Sene basinda soyledik, ellerinden geleni yapacaklar Besiktas'in onunu kesmek GS'yi sampiyon yapmak icin kiclarini yirtacaklar diye. Yalniz bu kadarini ben de beklemiyordum, artik en azindan devlet kanallarini kirli emellerine alet etmezler saniyordum ama yanilmisim. Turkiye'de liyakat, hak-hukuk falan zaten hic onemsenmedi. Birilerinin keyfi, hatir-rica, bizimkiler sizinkiler onemli olan. Sonra cemkiriyorlar "biz kabile devleti degiliz" diye. Halbuki ya hukuk devletisindir ya kabile devleti. Bu ikisinin ortasi yok. Butun emareler de keyfi yonetilen bir kabile devleti oldugunu isaret ediyorsa cemkirmeyeceksin. Yemin ediyorum yerlerde surunmuyorsak 1000 yil once olup gitmis gocebe diye bugun laf sokulan adamlarin akil ve cesareti sayesinde. Yoksa boyle dunyanin gobeginde, bu kadar verimli, zengin topraklari bugun herhangi bir Dogu Avrupa ya da Uzakdogu halkina verseler yirmi otuz senede dunyanin basat 10 ulkesinden biri yaparlar. Demek ki 1000 yil oncesinin gocebe Turklerinin zihniyeti, dunya gorusleri ve yonetim kabiliyetleri 21.yy'in Arapperest, siklikla soyu sopu belirsiz, Bizanslasmis Turkiyeliler'den (vatandaslik bilinci olan, insancil olmaya calisan, adaletin yaninda butun serefli insanlari tenzih ederim) fersah fersah ondeymis.
Simdi futboldan nereye getirdin konuyu diyeceksiniz, aslinda kabahat benim degil. Zira ben futboldan konuyu buraya getirmedim, bazi kimseler israrla siyaset bulasmamasi gereken spora, bayram-seyranlara bile israrla pislik siyasetlerini ve kulturlerini soktuklarindan mecbur kaliyoruz. Yani, illallah dedik, artik haberlere bile bakmiyorum futbol vasitasiyla haberler gelip beni buluyor.