2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 26 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12375832 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı MUSTAFA_

Gökhan Dinç ‏@gkhndinc  3 sa.3 saat önce
West Ham'ın Gökhan Töre için 12 milyon euro teklifi geri çevirildi. 18 milyon euroluk ikinci teklif masada kabul edildi.

bu nası pazarlık etmek. bari ikinci teklifini 13-14 falan yap.  :D

hiç inandırıcı gelmedi.
Fikret Orman bu pazarlığı beğenmedi  :evillol:

Beşiktaş Tarihi
Asıl aşık biziz mecnunun sadece adı var...
★★★

Çevrimiçi Necmi

Olcay'in SL icin yetersiz olmasinin en buyuk sebebi yavas reaksiyonlari ve baski altinda yanlis secenekleri yapmasi.

Olcay Super Lig seviyesinde fazla bosluk bulursa etkili olabiliyor, ama Fener'e attigi kontra disinda tum derbiler ve Avrupa maclarinda en etkisiz isimleren biri olmasinin sebebi var.

Olcay rakip baskili ve fazla bos alan vermedigi surece, ayni sekilde tempoyu yuksek tuttugu surece ozellikle top ayagindayken cok sacma islere kalkisiyor. Bunu en son Galatasaray macinda herkes gormesine ragmen neden gozardi ediyor anlamiyorum.

Kisa ucgenleri yapmak bir marifet degil. Hele SL seviyesinde rakip buna kaleden 35 metrede izin verir ama bir okadar amacsiz olur. Ara pasi veremeyen, orta acamayan bir ofans oyuncusuyla oynayacaksan geri donuyor diye, ozaman sol kanatta iki solbek ile oyna daha mantikli.
olcaya kötü diyen hayatında bir kere bile olcayı sahada canlı izlememiştir.
onu oyundan çıkarttığın an takımın hücum gücü düşüyor. Bir anda pas oyunu bitiyor.
nerde oynarsan oyna şl uefa lig farkedmez kadronda olcay varsa onbire ilk onun adı yazılır.
gomez oynamasa yerini cenk doldurur. ama olcayın yerini dolduracak adam yok takımda.
sahadaysa her golde katkısı vardır. Bir insanın katkısının gol atmakla sınırlı olduğunu düşündüğünüz için
bunu anlayamazsınız kameralar ceza sahasında gomezi oziyi gösterirken göstermediği yerde olcayın kaç kişiyi ekarte edip onlara
boş alan açtığını göremiyorsunuz yada atak yediğimizde kanadı nasıl kapatıp defansa yardım ettiğinide göremiyorsunuz
meşhur sol bekimizin hata yaptığı zamanlara bir bakın o zaman oyunda olcayın olmadığını göreceksiniz.
@Geovani  nin bir sözü var olcayı ne zaman tv den izlesem 90 dakika küfür ediyorum ne zaman sahada izlesem takımın en iyilerinden oluyor diyor.

Çevrimdışı OnizukaSensei

Sol bek icin Ansaldi nasil olur sizce. Baska bi forumdan ve burdan bi kac arkadas guzel seyler yazdi ama oyuncuyu bilen baska arkadaslar ne der. Sanirim hic dusunulmuyo veya dusunulse iyi olur mu sizce?

Çevrimdışı mylife1903

<
Bu ortalamalar senede 11 gole katkı verdiğini gösteriyor.geçen sene fb den 3 milyon üstü isteyen biri için bence fazla.bizim o bölgede oynayan oyuncular 1.5 civarı kaxanırken ve ffp baskısı üzerimizdeyken onu buraya getirmek hayal.feguliyi alacağına atif şeyşuyu al daja çok iş yapar.atıf onun kaleye biraz daha yakın oynayan versiyonu.
Ambrabat vardi @MURAT abi o hesap iste. Cok yetenekliler ama atlama yapamiyor bunlar, parayi gorunce sapitiyorlar.

