2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12337774 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı alimm

Diğer mevkilerde var mi? Ülke durumu pek iç açıcı değil bence.

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bizim kadro yapısına takviye olarak söylemiştim ve  zatten bizim kadromuzda diğer mevkiilerde yetecek kadar yerli rotasyonu var stoper bölgesi net boş...
Bundan Sonra Her Sene Böyle...

Çevrimiçi Necmi

Oradan 1 Adet Jesus Navas 1 Adet Pepe ve 1 Adette Robben rica edicigim :)

Q7 yi Çine

Kerim i de Artik kim isterse ona Verdikmi oh mis

Olcayi zaten kimse almaz :bandit:
Bu bir Beşiktaşlı oyuncuya karşı kullanılmış ne çirkin bir kelime.
hala anlamadınız değilmi neden bizim hücum hattımız çöktü ilerde olcay düşünce topu tutacak bir oyuncu kalmadı.
her zaman dediğim bu takımın iki çok önemli oyuncusu var ve bunlar ne olursa olsun sahada olmalı formsuzsa bira an
önce form kazandırılmalı atiba ve olcay şimdi ilerde bir tek abou var bir şeyler yapmaya çalışan gözleriniz bazen tamamen körleşiyor
biz neden ilerde sağlamdık olcay ilerde top tutar ver kaç yapar kutuya tehlikeli girişler yapar top kaybedildiğinde pres
yapar savunmaya katkıda bulunur ve her sene minimum 15 gole direk katkı verir geri kalan bir çok golünde hazırlayıcılarından biri
olurdu. Bunların hepsini bu sene kaybedince sol tarafımızda koca bir delik açıldı bunun sonucu rahatlayan rakip stoperler
forvetlerle çok daha rahat baş edebilir duruma geldi. Quaresmanında bu açıdan bir faydası yok kutuya girmediği için
orayı çoğaltamıyor.
mesela dün bir pozisyon vardı abou pası aldı ilerledi kutuya girdi zayıf bir vuruşla kaleciye teslim etti topu şimdi o vuruş nedeniyle herkes
abouya gömmüştür ama bunu yaparken bir şeyi görememişlerdir. abou hamle yaptığında bütün ileri uç adamlarımız durup
seyrediyor hiç biri hamle yapmıyor onu tek bırakıyorlar sonuç abounun başında iki stoper bir bek bitiyor ve sağ stoper abounun iyi vuruş
yapmasını engelliyor. o sırada diğer forvetlerimizde kutuya koşu yapsa rakip bütün gücüyle abounun etrafını saramazdı
ona rahat alan yaratırlardı. Olcay bunu yapıyor işte sürekli kutuyu çoğaltıp rakibi bozuyor her şey gol atmak değildir bazen sadece
hamle yaparak bile gol atacak olana katkı verirsin olcay girerdi kutuya atiba girerdi sosa girerdi gomez girerdi ozi kutu çevresinde baskı kurardı
quaresma kutu çevresinde baskı kurardı pozisyonlarda 5 oyuncu bir kere kutuda olurdu şimdi abou birde bazen cenk giriyor diğerlerine mayınlı bölge
buda hücum gücümüzü sıfıra çekiyor forvetlerin gol anlarına bir bak hep gol vuruşu yapacakları anda etrafları rakip savunma oyuncularıyla sarılmış oluyor
abou gol attığında dikkatli bakın Atiba ne yapıyor o golü %50 atibaya yazarım pası verip içeri kat ederek savunmayı bozdu cenkde
biraz ilerde kutuda durduğu için savunmayı meşgul etti. sonuç gol geldi.
Defalarca söyledim ama kimse dikkate bile almadı abouyu koruduğumu düşündüler aslında ben hep çoğul olarak forvetleri konuştum
hatta ozi sakatlıktan döndüğünde burda özellikle parmak bastım bizim tek hücum opsiyonumuz Quaresma ve ozi geldiğinde bunuda kaybedeceğiz
dedim olcayında takıma girmesi gerekir alternatif hücum aksiyonları için yoksa durum hiçde iç açıcı olmayacak.
sürekli söyledim bizim sorunumuz forvetler değil bizdeki sıkıntı orta saha biz asistle gol atmıyoruz bizde orta sahadan asist gelmiyor
dünkü maç aslında baştan sona benim takım tahlilimi anlattı. biz ileri top çıkaramıyoruz sürekli orta sahada top çeviriyoruz buda stoperler ve bekler
nedeniyle oluyor bakın topu hücuma sokacak orta saha oyuncuları oyuna girmiyor dikkat etmiyormusunuz bir tek tolgay arada dripling deniyor
ondada gene destek alamadığı için anında etrafını sarıp topu alıyorlar. ozi gelir top alır normalde bunu ileri aktarır hücum başlatırdı
şimdi yatay pas veriyor. ve biz 60 dakika orta sahada yatay paslarla zaman geçiriyoruz. topla oynama yüzdemiz fazla pas sayımız fazla
neden rakip sen o topu orta sahada çevirdiğin sürece banane diyor oynasın
bu güne kadar yazmadım şimdi yazacağım bizim en büyük sorunumuz orta saha ve ozi biraz bir tarafları kalkmış oyun içinde sürekli
pas vermek için adam seçiyor. Basit istatistik yapılabilinir ozi kaç pas veriyor yataymı dikeymi ve en önemlisi kimlere veriyor.
o istatistik sonucu 90 dakikada hiç pas vermediği oyuncular görürsem yada bir iki pasla kalmış kesinlikle şaşırmam
Tolgay daha öncede söylemiştim hala kendini kanıtlama derdinde bu da takıma kötü yansıyor.
dün gece inler girdikten sonra takımın hücum bölgesindeki farkını hissetmişsinizdir. çünkü orta sahaya adam seçmeyen müsait olana
topu atan bir oyuncu geldi ve hücumu düşünüyordu. Hemen farkettirdi forvetler daha fazla topla buluştu oyunun içinde daha
fazla göründü. hep dedim burda adam ayırmadan forvete asist yapamazsan gol atamaz kutuda dolanan sarhoş toplarda hep
kötü vuruşlar gelir. Buda forvetlerin zamanla psikolojisini bozar bunu cenkde görüyoruz. Çok rahat vuracağı topları bile vuramaz oldu kendine
güveni kalmadı. Hep abouya saldırırken insanlar cenki işaret ettim bakın oda vuramıyor dedim burda haftalardır.
sorunu abouda değil başka yerlerde arayın. senin kadronda Messi olsa takımın diğer oyuncularından destek almazsa hiç bir şey yapamaz
etoo yu çok istemiştim sene başı bu takıma bir abi lazımdı. sosa gomez gittikten sonra ozi ve quaresmayla bu sorunların olacağı
belliydi. Geçen senede vardı ama dengeleyen oyuncular ve çok istenen şampiyonlukta vardı. bu sene bunlar yok.
Ozinin kulağı bayağı sağlam bir şekilde çekilmeli bir çoğunuz penaltıya bakıyorda bu sorun değil esas sorunun dışa vuruşu bu
bu sorun haftalardır orda bağırıyordu hücum hattı düşmüştü bende hepsidemi formsuz dedikçe bana abou 3.3 alıyor dedi
insanlar. çok basitti aslında cevabı topu orta sahadan hücum bölgesine aktaracak kişi bütün hücum oyuncularını oyuna sokar
bunu yapmadığı anda takımın ileri hattı kopar işimiz uzun paslara kalır quaresma uzun pası kontrol edemiyor dedim buda
hücum bölgesinde bir kırılma daha yaşatıyor her iki pastan birini kaçırsa zaten tek seçenek olan hücum anlayışımızda yarı
yarıya sekteye uğramış oluyor. ilk yarı 16 maç 6 da şampiyonlar ligi 22 maç ne yaptık topu quaresmaya aktar oda ceza sahasına orta yapsın
zaten yarısı aktarırken kayboluyor geriye kalan yarısıda quaresmanın saçma sapan yerlere orta yapmasıyla heba oluyor
kutuya inen bir kaç topu gol yapacağız birde kutudada adam yokken genede devre arasına iyi geldik. Kaybettiğimiz bir
şey yok umarım şenol hoca gerekli önlemi alır tabi yönetimde stoperlere de laf söylemek yanlış takımı devre arasına sadece onlar getirdi
haklarını yemeyelim orta sahan elek olursa stoperler üzerindeki baskı çok artar buna ramen çok iyi mücadele ettiler
koskoca ilk yarı takımın en iyi oyuncusu marcelo bu bile aslında çok şeyi açıklar nitelikte. @Yunus Emre Dökmeci
aslında quaresma eleştirdiğimi sandınız sürekli ama ben oyuncularda bireysel takılmam takıma bütün bakarım bir oyuncu
sahada ihanet ettiğini hissetmiyorsam oyuncuya tek yüklenmem.  Quaresma ne kadar kusurlarıda olsa takımı limana getiren oyunculardan
biride o bunu inkar edemeyiz. esas sıkıntı diğer oyuncuların oyun içersinde onun kusurlarını kapatamaması
ne kadar yanlız bırakılırsan o kadar kusurların su yüzüne çıkar geçen senede aynı quaresmaydı ama biz bu kusurları görmedik
dikkat bile etmedik çünkü sahada kapatan çok oyuncu vardı. ben sadece ortalarındaki isabetsizliği çok eleştirdim zaten çoğalamadığımız
kutuya oyalanarak geç topu ulaştırdığını eleştirdim çok fazla uzun pas atıldı ve çok fazla top kaybetti bunu eleştirdim
ama bunların çoğuda aslında takım oyunundan kaynaklanan şeylerdi. bazen bir oyuncu kötüdür ama aslında o kötülüğü yaratan
takımdır.

Çevrimdışı underworld

Sosa'nın vasat olanı gibi gelmiyor mu size de bu Ekici?
Iyi çıkmazsa bile hertürlü yedek olarak kalabilir.
26 yaşında ve ligi iyi taniyor, şayet tutarsa uzun süre de faydalanabiliriz.

Çevrimiçi Necmi

Yok daha neler... Penaltı attı diye kaptanlık neden atiye gitsin ki?
Ozi kaptanlık için ideal. Yanılmıyorsam şu anda 4. kaptan. Bence 1. kaptan olmalı
Dün de çok iyi oynadı. Abu ile beraber sahanın en iyisiydi.

Penaltı konusunda bir açıklama tabi iyi olur ama mutlaka Tolga Olcay Necip oynasa bile birince kaptan olmalı

bence dün ozi iyi değildi formdaydı ama iyi değildi. benim bildiğim ozinin yapması gereken en az dört pas varkı bunlar asist bile olabilirdi
ozi vermedi dün o pasları geçen seneki ozi verirdi o nedenle oyuncu seçiyor dedim.

Çevrimdışı murat

Mehmet ekici bizim takımda yedek olur bize oranın asıl elemanı lazım.serbest oyuncu 1-1.2 arasına gelecekse neden olmasında aynı ayarda 4-5 oyuncuda gereksiz olur.

Çevrimdışı Mehmet K

Iyi çıkmazsa bile hertürlü yedek olarak kalabilir.
26 yaşında ve ligi iyi taniyor, şayet tutarsa uzun süre de faydalanabiliriz.
Bu konuda katılıyorum mutlaka katkı verecektir.

Çevrimiçi Necmi

bir his......

salı günü vodafone arena'daki bolu maçı quaresma'nın Beşiktaş'a veda maçı olacakk....
çok iyi bir bedelle gitmedikten sonra bu çok yanlış olur. Bunu en çok eleştiren ben söylüyorum.
Quaresma Beşiktaşın marka değeridir bunu elde tutup kullanmak doğru olandır.
Ha etoo yu alırsın o zaman gidiş yolu açılır. Marka isimler rakibin karşısına çıkmadan seni 1-0 öne geçirir.
oyun içindeki aksamalarınıda çözecek olan hocadır. Yanlışları var ama bu yanlışlarla sürekli
forma alabiliyorsa bunun sorumlusu hocadır. Burda quaresma eleştirilmemeli o bildiğini yapıyor hocanın görevi
ondan alternatifleri istemek bildiklerinin yanlışını göstermektir. bunu gösterirde oyuncu uygulamazsa o zaman formayı alamaz
bu kadar basit. Demekki hoca memnunki forma veriyor.

Çevrimdışı Mehmet K

sosa büyük maçların hiç birisinde piyasada olmaz dı :)
Derbilerde gol veya asist yapmasa da geçen seneki oyun içi etkinlikleri yeterdi ki ayrıca bize en az 4 maç aldırdı tek başına Sosa geçen sene.

Çevrimdışı underworld

çok iyi bir bedelle gitmedikten sonra bu çok yanlış olur. Bunu en çok eleştiren ben söylüyorum.
Ha etoo yu alırsın o zaman gidiş yolu açılır. Marka isimler rakibin karşısına çıkmadan seni 1-0 öne geçirir.
oyun içindeki aksamalarınıda çözecek olan hocadır. Yanlışları var ama bu yanlışlarla sürekli
forma alabiliyorsa bunun sorumlusu hocadır. Burda quaresma eleştirilmemeli o bildiğini yapıyor hocanın görevi
ondan alternatifleri istemek bildiklerinin yanlışını göstermektir. bunu gösterirde oyuncu uygulamazsa o zaman formayı alamaz
Necmi abi yedekte doğru düzgün biri yokki ondan formayı söküp alsın.
Geçen sene kanada 2 transfer lazimken olanları gördük.
Bunu bilen yönetimde q7 ile 2+1 daha imzalamak istiyor.
Görünen birşey varsa kadro planlamamiz yerlerde.

Çevrimdışı Kalyoncu

Pusulamız q7 ise sonumuz hayrola. Atibada oyuncu seçiyor niye seçiyolar soran yok tam yüklendim diyosun geri hurra koş geri getir yine aynı sorun. Aboubakar dün etkili ise Oğuzhan kıpırdandığı içindi Cenk'e al at dediği iki top var.

Çevrimdışı kyiv

Babel de 31 yaşındaymış. İyicene veteranlar takımına dönüyoruz. Galatasaray ve Fenerbahçeye yaşlandılar derken onları geçtik.

Çevrimiçi Necmi

Necmi abi yedekte doğru düzgün biri yokki ondan formayı söküp alsın.
Geçen sene kanada 2 transfer lazimken olanları gördük.
Bunu bilen yönetimde q7 ile 2+1 daha imzalamak istiyor.
Görünen birşey varsa kadro planlamamiz yerlerde.
ben yerlerde bir şey göremiyorum planlama gayet iyide sadece eksik kaldı
Takım şampiyonluğun en büyük adayıysa şl de gruptan çıkamaması hakem doğramasıyla
olduysa hiç kimse bu kadro planlaması yerlerde diyemez. bu takımın 3 önemli oyuncusu
sakatlık nedeniyle faydasız kaldı. GG adriano rudolfho gibi oyunculardanda tam faydalanılamadı
buna ramen bu takım hala zirvedeyse haksızlık yapıyorsunuz. Eksikler yok mu var tabiki ama bu yapılanmanın
yanlış olduğunu değil eksik olduğunu gösterir eksikler tamamlandığında da sorun zaten ortadan kalkar
geçen sene en korktuğumuz neydi atiba sakatylanır yada ceza alırsa ne yaparız bu sene yanlış olan ne onu yedeklemek
için inlerin alınmasımı peki geçen sene en çok gömülen adam kimdi yedeği bile olmayan ismail
bu sene yerine kim geldi caner ve adriana bumu yanlış planlama geçen sene bir başka gömülen oyuncu serdardı yerine kim geldi
GG bumu yanlış planlama diğer gömülen oyuncu Tolga yerine fabri geldi bumu yanlış planlama.
nme hoca nede yönetim olcayın formsuz olacağını canerin taliscanın inlerin ozinin sakatlanacağını kestiremez
bu kadar önemli oyuncular devre dışı kaldığında en büyük takımlar bile çöker. biz takımın yarısını sakat verdik
şl de yürüdüysek ve ligde hala iddialı konumdaysak bu yapılanmanın aslında ne kadar doğru olduğunu gösterir.
ha alınan oyunculardan daha iyileri alınamazmıydı alınırdı tabiki ama bu onları yanlış transfer yapmaz alınamıyorsa
gücün yetmediği içindir.

Çevrimdışı Çağatay

Beşiktaş'ın marka değeri ne olursa olsun quaresma olmamalı ama
mesela gomez,sosa olur
yada gs de sneijder,drogba olur
yada fb de alex,appiah,r.carlos olur
ama quaresma dan olmaz
çünkü bu saydığım adamlar takımlarına bir şeyler katıp şampiyon yapmış adamlar
ama quaresma takımının şampiyonluğunda %kaç etken olmuş ?
kaç puan kazandırmış ?
kaç maç aldırmış ?
rakiplerin en kolay önlem aldıkları adam q7
ne yapacağı belli çünkü bir sürpriz etkisi yok
bi de maç içinde biraz sinirlendirip kart aldırırsan
tamamen etkisiz hale getiriyorsun

bu takımın marka değeri 35 lik eto olur
olsaydı 40 lık gerrard olurdu
ama şu kafa yapısıyla q7 olmaz
daha şunun şurasında ne kadar zaman oldu
Alah'ın hazırlık maçında 2 penaltı kaçırıp
3. yü Kerim atmak istediğinde trip atması

bu zihniyetten marka değeri olmaz
bi trivela iki rabonadan marka değeri olmaz
olursa da Beşiktaş'ın marka değerini düşürür.
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı eaglekartal

3 buyukler arasinda hucum gucu en zayif takim biziz .su gsye bakiyom nekadar kolay gol atiyorlar ya.gecen seneki o guclu hucum gucunden buseneki bi kisir takima nasil geldik inanilmaz.babel ve nokta santrafor sart.aslibsa adamakilli 10 numarada sart.eldekilerin hicbiri oynayamiyor 10 numara

Çevrimdışı underworld

Geçen yıl bile kanatlar eksikken yapılan ve yapılmayan transferler + sosa'nın yerine uygun tipte oyuncu alınmayıp bunu da yedeksiz bırakmak + Gomez'in aylarca oylamasına kanıp son günlere 2,5+3,3 abu'yu almak,
İnleri en yüksek yerli maaşıyla 3 senelik almak iyi bir kadro planlaması değildir.

Şimdi caner sakat çok mu bir şey değişti ;hayır , çünkü onun yerine Adriano oynuyor.
Rhodo sakat onun yerine Marcelo oynuyor gene kayıp değil.
Amma Tali sakat onun yerine kimse yok .Tali de bizim oyun sisteminizin bir parçası da değil.

Çevrimiçi Necmi

Beşiktaş'ın marka değeri ne olursa olsun quaresma olmamalı ama
mesela gomez,sosa olur
yada gs de sneijder,drogba olur
yada fb de alex,appiah,r.carlos olur
ama quaresma dan olmaz
çünkü bu saydığım adamlar takımlarına bir şeyler katıp şampiyon yapmış adamlar
ama quaresma takımının şampiyonluğunda %kaç etken olmuş ?
kaç puan kazandırmış ?
kaç maç aldırmış ?
rakiplerin en kolay önlem aldıkları adam q7
ne yapacağı belli çünkü bir sürpriz etkisi yok
bi de maç içinde biraz sinirlendirip kart aldırırsan
tamamen etkisiz hale getiriyorsun

bu takımın marka değeri 35 lik eto olur
olsaydı 40 lık gerrard olurdu
ama şu kafa yapısıyla q7 olmaz
daha şunun şurasında ne kadar zaman oldu
Alah'ın hazırlık maçında 2 penaltı kaçırıp
3. yü Kerim atmak istediğinde trip atması

bu zihniyetten marka değeri olmaz
bi trivela iki rabonadan marka değeri olmaz
olursa da Beşiktaş'ın marka değerini düşürür.
kimi sayarsan say carlos hariç o saydığın oyuncuların hiç biri markada değil
quaresmanın kesip attığı tırnak bile değil. Verdiği katkıyı bir kenara koyacaksın
 adamın adı marka dünyada futbolla ilgilenipde quaresmayı tanımayan bir allahın kulunu bulamazsın.
zaten saydığın şeyleri yapmamış olsa şu anda barca real gibi bir takımda olurdu bizde hayalini kurardık.
az gerçekci olmak gerekiyor. senin saydığın oyucular ya a klas yada b klas oyuncular ama marka değerleri
yok carlosun marka değeri vardır. Her iyi oyuncu marka oyuncu değildir.

Çevrimdışı underworld

Biz Sevilla, Atletico Madrid, Shatktar Donets gibi olalım da marka değerimiz Q7 den dolayı eksik olsun.

Çevrimdışı Berat

Ben kaybettirdiği birçok maçı sayabilirim. @Çağatay abi

Ya da oynayıp 10 kişi bıraktığı, sağolsun kolayca bulabiliyoruz.

Çevrimdışı kyiv

Quaresma koyunun olmadığı yerdeki keçidir. Ara ara göz zevkimizi okşar ama hepsi o kadar 1 sezon ona güvenilerek gitmez hele ki 33 yaşındaki Quaresmaya hiç güvenilmez.Aslında yaz döneminin transferleri şimdiden başladı kime ne bağlantı çekilecekse şimdiden çekilmeli. Ayrıca önümüzdeki sezon 30 yaş üstü transfer sayısını azaltmak lazım.

Çevrimdışı Yunus Emre Dökmeci

Ryan Babel ve Atiba yillar önce...
Kopar Kıyamet Çöker Karanlık
Allah Bizi Affetmez Çok Günah Aldık
Sevenler Ayrılmaz Biz Bir Plan Yaptık
Tüm çArşı Cehenneme Kombine Aldık

Çevrimiçi Necmi

Geçen yıl bile kanatlar eksikken yapılan ve yapılmayan transferler + sosa'nın yerine uygun tipte oyuncu alınmayıp bunu da yedeksiz bırakmak + Gomez'in aylarca oylamasına kanıp son günlere 2,5+3,3 abu'yu almak,
İnleri en yüksek yerli maaşıyla 3 senelik almak iyi bir kadro planlaması değildir.

Şimdi caner sakat çok mu bir şey değişti ;hayır , çünkü onun yerine Adriano oynuyor.
Rhodo sakat onun yerine Marcelo oynuyor gene kayıp değil.
Amma Tali sakat onun yerine kimse yok .Tali de bizim oyun sisteminizin bir parçası da değil.
caner sakat hissedilmiyor adriano var doğru rhodo sakat onun yerine marcelo oynuyor
iyide kardeşim bunlarda bu senenin transferleri kendinle çelişkiye düşmüyormusun Taliscanın
yerine oyuncu yokmuş hadi canım yazın burda herkes onun yerine ozi ve tolgay yazıyordu elinde bu
oyuncular varken orta sahaya transfermi istiyorlardı. Oyuncuların istenen performansa çıkamaması
yanlış planlama olmuyor kaç tane oyuncu tutabilirsin elinde şu anda mevkisi olmayan hiç bir oyuncu yok
inleri en yüksek yerli maaşıyla alırsın çünkü bu ülkeye düşük parayla oyuncu getiremezsin @underworld
bu işler pc oyunlarındaki gibi yürümüyor insan faktörü var daha düşük paraya getirmeye çalışırsan
zaten o parayı avrupada verebilen varken sen tercih edilmiyorsun tercih etmeleri için bir farkın olması gerekiyor
daha iyilerinide alabilirsin ama o verdiklerine bile getiremezsin getirebildiğini ya pahalı getirirsin yada sorunlu olur
inlerin zaten bir kontratı vardı ingilterede onu o kontrattan nasıl koparmayı düşünüyordun. neden gelsin adam
aldığından çok daha düşük bir ücrete Beşiktaş aşkımı adamın son kontratı. Yada ne olacağı belli olmayan bir gencimi alacaktın
bizim aklınızdan çıkarın oyuncu yetiştirme lüksümüz yok kadronda olacak iki bilemedin üç genç tutabilirsin
ancak onlar olursa yerine yenileri gelir. hiç bir şey gerçek hayatta sizin hayallerinizde olduğu gibi olmaz
şu hayallerden kurtulup ayaklarınızı yere basarsanız daha gerçekci düşünür yorum yaparsınız. birilerinin dediği
gibi alternatif sunamayıp onuda benmi düşüneceğim demek kolaycılıktır boş konuşmadır sorun var diyorsan çözümüde
sunmak zorundasın gomez aylarca beklenmese yerine biri alınsa ve son anda gomez ben geliyorum dese buralar yakılırdı
bu gezegendeki hiç bir kulübün yöneticisi bu riske girmez. gomez son ana kadar beklenirdi bu doğru karardı
sosanın yerine alternatif alsaydın zamanında o sosayı 8 m ye nah satardın elinden bedava bir rakama uçar giderdi
son ana kadar benim on numaram sosa dediğin için o paralara çıkıldı kopartmak için zaten yalisca ilede önlemi sessizden alınmış
talisca sakatlanmasaydı pek alada sosanın yerini alırdı sosa dediğiniz adam geldiğinden beri geçen sene ikinci yarı dışında
ne katkı verdi bize. o kadar über yetenekli adam hangi büyük maçta ortaya çıktı. Bari bunuda görün senin sosanın yerini tutmaz dediğin
Talisca daha ilk ciddi maçında direk ön plana çıktı. stil olarak aynı olmayabilirler ama katkı bakımından talisca oynadığı süreye
bakıldığında sosanın çok önünde bir bak bakalım sosa ilk geldiği sene ilk beş maçına ne vermiş o maçlarda bize
ondan sonra talisca sosanın yerini almaz de sen iki sene seninle oynamış takım ona alışmış o takıma alışmış
bir oyuncunun son dönemde verdiği katkıyla yeni aldığın bir oyuncunun daha ligin başında verdiği katkıyı karşılaştırıp
bu karşılaştırmayı yapman bence çok basit düşünmektir ne zaman talisca ile ilgili sosa mukayesesi yaparsın talisca
iki yılını doldurur ondan sonra sosamı daha yararlıydı taliscamı bunun tartışması yapılır. adam daha oturmamıç bir takımda yeni
kadroya dahil olduğu halde 5 maç 4 gol bir asistle oynuyorsa önünü ilikleyeceksin onun adından bahsederken on maçtır sakat ama
şu anda hala ligin kaleye isabetli şut atma rekoru TR liginde taliscada olduğunu biliyormusun sadece 5 maçta yaptığı istatistikle
şu anda TR de geçen oyuncu yok.

Çevrimiçi Necmi

geçen sene şampiyon olduğumuzda söyleiştim oyun taktiğimiz  bu sene bizi şampiyon yaptı ama seneye
çöker. rakipler çözdü oyunumuzu bir çok arkadaş hala geçen seneki oyun tarzımızı arıyor o oyunla orta sıralarda olurduk
abartmıyorum son maçları eğer vodafone da oynamasak şampiyonluk bile gelmezdi.
zaten yapılacak transferlerin geçen seneki oyuna benzer nitelikte olmayacağı belli olmuştu o nedenle bu oyuncu
tercihleri yanlış değildi. Bu sene ne oynadığımızı bilmiyoruz ama unutmayın rakiplerde bilmiyor ve bunada taktik geliştiremiyor.
sakatlarımız döndüğünde takımın oyunu oturur ama sizler gene ne oynadığımızı bilmezsiniz çünkü aslında ilk maçlarda
gördük bunu olgunlaşmamıştı ama izleri belliydi oyun içinde sürekli taktik değiştiren rahatlıkla pas oyunundan uzun ortalarla kontraya geçebilen
aslında durdurulması çok zor bir takıma doğru gidiyorduk ama caner talisca ve ozinin sakatlıkları GG nin çok sonra
gelebilmesi olcayın formsuzluğu takımın bir tarz yakalamasınıda engelledi. Ama bunlar transferleri yanlış yapmaz
çok ağır sakatlıklar verdik. Genede takım düşmedi devreyi ufak tefek kayıplarla tamamladı şu anda herkes iyi biliyorki
takım ikinci devre ilkinden çok daha iyi olacak insanlar eleştirir bir bakın kimler en fazla eleştirenler ben söyleyeyim en fazla eleştiri
fenerli basından geliyor. Geçen seneki Beşiktaş değilmişde bu sene çok kötüymüşde vs sıralıyorlar öyleyse geçsin renkliler bizi
neden geçemiyorlar şimdi tv de izliyorum renklileri övmeye böyle oynarlarsa şampiyonluk adayı olacaklarını söylüyorlar
böyle oynarlarsa :D adamlar alanyaya oynadı düşünün renklilerle aramızdaki farkı. sonra takımı yerden yere vurun
bu takım bu kötü haliyle rakiplerinden fersah fersah önde. Düşünün takım yerlerde sürünüyor herkese göre ama
genede öndeyiz birde takım oynamaya başladığında düşünün en kötü halimiz şampiyonluğun en büyük adayıyken
gerisini konuşmaya gerek yok bu beğenmediğiniz takımdan iki kadro çıkar ikiside şampiyonluğa oynar.

Çevrimdışı Çağatay

kimi sayarsan say carlos hariç o saydığın oyuncuların hiç biri markada değil
quaresmanın kesip attığı tırnak bile değil. Verdiği katkıyı bir kenara koyacaksın
 adamın adı marka dünyada futbolla ilgilenipde quaresmayı tanımayan bir allahın kulunu bulamazsın.
zaten saydığın şeyleri yapmamış olsa şu anda barca real gibi bir takımda olurdu bizde hayalini kurardık.
az gerçekci olmak gerekiyor. senin saydığın oyucular ya a klas yada b klas oyuncular ama marka değerleri
yok carlosun marka değeri vardır. Her iyi oyuncu marka oyuncu değildir.

Sırf marka değeri daha fazla diye o sene psgden ronaldinho yerine manchesterdan david beckham ı alan madrid
transferden hemen sonra yaptığı uzak doğu turnesindeki beckham ürünleri satışından adamın
maliyetini çıkardı. O açıdan bakıldığında mantıklı bir hamleydi
Ama sene sonunda lig kupasını o dönemde marka değeri beckham dan daha az olan ronaldinho kaldırıyordu
sansasyonel performansı ile.

Geçen sene leicester şampiyon olmayı iki hafta öncesinden garantilerken marka değeri olarak onlara fark atan adamlar
sadece "iyi" olan o adamları izlediler. Çünkü o iyi oyuncular takım olmayı becermişlerdi.
O marka adamlar tothenham ın bile arkasında kalıyorlardı (tothenham bile diğerlerinin altında kalıyorlardı marka anlamında)

yada bu sene nice sadece bir marka adamı @mylife1903 ün de gözbebeği balotelli ile şu anda lig lideri
yada çok daha büyük bir örnek bundesliga dan redbull marka değil sadece iyi top oynayan adamlarıyla bayern e kafa tutuyorlar

yani demem o ki verdiği katkıyı bir kenara koyamam tam aksine vereceği katkıyı tam ortaya koyarım
geçtiğimiz sezon şampiyon olurken marka değeri üst düzey olan ilk üç adamımız gomez sosa ve quaresma dır değil mi
hatta geçmiş kariyerlerine ve oynadıkları takımlara bakarak bir sıralama yaparsak sanırım o da şu şekilde olurdu;
quaresma > gomez > sosa
peki soruyorum
şampiyonluk sonrası bu üç adamdan hangi ikisi takımda kalsın anketi yapılsa
en sonda kalan  isimhangisi olurdu ??
bu anket yapılırken marka değerlerine mi bakılırdı ?
yoksa verdikleri katkıya mı ?

Çevrimiçi Necmi

Biz Sevilla, Atletico Madrid, Shatktar Donets gibi olalım da marka değerimiz Q7 den dolayı eksik olsun.
20 20 verip kadronu yapılandırdığın zaman onlar gibi olursun zaten o takımların ismi marka
sen onları düşük seviye görüyorsun sanırım sevilla dediğin takım her sene uefayı kaldırdı atletico dediğin takım
bu sene şl yi kim kaldıracak 3 isim verin dediğin zaman onlardan birisidir. şu anda seviye olarak Bayernden daha iyi bir takım
shakter dediğin takım son yılların markası arkasında ciddi para gücü var son dönem yalpaladıysa ukraynadaki iç karışıklıklardan
oldu bu zaten onların seviyesine gelirsen avrupada a klas takımların içine girmiş olursun
kendimizi kaf dağında görüyoruz şu anda o takımların seviyesine hayallerimizde bile gelemeyiz.
belki bu yapılanmayı koruyup üstüne koyarak gidersek bir on sene sonra onların seviyesine yaklaşırız
hayaller ve gerçekler.
Bulunduğun yeri iyi tahlil etki yolunu bulabil bulunduğun yeri bilmiyorsan hedefede gidemezsin kaybolursun.

Çevrimdışı Çağatay

Ben kaybettirdiği birçok maçı sayabilirim. @Çağatay abi

Ya da oynayıp 10 kişi bıraktığı, sağolsun kolayca bulabiliyoruz.

o konuda saolsun şimdi hakkını verelim işimizi çok rahatlatıyor :)

Etiketler: