Ayni seyi dusunuyorum Tolgay hakkinda.
Orta alanda driplingle 2 rakibi birden oyundan dusurebilen (Talisca'da var ama fizik olarak yetersiz), ara pasi atarak oyunu en iyi okuyabilen oyuncumuz. Oguzhan cok teknik, yetenekli ama ilerde arkasi donuk oynayamiyor. Rakip cok kolay bozuyor Oguzhan'i.
Suan elimizde oyun kurucu olarak oynayabilecek Tolgay ve Oguzhan var. Tolgay son haftalardaki performansiyla bu pozisyonun vazgecilmezi olur. Oguzhan bu fizikle devam ederse seneyede idare eder ondan sonra kaybolup gider.
Rakip Oguzhan'a yakinsa Oguzhan %60 top kaybi yada yerde kaliyor. %30'unde markajdan kurtulamayip geriye oynuyor (geriye oynadigi adam topu sisirmek zorunda kaliyor) %10'unde faydali bir pas cikarabiliyor. Besiktas oyuncusu icin oynadigi pozisyonda fizik ve kondisyon olarak cok yetersiz. Cogu kisi guzel oynadigini dusunuyor ama ben oynadigi pozisyonda buyuk sorun yarattigini dusunuyorum.
Oguzhan'in en son ne zaman ara pasi cikardigini hatirlayan var mi ? Yada markajdan kurtulup onunu actigini ?
Bence seneye Tolgay-Oguzhan, Tolgay-Atiba bazen Oguzhan-Atiba ikilileri ile onlerine ayakta durabilen, ataklarin yonunu degistirebilen, Tolgay ile ortadan delip gecebilen bir 10 numara lazim.
Babel'den memnunum, iyi bir 10 numara ile ceza sahasi icine cok girecektir. Quaresma yerinede Gokhan gelecek galiba, onun nasil olacagi soru isareti bende. Quaresma'yi elden cikartabilirsek Gokhan'a alternatif olarak, oraya suratli bir kanat oyuncusu alirsak iyi olur.
Ben Talisca'ya karsiyim. Takim oyununa aykiri bir futbolcu. Cok bireysel. O da arkasi donukken etkisiz (Oguzhan gibi), aciklik bulursa iyi gidiyor ama ilk dusundugu sey kaleye saplamak oldugu icin akillica pas hicbir zaman cikmiyor ayagindan. Yani oyunu okuyamiyor. Ezbere direk kaleyi dusunuyor. Iyi frikik kullaniyor diye takimda tutmak hata.
Edit: Sezon bittikten sonra yazilacak seyler ama yazmis bulundum. isterseniz silersiniz.
Talisca konusunda fikirlerine katılmıyorum fizik olarak kötü değil takıma uyumsuzdu ama son haftalar gerçek
bir on numara gibi oynuyor. Talisca bu güne kadar bu takıma gelmiş en yetenekli oyuncu.
ayak kırığından uzun süre oynayamadı ve antrenmansız kaldı takıma uyumuda gecikti
onun yaşadıklarını yaşayıpta sonuca bu kadar katkı verebilen bir oyuncu biliyorsan söyle.
az asist yapıyor ama yaptığı her asist alda at türünden genç oyuncu her genç oyuncu gibi
kendini gösterme arzusu ağır basıyor buda onu ara ara bireyselliğe itiyor ama son haftalar buda
bitti daha takım oyunu oynuyor.
onu sadece duran top atıyor demek oyunu iyi izlememek demektir. sahada en hızlı oyun yönünü değiştiren oyuncu
bir anda 50-60 metre ayağa ters paslar atabiliyor.bu güne kadar oynadığımız bütün rakiplerin en çekindiği oyuncu
driplink var top sürme var çalım var mükemmel pasör muhteşem şutları var ceza sahasında hava hakimiyeti mükemmel
pas oyununu iyi oynuyor daha ne bekliyorsunuz bir oyuncuda olması gereken her şeyi mükemmel yapıyor
bu seneki tek eksiği takıma iyi uyum sağlayamaması ve sakatlık yiüzünden gücünüde kaybetmesi.
bizim bu sene kadromuzda her an skoru değiştirebilecek iki oyuncu vardı bunuda dönem dönem çok iyi yaptılar.
Talisca ve Aboubakar iki oyuncunun toplam gol katkısı bu sene 40 ve bu gollerin tamamına yakını değerli goller
hem sonuca etki eden goller. Talisca için sadece duran top demek büyük haksızlık özellikle son 4-5 haftadır
tam bir on numara gibi oynarken hatta kaç defa şut atması gerekirken bütün tribünler vur derken o pas verdi
sanırım kulağı çekilmiş her topa vurma diye son dönemler hiç vurmuyor. Artık 90 dakikada ayakta kalabiliyor
önümüzdeki sene takımda kalırsa sezon önü hazırlıkla mükemmel bir sene geçirecektir.