Çevrimdışı Ensar

ya olcay toplu oyunda nerde abi ? bende bu topsuz oyun muhabbetinden sıkıldım. topsuz oyunda iyi madem o zaman basket oynasın perde felan yapar fake atar.
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

Çevrimiçi Necmi

Bu arada ŞL yayın geliri daha önce belirttiğim gibi... FB gruplara kalamazsa pastanın tamamını alacağız. (15-16 milyon €)
zaten ileride etkili iki oyuncusu var bunlarıda kullanamayacak bari ilk turu geçsede
sonrasında uefa ya kalabilse :evillol:
ligde rahat olmasın gerçi diğer taraftan sezonu açıp ilk turda elenirse darmadağın olurlar.

Çevrimdışı cursedofdragon

onu oyundan çıkarttığın an takımın hücum gücü düşüyor. Bir anda pas oyunu bitiyor.
nerde oynarsan oyna şl uefa lig farkedmez kadronda olcay varsa onbire ilk onun adı yazılır.
gomez oynamasa yerini cenk doldurur. ama olcayın yerini dolduracak adam yok takımda.
sahadaysa her golde katkısı vardır. Bir insanın katkısının gol atmakla sınırlı olduğunu düşündüğünüz için
bunu anlayamazsınız kameralar ceza sahasında gomezi oziyi gösterirken göstermediği yerde olcayın kaç kişiyi ekarte edip onlara
boş alan açtığını göremiyorsunuz yada atak yediğimizde kanadı nasıl kapatıp defansa yardım ettiğinide göremiyorsunuz
meşhur sol bekimizin hata yaptığı zamanlara bir bakın o zaman oyunda olcayın olmadığını göreceksiniz.
@Geovani  nin bir sözü var olcayı ne zaman tv den izlesem 90 dakika küfür ediyorum ne zaman sahada izlesem takımın en iyilerinden oluyor diyor.

sen şampiyonlar ligini türkiye ligi ile karıştırıyon ama abi :)

en son gittik serdar özkanlarla halimiz ortada idi.

Çevrimdışı nusretaslanturk

ya olcay toplu oyunda nerde abi ? bende bu topsuz oyun muhabbetinden sıkıldım. topsuz oyunda iyi madem o zaman basket oynasın perde felan yapar fake atar.
ensar futbol oynadın mı hiç ? amatör'de falan , yani herhangi bir antrönör tarafından çalıştırıldın mı ?

Çevrimdışı brkntcnr

Süper Lig' de bu sezon 5 gol 6 asist, genelde 131 maçta 32 gol 26 asist. Bence gayet iyi.

Çevrimiçi Necmi

sen şampiyonlar ligini türkiye ligi ile karıştırıyon ama abi :)

en son gittik serdar özkanlarla halimiz ortada idi.
hayatında Beşiktaşı kaç defa şl de oynarken gördünde benim karıştırıp karıştırmadığımı
biliyorsun
öyle ama şimdi serdar özkanlar yok arsenale kök söktürmüş hakem kararıyla elenmiş tottenhamı geçmiş liverpoolu
elemiş bir takım var. buda o beğenmediğiniz oyuncularla oldu.
bu sene bunu diyenler geçen senede fener karşısında bizi yerle bir etmişlerdi daha lig başlamadan burda
fener şampiyon ilan edilmişti. Biz tepki gösterdiğimizde yönetim yalakası olmuştuk. Yalanmı.

