2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 27 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12372186 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı atalay

Yedek sol bek olarak bu tarz bir oyuncu alınabilir, çok iyi fikir.

Yedek genç yetiştirebileceğimiz en belirgin kontenjan var orada.

Kaça alınabilir Yusuf Acer.

Bilemem. Fakat şu anda Beşiktaş seviyesinde olduğunu düşünmüyorum. Alıp, doğru bir organizasyona kiralanabilir.
[ Son Düzenleme: 05 Ağustos 2016, 11:27:28 atalay ]

Çevrimdışı linux

Papy Djilobodji olabilir mi ne dersiniz ?

Çevrimdışı tuncaboylu

Gördüğüm en saçma bakış açısı.

Hiç de öyle değil. Adamı Premier League'de Chelsea'ya, Arsenal'e, City'e karşı oynarken, buraya getirip Sivas'a, Kayseri'ye karşı oynatıyorsun. (Çalışma şartları, kendini gösterme şansı ve iş referansı geriye gitti)

Londra gibi çok medeni ve düzenli bir şehirden, İstanbul gibi kaotik ve az medeni bir şehre getiriyorsun. (Yaşam ortamı da geriye gitti)

Ne farkı var?

Çevrimdışı Ayberk

Gördüğüm en saçma bakış açısı.
Gayet doğru bir bakış açısı. sanki ligin göz kamaştırıyor da elini sallayınca ellisi geliyor ülkeye. dünyada adın sanın anılmıyor. daha tribünlere taraftar çekemiyorsun. ne ile ikna edeceksin futbolcuyu hayır duası ile mi. 20 yaşında adamın ingilterede mi pazar potansiyeli daha yüksek Türkiyede mi
Beşiktaş tek, siz hepiniz

Çevrimiçi Gökhan Kurt

Bazıları Gomez bitti diyor bazıları gelme ihtimali düşük diyor. Kimisi Gil, İnler gelecek diyor. Bir başkası da 2 isim sır gibi saklanıyor diyor abi ne zor şeymiş bu transfer beklemek yıldım valla. Ama belirtmeden geçmeyeyim başkana güvenim sonsuz  :eyes

@T.Yapici kardesım burası BEŞİKTAŞ . :biggrinking:  Son ana kadar bekler, sac bas yolar, kahır olursun...  :halay:

Çevrimdışı tangaz

Bilemem. Fakat şu anda Beşiktaş seviyesinde olduğu düşünmüyorum. Alıp, doğru bir organizasyona kiralanabilir.

Türk kulüpleri ve doğru bi organizasyon aynı cümle içinde bir araya getiremiyorum  :alala: develi bir atasözü vardı eğrili büğrülü falan  :D
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tuncaboylu

kabilde adamı kıtır kıtır kesiyorlar servet verseler de gidilmez londra istanbuldan sonra kabil kötü örnek oldu. ilk 2 şehir dünyanın en büyük ilk 20 metropolünden biri iken kabil nedir dostum  :D

Dışarıdan bakınca İstanbul'da bombalar patlıyor, darbeler çıkıyor abi  :lol: :lol:

Gözünde daha net canlandırsın diye dedim. Adam Premier League'den TSL'ye geliyor.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Gayet doğru bir bakış açısı. sanki ligin göz kamaştırıyor da elini sallayınca ellisi geliyor ülkeye. dünyada adın sanın anılmıyor. daha tribünlere taraftar çekemiyorsun. ne ile ikna edeceksin futbolcuyu hayır duası ile mi. 20 yaşında adamın ingilterede mi pazar potansiyeli daha yüksek Türkiyede mi
Son sezonunda kaç maç oynamış İngiltere liginde? Ne kadar göz önündeymiş bir bak istersen. Madem o kadar potansiyeli yüksek o zamana kadar havada kaparlardı ingilterede adamı demek ki umudu kesmişler ki bize kadar düştü senin bakış açınla.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Dışarıdan bakınca İstanbul'da bombalar patlıyor, darbeler çıkıyor abi  :lol: :lol:

Gözünde daha net canlandırsın diye dedim. Adam Premier League'den TSL'ye geliyor.
2012-2013 senesinde bunların kaçı vardı İstanbulda?
Korku akıl katilidir.

Çevrimiçi Gökhan Kurt

@Ayberk ve @tuncaboylu abilerimize katılıyorum . Ülke futbol ve ligimizin kalitesi ortadayken son yıllardaki başarısızlık-milli takım- ülke puanı ve UEFA kriterleri bizi dahada geriye götürdü. Avrupanın Katarı olduğumuzu düşünüyorum artık ben.

Ne zaman 20-25 yas arası süper gecnler bu  ulkeyı tercih edecek ıste o zaman değişim başlamış demektir tabi bunada cok cok yol var.

Çevrimdışı Ayberk

Son sezonunda kaç maç oynamış İngiltere liginde? Ne kadar göz önündeymiş bir bak istersen. Madem o kadar potansiyeli yüksek o zamana kadar havada kaparlardı ingilterede adamı demek ki umudu kesmişler ki bize kadar düştü senin bakış açınla.
Oğuzdan, Tolgaydan, Töreden de ümidi kesmişler ki bu yüzden bize gelmişler demek ki. nereden kulp bulup takarım diye uğraşıyorsunuz
Beşiktaş tek, siz hepiniz

Çevrimdışı tangaz

beyler birbirimizi yoruyoruz ortada net bir gerçek var fulham kerimin boş bir balon olduğunu gördü ve bize süper bedelle çaktı geçen süredeki gelişimi de bunu doğruluyor. NET!
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

Çevrimdışı panic13

Genç oyuncular açısından birşey söylemek istiyorum.

Adınız Sergen, Arda değilse veya Altyapınızı yurtdışında alıp 23-24 yaşlarına kadar yurtdışında düzenli olarak oynamadı iseniz potansiyel için alınan hiç bir oyuncunun Türkiye'de 3 büyüklerde başarılı olması mümkün değil. Bakın Ozzy Ozzy diyoruz da nispeten yarışmacı olmadığımız 3 sezon boyunca Ozzy'nin pişmesini bekledik. Ve o 3 yıldan elimizde kalan sadece Ozzy oldu. Olcay zaten potanasiyelinin zirvesinde gelmişti, İsmail.. İsmail işte. Tolgay sakatlandı. Pedro olmadı. Maalesef sporcuya bakış açımız ve toplumsal mantalitemiz buna uygun değil.

Mesut Özil, 2005 (yanlış hatırlamıyor isem) Daimler Chrysler turnuvasının en iyi oyuncusu idi ama o yaşta olmasına rağmen Sergen'den bile az koşuyordu (kaleci değildi :P) ve pres namına hiç birşey yapmıyordu. Schalke'den Werder Bremen'e giderken dahi hakkında soru işaretleri vardı. 2010 yılı dünya kupasındaki haline gelene kadar 2-3 yıl beklediler, sonuç ortada. Bizde bence asıl misyonları oyuncu yetiştirip satmak olan Anadolu takımları bile bunu bırakmış durumdalar. Biraz Bursa işte (ki Türkiye ölçeğine göre müthiş bir iş yapıyorlar). Oradan da çıkanlar Volkan, Ozan. düşünün seviyeyi.

O sebeple genç oyuncu sevdasından vazgeçmekte fayda var. Genç oyuncudan kastınız 24-25 yaşında fişek gibi adam ise zaten o potansiyelde buraya gelmiyor (bknz: Ömer Toprak, Serdar Taşçı, İlkay Gündoğan, Nuri Şahin). Aradığımız özellikler şunlar olmalı (hep tekrarlıyorum);

- Avrupa altyapısı eğitimi almış, altyapı gruplarında en az 15-20 defa milli olmuş
- bundesliga tecrübesi olan, mümkünse son 3-4 yılda 100 civarı maçta düzenli olarak oynamışç
- Potansiyelinin zirvesini görmüş, 24-25 yaşlarında Türk veya 27-28 yaşlarında Alman/Hollanda/Belçika vb oyuncular.

bu tipler bize cuk oturuyor. Geri kalanı, potansiyele güvenip almak, bizde olmaz, olmayacak.

Oğuzhan'ı da göreceğiz. açıkçası Ben Berkant Göktan etkisi bekliyorum. 18 yaşındaki Emre Mor'a kürekle para döküp benzer özellikli bir oyuncularını bu yaşta serbest bırakmaları pek aklıma yatmadı.
Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı tangaz

Oğuzdan, Tolgaydan, Töreden de ümidi kesmişler ki bu yüzden bize gelmişler demek ki. nereden kulp bulup takarım diye uğraşıyorsunuz

oğuzhan ve töreden ümidi kesmişlerdi burası doğru tolgay ise onlara göre daha büyüktü daha bir olmuş, potansiyelinin büyük kısmını yakalamış oyuncu grubundaydı ve kendisi için iyi bir kontrat yakalayınca transfer yaptı...

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Arkadaşım kulp takmıyorum kendi söylediğinle çelişiyorsun sonra ben dile getirince garip noktalara gidiyor konu. Ben bu verilen paraların saçma olduğunu söylüyorum, bir adama ingilterede kazandığının 4 katını vererek buraya getirmek başarı filan değil, başarı Demba'ba yı 7 ye alıp değerlendirip 13 milyona satmaktır. Bize gelmese bu paraları hayallerinde bile göremez bu çocuklar. Ayrıca Oğuzhan'dan ümit kesilmişti, Töre rusyaya kadar düşmüştü ümit kesilmişti biz alıp tekrar canlandırdık..
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı Orhan_

Türkiye liginin Avrupa'da oynayan bir oyuncu için tek cazip noktası verilecek paradan başka bir şey değildir. Bu kadar basit bir konu. Bunu kırmak mümkün ama günümüz koşulları bunu sağlamıyor.

Kerim'in Türkiye'ye aynı paraya gelebilmesinin koşulları da yoktu o gün içinde. Takımında hiç yer bulamasaydı ve başka hiç bir talibi olmayıp tek seçenek Beşiktaş olsaydı, o zaman oturup eleştirirdik hepimiz. Ancak durum böyle de değildi. Kerim kendi takımında fırsatta buldu ve başka isteyen takımlarda vardı o gün için. Nasıl alacaktık başka? İstanbul Kabil örneğine saçma diyorsunuz da İstanbul Londra örneği tek başına çok mu mantıklı?

Çevrimdışı tuncaboylu

Son sezonudna maç oynasa değeri 10 milyon euro'ydu zaten, son sezonunda az maç oynadı diye 500 bin euro maaş mı vermeliydik?

Oğuzhan'ın ilk maaşıyla karşılaştırınca Kerim'in aldığı maaş normal dostum. Biraz boşuna uzatıyorsun.  :tabe:

Oğuzhan'ı 500 bin euro'ya verdiler, 500 bin euro'ya aldığın 20 yaşındaki adama 500 bin euro maaş vermişsin.

Diğer tarafta 3 milyon euro'ya aldığın 20 yaşındaki adama 950 bin euro maaş vermişsin.

Burada asıl eleştirmen gereken Oğuzhan'a fazla maaş verilmesi olmalı bence.  :icool:

Çevrimdışı onurturan

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Türkiye liginin Avrupa'da oynayan bir oyuncu için tek cazip noktası verilecek paradan başka bir şey değildir. Bu kadar basit bir konu. Bunu kırmak mümkün ama günümüz koşulları bunu sağlamıyor.

Kerim'in Türkiye'ye aynı paraya gelebilmesinin koşulları da yoktu o gün içinde. Takımında hiç yer bulamasaydı ve başka hiç bir talibi olmayıp tek seçenek Beşiktaş olsaydı, o zaman oturup eleştirirdik hepimiz. Ancak durum böyle de değildi. Kerim kendi takımında fırsatta buldu ve başka isteyen takımlarda vardı o gün için. Nasıl alacaktık başka? İstanbul Kabil örneğine saçma diyorsunuz da İstanbul Londra örneği tek başına çok mu mantıklı?
Yahu aynı para demiyorum biraz üstü diyorum 4 katını vermesinler diyorum bu sadece Kerim özelinde öyle, Fabri denen arkadaş bizden ne kadar kazanıyor acaba? Deportivo'dan ne alıyordu mesela? Bahsettiğim konu bu. Hadi Kerim potansiyelli peşinde takımlar var Fabri ne peki? bahsettiğim durum genel bir durum, hadi hepsini geçtim anadolu kulübünde 300 bin liraya oynayan adama Beşiktaş'a fenere gelsin diye 1 milyon euro para veriliyor. Bunu neyle açıklayacağız?
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı tangaz

Günler cok hızlı geciyor @tangaz abi :upto:

2 transfer sözüm var birini yaptık diğeri yolda pazartesi sabahı ilk sen tebrik edeceksin beni   :bandit:

Çevrimdışı macrinus

Kamu Aydınlatma Platformu loading ....

Allah utandırmasın

Çevrimdışı tuncaboylu

Yahu aynı para demiyorum biraz üstü diyorum 4 katını vermesinler diyorum bu sadece Kerim özelinde öyle, Fabri denen arkadaş bizden ne kadar kazanıyor acaba? Deportivo'dan ne alıyordu mesela? Bahsettiğim konu bu. Hadi Kerim potansiyelli peşinde takımlar var Fabri ne peki? bahsettiğim durum genel bir durum, hadi hepsini geçtim anadolu kulübünde 300 bin liraya oynayan adama Beşiktaş'a fenere gelsin diye 1 milyon euro para veriliyor. Bunu neyle açıklayacağız?

Kerim'in 3 sene önce imzaladığı sözleşmeyi tartışmaya başladık şimdi de, bir KAP gelse de rahatlasak.  :lol: :lol: :lol:

Çevrimdışı Yusuf Elhuseyni

Kamu Aydınlatma Platformu loading ....

Allah utandırmasın

oguzhan aydogan çıkmasın da

Çevrimdışı onurturan

2 transfer sözüm var birini yaptık diğeri yolda pazartesi sabahı ilk sen tebrik edeceksin beni   :bandit:
Aaaa öyle sey mi olur aksi olursa bile tangaz abiyi yedirmeyiz diyecektim  :tabe:

Çevrimdışı atalay

Bu durumu daha önce scouting başlığında da yazdım. Genel oyuncu planlamasında, özellikle genç isimlerde sıkıntı yaşıyoruz. Mental ve fiziksel gelişimlerinde doğru ortamı yaratamıyoruz. Çünkü organizasyon eksikliği var. Oyuncuların büyük bölümünün temel becerileri yetersiz, yeterli olanlar ise psikolojik eşiği geçemiyor. Kulübün bu konudaki 3 yıl önceki vaatleri çok önemliydi, fakat neredeyse hiçbiri gerçekleşmedi. Ayrıca bunu Türk futbolunda bir kulübün kökten çözmesi de pek mümkün değil.

Son dört sezonda -yabancı sınırlamasının katı olduğu dönemde- başta Almanya olmak üzere yurt dışında yetişmiş ekonomik ve diğer olabiliteler çerçevesinde alınabilecek isimleri kadroya kattık. Bu da doğru bir yapılanmanın ürünü değil, palyatif aynı zamanda zorunlu bir atılımdı. Zira yerli kalitemiz düşüktü. Belli bir oranda sonuç da verdi. Fakat uzun vadede geçerli bir metot olamaz.

Etiketler: