ismail hakkında kafamda oluşan küçük bir detay var sizlerle paylaşayım bence kanınız ısınır..
o detay da sudur bu ismail denen arkadaş
bu sene 35 maça çıkmış
geçen sene 25 maça çıkmış
ondan önceki seneyse 8 ve ondan önceki senede 42..
şimdi göründüğü üzere 3 senelik performansında dalgalanma bol bakmayın geçen sene 25 maça çıkmıs ama ligde 12 defa yani sakatlık sebebiyle dogru duzgun piyasada yok..
ama bu sene futbolu unutmuşken tekrar hayata döndü ve gelecek sene belliki senol hocada baktı ben buna şekil veririm gereken özeni gösterip tekrardan vitrine sokarım bunu dedi
ve o sebeple ısrar ediyor yönetime yoksa serdarla ismail arasında bir fark görmüyorum biri gidiyorsa oburude kesin gitmeli çnk
Ozan , Hocanın İsmail ile alakalı tespitlerinden , beklentilerinden dolayı İsmail'in kalmasını istiyor . Şenol Hoca eğitici, öğretici yanına , güveniyor . Zamanında büyük potansiyel olarak görülüp yeterli gelişim kaydedememiş İsmail'de de sonuç alabileceğini sanıyor hoca . İşte burada yanılıyor ve bu yanılgının bedelini hem hoca hem de bizler yani taraftarlar ödeyecek. Yetenekleri belli bir futbolcunun aşama kaydetmesi , seviye atlaması için önündeki bariyer mental bariyerdir. Oyuncu mental olarak ne kadar güçlüyse o bariyeri aşıp seviye atlayabiliyor. Misal Portekizli Ronaldo ile Quaresma'yı karşılaştıracak olursak Ronaldo mental olarak daha güçlüydü ve buna göre ikisinin de kariyerleri şekillendi.
7 yıldır takımda bulunan İsmail'in mental olarak ne durumda olduğunu anlatmaya gerek yok sanırım. Şenol Hoca 7 yıldır bu takımda bulunan 27 yaşındaki İsmail'i mental olarak da geliştirebileceğini sanıyor . Bu gelişim doğumla başlayan ve çocuklukla beraber neredeyse tamamen şekillenen bir süreçtir. Sorun şu ki 27 yaşındaki İsmail için artık çok geç, imkansız ve hoca bu düşüncesini pratiğe koymak için İsmaille devam etmek niyetindeyse bunun bir bedeli de olacak ve hep beraber hepimiz ödeyeceğiz.
Şenol Hoca rekabet etsin diye kaleci alınsın istedi durum ortada .Şimdi de İsmail meselesi çıktı . Ama İsmail yedek kalacak demeyin . Yedek kalacak demek yıl boyunca yedek kulübesinde oturacak demek değildir .