Madde 1 :
''Taliscanın
yerine oyuncu yokmuş hadi canım yazın burda herkes onun yerine ozi ve tolgay yazıyordu.''
Bunu diyen kim abi , yönetimden biri mi yoksa bu kadro planlamasını yapan dışarıdan atana biri mi ?
Forumlarda veya sosyal platformlarda yazan kişinin sorumluğu nedir ?
Bu işi yapanlar sosyal platformlarındaki kafalardan olduğu için yaşanan sorun kabak gibi ortaya çıkıyor.Gene üstüne basa basa söylüyorum '' iyi bir 10 numara alınmazsa ozi ve tolgayı döverek sezon sonu kovarız.''
Madde 2 :
''inleri en yüksek yerli maaşıyla alırsın çünkü bu ülkeye düşük parayla oyuncu getiremezsin .''
İnler nerde ne yapmış ki , kümeden yeni çıkmış takıma gidip kadro yüzü görmeyen birini en yüksek maaşla getirirsen sıkıntı.
Yalnız inlerin gelmesi değil kontrat şartları sıkıntı.
Madde 3 :
''gomez aylarca beklenmese yerine biri alınsa ve son anda gomez ben geliyorum dese buralar yakılırdı.''
adam en başından beri bu ülkeye 1 yıllık geldi.Bunu en başından görüp anlamayan , bu kulübü stepne olarak kullandıran bir yönetim var.şimdi kalkıp, geliyorum deseydi buralar yanardı falan demek çocuk masalı...
Sonuç olarak adama sorarlar gomez geliyorum dedi mi ,sen 3 ay ne yaptın.Niye başka biriyle ilgilenmedin de son ana iş bıraktın diye sorarlar.Yalnız bir gerçek var ki buralar yangın yeri oldu getirdikleri Abu sayesinde.
Madde 4 :
Sosa derken oyuncu tiplemesi bakımından diyorum yoksa sosa yı benim kadar eleştiren yoktur.Tali nin şut çekmesi , gole yakın biri olması falan bunlar sistem takımında bir şey ifade etmez.Toplu,topsuz oyun,savunma, oyucunların birbirlerini tamamlaması ve katma değer katması vb şeyler uzar gider.
öteki türlü sadece bireysel isimlerle yürüyen bir takım oluruz.buda bize pek bir değer katmaz.
Madde 4 :
Diğerlerin kötü olması bizi iyi yapmaz.
Bu mantıkla gidersek Lyon , Shaktar gibi 7 sen üst üste şampiyon olamaz,Sevilla gibi 3 sene üst üste UEFA yı alamaz, Atletico Madrid gibi 3 senede 2 şampiyonlar ligi finali oynayamayız.
elbette bu yazanları yapmamız baya zor ama hedef bu yönde ilerlemek olmalı.
Talisca hepsi topu topu 5 maç oynamış bir oyuncuyu oda 5 90 dakika değil sosanın yerini tutmaz demekle
ne dediğini anlamadım yer nasıl tutuluyor. yerini tutmak demek aynı katkıyı vermek demek bende diyorumki
5 maça bakınca verdiği katkı sosadan fazlası. Oyun tarzı dersen banane hoca bu iş için var taliscanı oyun tarzına uygun yapılanmayı yapsın
yoksa sosanın fotokopisini bulmak zor. sonuçta sosayıda oyuna katan hocaydı önceki sene sosa yokları oynuyordu.
İnler: Bu konuda hiç konuşmayalım demekki bilgisizsin. inler kimki diyebildiğine göre kümeden yeni çıkmış takım 6 M
bonservis verdiği için geçen sene alamadık inleri
Talisca nın şut çekmesi gole yakın olması sistem takımında nasıl bir şey ifade etmez

bak hazırlık maçında iki asist bir asist öncesi
pası verdi şimdi diyeceksinki o maç hazırlık maçı ciddi bile oynanmadı ama unutmaki orda kimler oynadı ama hiç biri Talisca
kadar sonuca dönük performans göstermedi sonuçta hepsi aynı şartlarda oynadı. Talisca iyi bir on numara sosa tarzında bir oyuncu değil
peki biz bu kadroya onun tarzındamı adam koymalıyız sen diyorsunki boyumuz uzamasın aynı kalalım. Futbol sonuç oyunudur
sonuca giden oyuncu değerli oyuncudur sistem dediğin şey zaten topu kale direklerinden geçirmektir. Gerisi hikayedir.
Hem sistem takımı olmak demek pas oyunu oynamak demek değildir. nasıl bir sistem olduğu önemli değil sistemin içine giren oyuncu
performans veriyorsa o takımın bir sistemi var demektir. şimdi Babeli aldık çıkar takır takır oynarsa bu sstem takımı olduğumuzu gösterir
az yetenekli olan buna hemen uyar. oyuncu oyunda sırıtmaz dişliler dönmeye devam eder.
diğerlerinin kötü olması bizi evet iyi yapar. Benim yarıştığım yer burası burda rakiplerimin önünde tamamlıyorsam onlardan iyiyim demektir
benim gerçeğim Türkiye ligi ben ispanyada realle barçayla yarışmıyorum o nedenlede onların rekabetinede giremem beni atletico yada seville ilgilendirmiyor
ne aynı şartlara sahibiz nede aynı imkanlara burda bizim gerçeklerimiz var ne zaman onlar bu ligde mücadele eder yada biz ispanya liginde mücadele ederiz işte o zaman mukayese edersin. Yok şampiyonlar liginde mücadele ediyoruz dersen orayı geçeceksin mücadele falan etmiyoruz oralarda biz sadece onların istediği sürece oynarız istemedikleri anda şutlarlar. UEFA da bile bu böyle o nedenle hiç mukayese bile etme bu senin iyi olmanla alakalı bir şey değil GS örneği verme sakın o uefa kupası kaldıran kadronun şimdi nerde olduğu malum uefaya yürürkende desteğin nerden geldiği belli oluyor. Bu işler kesinlikle kişisel kulüp başarısıyla yürümez. Türkiye avrupada istenmiyorsa emin ol hiç bir kurumuyla istenmez. Bu sene ne kadar başarılı olursa olsun türk takımları bir yerden sonra nasıl elenecek seyret. bunun olmaması için uefayıda hakemlerinide yenmen gerekiyor. Birilerinin derin ilişkileri buna yetmiş bizim öyle derin ilişkilerimiz yok
yani işin özeti bu seneki şl yi alacak takımın kadrosunu komple sene başında alsaydın Beşiktaş forması giydirseydin genede şl yi alamazdın
sen futbol dilinden konuşuyorsun hatırlatayım futbol sadece futbol değildir. çocukça düşünce demişsin ya aslında tamda senin söylediklerin realiteden uzak pembe hayallerdir. sen olanı değil olması gerekeni söylüyorsun