ben şl ile süperlig arasındaki farkı biliyorum zaten o fark olmasa her sene olmasa bile iki senede bir türk takımları final grubunda olur. Ama olcayı bir kenara koy elinde şl seviyesindeki oyuncuları bir say bakayım şu andaki gomez ve quaresma dahil elinde o seviye oyuncu yok
şl ye katılmak başka bir şey şlde iddialı olmak başka bir şey şöyle bir silkeleyin kendinizi isterseniz.
şl seviyesi dediğiniz seviyedeki takımlar çeyrek final ve ötesi takımlardır diğerleri bizim ayarımızda
şu an puanımız düşük ama unutmayın iji sene men yedik eğer yemeseydik yerimiz onlarla aynı olurdu.
birinci torbadaki takımları ayrı tut ikinci torbadaki takımların bile çoğunluğuyla başabaş oynarız
yeter artık kendinizi bu kadar düşük görecek kadar ezik olmayın renklilerin taraftarları geçen sene şl ye katılıp ordanda finalleri hayal ediyorlardı
bire bir karşılaştırın bakalım oyuncularımız mukayese edildiğinde hangi takım daha kaliteli.
Bir tavsiyem var rakibinizi küçük görürseniz başınıza gelen fenerin başına gelen olur
rakibinizi çok büyük görürseniz bu seferde gerçek gücünüzü kullanamazsınız.
Rakibinize saygı duyun ve gözünüzde büyütmeyin bakın kim çıkarsa çıksın barcelonada realde bayernde
mabette puan alması hiç kolay olmayacak. Orda rakipler için bir cehennem var.
ve her halukarda kadromuz geçen senenin üstünde olacak biraz takıma inanın yabancılar bile Beşiktaşı
tanımlarken şl ayarında takım derken sizin bu güvensizliğinizin kelime karşılığı ezikliktir.
artık büyük takım taraftarı olmayı öğrenin yeminle zihniyet olarak anadolu takımı taraftarından betersiniz.
Isin cok fazla romantik kismina onem veriyorusn Nemci abi. Yazdigin seyler Olcay'in defolari ile alakali degil.
Kendince onemli olan ozellikleri, Olcay'in oynadigi mevkide bir oyuncu icin gereken en temel ozellikleriden ustun kiliyorsun, ki bu temel ozellikler Olcay'da eksik. Hata burda. Olcay'in ek ozellikleri olabilir. Pozisyon almasi gayet iyi, press yapiyor. Lakin bunlar yeterli ozellikler degil, ki bunlar da bile ek parantez acabilirsin. Pozisyona girip hunharca harciyorsan ne faydasi var? Press yapip topu kapamiyorsan, ikili mucadeleyi kazanacak kadar guclu degilsen ne faydasi var? Olcay'in ligde yaptigi o pressi Avrupa'da yaptiginda rakip 1 pas oyunu ile hem Olcay'i, hemde yardim eden oyuncuyu oyundan dusurerek bombos alan birakir kullanima acik. Bunun ornegini ligde bile gordugunuz halde, nasil "Olcay press yapiyor" diyerek ovuyorsunuz?
Demin saydigin Avrupa maclari. Tottenham, Arsenal, Liverpool. Olcay'in Liverpool macinda 1 olumlu hareketini gosterebilirmisin? Arsenal macinda defansini cok ovdugunuz Olcay'in Alexis'in golunde rakip atak olusurken yuruyerek, lakayt sekilde alanini kaybedip bundan saniyeler sonra o bolgeden Alexis'in gol attigini unuttukmu? Spurs macinda harcadigi onca pozisyon, Lloris yerdeyken atamadigi golleri cabuk mu unuttuk? 3-4-3 oynayan takima karsi 1 olumlu ofans hamlesi olmazken, rakibi daha BPL'de az sure almis 19 yasinda cocugun karsisinda acinacak hale dustugunu unuttukmu? Olcay her Avrupa macinda o seviyeden cok uzak oyuncu oldugunu gostermisken, bu saydigim takimlar ile ayni seviyede ve daha iyilerine karsi bu oyuncu ile cikmanin yeterli olacagini dusunmenin mantigi nedir?
Cok basit:
Olcay'in top kontrolu iyimi? Hayir.
Olcay'in 1e1'de adam gecme ozelligi varmi? Hayir.
Olcay'in ani hizlanmasi varmi? Hayir.
Olcay'in orta ozelligi varmi? Hayir.
Olcay'in ara paslari varmi? Hayir.
Olcay'in uzaktan etkili sutlari varmi? Hayir.
Olcay'in bitiriciligi iyimi? Hayir.
Su an bir kanat oyuncusudan bahsettiginiz unutmayin.
Kalin yaptigim kisima gelince. Koskoca Chelsea kulubunun dunya yildizi Hazard geri donuslerinde aksadigi icin Mourinho'dan firca yerken, Olcay Sahan'i "defansa yardim ediyor" diyerek goklere cikaran ben degilim.