Öncelikle merhaba, yeni katıldım

Seviyeli bir platform olduğundan genelde bir yere üye olmam ama burası gayet güzel.
Transferlerle ilgili düşüncelerim.
GG transferi eğer takım içi dengeleri bozmazsa süper bir transfer.Hem rakibe darbe vuruyorsun hemde oyununu geliştiriyorsun.GG nin bize katacağı en büyük artı defanstan hızlı oyun geliştirmemizi saplayacaktır ki en çok sevdiğimiz atak şekli.Beck garantici ve düz olduğu için o taraftan asla hızlı çıkış yapamıyorduk.Savunması zaten beck kadar var.Hızlıda.Şenol Hoca nın extrası ve iyi bir ortam bulursa süper olur.
İsmail ile sözleşme uzatılmıştır inşallah.Özellikle sezon başı çok defansif hata yaptı ama devamlı üstüne koydu.Bir çok goldede kaptığı top ve hızlı hücumlarda pozisyon ve goller bulmamızı sağladı.Böyle hırslı ve kendini geliştirmeye açık futbolcular dahada ilerler.Fizik olarkta Allah vergisi yeteneği var zaten.Kimse yaş falan demesin Burak Yılmazı kaç yaşından sonra bir şeyler yaptı Şenol Güneş.Önüne bir adam alsanız bile İsmail onu kesecektir lig ilerledikçe.
Kaleci transferinde Karcemarskas nasıl gözden kaçtı bilemiyorum.Öyle uçuk kaçık paralar vermeyiz belli.Tolga kötü maçlarda yedi goller.Bence hiç fena kaleci değildir ama ayakları çok kötü.Oyunumuzu kötü etkiliyor.Bu sezon kaybetirdiği puanlar vardır ama kazandırdığıda bir sürü puan vardır.Mesela ilk Fener maçındaki kafa vuruşu.Pozisyonun bire bir aynısını Volkan yemiştir.Volkan bu sezon Tolganın 3 katı puanlar kaybetirdi .Dediğm gibi Tolganın kötü tarafı ayakları.Ligde çok baskı yemediğimiz için pek sırıtmaz ama baskı yediğimiz maçlarda çok kötü olur.Şenol Hocada zaten söyledi bunu.Bu fabri transferi hocaya biraz zorlama ile yapılan bir transfer gibi geldi ucuz diye.Bu 3 taneden artık birisini düzeltirsin diye.Ya boykoyu motive et ya Tolganın ayağını çalıştır düzelsin yada Fabriyi eski formuna getir.Biri tutar elbet diye.Umarım biri tutar.
Stoper konusuna gelirsek öncelikle Tosiçin stoperliğine bayıldım.Gs maçındaydı sanırım.Bir pasa uçarak dokundu topun açısını bozdu, Tolga ile karşı karşıya pozisyonu zora soktu mesela.Onu yapabilecek çok az kişi var.Benim için stoperin en önemli özlelliği rakip kontrol etmeden adamı bozmak,atağı başlamadan bitirmektir.Ayağıda temiz.Kafa topları iyi(sakın ilk Fb maçıyla gömmeyin), Marcelo ise arkaya kaçıyor, yapışık değil, pozisyon kaybediyor, rakibine hep uzak.Keşki almasalardı.Ama ucuz diye aldılar sanırım ama çok çok kötü değil.Bence üst düzey bir stoper yeterlidir takıma eğer Rodolfo sağlam dönecekse.
Forvette neden Rodeaga transfer edilmez diye düşünüyorum.Bitiriciliği mükemmel bir adam.Hem kontra ( ki bizim ataklarımız kontra gibi) hem yerleşik hücumda gayet iş yapar.Gomez bitiricilik olarak yüzdeli bir santrafor ama Rodeaga ondanda yüzdeli.Gomez oyun olarak neredeyse hiç bir şey katmıyor goller dışında.Kaleye uzaksa devamlı ayağına top falan dolanıyor.Çok atakları öldürüyor.Ama belkide isim olarakta önemli olmalıdır santrafor, Cenki yedek ve hırslı oturta bilmek için.Ama Rodeaga'nın oyunun gelişimimize daha fazla katkısı olacağını düşünüyorum.
Bunları burası nezih bir ortam bulduğum için yazıyorum.İsimler üzerinden değil oyun üzerinden tartışmak için.Yok bu Gomez yok bu Akhisar falan diye değil, somut gerçeklerle tartışma ortamı olduğu için yazıyorum.
Son olarak kimse geçen sezonki oyunumuza aldanmasın bu sezon daha üst düzey oynayacaktır takım.Bunun nedeni sadece yeni transferler değil, mevcutlar dahada gelişecektir diye umuyorum.Çünkü Şenol Güneş'in böyle bir amacı var.Adam kendini yeterli bulan yeni kulüp arasın diyor.....