Quaresma bu takımın el frenidir, kendine oynayan tek futbolcusudur, satılması gereken ilk topçusudur. Önceden yapabildiklerini artık yapamayan, mental gelişmesi durmuş, eline geçen ilk fırsatta geniş ve umursamaz oyununu ortaya koyan, takımı ve takım oyununu sabote eden bir profildedir. Boşuna bahanelendirmeyin. Dün önünde devasa boşluklar olmasına rağmen çizgiye inip çalım atma sevdası artık tribünleri de delirtiyor dün anladığım kadarıyla. Kornerin golle sonuçlanması Quaresma'nın ne tip bir oyuncu karakteri olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Egosu tavanlarda geziniyor ve kendini takımın ilahı sanıyor.
Ayrıca 2. yediğimiz golde Şenol Hoca'nın yanında bir el kol sallayışı vardı ki defansımıza, artık bu durum onun geldiği noktayı gösteriyor. Adamın defansa sıfır katkısı var. Ama gel gör ki bu triplere girmekte sorun görmüyor. Hocanın artık onunla ilgili bir şeyler yapması lazım. Adriano'yu koysun oraya. Ömer'i koysun. Aras'ı koysun. Hiç biri daha fazla sırıtmaz orda.
Ayni seyleri oguzhan icin dusunuyorum, hadi karijma barselona, inter, chelsea gormus dunyaca meshur bir futbolcu bu oguzhanin kasintiligi nereden geliyor, ayrica quaresmaya fazla yuklenmeye gerek yok dun sahada kendisinden daha kotu oynayan en az 4 oyuncu vardi.
Simdi oturup oguzhan, olcay, gg ve gol atmasina ragmen cenkin rezil oyunlarini mi yazalim?
Senol gunesin takiminda oyunculain kafasina gore oynayabilecegini dusunuyorsaniz yaniliyorsunuz, karijma kafasina gore takiliyor olsa oguzhan ve olcaydan once devrede cikardi.
Objektif seyretmek lazim maclari, ben maci banttan seyrettigim icin belki sakin kalabiliyorum.
Karijmaya gelene kadar
Oguzhanin kasinti, umursamaz, kaybolan halleri
Canerin her topu ileri vurmasi
Ggnin habire arkasina adam kacirmasi, dogru duzgun bosa kacamamasi
Olcayin top kayiplari
cenkin statik oyunu, yere kendini kolayca birakmalari
Marselonun sakarliklari
Takim sanki real madrid, herkes super oynuyor karijma takimi bozuyor.
Kosu mesafelerine daha bakmadim ama quaresma atiba kadar kosmustur dun.
Elinizdeki oyunculari objektif degerlendirmeniz lazim. Quaresma kariyeri boyunca skorer bir oyuncu olmadi, tribunleri costuran fantastik bir oyuncu oldu, baska bisi degil. Bu tarz futbolculari ya transfer etmeyeceksin ya da ettiysen verim alacaksin. Quaresma hamle oyuncusu olur mu olur, takim portekiz milli takimiysa, city, realse olur. Kerim mi kesecek quaresmayi?
Hani maci seyretmesem herkes dokturmus, sahada bir karijma dokulmus sanacam.