2016/17 Transfer Sezonu
2016/17 Transfer Sezonu

Beşiktaş Forum|2016/17 Transfer Sezonu Sadece Beşiktaş'ımızın 2016/17 sezonu için transfer sezonu hamlelerini bu başlıkta konuşacağız. Rakiplerin transferlerini bu başlıkta

0 Üye ve 30 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

2016/17 Transfer Sezonu  [Okunma sayısı 12375161 defa] 2016/17 Transfer Sezonu

Çevrimdışı nusretaslanturk

Bir oyuncuya kendi gorusune gore + - verip, kalitesini "kanitlamak" neyin nesi ki? Lakin, + verdigin bircok ozelligin esamesi okunmuyor Olcay'da.

Bunu gecen yaz da soyledim ve Olcay'in bu seneki performansi gectigimiz senelerden cok daha kotuydu. Aynisini seneye yeniden goreceksiniz.
kafama göre + koyduğumu düşünmüyorum..bireysel bi oyun değil bu oyun, bu prensiplerde bunu kanıtlar nitelikte işte.. %80i topsuz aktivite ile ilgili, ve olcayı eleştirebileceğimiz tek nokta topla olan ilişkisi,oda ayağında tuttuğu zaman..

Çevrimdışı brkntcnr

onun yarısı kadar oynayan kerim de aynı istatistiği yaptı
Bana kalsa kerim oynasın. Geçen sene de bekliyordum patlama yapıp düzenli oynamasını bu sene de bekliyordum. Peki siz güvenebiliyor musunuz?

Çevrimdışı Ensar

Bana kalsa kerim oynasın. Geçen sene de bekliyordum patlama yapıp düzenli oynamasını bu sene de bekliyordum. Peki siz güvenebiliyor musunuz?
hayır şu an kerim ile olcay tartışması söz konusu dahi olamaz olcay oynar ama ben kerime inananlardanim
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

eline sağlık öncelikle uğraş vermişsin , değerlendirmene göre sonuç olarak topsuz oyunda iyi bir altyapıya sahip ligimiz için üst seviye avrupa için vasat , toplu oyun da ligimiz için vasat avrupa için çok kötü

yanılıyor muyum ?
burada atalay'ın bana verdiği örnek daha çarpıcı oluyor.. fiziği topla ilişkisi ve şutu daha iyi olan müller oluyor..
müller'den nefret eden bayern taraftarları'da yok değil.. ama müller gene müller..

hayır şu an kerim ile olcay tartışması söz konusu dahi olamaz olcay oynar ama ben kerime inananlardanim
çocuk kafayı kaldırsa biraz, bak sadece kafayı kaldırıp oynasa 2 gömlek yukarıya atacak kendini

Çevrimdışı ozgursum

Bu Turk insanindaki ellerindeki degeri harcama sevdasini anlayamiyorum...

Çevrimiçi Necmi

Necmi abi,

SL seviyes ve Super Lig seviyesi arasinda inanilmaz fark var. Tempo olsun, kalite olsun, fizik guc olsun, atletizm olsun birkac gomlek daha yuksek bir seviyeden bahsediyorsun. "Lig veya SL fark etmez" dersen senin bu mantigina gore Adanademirspor'un forvetini, Hollanda ikinci ligden bir kanat, Avustralya liginden iyi bir orta saha alalim. Mumkun degil, bir oyuncunun defolari da artilari da belirli bir seviyede daha cok belli olur.

Burda bir OFANSIF oyuncudan bahsediyorsunuz. Ofansif oyuncunun topsuz alanda 1 ozelligi vardir onemli kilan, o da positioning dedikleri, yani pozisyon almasidir. Bunun yani sira teknik direktor direktifleri ve sistem itibari ile press yapmak bunlardan biri sayilabilir. "Defansa geri geliyor" dediginiz oyuncuyu BPL'de cok az sure alan gencin biri 3-4-3 sisteminde paspas etti. Brugge'in defansi zayif olan sagbeki Meunier'i  (evet zayif, cok elestiri aldi bu sezon) bir kez bile gecemeyen sol aciktan bahsediyorsunuz. Lig'de belirli pozisyonlarda bir sonraki hamle icin cok vakit bulmasina ragmen 1 orta acamayan, dogru pasi gondermekte geciken oyuncuyu o vakit ve o bosluk zor bulanacak bir seviyede "ama kosu yapiyor" diyerek yeterli bulmak da bana cok tuhaf geliyor.

Oncelikle bilinmesi gereken press yapmak (Olcayin yaptigi) ve defansin arasndaki fark. Olcay'in yaptigi presi akilli her oyuncu kirar ve aleyhimize kullanir. Bu ligde bile bazen kontraya cikan takimlarda belli oluyor. Olcay fizik anlamda gucsuz (fizik, kondisyon degil) ve bu yuzden ikili mucadelerin bircogunu kaybeden bir oyuncu. Ortalamanin ustunde olan hizi da yok. Defansi dediginiz seviyede olan bir sol acigimz varsa neden sol kanadimiz defansif anlamda bukadar aksiyor? Olcay'in yaptigi kisa paslasmalari burda 7 yasindaki cocuklara 1 saat boyunca yaptiriyorlar. Bu bir ozellik degil, bu alt yapidan gelen temel futbol anlayisi.

ben şl ile süperlig arasındaki farkı biliyorum zaten o fark olmasa her sene olmasa bile iki senede bir türk takımları final grubunda olur. Ama olcayı bir kenara koy elinde şl seviyesindeki oyuncuları bir say bakayım şu andaki gomez ve quaresma dahil elinde o seviye oyuncu yok
şl ye katılmak başka bir şey şlde iddialı olmak başka bir şey şöyle bir silkeleyin kendinizi isterseniz.
şl seviyesi dediğiniz seviyedeki takımlar çeyrek final ve ötesi takımlardır diğerleri bizim ayarımızda
şu an puanımız düşük ama unutmayın iji sene men yedik eğer yemeseydik yerimiz onlarla aynı olurdu.
birinci torbadaki takımları ayrı tut ikinci torbadaki takımların bile çoğunluğuyla başabaş oynarız
yeter artık kendinizi bu kadar düşük görecek kadar ezik olmayın renklilerin taraftarları geçen sene şl ye katılıp ordanda finalleri hayal ediyorlardı
bire bir karşılaştırın bakalım oyuncularımız mukayese edildiğinde hangi takım daha kaliteli.
Bir tavsiyem var rakibinizi küçük görürseniz başınıza gelen fenerin başına gelen olur
rakibinizi çok büyük görürseniz bu seferde gerçek gücünüzü kullanamazsınız.
Rakibinize saygı duyun ve gözünüzde büyütmeyin bakın kim çıkarsa çıksın barcelonada realde bayernde
mabette puan alması hiç kolay olmayacak. Orda rakipler için bir cehennem var.
ve her halukarda kadromuz geçen senenin üstünde olacak biraz takıma inanın yabancılar bile Beşiktaşı
tanımlarken şl ayarında takım derken sizin bu güvensizliğinizin kelime karşılığı ezikliktir.
artık büyük takım taraftarı olmayı öğrenin yeminle zihniyet olarak anadolu takımı taraftarından betersiniz.

Çevrimiçi Mehmet57

Su acidan bakin:

Alt yapidan gelen belirli ozellikleri ile toplu oyundaki zaaflarin Super Lig seviyesinde olabildigince kapatan bir oyuncuyu, ayni alt yapilari (veya daha iyisini) gormus oyuncular ile dolu olan bir seviyede yeterli buluyorsunuz.

Çevrimdışı mylife1903

bu sene Quqresma ya attığı pas neydi öyle mesela  :tabe:
Olcay iyidir oguzhandan bile daha iyi oyunun yonunu degistiriyor, bu sene en belirgini kayseri macinda aldi mesela 35m quaresmaya atti topu soldan en saga quaresma olmasa orda belki baskasi olsa o pas gozden kacar cunku inanilmaz bir top kontrolu yapti quaresma
Bir tane galiba antep macinda hatirliyorum bu sefer sagdan quaresmaya 30m atti topu
Bir tane tam hatirlamiyorum hangi macti quaresmaya gene atti topu olcay hepsi asist oncesi son paslar.
Olcay cok degerli bir futbolcudur bayernde oynayamaz hep soyluyorum bayernde ayni olcay var bayern seviyesinde olani muller. Ama bundesligada orta sinif takimlarda olcay rahat rahat oynar.
Simdi olcay bu diagonal paslari toreye, kerime, ismaile de atiyor ama onlar topu ezip, eveleyip geveledikleri icin bir sonuc cikmiyor.
Aras bu konuda olcaya yardimci olabilir, ama onun da son durumu soru isareti.
Olcayin ayni atiba gibi futbolu besiktasta birakmasini istiyorum. Sanki bizim takimda herkes maradona ya olcayi begenmiyoruz. Normal bizim seviyemizde bir oyuncu, bizim rakibimiz real, atletiko falan degil fb ve gs
Olcayin yerine fbde kim oynuyor volkan
Gsde kim oynuyor olcan
Wesley demesin kimse sosa, tore, quaresma baslarim
 nani denmesin ayni sekilde baslarim saymaya :D
Olcayin karsiligi fbde volkan ve alper, gs de yasin yahut olcan iste

Çevrimiçi Savaş

Olcay candır gerisi heyecandır.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Ensar

burada atalay'ın bana verdiği örnek daha çarpıcı oluyor.. fiziği topla ilişkisi ve şutu daha iyi olan müller oluyor..
müller'den nefret eden bayern taraftarları'da yok değil.. ama müller gene müller..
müller e ben direk Olcay diyorum izlerken :D ya bu tipte başka kim var Avrupa da ? benim aklıma gelen yok sizin var mı ? ayağı iyi gol yapabilen ama pozisyon almasını bilen oyuncu mu yetişmiyor dünya da hayırdır ne bu Olcay sevdası :D
Aslolan hayattır , hayat da Beşiktaş !

müller e ben direk Olcay diyorum izlerken :D ya bu tipte başka kim var Avrupa da ? benim aklıma gelen yok sizin var mı ? ayağı iyi gol yapabilen ama pozisyon almasını bilen oyuncu mu yetişmiyor dünya da hayırdır ne bu Olcay sevdası :D
kattıklarını görmezden gelemem asla, en kötü sezonunu geçirdi belki bu yıl ama, takım halinde attığımız gollerin neredeyde tamamında onun toplu-topsuz aktivitelerini görmezden gelip adamı baki mercimek yerine koymak biraz kanıma dokunuyor..

Çevrimdışı Anıl

ya olcay toplu oyunda nerde abi ? bende bu topsuz oyun muhabbetinden sıkıldım. topsuz oyunda iyi madem o zaman basket oynasın perde felan yapar fake atar.
Yanlız Olcay toplu oyunda nerde demek de topsuz oyununu küçümsemek de çok saçma

Çevrimdışı mylife1903

kafama göre + koyduğumu düşünmüyorum..bireysel bi oyun değil bu oyun, bu prensiplerde bunu kanıtlar nitelikte işte.. %80i topsuz aktivite ile ilgili, ve olcayı eleştirebileceğimiz tek nokta topla olan ilişkisi,oda ayağında tuttuğu zaman..
Futbol zaten topsuz oynanan bir oyundur bizim ligimizde. Mac 90 dakika top 50 dakika oyunda kaliyor
%50%50 oynasak 25 dakika top bizde en cok topla oynayan oyuncumuz 2 dakika top tutuyor, kalan 88 dakikada topsuz oyun var yahu olcay sahada gezinen degil devamli oyunun icinde olan bir cocuk bence futbol yasantisindan sonra iyi bir teknik direktor olur

Çevrimdışı Bishamon

Marc Bartra ayrılmak istediğini açıklamış

Çevrimdışı can1903

Gerçek Robben zamanı geldi.
Kimleri sevdik kimleri sildik.. Sil baştan yenisini yaparız yenisini yazarız dostlar yanımızda oldukça..

Çevrimdışı Ahmet Kömürcüler

Ne Olcaymış be..

Robben gelse bile karşı kanadında Olcay oynıcak, Ricardo değil o yüzden Olcay'ı görmeye devam :evillol:

Olcay candır gerisi heyecandır. :bandit:
2015-2016 ve 2016- 2017 sezonları Şampiyonu BEŞİKTAŞ!

Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin..

-Mustafa Kemal Atatürk

Çevrimdışı cursedofdragon

Ne Olcaymış be..

Robben gelse bile karşı kanadında Olcay oynıcak, Ricardo değil o yüzden Olcay'ı görmeye devam :evillol:

Olcay candır gerisi heyecandır. :bandit:

şampiyonlar liginde goller kaçırınca ama buda kaçarmı diye dövünmüyecez o zaman :)

Çünkü olcay kaçırıcak biz ise olcay zaten bu pozisyonların içinde olduğu için oynuyor diyeceğiz :)

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

Olcayı seviyorum ben ilk 11 oynar katkı verir yedek girer katkı verir egosu yok ve iyi beşiktaşlı futbolu bizde bırakır umarım...

Çevrimdışı Tolga

Töre'nin bu sezona kadar hep kalmasını savunmuştum ama benim gözümde artık buradaki misyonunu bitirdi ve kafasını da buraya veremiyor.

15 m euro gibi bir teklif varsa düşünülmeden satılması gerekiyor.
Beşiktaş'ım Benim Biricik Sevgilim...

Çevrimdışı Anıl

onun yarısı kadar oynayan kerim de aynı istatistiği yaptı
Kerim ligde 4 gol 3 asist yapmış mesela, attığı 4 golün 3'ü son dakikalarda fark 2 veya daha fazlayken aynı şekilde 1 asisti de öyle. En önemli konu da şu; Kerim'in yazan 4 gol 3 asist istatistik dışında bir katkısı yok yani ne yazıyorsa o. Ama Olcay'ın en az yazan istatistik kadar da asist öncesi pas veya organizasyonu var tabloya yazılmayan

Çevrimdışı Mehmet Ali C.

şampiyonlar liginde goller kaçırınca ama buda kaçarmı diye dövünmüyecez o zaman :)

Çünkü olcay kaçırıcak biz ise olcay zaten bu pozisyonların içinde olduğu için oynuyor diyeceğiz :)
Gol kaçırılır ama en önemlisi pozisyona girebilmek sosa da gs maçında aynı şekilde çok kaçırdı fakat güzel oynadı not: tothenham maçında sinirden su şişesini fırlattım o maç gol kaçırma rekoru kırmıştı

Çevrimdışı cursedofdragon

Olcayı seviyorum ben ilk 11 oynar katkı verir yedek girer katkı verir egosu yok ve iyi beşiktaşlı futbolu bizde bırakır umarım...

bende seviyorum kanki de yetenekleri kısıtlı işte bir yere kadar şampiyonlar liginde yetersiz kalıcak.

Çevrimdışı ilhan mansız

Olcay yetenekli birisi değil ama tam bir görev adamı.
Nerde ne zaman duracağını en iyi bilenlerden.
Alt yapısı sağlam,takım için elinden geleni yapan birisi.
Eleştirirken son yıllarda onun kadar istatistik yakalayan başka oyuncumuz olmadığını düşünerek eleştirin
+1903. bence Olcay bizim takımda futbolun ne olduğunu en iyi bilen oyuncu. Özellikle stadyumda izlemek gerek. Yetenek konusuna gelince zaten çok yetenekli olsa almak çok zor olurdu. Defalarca stadda izledim sahanın bütününü görünce anlıyorsunuz ki yaptığı işlerin en az %90 ı doğru. Bence Olcayı tartışmak saçmalıktır.

Çevrimdışı Ahmet Kömürcüler

Töre giderse eğer Emre Mor ve Ghezzal'ın üstüne düşülmeli, ancak Ghezzal bize yar olmaz gibi..

11de banko oynayabilecek, skora katkı verecek bir kanat almamız lazım. Hadi Olcay-Aras değişmeli oynarda, Ricardo seneye 30 maç bile çıkaramaz, he çıkarır ama hep son yarım saat girer, zaten öylede olacak.
2015-2016 ve 2016- 2017 sezonları Şampiyonu BEŞİKTAŞ!

Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin..

-Mustafa Kemal Atatürk

Etiketler: