Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu
Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Beşiktaş Forum|Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu 2016/17 Sezonunu bu başlıkta konuşacağız.

0 Üye ve 18 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu  [Okunma sayısı 9133193 defa] Beşiktaş Futbol Takımı 2016/17 Sezonu

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı atakan eraslan

Abi güzel konuşuyorsunda çok yüksek bir gelir elde etmemize rağmen borç düşmüyorsa bu işte sıkıntı büyüktür. Borç şimdi bu gelire rağmen çevriliyor peki herhangi bir olumsuzlukta? Mesela stadda tribün sponsorlukları yenilebilecek mi? Mesela Forma Vodafone sponsorluğu 7 milyon dolardı 5 milyon dolara düşerek anlaştık.

Düşecek canım kardeşim , düşecek iki gözüm , düşeceeeeeeek :) Bitimiz kanlanmasın hemen , daha tribün gelirin cebe girmedi hiç, locan girmedi , vodafone un anca bu yıl girdi. 50 bin maaşla işe başlatsam seni , hemen ferrari mi isticen dur bi yauw. Ben böyle inanıyorum , çünkü veriler bana bunu söylüyor. ondan yazıp duruyorum burda. Bir kaç mesaj önce dedim , eğer ki 2 yıl içinde borç kafayı aşşağı vermezse bu dediklerimi yutucam , mesela @Serhat Akkaya'ya diyeceğim 'sensin kardeşim , senin dediğin' :)

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Yasaklı sonu 1903 olan sitede yorumlarda Fikret orman a laf edenleri görüyorum 😂 Fikret orman başarısızmış uğur boral eneramo falan diyorlar. Bunlar kimin adamı? Demirörenci mı adalıcı mı.?

Onlar hala yaşıyor mu ya  :D Forza'da başkanın başlığı ne alemde peki? Son duyduğuma göre başkana laf edeni linç ediyorlarmış. Pek inandırıcı gelmedi :)

Çevrimdışı Kalyoncu

Düşecek canım kardeşim , düşecek iki gözüm , düşeceeeeeeek :) Bitimiz kanlanmasın hemen , daha tribün gelirin cebe girmedi hiç, locan girmedi , vodafone un anca bu yıl girdi. 50 bin maaşla işe başlatsam seni , hemen ferrari mi isticen dur bi yauw. Ben böyle inanıyorum , çünkü veriler bana bunu söylüyor. ondan yazıp duruyorum burda. Bir kaç mesaj önce dedim , eğer ki 2 yıl içinde borç kafayı aşşağı vermezse bu dediklerimi yutucam , mesela @Serhat Akkaya'ya diyeceğim 'sensin kardeşim , senin dediğin' :)
İnşallah sen haklısındır abi.

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 25 Mayıs 2017, 15:31:09
  • Hz.Mevlana'ya 650 km...
  • Dünyanın merkezi VODAFONE PARK,inanmayan ölçsün!
Vodafone Park
Nüfus : 41.903
Rakım: -5 metre

* Başkalarının kusurunu örtmede gece gibi ol.
* Hiddet ve asabiyette ölü gibi ol.
* Tevâzu ve alçak gönüllülükte toprak gibi ol.
* Hoşgörülülükte deniz gibi ol.
* Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.
                               Hz. Mevlana

Çevrimdışı abdusta

Fb nin mikrofonu Gürcan Bilgiç
Beşiktaş yorumlarında tam bir çorba kazanı kepçesi
karıştırdıkça karıştırıyor
saygılar

Çevrimdışı 38life

Genc oyuncu kendini belli eder, mesela azicik goze carpanlar hemen konusulur irfan, cengiz, yusuf gibi.
Dikkat edilmesi gereken bu dongunun degismedigidir, her sezon bazi genc oyuncular cikis yapar, konusulur fakat cok azi buyuk takimda kendini gosterir.

Genc oyuncu alip besiktasa koyup fayda saglayacaksak bu oyuncu zaten takip edilen, birseyler basarmis oyuncudur. Sifo mehmeti biz aldigimizda adam ikinci ligi sallamisti, gelir gelmez agirligini koydu, sergen cikmadam once sergenin gelecegini biliyorduk, insanlar antremanlara gidip sergeni izliyordu.

Sifo gibi altligleri sallayanlar oldu sergen gibi altyapiyi da sallayanlar oldu batuhan gibi muhammed gibi ama cok cok azi ligde fark koydu.
Ben genc oyuncuya ekonomik oldugu icin sicak bakiyorum mesela atinc hangi yil ilk kez oynadi ve atincin oynadigi ilk mactan sonraki transferlerimize bakalim ve sonuclari irdeleyelim, atinc oynasa daha mi kotu olurdu?

Zor bir konu

Bu işin normali zaten bu.  Böyle olması gerekiyor. Genç oyuncu alıp satma işi okadar kolay olsa 5 sene de zengin olur kulüp. Genç oyuncu işi risktir. Atıyorum belli bir süreç içinde 2 milyon euro bandında 5 tane genç oyuncu alırsın 4'ü çöp olur gider, masrafını çıkarmaz sana zararı olur. o diğer 1 tanesi de bir patlar sana 15 milyon euro kazandırır. Ha 5'i de elinde patlar zarar edersen bunu da hak etmişsin demektir. Beceriksizlikte zirve yapmanın bir bedeli olmalı sonuçta.

İrfan, Cengiz, Yusuf örnekleri doğru örnekler, gelgelim bu isimlerin Hollandada futbolseverler tarafından tanındığını hiç sanmıyorum. Aynı şekilde Ferdi de Türkiyede tanınmaz. Ama Hollanda da tanınan bir oyuncu.

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 25 Mayıs 2017, 15:34:24
günde 1000-1500 artış var...
TAKIMLAR
Passolig Kart Sayısı
Fenerbahçe
525.955
Beşiktaş
506.303
Galatasaray
503.982
Vodafone Park

Hz. Mevlana

Çevrimdışı taner37

Onlar hala yaşıyor mu ya  :D Forza'da başkanın başlığı ne alemde peki? Son duyduğuma göre başkana laf edeni linç ediyorlarmış. Pek inandırıcı gelmedi :)
Forza dan yıllar önce banlanmıştım 😂
Şampiyon Beşiktaş

Çevrimdışı Orhan

Vizyon deme gozunu seviim, deme su kelimeyi
Gomez'den sonra vizyon İsmail'den sonra solbek kelimesinde soğudum abi  :lol:

Çevrimdışı Kalyoncu

Yasaklı sonu 1903 olan sitede yorumlarda Fikret orman a laf edenleri görüyorum 😂 Fikret orman başarısızmış uğur boral eneramo falan diyorlar. Bunlar kimin adamı? Demirörenci mı adalıcı mı.?
O sene zaten başarısız olunduğunu başkanda kabul ediyor. Sorunun cevabı ise onlar daha çok küçük öğrenmeyede kapalılar.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Çok basit hesap yaparak bunu söylüyorsunuz o yüzden mantıklı gelmiyor, 2 sene sonra borç oldu diyelim 2 trilyon dediğimiz gelirler girmeye başladı senede 100 milyon tl azalıyor borç, bu sağlıklı bir şey mi? şunu kavrayamıyorsunuz borç miktarı arttıkça faiz ve finansman giderleri de artıyor yani bir nevi kartopu gibi. Baktınız mı hiç finansal tablolardaki faiz ve banka borçlarındaki yıllık artış yüzdesine? Bir sonraki çeyrekte veya yarıda büyük ihtimalle borç yine artacak bu saydığım sebeplerden dolayı.

ayrıca senede 30-40 milyon dolar karı bugün büyük takımlar bile sağlayamıyor kolay kolay o kadar gelirleri olmasına rağmen. Borcu döndürebilirsin ama futboldan gelir sağlayarak borcunu azaltamazsın diyorum şu yapıda.. Real Madrid'in geçen seneki net karı 43 milyon euro.. 150 milyon tl yapıyor..

Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

2.5 yıllık ücreti mi? Adamla 3.3 sözleşme imzalanmıştı bonservisinin alınması durumunda gelecek yıllar için, indirim mi yapıyor?
yok @sozkul abi, 2.5 m peşin vereceğiz, ffp'den dolayı 5 m euroyu'da önümüzdeki sene vereceğiz öyle düşündüm yani, gerçekten kalmak istiyorsa bir miktar indirim yapabilir.

Çok basit hesap yaparak bunu söylüyorsunuz o yüzden mantıklı gelmiyor, 2 sene sonra borç oldu diyelim 2 trilyon dediğimiz gelirler girmeye başladı senede 100 milyon tl azalıyor borç, bu sağlıklı bir şey mi? şunu kavrayamıyorsunuz borç miktarı arttıkça faiz ve finansman giderleri de artıyor yani bir nevi kartopu gibi. Baktınız mı hiç finansal tablolardaki faiz ve banka borçlarındaki yıllık artış yüzdesine? Bir sonraki çeyrekte veya yarıda büyük ihtimalle borç yine artacak bu saydığım sebeplerden dolayı.

ayrıca senede 30-40 milyon dolar karı bugün büyük takımlar bile sağlayamıyor kolay kolay o kadar gelirleri olmasına rağmen. Borcu döndürebilirsin ama futboldan gelir sağlayarak borcunu azaltamazsın diyorum şu yapıda.. Real Madrid'in geçen seneki net karı 43 milyon euro.. 150 milyon tl yapıyor..

Ya Serhat , Real Madrid dediğin , antrenman sahasını Madrid belediyesine parasıyla satıp sonra da kiralamış devletçe fonlanan bir kulüp. Kar edeyim diye bir derdi de yok. Ben demiyorum ki her sene 43 mio Euro kar edicez , borcunu zamanında öde nakit akımını oturt yerine , gelirin = borç taksitlerin + senelik giderlerin(maaş,bonservis v.b. ne istiyorsan , hepsi). Söyle şimdi bu borç biter mi bitmez mi. Öyle bir konuşuyorsun ki, faiz faiz. Faiz ödiceksin , ama her ödemen faize mi sayılıyor , ana paradan düşmüyor mu bankadan aldığın kredide. Tekrar ediyorum gelirin(bağımsız değişken) = borç taksitlerin(sabit) + senelik giderlerin(bağımlı değişken) yap , arkana yaslan bekle bakalım bitiyor mu o borç bitmiyor mu. 2 senede bitmez 10 senede biter , 5 senede 1 yıllık gelirin = 1 yıllık borcun olsun hep beraber gidelim Fikret Ormanı sırtımızda heykelini diktiğimiz yere.

Çevrimdışı Eray_Steiermark

Forza dan yıllar önce banlanmıştım 😂

Ben de aynı şekilde :) Başkan'ı savunanları sudan sebeplerle banladılar. Şu anki halini merak ediyorum acaba hala edebiyat parçalıyorlar mı istifa temasıyla sayfalarca :D Duyduğuma göre Forza'da herkes başkancı olmuş. Hiç inandırıcı gelmedi.

Çevrimdışı cursedofdragon

FAN yapımı formalar.Yalanmatik gazetesi gibi yeni sezon forması diye vermiyeyim :D  :evillol:

[ Son Düzenleme: 25 Mayıs 2017, 15:47:58 cursedofdragon ]

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Kısacası gelirleri kısa vadeli borçların ortalama faizi oranında artırmak gerekirken giderlerde artışı enflasyon seviyesinde tutmak gerekecek.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Ya Serhat , Real Madrid dediğin , antrenman sahasını Madrid belediyesine parasıyla satıp sonra da kiralamış devletçe fonlanan bir kulüp. Kar edeyim diye bir derdi de yok. Ben demiyorum ki her sene 43 mio Euro kar edicez , borcunu zamanında öde nakit akımını oturt yerine , gelirin = borç taksitlerin + senelik giderlerin(maaş,bonservis v.b. ne istiyorsan , hepsi). Söyle şimdi bu borç biter mi bitmez mi. Öyle bir konuşuyorsun ki, faiz faiz. Faiz ödiceksin , ama her ödemen faize mi sayılıyor , ana paradan düşmüyor mu bankadan aldığın kredide. Tekrar ediyorum gelirin(bağımsız değişken) = borç taksitlerin(sabit) + senelik giderlerin(bağımlı değişken) yap , arkana yaslan bekle bakalım bitiyor mu o borç bitmiyor mu. 2 senede bitmez 10 senede biter , 5 senede 1 yıllık gelirin = 1 yıllık borcun olsun hep beraber gidelim Fikret Ormanı sırtımızda heykelini diktiğimiz yere.
Herşeyin mükemmel gittiği bir senaryoda 10 senede borç önemli ölçüde azalabilir o da herşey mükemmel giderse, her sene şampiyon olacaksın, taraftarın futboldan soğumayacak şampiyon olmayınca, her sene full kombine dolduracaksın, ülkedeki kurun sabit kalacak, enflasyonun düşük olacak, futbolcu satışından gelir elde edeceksin v.s vs. O yüzden söylediklerinin olması bu ideal senaryoda gayet normal.. daha düne kadar full kombine oynayan GS ve fener boş tribünlere oynuyorlar, fikret orman gitti saçma bi adam geldi diyelim veya şampiyon olamadın 2 sene üst üste CL'ye gidemedin şansın yaver gitmedi. O zaman ne olacak?
[ Son Düzenleme: 25 Mayıs 2017, 15:56:15 Serhat Akkaya ]
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

İyimserlik çok güzel bir şey ama gerçekleri göz ardı etmediğimiz sürece.

Banka borçlarında dikkat çeken bir husus da, borçların önemli bir bölümünün kısa vadeli olması. Bu bağlamda, sadece Kulübün Ocak-Mart döneminde 224 milyon TL finansal borç ödemesi yapması gerekiyor. Aylık ortalama 75 milyon TL civarında bir borç ödemesinden bahsediyoruz ki, 224 milyon TL'lık borç, 2016 yılı gelirlerinin %40’ından daha fazla görünüyor. 1 yıl içinde ödenecek finansal borç ise 565 milyon TL... Buradan bakıldığında, 2016 yılı gelirleri hiç harcanmamış bile olsa, finansal borcu kapatmaya yetmiyor. Bu durumda faiz sarmalı devreye giriyor ve krediler yüzdürülüyor. Yani, vadesinde anapara ve faiz borç alınıyor ve faiz artık ana para haline dönüşüyor.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Ersoy

FAN yapımı formalar.Yalanmatik gazetesi gibi yeni sezon forması diye vermiyeyim :D  :evillol:

İlk 2 forma hoşuma gitti 15-16 sezonu formalarını da andırıyorlar gayet hoş.
Bundan sonra her sene!

Herşeyin mükemmel gittiği bir senaryoda 10 senede borç önemli ölçüde azalabilir o da herşey mükemmel giderse, her sene şampiyon olacaksın, taraftarın futboldan soğumayacak şampiyon olmayınca, her sene full kombine dolduracaksın, ülkedeki kurun sabit kalacak, enflasyonun düşük olacak, futbolcu satışından gelir elde edeceksin v.s vs. O yüzden söylediklerinin olması bu ideal senaryoda gayet normal.. daha düne kadar full kombine oynayan GS ve fener boş tribünlere oynuyorlar, fikret orman gitti saçma bi adam geldi diyelim veya şampiyon olamadın 2 sene üst üste avrupaya gidemedin şansın yaver gitmedi. O zaman ne olacak?

O zaman sitem edeceğiz kendisine tabiki babamızın oğlu değil.  Ben o yüzden gelirleri Necmi abinin dediği seviyede almıyorum sabahtan beri dikkat edersen. 350 ile başladım , 700 dediler 500 de kaldık. 350 milyon ile de yaparsın. Beşiktaş her şart altında o 350'yi elde etsin, harcamalarına dikkat etsin yeter. ayrıca GS ve Fenerin boş tribüne oynaması bizim de o hale geleceğimizi göstermez , onu da izah ettim. Taraftar profilleri farklı. Çok dramatik hatalar yapmadıkça taraftar ilgisi ve dolayısıyla gelirlerin dramatik olarak düşmez. Fener boş oynuo çünkü azize kızgınlar , yoksa sattıkları kombine sayısı doluluklarının üzerinde. GS zaten sentetik bir camia benim gözümde , hormonlu çilek.

