Mitrovic'i peşinen linç eden bir zihniyetten zaten bu bakış açısını beklerim ben. Oğuzhan Aydoğan ile Ferdi'yi karşılaştırıyorsan sana anlatacak çok birşeyim yok. Oğuzhan Aydoğan 20 yaşına gelmiş ve hayatında hiç "1. lig" maçına çıkmamış bir oyuncu. Ferdi ise henüz 17 yaşında Eredivisie'de bu sezon 27 maça çıkmış bir oyuncu. Oğuzhan Aydoğan Almanya milli altyaş takımlarında en son 2013te maça çıkmış ondan sonra 4 senedir birdaha hiç çağrılmamış bir oyuncu. Ferdi ise Hollanda milli takımının bütün altyaş kategorilerinde maça çıkmış ve hala oynayan 2 ay önce U19da oynadığı mevkii cm olmasına rağmen 2 gol atmış bir oyuncu. Ajax'ın radarında olan bir futbolcu. Yaptığın tek şey kötü örneklerden yola çıkmak. Ayrıca bu olayın yabancı kuralıyla ne alakası var onu da hiç anlamadım. Ferdi zaten yabancı.
Genc oyuncu kendini belli eder, mesela azicik goze carpanlar hemen konusulur irfan, cengiz, yusuf gibi.
Dikkat edilmesi gereken bu dongunun degismedigidir, her sezon bazi genc oyuncular cikis yapar, konusulur fakat cok azi buyuk takimda kendini gosterir.
Genc oyuncu alip besiktasa koyup fayda saglayacaksak bu oyuncu zaten takip edilen, birseyler basarmis oyuncudur. Sifo mehmeti biz aldigimizda adam ikinci ligi sallamisti, gelir gelmez agirligini koydu, sergen cikmadam once sergenin gelecegini biliyorduk, insanlar antremanlara gidip sergeni izliyordu.
Sifo gibi altligleri sallayanlar oldu sergen gibi altyapiyi da sallayanlar oldu batuhan gibi muhammed gibi ama cok cok azi ligde fark koydu.
Ben genc oyuncuya ekonomik oldugu icin sicak bakiyorum mesela atinc hangi yil ilk kez oynadi ve atincin oynadigi ilk mactan sonraki transferlerimize bakalim ve sonuclari irdeleyelim, atinc oynasa daha mi kotu olurdu?
Zor bir konu