@Necmi abi kartal yuvası durumu bu..
"Lisanslı ürün satışı 82,3 milyon TL olup iade ve iskontoları düşülerek netleştirildiğinde 67,5 milyon TL olduğu görülmektedir. Raporun maliyetler kısmında da görülebileceği üzere maliyetin 64,4 milyon TL olduğu ve kartal yuvalarından brüt 3 milyon TL kar yapılabildiği anlaşılmaktadır. Pazarlama ve yönetim giderlerindeki payları da göz önünde bulundurduğumuzda kartal yuvalarında zarar edildiği söylenebilir."
Daha önce de yazmıştım , kartal yuvası konusunu başkan anlattı. Mali tablo incelemesi yapmadım tabi , ama başkan bunun prestij ve marka meselesi olduğunu belirtti. Doğrudan ölçülemeyen fiyatlanamayan katkıları var. Kartal yuvasındaki başarın sana 16 milyon$ senelik forma reklamı olarak dönüyor mesela. Bunun ne kadarını Kartal yuvasına gelir yazacağız? Ayrıca orda sattığın ürünler için adidastan da para alıyorsun , bunu Kartal yuvasına gelir yazıyorlar mı onu da bilmiyorum. Dönemsellikler , tek seferlik giderler , stok durumu şu bu o pek çok analizler yapılmalı. Mali tablo rapor gününün fotoğrafını çekiyor , dipnotlarını inceliyeceksin ediceksin birsürü rasyolarla bakıcaksın falan filan. Bu mali tablo analizi işlerine fazla kafa yormaya gerek görmüyorum o nedenle , onu kongre üyeleri camia büyükleri yapmalı , kongre iyi idareci seçecek , denetim mekanizmaları çalışacak , biz de taraftar olarak destek olacağız güveniyorsak yönetime v.s.v.s.
He ben borsada Beşiktaş kağıdı alıcam diyen varsa otursun köküne kadar incelesin elbette