Çevrimdışı Ensar

ensar futbol oynadın mı hiç ? amatör'de falan , yani herhangi bir antrönör tarafından çalıştırıldın mı ?
evet oynadım , sağ açık oynadım hatta ve rakibini yanına alıp götürmek arkadaşlarına alan açmak felan az çok bilirim bazı arkadaşların dediği gibi hepten futbol cahili değilim amaç zaten Beşiktaş için en iyisini istemek neyse bunların alakası yok ben olcayı beğeniyorum ama yani Olcay topsuz oyunda şöyle Olcay topsuz oyunda böyle , iyi de abi toplu oyunda nerde ? bu adam hücum oyuncusu. benim sitemim buna , ok Olcay faydalı oyuncu ama savunanların savunması artık bayatladı

Çevrimdışı mylife1903

Ben zaten direk sana yazmıyorum.boştaymış çökelim ne istiyorsa verelim tarzı bir yaklaşım var.bizim bir oyuncuya verebileceğimiz ortalama bir rakam var oda 1.5 milyon civarı.birkaç oyuncuya biraz yüklü patalar verildiğinde geri kalan oyuncu profili 1 milyon altı vasat oyuncular ne verebileceği belli olmayan oyıncular ,sakatlık sorunu olanlar,huysuzlar ,geçimsizler vs olur.
Planlama iyi olmali mesela beckin arkasina genc takimdan bir cocuk atilsin, kupada falan oynar ben raziyim. Simdi fikret orman faka basti veliye, tolgaya, mustafaya o paralari verirken dusunecekti.
Ayrica ismail falan elde tutulmamali, oraya sol bek alinmali caner falan yahut beck gibi istikrarli oynayan, sakatlanmayan bir adam ve arkasina genc bir cocuk.
Yuksek maas alip faydasiz olan oyunculari direk gondermek gerekir.
Eger iyi bir kaleci alirsak, gunay ikinci kaleci olsun, tolganin maasindan da kurtulalim. Ah ah rustuyu harcamayacaktik 3. Kaleci olarak yazardik hala hem kalecileri calistirir hem de ihtiyac durumunda oynardi.
Veli, mustafa bey, ismail bey, serdar, boyko, milosevic, pedro yolcu iyi bir butce icin ayrica satilacak olan tore degil, frei olmali bence ve bu maas olayina fazla takilmamak icin kalmasini istedigim halde tolga ile de yollar ayrilabilir daha dar bir kadro ama daha guclu olabiliriz. Kupayi falan isterlerse oynamasalar da olur en onemli hedef lig.

Çevrimdışı Deniz

Olcay yetenekli birisi değil ama tam bir görev adamı.
Nerde ne zaman duracağını en iyi bilenlerden.
Alt yapısı sağlam,takım için elinden geleni yapan birisi.
Eleştirirken son yıllarda onun kadar istatistik yakalayan başka oyuncumuz olmadığını düşünerek eleştirin
"Beşiktaş için birşey yapmak istiyorsanız kimsenin adamı olmayın!"-Süleyman Seba

Çevrimdışı Koa_lAA

hayatında Beşiktaşı kaç defa şl de oynarken gördünde benim karıştırıp karıştırmadığımı
biliyorsun
öyle ama şimdi serdar özkanlar yok arsenale kök söktürmüş hakem kararıyla elenmiş tottenhamı geçmiş liverpoolu
elemiş bir takım var. buda o beğenmediğiniz oyuncularla oldu.
bu sene bunu diyenler geçen senede fener karşısında bizi yerle bir etmişlerdi daha lig başlamadan burda
fener şampiyon ilan edilmişti. Biz tepki gösterdiğimizde yönetim yalakası olmuştuk. Yalanmı.

aynen abi ben f.orman yalakası, troll falan olmuştum yapmayın etmeyin dedim diye... her seferinde yüzlerine vuracam arkadaşlarınki hatırlayıp bidaha yapmasınlar... beşiktaşı okadar küçük görmesinler... hatırlasınlar o günleri diye ama pekde işe yaramıyor sanki :)

Çevrimdışı Ensar

Süper Lig' de bu sezon 5 gol 6 asist, genelde 131 maçta 32 gol 26 asist. Bence gayet iyi.
onun yarısı kadar oynayan kerim de aynı istatistiği yaptı

Çevrimiçi Mehmet57

Necmi abi,

SL seviyes ve Super Lig seviyesi arasinda inanilmaz fark var. Tempo olsun, kalite olsun, fizik guc olsun, atletizm olsun birkac gomlek daha yuksek bir seviyeden bahsediyorsun. "Lig veya SL fark etmez" dersen senin bu mantigina gore Adanademirspor'un forvetini, Hollanda ikinci ligden bir kanat, Avustralya liginden iyi bir orta saha alalim. Mumkun degil, bir oyuncunun defolari da artilari da belirli bir seviyede daha cok belli olur.

Burda bir OFANSIF oyuncudan bahsediyorsunuz. Ofansif oyuncunun topsuz alanda 1 ozelligi vardir onemli kilan, o da positioning dedikleri, yani pozisyon almasidir. Bunun yani sira teknik direktor direktifleri ve sistem itibari ile press yapmak bunlardan biri sayilabilir. "Defansa geri geliyor" dediginiz oyuncuyu BPL'de cok az sure alan gencin biri 3-4-3 sisteminde paspas etti. Brugge'in defansi zayif olan sagbeki Meunier'i  (evet zayif, cok elestiri aldi bu sezon) bir kez bile gecemeyen sol aciktan bahsediyorsunuz. Lig'de belirli pozisyonlarda bir sonraki hamle icin cok vakit bulmasina ragmen 1 orta acamayan, dogru pasi gondermekte geciken oyuncuyu o vakit ve o bosluk zor bulanacak bir seviyede "ama kosu yapiyor" diyerek yeterli bulmak da bana cok tuhaf geliyor.

Oncelikle bilinmesi gereken press yapmak (Olcayin yaptigi) ve defansin arasndaki fark. Olcay'in yaptigi presi akilli her oyuncu kirar ve aleyhimize kullanir. Bu ligde bile bazen kontraya cikan takimlarda belli oluyor. Olcay fizik anlamda gucsuz (fizik, kondisyon degil) ve bu yuzden ikili mucadelerin bircogunu kaybeden bir oyuncu. Ortalamanin ustunde olan hizi da yok. Defansi dediginiz seviyede olan bir sol acigimz varsa neden sol kanadimiz defansif anlamda bukadar aksiyor? Olcay'in yaptigi kisa paslasmalari burda 7 yasindaki cocuklara 1 saat boyunca yaptiriyorlar. Bu bir ozellik degil, bu alt yapidan gelen temel futbol anlayisi.

Çevrimdışı SLYKRT

Olcay milli maçta bile oyuna girdi ataklar şekillendi.Pas düzeni arttı top ezilmedi dağıtıldı.Orda vurabileceği en iyi şekilde vurdu ama kalede malesef tolga yoktu tek sıkıntı oydu.
Hayellerinin Ardından Koşmak İstiyorsan Engelleri Değil Kendini AŞ BEŞİKTAŞK

Konu olacaysa Olcayın özelliklerinin yanına işaret koyuyorum @Ensar

1 - Pas ve Destek

Kaliteli Pas: Zamanında, Etkili, Doğru ve Aldatıcıdır (+)

Kaliteli Destek: Açı, Mesafe, Geride ve Önde (+)

2 - Genişlik ve Derinlik

Derinlik:

Takımı sahanın boylamasına yayma (+)
Defans oyuncuları arasındaki mesafeleri açma,(+)
Futbolcuların topla buluşabilmesi için zaman ve alanı genişletme, (+)
Genişlik:

Takımı sahanın enlemesine yayma,
Savunma oyuncuları arasındaki alanları genişletme, (+)
Futbolcuların forvet oyuncularına pas atabilmeleri için alan genişletme,( iki tane +)
Oyunun yönünü değiştirme,(+)
3 - Toplu / Topsuz Koşular (Penatrasyon)

Toplu:

İleriye ve ayağa pas (+)
İleriye ve boş alana pas,(+)
Topla koşu,(-)
Dribbling (Çalım),(-)
Şut,(-)
Orta(-)
Topsuz:

İleriye ve boş alana koşu,(+)
Boş alana çapraz koşu,(+)
Rakipleri etkilemek,(+)
Rakipten kurtulmak,(+)
Topu kazanmak için atak yapmak,(+)
Top almak,(+)
4- Hareketlilik / Yer Değiştirme

Alan Yaratma;

Geridekendi kalesi önünde, (+)
Rakip kale önünde,(+)
Alan yaratmak için genişlik yapmak,(+)
Saha içinde geniş alanlar yaratmak,(+)
Kendisi için alan yaratmak,(+)
Takım arkadaşları için alan yaratmak,(++)
Alan Kullanma;

Rakiplerin arkasında, (+)
Rakiplerin önünde,(+)
Pas alma,(+)
Kaleye şut,(-)
Toplu ya da Topsuz
Geniş alanda, kenarlarda, orta alanda,
Destek vermek, (+)
5 - Yaratıcılık

Bireysel;

Aldatma / Kandırma, Sürpriz hareketler, (+)
Gol fırsatı yaratmak, Gol atmak,(+,-)
Baskıdan kurtulmak,(+)
Dribbling, dönüşler, Vuruş (-)
Kombinasyon;

Çubuk oyun, akıllı oyun (++++)
Aldatma, kandırma, sürpriz hareketler, (+++)
Gol fırsatı yaratmak, gol atmak, (+++++)
Baskıdan kurtulmak, (++++)

bir bilgenin de  dediği gibi Futbol basit bir oyundur, zor olan onu basit oynayabilmektir hacııı :)
[ Son Düzenleme: 24 Mayıs 2016, 19:44:30 nusretaslanturk ]

Çevrimdışı Tyson

Olcay'ın toplu oyunda nerde olduğunu görmek isteyenler ilk yarıda ki Bursa maçı ve yine 2. yarıda ki Bursa maçının ilk golüne bakmaları yeterli.Potansiyeli ve yapabilecekleri bu pozisyonlarda saklı.
Bu ve buna benzer çok aksiyonu var ama ilk aklıma gelenler bunlardı.
Son vuruşlarını biraz daha geliştirse vazgeçilmez olacakta, beceremedi bir türlü.
Gerek kulübede gerek sahada, Olcay bu takıma kesinlikle lazım.
Bir Bilebilsen..

Çevrimdışı SLYKRT

1 - Pas ve Destek

2 - Genişlik ve Derinlik

Derinlik:

Genişlik:

Futbolcuların forvet oyuncularına pas atabilmeleri için alan genişletme,( iki tane +)

Toplu:

İleriye ve ayağa pas (+)
Topla koşu,(-)
Dribbling (Çalım),(-)
Şut,(-)
Orta(-)
Topsuz:

Rakipleri etkilemek,(+)
Rakipten kurtulmak,(+)
Top almak,(+)

Alan Yaratma;

Rakip kale önünde,(+)
Alan Kullanma;

Rakiplerin önünde,(+)
Pas alma,(+)
Kaleye şut,(-)
Toplu ya da Topsuz
Destek vermek, (+)
5 - Yaratıcılık

Bireysel;

Baskıdan kurtulmak,(+)
Kombinasyon;

Müdür bu adam bu kadar işi aynı anda düşünüp yapabiliyor ve futbolda oynuyorsa gitsin atom felan parçalasın fazla derinlere dalmışsın  :lol:
Rektör Dekan Doç. Prof. Yrd. Doç. Dr. Mr. Olcay Şahan bundan sonra o kadar
Hayellerinin Ardından Koşmak İstiyorsan Engelleri Değil Kendini AŞ BEŞİKTAŞK

Çevrimiçi Mehmet57

1 - Pas ve Destek

2 - Genişlik ve Derinlik

Derinlik:

Genişlik:

Toplu:

İleriye ve ayağa pas (+)
Topla koşu,(-)
Dribbling (Çalım),(-)
Şut,(-)
Orta(-)
Topsuz:

Rakipleri etkilemek,(+)
Rakipten kurtulmak,(+)
Top almak,(+)

Alan Yaratma;

Rakip kale önünde,(+)
Alan Kullanma;

Rakiplerin önünde,(+)
Pas alma,(+)
Kaleye şut,(-)
Toplu ya da Topsuz
Destek vermek, (+)
5 - Yaratıcılık

Bireysel;

Baskıdan kurtulmak,(+)
Kombinasyon;

bir bilgenin de  dediği gibi Futbol basit bir oyundur, zor olan onu basit oynayabilmektir hacııı :)

Bir oyuncuya kendi gorusune gore + - verip, kalitesini "kanitlamak" neyin nesi ki? Lakin, + verdigin bircok ozelligin esamesi okunmuyor Olcay'da.

Bunu gecen yaz da soyledim ve Olcay'in bu seneki performansi gectigimiz senelerden cok daha kotuydu. Aynisini seneye yeniden goreceksiniz.

Çevrimdışı mylife1903

Bu sene yapacağımız transfer sayısı 6 olur bence ekstra biri ayrılmazsa tabi kaleci, 2 stoper, sağ bek ve sol bek, libero 6 tane transfer ön görüyorum...

Baskan 3-4 diyor ama bence de 6-7 olur o
Yabanci olarak kaleci, stoper ve belki sol bek ile 3. Forvet olur
Turk olarak aras var zaten bir de stoper alabilirler. Ayrica genc gurbetci futbolcu toplarlar belki. Ama ilk 11 de cok degiskenlik olacagini sanmiyorum, zaten sampiyon takim az takviye ile baslamali sonra yavas yavas eklemeler olur, dogrusu bu

Stoper ile alinirsa sol bek ve kaleci 11 oynar. Kalanlar ayni sekil devam eder, sosa falan satilmaz ve gomez kalirsa
Bomba gibi baslayip sezona ilk 5 mac herkesin umudunu tuketmemiz lazim.
Bu federasyon gene ikinci haftaya ts maci 4. Haftaya gs maci falan koyar. Bir kerede fikstur sansimiz olsun son hafta evimizde olalim yahu

Çevrimdışı Ensar

1 - Pas ve Destek

2 - Genişlik ve Derinlik

Derinlik:

Genişlik:

Toplu:

İleriye ve ayağa pas (+)
Topla koşu,(-)
Dribbling (Çalım),(-)
Şut,(-)
Orta(-)
Topsuz:

Rakipleri etkilemek,(+)
Rakipten kurtulmak,(+)
Top almak,(+)

Alan Yaratma;

Rakip kale önünde,(+)
Alan Kullanma;

Rakiplerin önünde,(+)
Pas alma,(+)
Kaleye şut,(-)
Toplu ya da Topsuz
Destek vermek, (+)
5 - Yaratıcılık

Bireysel;

Baskıdan kurtulmak,(+)
Kombinasyon;

eline sağlık öncelikle uğraş vermişsin , değerlendirmene göre sonuç olarak topsuz oyunda iyi bir altyapıya sahip ligimiz için üst seviye avrupa için vasat , toplu oyun da ligimiz için vasat avrupa için çok kötü

yanılıyor muyum ?
[ Son Düzenleme: 24 Mayıs 2016, 19:49:57 Ensar ]

Çevrimdışı Ensar

Müdür bu adam bu kadar işi aynı anda düşünüp yapabiliyor ve futbolda oynuyorsa gitsin atom felan parçalasın fazla derinlere dalmışsın  :lol:
Rektör Dekan Doç. Prof. Yrd. Doç. Dr. Mr. Olcay Şahan bundan sonra o kadar
Güzel olan yanı'da bu ya zaten, bunları bu kadar derin düşünmeden sadece alt yapısında olan iç güdülerle yapabiliyor olması.. eldeki kanat oyuncularının hiç birisine bu kadar işaret koyamazsın, derin değil aslında en basit 5 hücum presibi, ve alt dallarının çoğunun topla alakası yok..

Etiketler: