Hakem(!) Ali Palabıyık isimli şahıs hakkında yorumlarda bulunmak istiyorum. Ali Palabıyık isimli şahıs geçen sezon oynadığımız Başakşehir - Beşiktaş maçını da katlederek 2 puanımızı gasp etmişti. O maçta ilk yarı biterken Başakşehirli futbolcu Mahmut Tekdemir, bu Ali Palabıyık isimli şahsın tam gözü önünde durumdayken topu bırakıp futbolcumuz Oğuzhan Özyakup'un ayağına ya da bileğine basarak direkt kırmızı kartlık bir harekette bulunmuştu. Ali Palabıyık isimli hakem görünümlü şahıs ise gözünün önünde cereyan eden bu olaya tepkisiz kalarak faul dahi vermemiş ve Mahmut Tekdemir'i oyunda tutarak Başakşehir'in o maçta 10 kişi kalmasını engellemişti. Oyundan atılması gerekirken oyunda tutulan Mahmut Tekdemir ikinci yarıda bize 1 gol atmış ve sonuçta o Başakşehir - Beşiktaş maçımızın 2-2 sona ermesiyle 1 puan almıştık ve Ali Palabıyık isimli şahıs böylelikle 3 puan almamızı engelleyerek 2 puanımızı gasp etmişti. Allah'a şükürler olsun ki sezonun sonunda şampiyon olduk ve Ali Palabıyık'ın gasp etmiş olduğu o 2 puanımızı aramadık.
Hakemler de insandır, onlar da hata yapabilir. Beşiktaş, hakem hatasıyla maç kazanabilir ya da maç kaybedebilir, bunlar futbolda, sporda var. Fakat yeter ki art niyet olmasın, hakemin kafasında farklı hesaplar ya da kalbinde bir takıma ya da bazı takımlara yönelik antipati veya garez türü duygular olmasın.
Ali Palabıyık'ın katlettiği Başakşehir - Beşiktaş Süper Lig maçından sonra katlettiği Beşiktaş - Fenerbahçe Türkiye Kupası maçını görünce, bu şahsın Beşiktaş'a antipatisi ya da garezi olduğu kanaatine vardım. Ali Palabıyık isimli bu şahıs âdeta 2. Cem Papila'dır. Bu yüzden Ali Palabıyık'ın Beşiktaş'ın bundan sonra oynayacağı hiçbir maçına atanmaması doğrusu olacaktır.
Dilerim ki yönetimimiz bu hususla ilgili olarak girişimlerde bulunur ve Ali Palabıyık isimli şahsa bundan böyle Beşiktaş'ın hiçbir maçında görev verilmemesini sağlar. Yönetimimiz bunu sağlayamazsa Allah korusun, âdeta 2. Cem Papila olan Ali Palabıyık, Beşiktaş futbol takımımızın yöneteceği maçlarında Beşiktaşımızın da biz Beşiktaşlıların da canını daha çok yakacaktır diye değerlendiriyorum. İşte bu nedenle Ali Palabıyık isimli hakem görünümlü şahsın Beşiktaşımızın bundan sonra oynayacağı hiçbir maçını yönetmesini istemiyorum, istemiyoruz!