Çevrimiçi Necmi

bak senin göremediğin şey şu biz bu seneye kadar evet kağıt üzerinde 600 M + gelirimiz vardı ama reelde yoktu
bir kısmı ipotekliydi gelir görünüyor ama girişi yok buda delik açıyor bütçende yeni aldığımız sponsorluklarla dönüyoruz
fulya ipotek canlı yayın ipotek maç gelirleri ipotek yd den bize bir tek lira gelir kalemi kalmamıştı ne yaptılarsa bu güne
kadar ek gelirlerle yaptılar. bu seneden sonra fulya hariç o gelirler kasaya girmeye başlayacak yönetim 5 yıl oldu geleli
kasaya bir lira stad geliri koyamadı bu seneden sonra konuyor ama burda birde stad maliyeti var gelirleri birde stad götürdü
bu güne kadar şimdi stad bitti borçlarının büyük kısmı ödenmiştir buda kredilerle vs yapıldığı için o 1,5 M nin içinde duruyor ödendi ama hala borç
şu anda artık borç belli bundan sonra bir kaç yıl sonra iniş olmak zorunda veriler gerçekten öyle diyor hatırlarsan bunları bir kaç sene önce
konuşurken borçda iniş eğrisi stad açıldıktan sonraki 3 yıl içinde olur diyorduk önümüzdeki on yıl içine en az 5 şampiyonluk
sığdırırsak on yıl içinde bu borç anca biter yada yok denecek seviyelere iner siz üç ayda işlerin değişmesini konuşuyorsunuz.
bir senedir aynı muhabbet bir senede bir şey değişmezki.

Çevrimdışı taner37

Dha

Lens için BJK yıllık 2.75m teklif etmiş maaş

Allah korusun lens falan hele bu maaşlara aman inşallah gelmez
Şampiyon Beşiktaş

Çevrimdışı Serhat Akkaya

bak senin göremediğin şey şu biz bu seneye kadar evet kağıt üzerinde 600 M + gelirimiz vardı ama reelde yoktu
bir kısmı ipotekliydi gelir görünüyor ama girişi yok buda delik açıyor bütçende yeni aldığımız sponsorluklarla dönüyoruz
fulya ipotek canlı yayın ipotek maç gelirleri ipotek yd den bize bir tek lira gelir kalemi kalmamıştı ne yaptılarsa bu güne
kadar ek gelirlerle yaptılar. bu seneden sonra fulya hariç o gelirler kasaya girmeye başlayacak yönetim 5 yıl oldu geleli
kasaya bir lira stad geliri koyamadı bu seneden sonra konuyor ama burda birde stad maliyeti var gelirleri birde stad götürdü
bu güne kadar şimdi stad bitti borçlarının büyük kısmı ödenmiştir buda kredilerle vs yapıldığı için o 1,5 M nin içinde duruyor ödendi ama hala borç
şu anda artık borç belli bundan sonra bir kaç yıl sonra iniş olmak zorunda veriler gerçekten öyle diyor hatırlarsan bunları bir kaç sene önce
konuşurken borçda iniş eğrisi stad açıldıktan sonraki 3 yıl içinde olur diyorduk önümüzdeki on yıl içine en az 5 şampiyonluk
sığdırırsak on yıl içinde bu borç anca biter yada yok denecek seviyelere iner siz üç ayda işlerin değişmesini konuşuyorsunuz.
bir senedir aynı muhabbet bir senede bir şey değişmezki.
Ben de onu yazdım zaten abi konunun en başında 2018-2019 sezonu sonundaki tablolara bakmak gerekiyor daha sağlıklı veri elde etmek için çünkü localar o sene başında tekrar satışa çıkartılacak ve ciddi bir gelir gelecek.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı ahmetemre

• Kara Kartal
  • *
  • 25 Mayıs 2017, 16:09:41
yok o değilde hala stadın önüne amplemi koymadılar kimse Beşiktaşın stadı olduğunu anlamayacak :evillol:
keşke olmasaydı yapamasalardı ama bombalama olayından sonra tüm dünyaya yayın yaptı yabancı ajanslar ve Beşiktaş ile vodafone arena ismini öğrendi dünya.
ikinci olarak yılın stadı seçildik spor haberlerinde döndü bu haber yine dünyada.
ayrıca kapalı üstünde çatıda amblemimiz var resimdeki yeterli mi değil ama bu da olumlu
Vodafone Park

Hz. Mevlana

Etiketler: