Oradan 1 Adet Jesus Navas 1 Adet Pepe ve 1 Adette Robben rica edicigim 
Q7 yi Çine
Kerim i de Artik kim isterse ona Verdikmi oh mis
Olcayi zaten kimse almaz 
Bu bir Beşiktaşlı oyuncuya karşı kullanılmış ne çirkin bir kelime.
hala anlamadınız değilmi neden bizim hücum hattımız çöktü ilerde olcay düşünce topu tutacak bir oyuncu kalmadı.
her zaman dediğim bu takımın iki çok önemli oyuncusu var ve bunlar ne olursa olsun sahada olmalı formsuzsa bira an
önce form kazandırılmalı atiba ve olcay şimdi ilerde bir tek abou var bir şeyler yapmaya çalışan gözleriniz bazen tamamen körleşiyor
biz neden ilerde sağlamdık olcay ilerde top tutar ver kaç yapar kutuya tehlikeli girişler yapar top kaybedildiğinde pres
yapar savunmaya katkıda bulunur ve her sene minimum 15 gole direk katkı verir geri kalan bir çok golünde hazırlayıcılarından biri
olurdu. Bunların hepsini bu sene kaybedince sol tarafımızda koca bir delik açıldı bunun sonucu rahatlayan rakip stoperler
forvetlerle çok daha rahat baş edebilir duruma geldi. Quaresmanında bu açıdan bir faydası yok kutuya girmediği için
orayı çoğaltamıyor.
mesela dün bir pozisyon vardı abou pası aldı ilerledi kutuya girdi zayıf bir vuruşla kaleciye teslim etti topu şimdi o vuruş nedeniyle herkes
abouya gömmüştür ama bunu yaparken bir şeyi görememişlerdir. abou hamle yaptığında bütün ileri uç adamlarımız durup
seyrediyor hiç biri hamle yapmıyor onu tek bırakıyorlar sonuç abounun başında iki stoper bir bek bitiyor ve sağ stoper abounun iyi vuruş
yapmasını engelliyor. o sırada diğer forvetlerimizde kutuya koşu yapsa rakip bütün gücüyle abounun etrafını saramazdı
ona rahat alan yaratırlardı. Olcay bunu yapıyor işte sürekli kutuyu çoğaltıp rakibi bozuyor her şey gol atmak değildir bazen sadece
hamle yaparak bile gol atacak olana katkı verirsin olcay girerdi kutuya atiba girerdi sosa girerdi gomez girerdi ozi kutu çevresinde baskı kurardı
quaresma kutu çevresinde baskı kurardı pozisyonlarda 5 oyuncu bir kere kutuda olurdu şimdi abou birde bazen cenk giriyor diğerlerine mayınlı bölge
buda hücum gücümüzü sıfıra çekiyor forvetlerin gol anlarına bir bak hep gol vuruşu yapacakları anda etrafları rakip savunma oyuncularıyla sarılmış oluyor
abou gol attığında dikkatli bakın Atiba ne yapıyor o golü %50 atibaya yazarım pası verip içeri kat ederek savunmayı bozdu cenkde
biraz ilerde kutuda durduğu için savunmayı meşgul etti. sonuç gol geldi.
Defalarca söyledim ama kimse dikkate bile almadı abouyu koruduğumu düşündüler aslında ben hep çoğul olarak forvetleri konuştum
hatta ozi sakatlıktan döndüğünde burda özellikle parmak bastım bizim tek hücum opsiyonumuz Quaresma ve ozi geldiğinde bunuda kaybedeceğiz
dedim olcayında takıma girmesi gerekir alternatif hücum aksiyonları için yoksa durum hiçde iç açıcı olmayacak.
sürekli söyledim bizim sorunumuz forvetler değil bizdeki sıkıntı orta saha biz asistle gol atmıyoruz bizde orta sahadan asist gelmiyor
dünkü maç aslında baştan sona benim takım tahlilimi anlattı. biz ileri top çıkaramıyoruz sürekli orta sahada top çeviriyoruz buda stoperler ve bekler
nedeniyle oluyor bakın topu hücuma sokacak orta saha oyuncuları oyuna girmiyor dikkat etmiyormusunuz bir tek tolgay arada dripling deniyor
ondada gene destek alamadığı için anında etrafını sarıp topu alıyorlar. ozi gelir top alır normalde bunu ileri aktarır hücum başlatırdı
şimdi yatay pas veriyor. ve biz 60 dakika orta sahada yatay paslarla zaman geçiriyoruz. topla oynama yüzdemiz fazla pas sayımız fazla
neden rakip sen o topu orta sahada çevirdiğin sürece banane diyor oynasın
bu güne kadar yazmadım şimdi yazacağım bizim en büyük sorunumuz orta saha ve ozi biraz bir tarafları kalkmış oyun içinde sürekli
pas vermek için adam seçiyor. Basit istatistik yapılabilinir ozi kaç pas veriyor yataymı dikeymi ve en önemlisi kimlere veriyor.
o istatistik sonucu 90 dakikada hiç pas vermediği oyuncular görürsem yada bir iki pasla kalmış kesinlikle şaşırmam
Tolgay daha öncede söylemiştim hala kendini kanıtlama derdinde bu da takıma kötü yansıyor.
dün gece inler girdikten sonra takımın hücum bölgesindeki farkını hissetmişsinizdir. çünkü orta sahaya adam seçmeyen müsait olana
topu atan bir oyuncu geldi ve hücumu düşünüyordu. Hemen farkettirdi forvetler daha fazla topla buluştu oyunun içinde daha
fazla göründü. hep dedim burda adam ayırmadan forvete asist yapamazsan gol atamaz kutuda dolanan sarhoş toplarda hep
kötü vuruşlar gelir. Buda forvetlerin zamanla psikolojisini bozar bunu cenkde görüyoruz. Çok rahat vuracağı topları bile vuramaz oldu kendine
güveni kalmadı. Hep abouya saldırırken insanlar cenki işaret ettim bakın oda vuramıyor dedim burda haftalardır.
sorunu abouda değil başka yerlerde arayın. senin kadronda Messi olsa takımın diğer oyuncularından destek almazsa hiç bir şey yapamaz
etoo yu çok istemiştim sene başı bu takıma bir abi lazımdı. sosa gomez gittikten sonra ozi ve quaresmayla bu sorunların olacağı
belliydi. Geçen senede vardı ama dengeleyen oyuncular ve çok istenen şampiyonlukta vardı. bu sene bunlar yok.
Ozinin kulağı bayağı sağlam bir şekilde çekilmeli bir çoğunuz penaltıya bakıyorda bu sorun değil esas sorunun dışa vuruşu bu
bu sorun haftalardır orda bağırıyordu hücum hattı düşmüştü bende hepsidemi formsuz dedikçe bana abou 3.3 alıyor dedi
insanlar. çok basitti aslında cevabı topu orta sahadan hücum bölgesine aktaracak kişi bütün hücum oyuncularını oyuna sokar
bunu yapmadığı anda takımın ileri hattı kopar işimiz uzun paslara kalır quaresma uzun pası kontrol edemiyor dedim buda
hücum bölgesinde bir kırılma daha yaşatıyor her iki pastan birini kaçırsa zaten tek seçenek olan hücum anlayışımızda yarı
yarıya sekteye uğramış oluyor. ilk yarı 16 maç 6 da şampiyonlar ligi 22 maç ne yaptık topu quaresmaya aktar oda ceza sahasına orta yapsın
zaten yarısı aktarırken kayboluyor geriye kalan yarısıda quaresmanın saçma sapan yerlere orta yapmasıyla heba oluyor
kutuya inen bir kaç topu gol yapacağız birde kutudada adam yokken genede devre arasına iyi geldik. Kaybettiğimiz bir
şey yok umarım şenol hoca gerekli önlemi alır tabi yönetimde stoperlere de laf söylemek yanlış takımı devre arasına sadece onlar getirdi
haklarını yemeyelim orta sahan elek olursa stoperler üzerindeki baskı çok artar buna ramen çok iyi mücadele ettiler
koskoca ilk yarı takımın en iyi oyuncusu marcelo bu bile aslında çok şeyi açıklar nitelikte.
@Yunus Emre Dökmeci aslında quaresma eleştirdiğimi sandınız sürekli ama ben oyuncularda bireysel takılmam takıma bütün bakarım bir oyuncu
sahada ihanet ettiğini hissetmiyorsam oyuncuya tek yüklenmem. Quaresma ne kadar kusurlarıda olsa takımı limana getiren oyunculardan
biride o bunu inkar edemeyiz. esas sıkıntı diğer oyuncuların oyun içersinde onun kusurlarını kapatamaması
ne kadar yanlız bırakılırsan o kadar kusurların su yüzüne çıkar geçen senede aynı quaresmaydı ama biz bu kusurları görmedik
dikkat bile etmedik çünkü sahada kapatan çok oyuncu vardı. ben sadece ortalarındaki isabetsizliği çok eleştirdim zaten çoğalamadığımız
kutuya oyalanarak geç topu ulaştırdığını eleştirdim çok fazla uzun pas atıldı ve çok fazla top kaybetti bunu eleştirdim
ama bunların çoğuda aslında takım oyunundan kaynaklanan şeylerdi. bazen bir oyuncu kötüdür ama aslında o kötülüğü yaratan
takımdır.