Israrla görmezden geliyorum ama bu kadar ucuz olmayın. @MURAT @mylife1903 @Mehmet Ali C. Varsa bir sıkıntınız bana direkt yazın. İçinizde ne kaldı bilmiyorum mastürbasyonunuzu gidin başka yerde yapın. Ben yaparsam ağızda metalik tat bırakırım. @Librarius Anladın? Dolaylı yollardan göndermeler, kelimelerle oynayıp aklınca alay etmeler. Yaşınızın adamı olun biraz.
Sabah uyandim ve forumu geriden okuyarak geliyorum. Mylife1903 yine her zamanki muzirligiyla buraya bir keyif ve hareket katmis bugun. Keyifli keyifli postlari okurken Atalay kardesimizin agzimiza bosalma arzusunda oldugunu gosteren postuna rast geldim. Bu kardesimiz ilim erbabi kabilinden veya kontejanindan birseyler karaliyor ki uzun zamandir yazdiklarini es geciyorum. Simdi bu kardesimize bir cift lafim olacak.
1. Ilim erbabi kendisine yonelen elestirileri olgunlukla karsilar, galeyena gelip agza bosalma tehdidinde bulunmaz. Edep ilim ebabina mundemictir (Turkce yetersiz oldugu icin mundemici kullandim). Kisacasi edepli olmak iyidir.
2. Su yazdiklarinla aslinda bizim sana yonelttigimiz elestirileri fazlasiyla hakettigini gostermis oldun. Sana yoneltilen elestirilere, hadi sarkastik elestirilere diyelim (Turkce yetersiz oldugu icin sarkastik kavramini kullandim), cevabin olsaydi sanirim boyle agza bosalma falan istegi hasil olmazdi sende.
3. Bak mesela backup ve transition kavramlarini Turkce'de karsiliklari yok diye kullandim demistin en son. Daha fazla rencide olmayasin diye bunun ustune gitmedim. Semantik olarak bu kavramlarla Turkce'de ki muadilleri arasinda bir fark yok. Bunu 10 yildir Amerika'da yasayan ve akademik hayatin icinde olan biri olarak belirteyim. Turkce senin zannettiginden cok daha zengin bir dil. Eger Turkce'de karsiligi olmayan kavramlar var diyorsan haklisin ama bu senin transition ve backup kavramlarin degil. Mesela Bourdie'nun Habitus kavrami, Foucault'un govermentality kavrami, Berger'in anomy kavrami vb. bunlari cevirmekte zorlanabilir insan ki son zamanlarda gayet basarili Turkce karsiliklari turetilmis durumda.
4. Zamaninda memlekette Hasan Bulent Kahraman, Ayse Kadioglu, Fuat Keyman gibi tipler senin gibi israrla metalik bir dil kullanyordu. Gerci adamlarin bunu yapacak entelektuel birikimleri vardi ama kendilerine yoneltilen elestirileri, "agziniza bosalirim ha" tehditine sarilmak yerine, makul bulmus daha anlasilir bir yazi dilini benimsemislerdi.
Son olarak: "Edebi olmayanin guvenilir ilmi yoktur."