bir psikolojik danışman olarak cevap vereyim bunu bilinçaltı ile açıklayabiliriz.misal eğerki 1968-1970 doğumlu olsaydın 1990 lı yıllara kadar bu nefret fb ve gs lilerde olacaktı. son 20 yılda başarı olarak çok geriye gittiğimiz için geride klama duygusu oluştu.eğerki bu başkan iyi yönetimine devam ederse uzun yıllar aynı duygular şuan ki çocuk ve genç fb ve gs lilerde oluşacak bu duygu . umarım aydınlatabilmişimdir arkadaşım ;)
Ben pek katılmıyorum bu tespitinize

Beşiktaşlı'yı delirten, Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın başarıları değil bence...
Her iki takımda da 'kazanmak için her şey mübah' anlayışı var. Yere yat, penaltı bekle... Sakat numarası yap... Olay çıkar... Nasıl olsa rezil olmak gibi bir korkun yok, sürekli aşırı iddialı açıklamalar yap. Türkiye'de en çok taraftarı olan takımlar da bunlar oldukları için basın da sürekli arkalarında... Bir skandal olur, hemen üstü örtülür... Beşiktaş'ta en ufak bir anlaşmazlık büyütüldükçe büyütülür...
Bütün bu çirkeflikler ve haksızlıklar bize bu nefreti aşıladı...
Fenerbahçe ve Galatasaray'da son 15 yılda oynayan çirkef, kavgacı, sahtekar futbolcuların listesini çıkarsak sayfalar yetmez. Bir Fenerbahçeli'ye ya da Galatasaraylı'ya 'Son 15 yılda Beşiktaş'ta oynayan çirkef, kavgacı, sahtekar futbolcuların listesini çıkar' desek, 3-5 isim anca bulur, onlardan da 2'si yalan olur.
Benim naçizane tespitim budur