Güntekin Onay'dan açıklama!
Beşiktaşlılığı ile bilinen spor yazarı ve yorumcusu Güntekin Onay, Turkuvaz Medya grubu ile arasında yaşanan olaylar hakkında bir açıklama yaptı.
İşte Onay’ın yaptığı açıklamalar:
-SİYASİ BİR TARTIŞMANIN İÇERİSİNDE KENDİMİ BULDUM-
“Hayretler içerisindeyim ve çok üzgünüm. Özellikle sosyal medya mecrasında insanlar kendilerine kahramanlar veya hainler yaratıyorlar. Bir anda siyasi bir tartışmanın içerisinde kendimi buldum ve buna çok şaşırdım. Maksadını çok aştı. Bir kere ben kesinlikle hiçbir medya grubunu, bir siyasi partiyi veya herhangi birini hedef göstermedim, eleştirmedim. Basın özgürlüğü konuşulurken de 40-50 yıllık bir süreçten bahsediyorum. Ülkemiz çok değil, daha 4 ay olmadı, çok zor günler atlattı. Darbe girişimi oldu. Vatan hainleri ülkemizi ele geçirmeyi çalıştı, insanlarımız öldü ve hala bununla ilgili mücadele devam ediyor. Ne Fetöcülüğüm kaldı ne teröre desteğim kaldı. Böyle bir şey olabilir mi? Terörün her türlüsünü, her türlü destek vereni desteklememiz mümkün olabilir mi? Ben 40-50 yıllık süreçte ülkemizin basın özgürlüğü konusunda sıkıntılı bir dönemden geçtiğini anlatmak istedim. Söylediğim budur. Yanlış taraflara kimse çekmesin. Siyasi kahramanlar veya siyasi hainler yaratmaya çalışılmasın. Bu olay çok büyüdü”
-ASPOR MÜDÜRÜ İLE GÖRÜŞTÜM-
“Aspor Müdürü Serkan Korkmaz’la görüştüm. İşin bir de medya tarafı var. Serkan, “Ya Güntekin tehditler alıyoruz, küfürler ediliyor, ölmüş anneme sövüyorlar, olay çok farklı noktalara geldi. Lütfen artık bu işi kapatalım. Beşiktaş taraftarı bu işi başka taraflara çekmesinler, siyasileştirmesinler. Rica ediyorum” dedi.
-İŞ BAŞKA TARAFLARA ÇEKİLDİ-
“Bizim işimiz siyasetle olmaz. Ben 20-25 senedir ekranlardayım. Bir gün siyasi mesaj vermedim. Siyasi bir kimliğim olmadı ve bu konularda çok dikkatliyiz. Basın özgürlüğü konusunda son 1 aydan bahsetmiyorum. Lütfen başka taraflara çekmesinler. Serkan, çok üzgün, çok hırpalanmışlar. Fotomaç’ın müdürü Zeki Uzundurukan aynı şekilde. Maalesef iş başka taraflara çekildi. Bizim Sabah gazetesinde çalışan arkadaşlarımız var. Aspor’un yarısını bizim 10 yıl mesai geçirdiğimiz arkadaşlarımız. Bizim aramızda sadece rekabet olur. Böyle bir şey söz konusu değil. Sanki koskoca medya grubunu ben hedef göstermişim veya terör örgütüne destek veren gazetecilere destek vermişim gibi bir algı yaratıldı. Öyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. Çok üzüldüm, hatta olayların bu noktalara gelmesine şaşırdım” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynağı: HABER1903