıcı oluyoruz çoğu zaman. Takımın İnönü'de maç kazanamama fobisi vardı bir zamanlar; taraftar takımımızın en büyük itici gücü olabildiği gibi, aynı zamanda en büyük durdurucu gücü de olabiliyor. Bunu unutmamak lazım.

Çevrimdışı Necmi

Talisca gün geçtikçe bende ki değerini yitiriyor abi. Kimse ondan 8 numara olmasını beklemiyor. Bilakis 10 numara gibi oynamalı. Asist yapmalı araya top atmalı. Arkadaşın tek derdi şut çekmek ya da faul alıp frikik kullanmak. Halbuki çok yetenekli birisi.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
işde yanlış içinde olma sebebimiz bu asist yapacak doğru peki kime yapacak kutudan köşe bucak kaçan cenkemi yoksa hiç girmeyen quaresmayamı yada zaten topla girmeyi seven babelemi kime yapsın istiyorsunuz birde asist yapılabilmesi içinde önce topun o bölgeye gelmesi gerekiyor. sen quaresma cenk ve çakılı 8 lerle oynarsan ilerde kim olursa olsun ondan performans bekleme adamın seçeneği yok takım merkezde oynamıyor siz sanıyorsunuzki onu çıkart yerine bir on numara koy birden cenk quaresma tolgay oziye sihirli değnek değecek.yok öyle bir şey burda sorun talisca değil bir sorunu çözmek için önce doğru teşhis koymak gerekiyor. Yoksa bir oyuncunun düşük performansıyla takımın gardı düşmez sen merkezden oynama sürekli topu kanatlara ver bek ve kanat oyuncusu tercih et sonra talisca suçlu olsun peki kendinize soruyormusunuz neden bu takımda tolgay ozi talisca atiba tartışılıyor hepsi merkez oyuncusu bunlarmı kötü acaba yoksa oyun sistemimi bunları kötü gösteriyor. biz geçen sene taliscanın sonuca katkısını fazlasıyla gördük bu seneden farkı ne diye düşüneceksin. geçen sene en uçta abou vardı bu sene cenk var. cenkin kanada kaçmasına çare bulamadığın sürece oyun sistemin olmaz cenk kanada kaçıyor babeli ortaya iteliyor soldan bek hücumunuda bitiriyor cenk kanatta iki asist yapıp alkışlanacak diye bütün sezonu kaybediyoruz. Ben sezon başından beri forvetsiz oynuyoruz diyorum biz kutuya adam sokamıyoruz diyorum ceza sahasına girmezsen gol atamazsın gol atamazsan asistte yapamazsın ne kadar kızsakda quaresma ortaları bile sıfırladı artık bu bile sizde jeton düşürmüyormu talisca asist yapamıyorda quaresmada yapamıyor neden acaba. bu adamlar asist yapacak adam bulamıyorki kime yapacaklar.
Ben anlamıyorum elinde lens gibi delici ceza sahasında cirit atan oyuncu var elinde negredo gibi aynı şekilde ve üstüne savunmayıda dağıtan geriden gelenlere boş alan yaratan oyuncu var. senin tercihin 90 dakika orta sahada top çevirmek neden çünkü bu adamlar kulübede oturuyor. lens ts maçında kaçırdı diye millet kötü damgası vurdu pozisyona giren kaçırır cenk hiç kaçırmıyor değilmi neden çünkü pozisyona girmiyorki nasıl kaçırsın. cenk akhisar maçı iki net pozisyona girdi bunun nedeni sürekli ceza sahasında olmasıydı orda olunca asist paslarıda gelmeye başladı. bunun karşılığı oyundan çıkartılmak oldu sahanın en iyi oyuncusu damgalandı kötü diye. forvetin ceza sahasına girmediği sürece ilerde çoğalamazsın. başkasının kötü oyununu taliscaya yamamayın bunlar olsun talisca varlık gösteremezse sizden beter gömerim. Geçen senede aynı şeyleri abou için yaptınız demedik şey kalmadı ama o zamanda diyordum abou iyi oyuncu takımın en iyisi. kimsenin görmediği şey topu 3. bölgeye taşıyan oyuncu olmasıydı. dediğim gibi pozisyona girmek iyi oyuncu olduğunu gösterir. her girdiği pozisyonu gol yapacak değil ceza sahasında çoğalmak pozisyona girmek rakibi tüketir kapanamazlar iç güdüsel olarak topu ceza sahalarının dışında tutmak isterler. buda senin işine gelir kapalı savunma böyle dağıtılır. %70 topla oynuyoruz tamamen abluka altına almışız hadi canım pozisyon sıfır bumu baskı
porto maçında ikinci yarı tek kale oynamışız girdiğimiz pozisyon bir babelin direkten dönen topu tamamen kişisel yetenekle girildi birde quaresmanın vurduğu kalecinin çıkardığı top yemişim öyle baskıyı anca çocuk kandırırsın baskı diye sorunu yanlış yerde arıyorsunuz yanlış teşhisle hasta iyileşmez tersi öldürürsün.

Çevrimdışı Berat

Derbide ortasaha üçlüsü Atiba-Tolgay-Oğuzhan sorun da bir adamdaydı değil mi hocam?
Via:DHA

İlk yarı yine 2 tane yiyecez ki aklı başına gelecek adamın.
[ Son Düzenleme: 29 Kasım 2017, 14:43:42 Berat ]

Çevrimdışı Necmi

ilk bjk formalı resmi maçında rakip kim olursa olsun o aşırtma vuruşu bırakın yapmayı denemeye yüreği yetecek genç türk oyuncu zor bulunur, negredoya yaptığı asistte ise ceza sahasında sıfıra inip topu çıkarması bu sene pek yapmadığımız bir güzellik. bu bağlamda değerli ve daha çok fırsatı hak eder buldum.
sen ne diyorsun hemen yanı başında boş kaleye atacak iki tane adam mevzi almış dikkat et
solunda negredo ve lens bomboş duruyor o top kaleyi bulmasa ligde linç yerdi doğru olan o topa vurması değil negredonun önüne yuvarlamasıydı
çoğu kişi maça göre yorum yapıyor. o gol güzeldi ama yanlışdı. doğru olan basit olanı kesin sonuca gidecek olanı yapmak.
aynı şekilde ts maçında lens pas vermek yerine kendi vurmayı denedi atamadı linç edildi bir önceki golü aynı şekilde attığını herkes görmezden
geldi. Bu pozisyonunda farkı yok iki tane boş kaleye atacak oyuncu vardı o zoru yaptı. Güzel gol oldu yaşına ilk kez forma
giymesine bakınca özgüvenide olumlu not aldı ama yarın çokca forma giydiğinde bu bencilliği yapınca nasıl bakılacak
atarsa sorun yok atamazsa ne olur sence

Çevrimdışı underworld

Mesele illaha asist yapması da değil.
Tikanan orta alanda duvar olma, 2v1, ver-kaç,sayısal çokluk gibi şeyleri yapmaması.
(Göztepe maçı bunlari gayet iyi yaptı
hatta bir pozisyon da Atiba ile mevkisi bile değişmişti.)

Çevrimdışı tangaz

sen ne diyorsun hemen yanı başında boş kaleye atacak iki tane adam mevzi almış dikkat et
solunda negredo ve lens bomboş duruyor o top kaleyi bulmasa ligde linç yerdi doğru olan o topa vurması değil negredonun önüne yuvarlamasıydı
çoğu kişi maça göre yorum yapıyor. o gol güzeldi ama yanlışdı. doğru olan basit olanı kesin sonuca gidecek olanı yapmak.
aynı şekilde ts maçında lens pas vermek yerine kendi vurmayı denedi atamadı linç edildi bir önceki golü aynı şekilde attığını herkes görmezden
geldi. Bu pozisyonunda farkı yok iki tane boş kaleye atacak oyuncu vardı o zoru yaptı. Güzel gol oldu yaşına ilk kez forma
giymesine bakınca özgüvenide olumlu not aldı ama yarın çokca forma giydiğinde bu bencilliği yapınca nasıl bakılacak

pozisyonu değerlendirmedim özgüvenine vurgu yaptım.

pozisyonu değerlendirecek olursak maça rakibe ve skora göre değerlendirmek lazım maç 2-1 iken lens gibi yaparsa hatalı derim maç 4-1 iken yaparsa ve maç kazanılmışsa kimse konuşmaz.

tüm bunların dışında çok fit gördüm türk oyuncularda çok rastlamadığımız karın kasları falan sağlam biri oldugunu gösteriyor...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı Necmi

Yazdıklarınızın altına imzamı atarım  :claps:

Nacizane, bir iki şey eklemak istiyorum; rakipler hem Şenol Hoca'yı hem de silahlarının davranışlarını çözdü. Hücum futbolumuzun tıkanmasının ana sebebi bu. Porto buradaki maçta ikinci yarının başında beklemediği baskıyı görünce geri çekildi ve Quaresma ile Talisca'yı direk kilitledi. Bu tip oyuncuları hem gol atmaya çalışayım, hem de kilitleyeyim derseniz, aradan bir tane sıkıştırıverirler. Ancak kapalı ve kalabalık savunmada Talisca direk kayboluyor, Quaresma ise kendi çapında zorlama orta açmaktan başka bir şey yapamaz oluyor. Artık olayın farkına vardılar ligdeki takımlar. Ligde bize karşı oynanan futbol direk savunma ve kontra futbolu zaten. İşte burada iş Şenol Hoca'ya düşüyor ve bunu çözmek için yeni bir plan uyguladığına tanık olamıyoruz malesef, ki bence eleştirilerin çoğu haklı bu konuda. Lig maçlarında rakiplerin gardını çok önceden düşürüp, Quaresma ve Talisca'nın bireysel yeteneklerini sonrasında çok daha fazla kullanabiliriz diye düşünüyorum. Ancak geride bekleyen takıma Quaresma ve Talisca planından başka plan uygulayamıyorsanız kısır bir döngü çıkıyor ortaya. Bu manzarayı sadece izleyici olan ben görebiliyorken, bu işin profesyonel uygulayıcısı olan Şenol Hoca nasıl oluyor da görmüyor en çok bunu anlamakta güçlük çekiyorum.

Yalnız taraftar olarak çok kırılganız, zaman zaman böyle kötü sonuçlar ve dönemler olacaktır. Hemen yelkenleri suya indirirsek bu gemi nasıl yürüyecek? Yapıcıdan ziyade yıkıcı oluyoruz çoğu zaman. Takımın İnönü'de maç kazanamama fobisi vardı bir zamanlar; taraftar takımımızın en büyük itici gücü olabildiği gibi, aynı zamanda en büyük durdurucu gücü de olabiliyor. Bunu unutmamak lazım.
ciddimisin bak porto maçı yanlış örnek olmuş teorini çürütüyor quaresma iki senedir girmediği kadar pozisyona porto maçında girdi
benmi yanlış gördüm iki vuruşunu kaleci mucize çıkardı hiçte etkisiz değildi. ceza sahasına en fazla girdiği ve son zamanların en etkili maçını oynadı
sen iki senede herhangi on maçı al bak bakalım o maçlar içinde quaresmanın kalecinin kurtardığı iki şutunu görebilecekmisin porto maçında iki tane oldu
bumu etkisiz kalması

Çevrimdışı underworld

Malatya maçında atiba boşa kaçan, pas atacak kimse bulamadı diye ön taraftakilere isyan etti.
Kamera da bu ani armut gibi gösterdi.

Çevrimdışı underworld

Atiba -ozi - tolgay baslarsak gol atacak 2 adamımız kalır ( cenk,  babel)

Bunları 3 yapmak için ya talisca oynayacak yada lens

Çevrimdışı İhsan

Forumda cok kisi isi Senol hocadan daha iyi biliyor anlasilan.
Lens Medel Negredo ilk 11 oynayinca Hoca neden oynatti diye yargilaniyor, oynatilmayinca gene yargilaniyor.

Bu Kadar basarili olmamiza ragmen neden bu kin, nefret ve dayatmalar anlamiyorum.

Q7 yerine Lens, Talisca Babel yerina Orkan, Atiba yerine Medel, Cenk yerine Negredo oynasaydi CL de coktan elenmistik.
Ligde en cok puani Lens ve Negredoyla basladigimiz maclarda kaybettik.

Manisa macini baz alarak derbi macinin ilk 11ini kurmak bana bogru gelmiyor.

Pepe Tosic li Malatya 11yle cikmak en dogrusu olacak bence:
Fabri
GG Pepe Tosic Adriano
 Atiba Tolay
Q7 Talisca Babel
   Cenk

Belki Talisca yerine Ozzi olur.

Come to Beşiktaş

Çevrimdışı İhsan

Quaresma sevdasının ağır basması dolayısıyla Malesef bizim hocamız ne Orkanı nede Lens i izleme keyfini bizlere yaşatabiliyor bukadar inatçı ısrarcı olmamak gerek sonuçta seneye aramızdan ayrılacak 35 yaşına merdiven dayamış bir futbolcu için 4-5 yıl daha belki daha uzun yıllar Beşiktaş a hizmet edecek Lens ve Orkanı küstürüp onları verimliyken Quaresma sevdası uğruna verimsiz hale getirmenin mantığı da yok
Gerekirse Babel in yerine Orkan Quaresma nın yerine Lens oynayabilmeli
Onları kazanmanın tam vakti Negredo da devamını getirir umarım.

Q7 sevdasi degil, Lensin Q7 kesecek performansi göstermedigindendir. Orkan Su anda Taliscayi Ozziyi, Babel'i kesebilir mi emin degilim.
Q7 sevdasiyla suclayarak Senol hocaya biraz saygisizlik ettigini düsünüyorum.
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı Erdem Ayaz

Bonservisinin alınacağına olan inancını yitirmiş bi talisca bukadar katkı verebiliyor son senesinde
Yavaş yavaş düşüyor gözden farklı izlenim yaratıyor biraz dikkat etmesi lazım Beşiktaş ta oynadığının farkına varması lazım sezon başından beri eleştiriliyor biz bıktık artık bu adamın formsuzluğundan
Ayıptır.

Çevrimdışı Berat

@Ihsan abicim bahsettiğin adam her derbide kırmızı görme riskini taşıyıp hiçbir varlık gösteremeyen bir ortacı. Kanat oyuncumuz sürekli sarı kart görüyor geçen sene rekora koşuyordu bu alanda. Sarı kart cezalısı oldu da Lens forma giydi. Lens'in potansiyelini içimizde patlatıyoruz net bir skorer kendileri.

Çevrimdışı Osvaldonun Saçı

Bence GS maçına çok büyük değişikliğe gerek yok. Çünkü Malatya gibi Akhisar gibi kapanmayacaklar. Kapansalar da onlar gibi defans yapmayı beceremezler.. Bu nedenle ŞL kadrosuyla çıkmak bana mantıklı geliyor. Tabi Hoca'nın 65. dakika takıntısından da kurtulması lazım. Gerekirse sıkıntılı pozisyonu tespit edip 30. dakikada çıkarmasını bilmeli. Son 4 maçımızın en kolayı diye düşünüyorum bu maçı. Saçma strese kapılmaz, hakem faciası yaşamazsak bizde bu maç.

Çevrimdışı mylife1903

Anlik oyuncu tercihlerine cok takiliyor bizim taraftar

Çevrimdışı mylife1903

ciddimisin bak porto maçı yanlış örnek olmuş teorini çürütüyor quaresma iki senedir girmediği kadar pozisyona porto maçında girdi
benmi yanlış gördüm iki vuruşunu kaleci mucize çıkardı hiçte etkisiz değildi. ceza sahasına en fazla girdiği ve son zamanların en etkili maçını oynadı
sen iki senede herhangi on maçı al bak bakalım o maçlar içinde quaresmanın kalecinin kurtardığı iki şutunu görebilecekmisin porto maçında iki tane oldu
bumu etkisiz kalması
Mumkunse girmesin zaten iceri abi, orta yapsin gol olma ihtimali daha yuksek

Çevrimdışı underworld

Porto maç kadrosu = gs maç kadrosu

Bu maça değişiklik zor

Etiketler: