Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu Yeni sezon yeni bir şampiyonluk dileğiyle burdan devam edeceğiz.

0 Üye ve 11 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu  [Okunma sayısı 5772894 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2017/18 Sezonu

Çevrimdışı sozkul

Negredo'nun atacağı 30 gol kaldı değil mi?
Kupada 3er 4er ligdede  birer birer gitse olur bu iş.

Çevrimdışı sozkul

Kesinlikle bu takımın ilacı Talisca'sız 4-4-2. Ne kadar efektik olduğunu denersek görecek herkes.

İlaç 4-4-2 mi bilmiyorum ama Talisca ile olmuyor bu iş. CL ve ligde farklı oynadığına katılmıyorum, top kaptırma potansiyeli yüksek ve topu ayağının ucuyla alıp hızlıca dönüp rakibi ekartme etmeye çalışan standart bir davranış biçimi var, Tolgay'ın vücut feykinin bir başka versiyonu, ben hep böyle standart bir davranışı çok sık yapan  oyunculara biraz soğuk durmuşumdur, bu davranış çok üst düzey bir fizik  üstünlükle birleşmiyorsa, (aniden hızlanma yeteneği mesela ) riskleri barındırıyor, talisca o dönüşünü yapıp rakibin biri veya ikisini ekarte edip önünü açtığında (yarsında kaptırıyor gibi sanki) eğer sağda yada solda açıkda boş adam yok ise  ve o falsolu pasını atamıyor ise, şut mu çekeyim pas mı vereyim önce bir ceza sahasına yaklaşayım derken heba olup gidiyor,  bu bir tek talisca nın suçuda değil, ceza sahası çizgisinin önünde çoğalıp adama pas opsiyonuda yaratamıyoruz, ve bizim elimizdeki oyuncu grubu ile o çoğalmayı yapma şansımızda yok. Onu sıradan al ver oyuncusu haline getirmek de saçma, öyle oynayamaz.
Benfica'nın aynı nedenle onun oynatmakda zorlandığını düşünüyorum. Onlarda rakip kaleye planlı giden bir takım, Talisca biraz daha tahmin edilemez kaos futbolcusu, bir planın parçası olamsı zor.
15-20 vermek paramızı heba etmek olur. Kapalı defanslara karşı verim alabileceğin bir adam değil, 2. Forvet özelliği iyi ama bu iş piyangoya dönüşüyor kapanan takımlara karşı, CLde işler farklı yürüyor, top kapıp alan bulabiliyoruz, gol atmasına rağmen bunları ilk Trabzon maçında farketmiştim, oyunu bütünüyle vermiştik, oyun bizim elimizde değilse zaten, sahada Talisca diye bir adam olmuyor yok oluyor adeta.. Talisca tekrar bench den gelen son 15 dakika oyuncusu rollerine dönmeli..

Güzel gömdüm mü arkadaşlar? gördüğünüz gibi hakaret yok, aşağılama yok ama gömmek var  :icool:

Çevrimiçi Necmi

Bir kez maci izlemeyeyim dedim 9 tane atmisiz bu ne ya :D
Demek sorun senmişsin :bandit:

Çevrimiçi Necmi

İlaç 4-4-2 mi bilmiyorum ama Talisca ile olmuyor bu iş. CL ve ligde farklı oynadığına katılmıyorum, top kaptırma potansiyeli yüksek ve topu ayağının ucuyla alıp hızlıca dönüp rakibi ekartme etmeye çalışan standart bir davranış biçimi var, Tolgay'ın vücut feykinin bir başka versiyonu, ben hep böyle standart bir davranışı çok sık yapan  oyunculara biraz soğuk durmuşumdur, bu davranış çok üst düzey bir fizik  üstünlükle birleşmiyorsa, (aniden hızlanma yeteneği mesela ) riskleri barındırıyor, talisca o dönüşünü yapıp rakibin biri veya ikisini ekarte edip önünü açtığında (yarsında kaptırıyor gibi sanki) eğer sağda yada solda açıkda boş adam yok ise  ve o falsolu pasını atamıyor ise, şut mu çekeyim pas mı vereyim önce bir ceza sahasına yaklaşayım derken heba olup gidiyor,  bu bir tek talisca nın suçuda değil, ceza sahası çizgisinin önünde çoğalıp adama pas opsiyonuda yaratamıyoruz, ve bizim elimizdeki oyuncu grubu ile o çoğalmayı yapma şansımızda yok. Onu sıradan al ver oyuncusu haline getirmek de saçma, öyle oynayamaz.
Benfica'nın aynı nedenle onun oynatmakda zorlandığını düşünüyorum. Onlarda rakip kaleye planlı giden bir takım, Talisca biraz daha tahmin edilemez kaos futbolcusu, bir planın parçası olamsı zor.
15-20 vermek paramızı heba etmek olur. Kapalı defanslara karşı verim alabileceğin bir adam değil, 2. Forvet özelliği iyi ama bu iş piyangoya dönüşüyor kapanan takımlara karşı, CLde işler farklı yürüyor, top kapıp alan bulabiliyoruz, gol atmasına rağmen bunları ilk Trabzon maçında farketmiştim, oyunu bütünüyle vermiştik, oyun bizim elimizde değilse zaten, sahada Talisca diye bir adam olmuyor yok oluyor adeta.. Talisca tekrar bench den gelen son 15 dakika oyuncusu rollerine dönmeli..

Güzel gömdüm mü arkadaşlar? gördüğünüz gibi hakaret yok, aşağılama yok ama gömmek var  :icool:
Taliscayı bugünkü gibi bir kadroyla görmek lazım. Önder Özenin dediği gibi ensesinde stoper görmek istemeyen cenk yüzünden talisca harcanıyor. Sen negredo lens yap sonra taliscayı değerlendir. Bu adam kötü değil formsuzda değil üst seviye özel
bir oyuncu sadece biz kullanamıyoruz. Bu şekildede kullanamayız. Bizim merkeze top gelmiyor. Adamdan 8 numara oynamasını bekliyor herkes sahadaki 8 düzgün oynasa zaten sorun kalmayacak.

Çevrimdışı mellfred

Acaba diyorum biz bu orkanı taliscanın yerine 10 numarada oynatablir miyiz?

taliscanın yorulduğu zamanlar 65-75 gibi girip yorulan defansın fişini çekebilir.

Geçen sene ve daha önce kerimin böyle 2-3 maçı vardı yanlış hatırlamıyorsam
Dikine top sürebiliyor çalım atabiliyor ve şutör. Neden olmasın

Çevrimdışı mellfred

Bir kez maci izlemeyeyim dedim 9 tane atmisiz bu ne ya :D
Kardeşim gs maçına bakmasana, bir şey deneyecez

Çevrimdışı Serkan_KaNaDa

Besiktas' a derken. Ne diye yanlis algi yaratiyorsun? Laylaylom, vefali yorumlar mi yazalim.Milyon dolar para aliyorlar zaten, futbol endustriyellesmis, duygusalliga yer yok.  Cambazin takimin butun kimyasini bozdugunu goremeyen yanlis acidan bakiyor futbola. Bu konuda beni en cok sasirtan Senol hocadir.

Ben Oguzhan ve Q7'yi hep elestiriyorum (gomuyorum) cunku hak ediyorlar. Birisi tembel calismaz, otekisi egoistin teki. Oynadigi futbolun birsey oldugunu zannediyor. Gercek oyun once kafada baslar. Trivela, rabona hikaye. Top kontrolu olagan ustu ama kafada bitiyor hersey. Oguzhan bildigin tembel insan. Iki sezon sonra adini bile duymayacaksiniz.
Beşiktaş'a ve Q7 ye kanser ve kanser hücresi yakştırması hıç şık olmamış !
[ Son Düzenleme: 29 Kasım 2017, 03:45:02 Serkan_KaNaDa ]

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Süleyman abi; Talisca rakip ceza sahası civarında gezindikçe Hoca tarafından işe yaramayacağı anlaşılmasına rağmen inadına inadına oyuncuya aynı görev ve sorumluklar verildikçe Hoca'nın teknik taktik tercihleri yüzünden diğer oyuncularda olduğu gibi bu oyuncunun da performansı dibe vuracak, en sonunda da taraftar isyan edecek.

Herkesin gömmek için kafasında belirlediği 1 veya birkaç oyuncu var ama büyük resme baktığımızda görürüz ki oyuncuların performanslarının dibe vurmasında en büyük etken Hoca'nın tercihleri. Kabaca ifade etmek gerekirse 11 oyuncu varsa Hoca bu 11 oyuncunun bireysel özelliklerine göre hepsine bir görev belirliyor. Bu 11 kişi aynı anda sahada olup kendilerine belirlenen görevi icra ettiklerinde ise ortaya karman çorman garabet bir durum çıkıyor. Garabet bir durum çıkıyor çünkü bir oyuncuya verdiği görev çevresinde diğer oyuncuların performansını olumsuz etkileyebiliyor. Kısaca Hoca ayrıntılara inerken büyük resmi kaçırıyor. Ayrıca Hoca'nın oyuncuların bireysel özelliklerine göre onlara oyun içinde verdikleri görev de tartışılır. Örneğin Talisca'yı ceza sahası dışından şut, frikik atan, ceza sahasının içinden kafa topuna çıkan bir oyuncuya indirgeyerek geri kalan teknik özelliklerinin çoğunu özellikle Lig maçlarında hiçe sayıyor. Hoca'nın yanlışları birikiyor ve bunların toplamı oyuncuların performansını dibe çekerek sorgulanmalarına  takımın ciddi puan kaybetmesine neden oluyor. Hoca bir takım inat ve takıntılarında ısrar etmese puan tablosunda şu an tepede biz olacaktık. Hoca'ya göre sorun şanssız olmamız, rakiplerin 11 kişi savunma yapması ve de kenarda maç içinde yedek kulübesinde vücut diline baktığımızda kendilerine verilen görevleri tam layıkıyla yapmadıklarını düşündüğü futbolcular.

Bu takımda Hoca'nın tercihlerinden dolayı savunma çok geride ve önlerinde oynayan orta saha oyuncuları bunlara yakın 6-8 kırması gibi daha çok savunma açıklarını kapatmaya yönelik oynuyor ofansif olarak fala rol almıyor. Burada eleştirilecek bir durum varsa böyle oynayan oyuncular değil bunları böyle oynatan Hoca olmalı. Saha içindeki ilk paragrafta anlattığım nedenlerden dolayısıyla oluşan garabet dizilim, oyunculara verilen görev sorumluluklar bu takımın hücum planlarını, seçeneklerini sınırlıyor. Bu takımın pas merkezi Atiba. Rakipler bu oyuncu üzerinde baskı kurarak oyun kurmasını engelliyor. Atiba'ya yardımcı olmaya çalışan Tolgay'ın da tercihi Hoca'nın teknik taktik tercihleri nedeniyle uzun toplarla kanatlara olmak zorunda. Tolgay'ın aralarında onlarca metre bulunan topsuz oyunda yeterince hareketli olmayan rakip  oyuncular içinde kaybolan Talisca'ya pas atmasını bekleyerek olmayacak duaya halen amin demeye çalışılıyor. Tolgay topu kanatlara yaymak zorunda Hoca'nın dahiyane planından ötürü. Rakip topun kanatlara gideceğini biliyor ve kanatlara gerekli önlemleri alarak seçeneklerini neredeyse sıfırlandırıyor, top kaybı yapmalarına neden oluyor. Talisca'nın rakip savunma içinde kaybolmaması, rakip markajından kurtulup teknik özelliklerini daha fazla gösteren, diğer oyuncuları rahatlatan, hem kendine hem takıma daha fazla opsiyon yaratan oyuncu olması için orta sahaya Atiba ve Tolgay'a yaklaşarak onlardan top istemesi ve alması şart. Diğer türlü etkisiz eleman olacağı gibi başta Cenk olmak üzere diğer futbolcuların da performansını dibe çekecek. Top Talisca ile buluşmazsa  ya Babel ya da Quaresma ile buluşacak. Top özelikle Quaresma ile orta saha çizgisine yakın buluştuğunda geçmiş olsun. Talisca rakip markajından kurtulacak biçimde orta saha çizgisine biraz daha yaklaşıp oyunu yönlendirdiğinde teknik özelliklerini daha fazla kullanıyor hem kendi hem de başta Cenk olmak üzere takımın geri kalan oyuncularının performansını yükseltiyor.

Çevrimdışı Librarius

maçı izleyemedim ama yorumlardan görüyorum ki orkan başta olmak üzere lens medel vbvb malatyadır akhisardır gençlerdir pek çok maçta kullanılabilirmiş ama hocanın inadı ortada!

kaç gündür hocayı boşuna eleştirmiyoruz...

Abi simdi geriden geliyorum, muhtemelen sana cevap verenler olmustur ama ben yine de yazayim. Yazmak istiyorum cunku.  :D

Medel'den baslayayim. Medel kardesimiz bir kere cok seri oynuyor, ayagina gelen topu eveleyip gevelemeden ileriyle dogru ve oldukca isabetli bir sekilde atiyor. Yani Atiba'nin agir cekim yan ve geri paslarini yapmiyor. Hizli dusunen, oyun gorusu oldukca iyi olan bir 6 numara.

Orkan kardesimiz bir kanat oyuncusundan cok daha fazlasi olabilir.  Cizgide orta yapayim diye beklemiyor, topla iceri katediyor, golu dusunuyor, harika asistler yapiyor. Zeki ve yetenekli oyuncu. Israr edilirse Ozzy ve Tolgay gillerden bir yildizimiz daha olabilir.

Lens desen hakeza, cizgide beklemiyor, rakibi deliyor, iceri katediyor, gol paslari veriyor, pas takibi yapip icerde sonuc uretiyor. Lens oyle yabana atilacak bir oyuncu degil kesinlikle.

Negredo'ya gelince, basindan beri mevcut oyuncular icinde bizim as forvetimiz Negredo'dur. Cenk istedigi kadar ustunu basini yirtsin, yirtinsin ama olmuyor, olmayacak. Besiktas'in as forveti kanat oyuncularina alan acmali, geriden gelen oyunculara alan acmali, top tutmali, servis yapmali ve en nihayetinde gol atmali. Cenk bunlarin hicbirini yapamiyor. Kanatlarin akmasini saglamasi gerekirken sola kayip Adriano ve Babel'i de bozuyor.

Negredo gol atmasa bile diger oyunculari golle burun buruna getiren bir oyuncu. Adam mac ritmini yakalayamadi Senol hocadan dolayi. Soyle 3 mac 90 dakika oynasin herkes anlayacak nasil buyuk bir oyuncu oldugunu. Ama adama bu sans verilmiyor.

Tolgay'i severim, baya da kaliteli bir oyuncu ama Ozzy baska bir seviye. Oynayinca takimi saha kaldiran cinsten.

Derbide cikmasini istedigim kadro:

Fabri
Gokhan Gonul, Pepe, Tosic, Adriano
                       Tolgay-Medel
          Lens     Oguzhan     Babel
                       Negredo

Beşiktaş Senol Gunesle güzel...

Çevrimdışı underworld

Taliscayı bugünkü gibi bir kadroyla görmek lazım. Önder Özenin dediği gibi ensesinde stoper görmek istemeyen cenk yüzünden talisca harcanıyor. Sen negredo lens yap sonra taliscayı değerlendir. Bu adam kötü değil formsuzda değil üst seviye özel
bir oyuncu sadece biz kullanamıyoruz. Bu şekildede kullanamayız. Bizim merkeze top gelmiyor. Adamdan 8 numara oynamasını bekliyor herkes sahadaki 8 düzgün oynasa zaten sorun kalmayacak.
Oos yi tam yapti da kaldı 8

Çevrimiçi Samet Demir

Talisca gün geçtikçe bende ki değerini yitiriyor abi. Kimse ondan 8 numara olmasını beklemiyor. Bilakis 10 numara gibi oynamalı. Asist yapmalı araya top atmalı. Arkadaşın tek derdi şut çekmek ya da faul alıp frikik kullanmak. Halbuki çok yetenekli birisi.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş'lı olmak yolda Beşiktaş formalı birini görünce kardeşinmiş gibi gülümsemektir...

Çevrimdışı bordele

oyy ne oynuyoruz beah

gs maçına 4-4-2 çıkmamız dileğiyle

Anlamadım Manisa maçında 4 4 2 çıktığımızı mi düşündün?
Av zamanı

Çevrimdışı bordele

U16 yı götürürüz artık

Sen G. Gönül ile Adrianoya bir 90 ar dakika daha yaz abi :)

Bu arada bir şey soracağım Caner in kart cezası dünkü maçta oynamasına engel miydi?
Av zamanı

Çevrimdışı İhsan

Bu arada bir şey soracağım Caner in kart cezası dünkü maçta oynamasına engel miydi?
Evet
sadece iki maci kaldi galiba.
Come to Beşiktaş

Çevrimdışı underworld

Fatih Aksoy için ne diyorsunuz dostlar , bir ışık var mı ?

Çevrimdışı mylife1903

Kufur herhalde yataga yansimis okuz gibi ceza seettiler

Çevrimdışı caner.eryigit

Bu arada Vodafone park ta ki ilk derbi galibiyetini almanın da vakti geldi artık.Her gün daha da motive şekilde baltalarımı bileyliyorum.Son 2!

Çevrimdışı Erdem Ayaz

Quaresma sevdasının ağır basması dolayısıyla Malesef bizim hocamız ne Orkanı nede Lens i izleme keyfini bizlere yaşatabiliyor bukadar inatçı ısrarcı olmamak gerek sonuçta seneye aramızdan ayrılacak 35 yaşına merdiven dayamış bir futbolcu için 4-5 yıl daha belki daha uzun yıllar Beşiktaş a hizmet edecek Lens ve Orkanı küstürüp onları verimliyken Quaresma sevdası uğruna verimsiz hale getirmenin mantığı da yok
Gerekirse Babel in yerine Orkan Quaresma nın yerine Lens oynayabilmeli
Onları kazanmanın tam vakti Negredo da devamını getirir umarım.

Çevrimdışı tangaz

sezon başından beri yaptığımız saçmalıklar nedeniyle şu maçı sezonun en önemli maçı potasına soktuk resmen
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

hocanın cenk-negredo, lens-q7 seçimleri başta olmak üzere sahaya süreceği 11i merakla bekliyorum.
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı levitate

Anlamadım Manisa maçında 4 4 2 çıktığımızı mi düşündün?
çıkmadık mı? haydaa
bipbipbupbup

Çevrimdışı onurturan

:D

Çevrimdışı onurturan

Çevrimdışı onurturan

bu sefer totem yok dua yok sabah erken kalkma yok duj bile yok hadi bakalım

Bu da totem oldu kısır döngüye girdim ne yapsam acaba

yardım edin   :pes

Çevrimdışı underworld

Totem motem hikaye iç sahada vurup geçeceksin.

Etiketler: