Yanılgınız burda osmanlı alır bunun riskine girer biz Beşiktaşız siz scoutluktan ne
anlıyorsunuz bizim 14 yabancı kontenjanımız var ve şampiyon olmamızın için her bir
kontenjana ihtiyacımız var bunları parlama ihtimali olacak diye yabancıyla dolduramayız
yerli opsiyonun var alır şansını denersin ama yabancıda birileri alır dener sen onda ışık görürsen
300 yerine 3 M verir ondan alırsın onuda 20 ye 30 a pazarlarsın sonra yani 300 binlik oyuncuları toplamak osmanlı gibi
takımların işi bizim işimiz değil biz anca milli takım seviyesine yükselmiş belli bir yol katetmiş oyuncunun peşine düşeriz
onlarıda 300 bine alamayız mesela dortmunt moru nasıl aldı iki yıldır takip ediyorlarmış ama almadılar
alsalar çok daha ucuza kapatırlardı milli takıma geldi kendini burda gösterdi ondan sonra astronomik bir paraya aldılar
çünkü öncesi riskdi sonra risk olmaktan büyük ölçüde çıktı. Büyük takımlar osmanlı gibi transfer yapmaz
sizde artık büyük takım taraftarı gibi düşünün biz ancak gelecek gördüğümüz oyuncuları alt yapı seviyesinde alt yapımıza alırız
yada büyük takım alt yapılarından geçmiş artık olmuş denebilecek seviyede oyuncuları en fazla riske girerek alırız
ozi ler gibi mesela
İlaveten 24 yaşına kadar Norveç ligi'nden yükseğe çıkamamış adam aldı diye yönetimi topa tutarlardı.
Mesela bugün gidip Bodo'nun 25 yaşındaki santraforunu alsak oluşacak infiali düşünemiyorum, kimse de scouting i övmez.
GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben bu konuda sizlere katılmıyorum
Biz Miloyu Isvec takimi Aik Solna dan , Pedroyu da Kolombiya dan aldik , Utku da buna ornek verilebilir 3.ligden aldik
Eger bir futbolcu da potansiyel varsa alinir
300.000 € alınabilir bir risktir , Alirsin yaparsin 5 yillik kontrat Tutarsa ne ala tutmazsa saga sola kiralarsın 2-3 sene , Hicbir sey kaybetmezsin..
Ozellikle Afrika pazarina acilmak lazim mesela..
Akhisar Niasseyi 50.000 € ya alip yillik 100.000 € maasa oynatip 5.5 milyona Rusya ya satti oradanda 13 milyon € ya Epl ye gitti adam..
Chelsea , City gibi takimlar Afrikadan gençleri yok parasına alip uzin sureli kontrat yapip Surekli saga sola kiralayip para kazaniyorlar biz neden yapmayalim tada neden yapamayalim illa olmuş futbolcu almak zorundasin diye bi kaide mi var
City , Chelsea , Dortmund gibi takimlar kucuk takimmi ??