2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 16 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12349246 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimiçi murat

iyide defansın ortaklaşa yaptığı hatayıda ismaile mal edemezsiniz.
ona bakarsan aramak istesen bir şekilde yediğimiz gollerin tamamında ismailin hatasınıda bulabilirsiniz
adam defans oyuncusu defans hata yapacakki gol yensin
ismaili kesinlikle savunmuyorum ama yenilen golde genelde hataların büyüğü stoperlerde olur
mesela Tosiç geçtikten sonra takım savunması toparlandı o zamanda aynı ismail vardı sahada
neden o zaman açık vermedik. Beki hem hücumcu isteyin hemde boşalttığı kanattan gol yendiğinde onu sorumlu tutun
olmaz bu iş ismailin kötü yanı aslında sürekli çıkmasına ramen hücumda katkısının yeterli seviyede olmaması
olarak bakılabilir ama buda tartışma konusu çünkü insanlar katkıyı gol ve asist olarak görüyor buda yanlış bakış açısı
burda bir sürü eleştiri yapıldı ismail hakkında ve ben bunların hiç birine katılmıyorum hücumdada katkı verdi
defansdada katkı verdi. İsmaildeki sorun bazı anlar donuyor oyuncu olmaktan çıkıp seyirci konumuna geçiyor.
işte golü o nedenle yiyoruz devamlılığı yok birde oyun zekası yok pas vermesi gerekiyor şut atıyor şut atması gerekiyor
pas vermeye çalışıyor. ortaları benden gitsinde nereye giderse gitsin tarzı ortalar. Hele bu sene transferi nedeniyle kendisini gösterme
sevdasına işi iyice batırdı. Ama bu seneki en kötü bek performansı  TS maçındaki mottaya aittir. olimpiyatta olmasa
ben bile sahaya dalardım mottayu kovalamak içinde işde o kadar mesafeyi koşupda sahaya ulaşana kadar telef olurum diye
koşmadım :D zaten şenol hocada o maçta ipini çekti onun.
abi başımıza birde mottacıları çıkarma :lol: :kop:

Çevrimiçi Necmi

Gökhan gönül konusunda yanlış yapıyoruz oyuncu bizi kullanarak son sösleşmeyi yapma peşinde daha lig bitmeden bize gelme haberleri çıktı gelecek adam kulübüyle görüşürüz anlaşır yada anlaşmaz gelir imzayı atardı ama gökhan ısrarla fenerle orta yol bulup kalma peşinde şimdide milli takımda olduğu için sonuç alınamıyo diyolar bize gelmek isteyen milli takıma gitmeden fenerle görüşmesini yapar olursa olur olmazsa gelirdi kendisi bilerek işi sürümcemede bırakıp araya azizi ikna edecek fenerliler girsin hem paramdan olmıyım hemde kulübümden mantığında şimdiye kadar kendimizi kullandırdık bari bundan sonra vazgeçelim madem sözleşmesi bitince konuşacağız niye iki aydır gökhan geldimi geliyomu diye reklam yapıyoruz gelmezse kendimizle dalga geçtiriyoruz.
kullansın bizi canerde kullansın topalda kullansın hiç problem değil kardeşim
yanlış falanda yapmıyoruz bizzat gel bizi kullan diyoruz. fenerin harcayacak kuruşu yok
bunu neden anlamıyorsunuz isteyeni olmazsa iç transferini çok düşük miktarlara halleder.
zaten uefanın istediğide bu maaşları düşür diyor. zaten mecburda transfer yapmak için tek bir lira bonservis
ödeme şansı yok sen iç transferde ne kadar zorlarsan ki buna mecbur bir bakıma dış transferinin o kadar önüne geçersin.
ya deliklerini kapatamaz yada kapatacağım diye kalitesi düşük oyunculara yönelir
kullansın kardeşim bizi hiç problem değil şu an başkanda kıs kıs gülüyordur.
bizim elimiz rahat hiç transfer yapmasak ne olur elimizde şampiyon kadro var yarıştığın rakibinde gücünü büyük ölçüde kaybetti
öyle bir durumdaki renkli GG yi biz alsak yeri boşalacak bize fayda sağlayacak biz almayalım diye istediğini verse
bu sefer gerçekten ihtiyacı olan mevkiye transfer yapamayacak yada düşük kalite yapacak gene bize fayda sağlayacak
şu an Başkan fenerle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor  :evillol:

Çevrimdışı AvrupaKartalı

kullansın bizi canerde kullansın topalda kullansın hiç problem değil kardeşim
yanlış falanda yapmıyoruz bizzat gel bizi kullan diyoruz. fenerin harcayacak kuruşu yok
bunu neden anlamıyorsunuz isteyeni olmazsa iç transferini çok düşük miktarlara halleder.
zaten uefanın istediğide bu maaşları düşür diyor. zaten mecburda transfer yapmak için tek bir lira bonservis
ödeme şansı yok sen iç transferde ne kadar zorlarsan ki buna mecbur bir bakıma dış transferinin o kadar önüne geçersin.
ya deliklerini kapatamaz yada kapatacağım diye kalitesi düşük oyunculara yönelir
kullansın kardeşim bizi hiç problem değil şu an başkanda kıs kıs gülüyordur.
bizim elimiz rahat hiç transfer yapmasak ne olur elimizde şampiyon kadro var yarıştığın rakibinde gücünü büyük ölçüde kaybetti
öyle bir durumdaki renkli GG yi biz alsak yeri boşalacak bize fayda sağlayacak biz almayalım diye istediğini verse
bu sefer gerçekten ihtiyacı olan mevkiye transfer yapamayacak yada düşük kalite yapacak gene bize fayda sağlayacak
şu an Başkan fenerle kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyor  :evillol:
Ah bide Ş.L.'ye kalamazlar ise işte ozaman bal kaymak olacak  :claps:
Hiç biri yokken BİZ vardık ! ! !

Çevrimiçi Necmi

Ben beşiktaşa bu kadar " düşman" birinin her kampa her davete her yemeğe ilk davet edilmesini izah edemiyorum kendime. Siz ederseniz bende pekala ikna olurum.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ben bilmiyorum davet edildiğini davetiye listeleri bana gelmiyor.
bunu yanlış buluyorsunuz tepkisini sosyal mecrada yapın. yanlış olanın
sosyal medyanın gücünü kullanarak düzeltme yolu olduğuna defalarca şahit olduk.
adamı eleştireceğim diye buralarda twitlerini paylaşıp reklamını yapmaktansa
kulüp resmi hesaplarında boza pişirmek daha etkili yöntem olur.

Çevrimdışı atalay

[ Son Düzenleme: 26 Aralık 2016, 11:27:01 atalay ]

Çevrimiçi Necmi

Ah bide Ş.L.'ye kalamazlar ise işte ozaman bal kaymak olacak  :claps:
bana öyle geliyorki ilk ön elemeden geçemeyip uefayada kalamayacaklar :evillol:
gerçi uefaya kalamamaları bizim için kötü olur kadroları küçülecek ve kalitesi düşecek
her cephede oynamayı kaldıramaz.

Çevrimiçi Necmi

O zaman bir sonraki sezonun kombinesini yada formayı bir öğrenci arkadaşa veririz. Bu arada su-i misal emsal olmaz. Kaleci hatası tabelaya yazar. Tolga kötü bir sezon geçirmedi; lakin bazı maçlarda telafi edemediğimiz, kritik maçlarda tabiri caizse can yakan hatalar yaptı.

Antrenör gözüyle bireysel hatalara, bireysel hatalardan meydana gelen zincirleme hatalara, golle sonuçlanmayan fakat pozisyon almadan, kademe anlayışından, savunmadaki kaymalardan yada timing probleminden vesaire doğan ve pozisyonla sonuçlanan hatalara bakarım.

Mesela Kasımpaşa, Akhisar ve FB maçlarında yediğimiz 2. goller absürt zincirleme hatalar sonucunda geldi. Bunları sezon boyunca paylaştım. İsmail'in arızalarından kaynaklanan ama golle sonuçlanmayan oyun içinde sürekli stoperlerin dublajına girmek zorunda kaldığı, Atiba'nın yamalar yaptığı o kadar an var ki...

Velhasıl kelam o 15 golü çok rahat bulurum. Oyuncunun hatası olması için fahiş bir şey yapmasına gerek yok. Hata hatadır. @Necmi
şampiyonluğa oynayan takımın kalecisinin kötü sezon geçirmeye hakkı yoktur zaten
ben orda değilim tolganın bazı performansları iyi mesela uzaktan atılan şutlarda bence çok iyi
kolay kolay hata yapmıyor penaltı refleksleride iyi kurtardığı toplardan bahsetmiyorum kaleyi iyi dolduruyor
ama adamın ayağının dibinden top atmayacaksın ayak hiç yok ayağıyla çıkarması gereken topa atlıyor
tabiki yetişemiyor. bu ayakları yüzünden yediğimiz goller bir değil iki değil hepside can yaktı
bence bu seneki kaleci performansı iyi değildi sadece gol atarak yediklerini kapattık.
Ben ismaili savunmuyorum yanlış anlaşılmasın savunursam başıma taş yağar ama yediğimiz her golüde ismaile yazmayalım
savunmayalım derken kul hakkıda yemeyelim
biraz önce asporda milli takımda oynayacak oyuncuları sayarken sol beke bula bula Türkiyeden 3 tane oyuncu bulabildiler.
bunun zaten ikisi fenerde biride bizde yeterli mi değil ama yok işte yerli sol bek bir tane iyi yabancı bulmak şart oğlu şart ama
ismailide gözden çıkaramazsın. Yedek olarak onunla sözleşme yapmak zorundasın ne olursa olsun milli takımın iki bekinden biri
Terim bizden bir oyuncuyu kara kaşına kara gözüne bakıp almaz çaresiz olduğu için alıyor yok işte almasa yerine alabileceği adam
ondan daha vasat bile olsa ismaile yakın performansı olsa emin ol ismaili tercih etmez adam semihi stoper olarak milli takıma aldı
daha ötesi varmı. Emre Mor çıkmasa ortaya eli mecbur cezalıda olsa Töreyi almak zorundaydı Mor ona almaması için fırsat verdi
töreyi kesip onu alacağını adım gibi biliyordum ha Töre milli takımı haketmiyor o ayrı. ama Terim bu o nedenle ismaili milli kadroya alıyorsa
bu demekki yerli ondan iyisi yok.

Onur Küçük

• Ziyaretçi

Defans hattı yapılan hatanın bedelinin ağır sonuçlara yol açacağı bir hat . Bu hatta oyun disiplininden uzak , konsantrasyon problemi yaşayan , temel futbol bilgisi yetersiz defans oyuncularıyla risk alınıp yola çıkılmaz . Birbirine çoğu konuda zıt profil çizen sağ ve sol beklerimizi karşılaştırırsak bize daha net fikir sunacaktır.
Kaleci , stoper kaliteli olsun İsmail sırıtmaz anlayışı da yanlış. Bazen bir defans oyuncusunun hatası stoperleri, kaleciyi çaresiz bırakıp zincirleme etki yaratarak gole neden olabiliyor.
Savunmayı sadece bireylere indirgeyemeyiz .Her oyuncunun hem bireysel hem de takım savunmasında  sorumlulukları var .Çarkın dişlisi gibi düşünmek lazım.Dişilerden biri bozuksa bütün çark etkilenir. O bozuk dişlilerden biri İsmail.
[ Son Düzenleme: 01 Haziran 2016, 03:03:21 Onur Küçük ]

Çevrimdışı atalay

[ Son Düzenleme: 29 Ağustos 2016, 23:19:38 atalay ]

Çevrimdışı Kemal

Resmen transfer dönemi kaçında başlıyor

Çevrimiçi Necmi

Resmen transfer dönemi kaçında başlıyor
9 Haziranda başlıyor 31 Ağustosda bitiyor.

Çevrimdışı mylife1903

Defans hattı yapılan hatanın bedelinin ağır sonuçlara yol açacağı bir hat . Bu hatta oyun disiplininden uzak , konsantrasyon problemi yaşayan , temel futbol bilgisi yetersiz defans oyuncularıyla risk alınıp yola çıkılmaz . Birbirine çoğu konuda zıt profil çizen sağ ve sol beklerimizi karşılaştırırsak bize daha net fikir sunacaktır.
Kaleci , stoper kaliteli olsun İsmail sırıtmaz anlayışı da yanlış. Bazen bir defans oyuncusunun hatası stoperleri, kaleciyi çaresiz bırakıp zincirleme etki yaratarak gole neden olabiliyor.
Savunmayı sadece bireylere indirgeyemeyiz .Her oyuncunun hem bireysel hem de takım savunmasında  sorumlulukları var .Çarkın dişlisi gibi düşünmek lazım.Dişilerden biri bozuksa bütün çark etkilenir. O bozuk dişlilerden biri İsmail.
Ismailin kadroda bulundugu 7 sene kac tane stoper, kac tane kaleci degisti hepsi mi kotuydu?
Ismail yanindaki oyunculari bozan bir oyuncu, yerine donemedigi icin, sol stoper kayarak kademeye giriyor, ismail hala ve hala donmedigi icin atilan toplarda sol stoper rakibin hizli acik alan oyunculari ile birebir kaliyor.
Ismail hucum beki ise, gol ve asist uretmesi lazim. Oyuncunun eksileri olacaktir, bizim takimlarimiza komple oyuncu cok zor gelir, gelmiyor zaten. Gomez bile cok kotu sezonlardan sonra, yukselis icin geldi ayrica agir bir oyuncu. Turkiyeye gelen her oyuncunun bir eksigi gedigi vardir.
Simdi ismail hucum beki olsun 2 gol 8 asist katki yapsin 10 tane de gol yiyelim o ayri bir tartisma konusu, ismail hucum beki oradan gol yiyebiliriz, demek ise absurd. Adamin besiktas kariyeri ligde 7 sezonda 2 gol 2 asist.
Tartisilmasi bile garip ve tuhaf

15 golden fazla bulur @atalay ama yogun tartisma cikar ismailin avukatlariyla. Mesela akhisar macinda golu alexise ve tolga yazdilar %50 -%50 oraya pasi atan, kaleye yetistiremeyen, direk kaleye pas atan ismail, futbolun temel gereksinimlerinden yoksun ismail, hic bir zaman kalenin icine dogru geri pasi atilmaz, kucuk takimdaki futbolculuga aday sporculari odunla doverler boyle geri pasi atsa.
Mesela hep yaziyorum, olimpiyattaki gs maci, herkes o golu gunaya ve az bir kisim becke yaziyor, ileri topu sisiremeyen ismail orda, butun takim yuklenirken, korner sonrasi yakaladigi topu ortasahadan karsi ceza sahasina yetistiremeyen, iki metre gerilmeden topa vuramayan profesyonel futbolcu ismail bey.
Bozdugu ofsaytler buradan amerigaya yol olur.

Sempatik bir cocuk iyi bir vucut yapti son iki sezonda ama 1. Lig futbolu icin cok yetersiz, bazi arkadaslar yanlis anliyor sanki benim ve benim gibi elestirenlerin ismaille ilgili kisisel problemleri yok, ismail goz onunde olan bor camianin hasbelkader sporcusu olmus, unlu bir sporcu ve yogun hatta ve hatta maksatini asan elestiriye de hazirlikli olmasi gerekir. Biz fanatik ve holiganiz elestirilerimiz maksatini asabilir ama bu besiktasi sevdigimiz icindir. Ayi yavrusunu severken oldururmus hesabi.

Ayrica konu besiktas futbolculari olunca benim mustafa bey ve ismail bey disinda birisini elestirdigim oldu mu? Olmadi bir sefer robana yapti, diye quaresmaya "mal" dedim alexisi, boykou bile savunurum sabahlara kadar.

Besiktasin parasi kiymetli mustafa bey olayi yasandi, ikincisi yasanmasin, diye ugrasiyoruz.
Olay basit
Aslinda sag taraf icin de ayni, beck in arkadina altyapidan bir cocuk atilir, birak oynasin
Sol bek alinir, kura ile herhangi bir bek arkasina genc takimdan bir cocuk atilir, paramiz cebimizde kalir.

Konu ismail yahut mustafanin karakterleri degil, hak etmedikleri parayi almalari ve istemeleri. Sira veliye de gelecek ama veli bu sahada kendini parcalamis, tercih edilmis iyi bir oyuncu, futbolcu degil denemez veli icin bu sene gozumuzu kapattik aldigi paraya, onumuzdeki sezon performans veremezse onu da elestirecegim aldigi para icin, iyi oynarken iyilestirme yapiliyor, oynamazken kotulestirme neden yapilmasin :evillol:

Yonetimin aslinda futbol gorusu de belli, otur sifir
Atibayi gondermeye calisip, dusuk sozlesme teklif edip 20 mac oynarsa prim alir maddesi kim koydurur, atibaya guvenmeyen adamlar. Yahu atiba bilic zamani bile bir tek kalede oynamadi, oyle adami gondermeye calismak bile basli basina bir skandaldi, bu sene cok iyi bir performans ortaya koydu ama atibanin futbolu cok degismedi, standart oyununu oynadi bizim iki tane transferimiz oldu ve bir tane de sans topu. Sans topu oguzhan diger transferler quaresma ve gomez. Bu 3 futbolcunun etkisiyle atiba da parladi. Parlamasa bile pektemek icin 1.5milyon euro odeyen bir yonetimin atibaya 1 milyon euro deger bicmesi skandaldir.

Serefimizle oynayalim, hakkimizla kazanalim
Evet ama hakkimiz olmayani da almayalim yahu

Çevrimdışı BesiktasTaraftari

konu açabilirsiniz her şeyi bizden beklemeyin buranın sahibi Beşiktaş taraftarı
gerekli gördüğü konuları Beşiktaşla ilgili olmak koşuluyla konu açarak tartışılmasını sağlar.@arda

Estagfirullah, oyle sey mi olur? Hepimizin burasi. Ben de naciz bir uyeyim neticede.

Çevrimdışı Savaş

Kolarov benim hayalimdeki adamlardan biri. Gelirse ciddi fark yaratır. İsmail'den sonra rüya gibi gelebilir.

Almeida sonrası bi demba ba bi gomez etkisi yapar. Gelsin be!

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı yigitcan1903

City taraftarları Kolarov - Beşiktaş haberine seviniyorlar. Hayat işte! Kiminin ekmeği bayat, kiminin pırlantası ufak.  :D
Fazla sevinmesinler erken biter o hayal bence  :D

Çevrimdışı Armağan Bozkurt

Gökhan gönülün açıklanması gecikdikçe beşiktaş taraftarının bakışı değişecek  negatif olmaya başlayacak, kafada kurmaya başlayacak. Ayrıca gökhan 'ın menajeri oyuncum şampiyonaya takımsız girmez dedi, imzalatıp açıklamayı 15 gün bekletemezsin böyle durumlarda spekülasyonlara izin vermek istemezler.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Çağatay

Abdullah Gül gibi açıklama yapmışsın abi :D gelirse her ihtimalde doğru çıkar :D

dengeleri bozmayacak bir açıklama yapmak istemiştim  :evillol:
Hope for the Best, Plan for the Worst

Çevrimdışı panic13

Günaydın Arkadaşlar,

İsmail ve Tolga ile ilgili tartışmalara ben de bir katkı yapmak isterim. Bence İtalya futbolunun yetiştirdiği en büyük 4-5 hocadan biri olan ama dil ve mantalite problemi sebebi ile Türkiye'ye uymayan Prandelli'nin buffon ve prilo hakkında şöyle bir görüşü vardır 2014 Dünya Kupası öncesi;

Muhabir: Buffon 35’e geldi. Konfederasyon Kupası’nda da iyi değildi.

Prandelli: Pirlo için geçerli olan neyse Buffon için de aynı şekilde. Büyük maçlarda istenilen performansı ortaya koyuyorlar. Büyük maçların oyuncuları.

Günümüz futbolunda hangi ligde olursa olsun hem yayın gelirleri, hem uefa gelirleri hem tribün gelirlerinin artması neticesinde büyük takımlar (yd gibi bir zihniyetle yönetlimiyor ise) 3 aşağı 5 yukarı benzer kalitede oluyorlar. Aralarında uçurum olan takımlar ise (real/barca ile atletico gibi) doğru oyuncu seçimleri ve stratejik hamleler ile aşıyorlar. Mesele atletico'nun stratejik hamlesi Diego simeone olurken Leicester'in hamlesi kadro mühendisliği ve kazanan karakterli oyuncuları almak oluyor.

Mario Gomez, Osmanlı maçına kadar oynadığımız son 6 lig maçının tamamında gol attı ve 4 maçta ilk golü attı. Bursa, Kayseri, Akhisar, Gs. bunu sadece iyi forvet olmak, mentalite, Alman disiplini falan ile açıklayamazsınız. bu, karakterdir. Tolga ve İsmail'de işte bu karakterin izi yok.

Diyeceksiniz ki "her oyuncuda olması gerekiyor mu?", hayır olması gerekmiyor. Ama büyük/kritik maçlarda konsantre olup en azından net hata yapmamaları gerekiyor. Bknz; Beck, Tosic, Ozzy, Atiba...

İsmail ve Tolga'da bu da yok. İsmail zaten saatli bomba, istisnasız yediğimiz atakların %70-80'ini sol taraftan yiyoruz. Büyük maçların tamamına kalede Tolga olduğu için tedirgin çıkıyoruz, sağolsun genelde Tolga da her kritik maçta hata yapıyoruz. Beşiktaş'ta oynayan oyuncuların böyle bir lüksü olmamalıdır. Ayrıca Beşiktaş, ortalam oyuncuların staj yapma yeri değildir. son 10 dakikada ortasahadan Ozzy/Sosa çıkıp Necip girdiğinde dahi oluşan kalite farkını hepimiz görüyoruz. Ona bile "Necip bari defansta oynasın" diyoruz.

Kendi adıma, Tolga, İsmail, Pektemek gibi vasatları artık takımımızda görmek istemiyorum. Önümüzdeki 5 sene her şey bizim lehimize, 2011'de FB şike süreci ile boğuşurken bile ortam GS için bu kadar rahat değildi. O derece bir yol var önümüzde. Umarım yönetim falan bunun farkındadır, bu süreçte şampiyonluk sayımızı 17-18'e çıkarmak doğru hamleler ile hiç zor olmayacak. Bu işler tolga ile ismail ile olmayacak çünkü.

Bizler, ne olursa olsun Beşiktaşlıyız.

https://medium.com/@kasimpasacanavari

Çevrimdışı yigitcan1903

Gökhan Gönül iyi oyuncu da fenerde kalmak için zorladığı çok belli
Bize gelip iyi performans gösterirse unutulur ama kötü olursa çok tepki yiyecek.

Hala fenere imza atacağını düşünüyorum orası ayrı
[ Son Düzenleme: 01 Haziran 2016, 09:06:10 yigitcan1903 ]

Çevrimiçi murat

Gökhan Gönül iyi oyuncu da fenerde kalmak için zorladığı çok belli
Bize gelip iyi performans gösterirse unutulur ama kötü olursa çok tepki yiyecek.

Hala fenere imza atacağını düşünüyorum orası ayrı
Umalım ki atsın.seneye 32 yaşında ve sıklıkla antrenman kaçıran bir oyuncu.takum hersene 1 yıl yaşlanıyor zaten transferlerler bu sayıyı yukarı değil aşağı çekmeliyiz.

Çevrimdışı onurturan

Günaydın Arkadaşlar,

İsmail ve Tolga ile ilgili tartışmalara ben de bir katkı yapmak isterim. Bence İtalya futbolunun yetiştirdiği en büyük 4-5 hocadan biri olan ama dil ve mantalite problemi sebebi ile Türkiye'ye uymayan Prandelli'nin buffon ve prilo hakkında şöyle bir görüşü vardır 2014 Dünya Kupası öncesi;

Muhabir: Buffon 35’e geldi. Konfederasyon Kupası’nda da iyi değildi.

Prandelli: Pirlo için geçerli olan neyse Buffon için de aynı şekilde. Büyük maçlarda istenilen performansı ortaya koyuyorlar. Büyük maçların oyuncuları.

Günümüz futbolunda hangi ligde olursa olsun hem yayın gelirleri, hem uefa gelirleri hem tribün gelirlerinin artması neticesinde büyük takımlar (yd gibi bir zihniyetle yönetlimiyor ise) 3 aşağı 5 yukarı benzer kalitede oluyorlar. Aralarında uçurum olan takımlar ise (real/barca ile atletico gibi) doğru oyuncu seçimleri ve stratejik hamleler ile aşıyorlar. Mesele atletico'nun stratejik hamlesi Diego simeone olurken Leicester'in hamlesi kadro mühendisliği ve kazanan karakterli oyuncuları almak oluyor.

Mario Gomez, Osmanlı maçına kadar oynadığımız son 6 lig maçının tamamında gol attı ve 4 maçta ilk golü attı. Bursa, Kayseri, Akhisar, Gs. bunu sadece iyi forvet olmak, mentalite, Alman disiplini falan ile açıklayamazsınız. bu, karakterdir. Tolga ve İsmail'de işte bu karakterin izi yok.

Diyeceksiniz ki "her oyuncuda olması gerekiyor mu?", hayır olması gerekmiyor. Ama büyük/kritik maçlarda konsantre olup en azından net hata yapmamaları gerekiyor. Bknz; Beck, Tosic, Ozzy, Atiba...

İsmail ve Tolga'da bu da yok. İsmail zaten saatli bomba, istisnasız yediğimiz atakların %70-80'ini sol taraftan yiyoruz. Büyük maçların tamamına kalede Tolga olduğu için tedirgin çıkıyoruz, sağolsun genelde Tolga da her kritik maçta hata yapıyoruz. Beşiktaş'ta oynayan oyuncuların böyle bir lüksü olmamalıdır. Ayrıca Beşiktaş, ortalam oyuncuların staj yapma yeri değildir. son 10 dakikada ortasahadan Ozzy/Sosa çıkıp Necip girdiğinde dahi oluşan kalite farkını hepimiz görüyoruz. Ona bile "Necip bari defansta oynasın" diyoruz.

Kendi adıma, Tolga, İsmail, Pektemek gibi vasatları artık takımımızda görmek istemiyorum. Önümüzdeki 5 sene her şey bizim lehimize, 2011'de FB şike süreci ile boğuşurken bile ortam GS için bu kadar rahat değildi. O derece bir yol var önümüzde. Umarım yönetim falan bunun farkındadır, bu süreçte şampiyonluk sayımızı 17-18'e çıkarmak doğru hamleler ile hiç zor olmayacak. Bu işler tolga ile ismail ile olmayacak çünkü.
Kücük bir pürüz daha var.. Aldiklari paralar cok yuksek.. Bknz pektemek.. Ismailin de 1.4 M€ dedikodusu cikinca feveran etti millet zaten yoksa soylenilen gibi mevkiinde yedek olabilir.. Ama euro kuru cok yuksek bizim de taraftar  olarak yapacak bir seyimiz yok..
 :s19: :s19:

Çevrimdışı Serhat Akkaya

Kücük bir pürüz daha var.. Aldiklari paralar cok yuksek.. Bknz pektemek.. Ismailin de 1.4 M€ dedikodusu cikinca feveran etti millet zaten yoksa soylenilen gibi mevkiinde yedek olabilir.. Ama euro kuru cok yuksek bizim de taraftar  olarak yapacak bir seyimiz yok..
 :s19: :s19:
Yedek olan olacak 33-34 yaşına gelmiş oyunculara 1,4,1-7 milyon euro aralığında sabit ücret vermek bu taraftara ve camiaya ayıptır. Halen 1,3 milyar tl borcumuz var. İşe yaramayan kullanmadığımız veya az verim aldığımız adamların bu maaşlarından bir an önce kurtulmamız lazım. Forma fiyatlarını arttırarak, bilet fiyatlarını yükselterek bir nebze katkı sağlayabilirsiniz ama sırf bu adamların maaşlarından kurtulsak 3-4 senede yerine kullanılacak adamların maaşlarını düştüğümüzde 30-40 milyon tl fayda sağlayacağız.
Korku akıl katilidir.

Çevrimdışı onurturan

dengeleri bozmayacak bir açıklama yapmak istemiştim  :evillol:
soylediklerim her yere gitsin herkes kendine gore biseyler anlasin diye Türkcemizdeki butun bosluklardan yararlanirdi kendisi hatta senin mesaji okuyunca aklima su geldi..
Kolarovun ülkemizde patlaması diye birsey soz konusu olamaz  :evillol:

Çevrimdışı tangaz

Yedek olan olacak 33-34 yaşına gelmiş oyunculara 1,4,1-7 milyon euro aralığında sabit ücret vermek bu taraftara ve camiaya ayıptır. Halen 1,3 milyar tl borcumuz var. İşe yaramayan kullanmadığımız veya az verim aldığımız adamların bu maaşlarından bir an önce kurtulmamız lazım. Forma fiyatlarını arttırarak, bilet fiyatlarını yükselterek bir nebze katkı sağlayabilirsiniz ama sırf bu adamların maaşlarından kurtulsak 3-4 senede yerine kullanılacak adamların maaşlarını düştüğümüzde 30-40 milyon tl fayda sağlayacağız.

bu kadar basit işte formül bunu dahi planlayamıyoruz. tutturmuşuz bir ismail yedek olsun pektemek yedek olsun. kadro derinliği olsun vbvb...
bakın beckin sol versiyonu bir adam alalım isoya güle güle diyelim GGyi de almayalım, 1 tane sürekliliği ve temel futbol hatalarını (ismailin sıklıkla yaptığı) yapmayan adam alalım. bu arkadaşa1,5 milyon verelim. isodan ve GGden oluşacak yıllık 3,5 milyon cebimizde kalır, tosiç 18e girer sol stoperi ve sol beki yedekler, olcay sakatlık ceza (yılda 1-2 maç en fazla) becki yedekler. alırsın sağlam 1-2 stoper (rodolfonun durumuna göre) defans operasyonu tamamlanır. iddia ediyorum ayağı düzgün bir kaleci ile şablonu tamamladığımızda bu seneden en az 10 gol daha az yeriz. bu da şampiyonluğu bize doğru kanatlandırır...
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Çevrimdışı tangaz

soylediklerim her yere gitsin herkes kendine gore biseyler anlasin diye Türkcemizdeki butun bosluklardan yararlanirdi kendisi hatta senin mesaji okuyunca aklima su geldi..
Kolarovun ülkemizde patlaması diye birsey soz konusu olamaz  :evillol:

bir de kolarovun nerede patlayacağı önemli.

içerde mi dışarda mı?  :bandit:
Fenerbahçe ve Galatasaray'ı tutanların taraftarlık hikayeleri popülerlik, başarılar, şampiyonluklar ve egemen ideolojileriyle örtüşür. Beşiktaşlılık, anlatılması zor bir damara bağlıdır...

"Ben belli bir takıma karşı değil, yenilgiye karşı oynarım" Eric Cantona

Etiketler: