öncelikle herkese günaydın,
güzel bir hafta diliyorum.
duygusal yanıtlar devam ediyor. tribündeydim toz kondurmam oradakilere mantığı bu. ben tribün kötüydü demiyorum aksine ambiyans gayet iyiydi atmosfer güzeldi ama hakemi ezemiyoruz diyorum. daha kat edilmesi gereken mesafe var diyorum. bunun bir gece de şıkıdım deyip düzelmeyeceğini de biliyorum ama birileri bunu dillendirecek ki değerlendirme yapabilelim.
zeki yavru neler yaptı ama kırmızı çıkartmadı hakem ezen bir tribün o adamı attırırdı keza furkanı da. quaresmanın gelişine eyvah dedik diyorsunuz hakem görememiş gelişine sarıyı çıkarmış olabilir ama dikkatli bakın orada önü açık ve gözünün önünde olan yardımcı hakem ve yardımcı çılgınca bayrak sallıyor orta hakemi tetikliyor, ensesinde yardımcı hakeme korku salan bir tribün olsa idi o yardımcı hakem o bayrağı öyle sallayamazdı. quaresmanın penaltı pozisyonunda son adam kuralı geçerlidir yandandı sağdandı soladandı bakılmaz son adam penaltı=kırmızı karttır, tartışması bile olmaz kaldı ki hakem sarı bile vermedi taraftar hakem kart göstermeyince çıt dahi çıkarmadı. gomezin pozisyonu net penaltıdır daha ne yapacaktı penaltı olması için belini mi kıracaktı? real madrid hemen her 2-3 maçta bir penaltı kazanıyor ronaldo ile en serti bu hareket kadar oluyor ama hakem penaltıyı çalıyor seyircinin bir efektine bakıyor orda penaltıyı almak ama bizim tribünlerden tepki gelmedi çünkü 3-0ı kutluyordu hala. @Necmi @Hasan Tahsin @Ensar @yigitcan1903
yok kardeşim
@tangaz benki taraftarı bu konuda çok eleştiren biri olarak duygusal yazmam bu konuda.
çünkü en nefret ettiğim şey tribünde taraftarın lay lay lom yapmasıdır yıllardır burda tepki verdim buna.
baskı konusunda tribün gayet iyiydi elbette bir dediğine katılıyorum yeterlimi henüz tam değil tribünde bir değişim var
ve bu zamanla çok daha iyi olacaktır. Ama bu hali bile geçmişden on gömlek iyidir. Bursa maçındada kayseri maçındada
hakemide oyuncularıda ciddi baskı altına aldı bunu ben 3 yıldır maç kaçırmayan biri olarak söylüyorum. İşin özeti ben ambiansdan falan
bahsetmiyorum boş pozisyonda kaç defa topu taça attılar rakip oynarken panik içinde olduğunu hissediyorsun hakem kaç kez düdüğüne
gitti ıslıklardan sonra bursa maçında verilen penaltıyı görmedinmi en bize uzun yıllardır böyle penaltı verildiğini görmedim
ama baskının olması için önce tribündeki taraftarında bazı şeylere inanması gerekir her şeye olur olmaz baskı yaparsan
adamları baskıya alıştırırsın. Baskının işe yaramazı için hakemide buna inandırmak lazım her şeye tepki verirsen bu sefer tepkiye
duyarsızlaştırırsın dediğin pozisyonlarda tribündeki taraftar inanmadıki pozisyona tepki versin bence tepki verilmesi gereken
yerlerde verildi ve sonuçta alındı bu yönden gayet iyiydi. bu zamanla maçı ve hakemi yönlendirmeye doğru kayacaktır adım adım
öğreniyor millet. Baskı bizim oyunculardada işe yarıyor top rakipteyken ıslık başlayınca deli gibi topu almak için saldırıyorlar
zaten rakibi panikletende bu oluyor. ama şu anda bizim oyuncularda panikliyor rakip sahasında top çevirirken ıslık başlıyor
bizimkiler atak yemiş gibi panik içinde topa saldırıyor

tribün bizim oyuncuyada sürekli adrenalin pompalıyor. onların bu baskıya alışıp bunu
faydamıza döndürmeleride lazım şu panik havasından çıkmalılar. şu anda olan oyuncu panik hakem panik en önemlisi taraftarda panik
maç olmuş 3-0 taraftar hala huzurlu değil akhisar maçı taraftarda ciddi travma yaratmış dakika 86 3-0 galibiz tribünde taraftar
maç döner diye korkuyor

bazı şeyleri gerçekten tribünde hissetmek gerekiyor tv başında bunları yaşayamıyorsun. iki maçdır galibiyetten
sonra tribün sessizleşiyor çıkışta kimse ağzını açmıyor sessizce stadı terkediyor eskiden olsa çıkarken stad yıkılırdı. Şimdi bitiş düdüğü
çaldığında eminim herkes bir sonraki maçın stresine giriyor hemen sanki mağlup terkediyormuşuz gibi
bu şampiyonluk gelecekteki Beşiktaş için çok önemli şampiyonluk geldiği andan itibaren vodafone arena rakipler için en zor deplasman olacak
hele şl maçlarını düşünemiyorum