Bu yil gelir gider hesabi yapalim biraz, ben baslatayim, benden iyi bilenler de yanlisim varsa duzeltsin.
Gelirler
Vodafone'dan 7 milyon euro
Sampiyonlar Liginden asgari 10-15 milyon euro
Spor Toto Super Lig yayin geliri - 30-40 milyon euro civari (herhalde) (100 milyon TL deniliyordu)
Forma satislari 5-10 milyon euro arasi
Bu yil ki stad cirosu (kombineler disinda) 20 milyon eu????
Yani asagi yukari 100 milyon euro civari bir gelirimiz olacak bu yil.
Transfer gelirlerini hesap etmiyorum cunku Tore satilirsa o parayla sampiyonlar ligi kadrosu kurulacaktir diye umuyorum. Unuttugum baska birseyler varsa ekleyin.
Giderler icin de sadece futbolcu maaslarini hesap edersek 30-35 milyon euro arasi. Diger branslar da toplasan 15 milyon euro yaparmi yapmazmi (Baskete 10 milyon ayirdim),
Bu yili kaarda bitirme ihtimalimiz nekadar acaba?
Stad ciromuzun 20 milyon euro olmasına ihtimal yok. Kombineler ve localar önceden satıldı zaten, staddan sadece maç bileti ciromuz olacak.
Maç günleri 8 bin bilet satışa çıkacak. Ortalama 125 lira desek, maç başına 1 milyon lira kazanabiliriz. İç sahada 25 maç oynasak ve hepsini kapalı gişe oynasak, elde edeceğimiz gelir en fazla 7-8 milyon euro olacaktır. Bu da gerçekçi bir hedef değil, 5 milyon euro elde etsek iyidir diyebiliriz.
Futbol takımının UEFA'ya bu seneki taahhüdü 10 milyon euro açık vermek. Kar etmek bir yana, öncelikle bu hedefi tutturmayı hedeflemeliyiz. Kar işini seneye konuşuruz, kombine satışlarını falan ekleyerek.